Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #390276   Evaldas Z
 17 Lie 2012 22:25
Sveiki. po ilgokos pertraukos pasidalinsiu ir as siokiu tokiu reportazeliu. ne, neaptingau as, tiesiog kazkaip nesiseka si sezona, o ir laiko zuklems vis nelieka... bet ka as cia skundziuos. geriau papasakosiu, kaip viskas buvo. taigi, zinodamas, kad savaitgalis turetu but laisvas, jau penktadieni issiruosiu prie pazystamo tvenkinuko apsilima padaryt, irankius suderint ir ranka sokdinant mikrikus "primust". niekur nesiblaskau, patogiai isitaisau ant vandens nuleidimo betonkes ir pradedu vilioti dryzuocius. cia ju netruksta, tik kad smulkus rupuziokai, bet treniruotei tinka ir tokie.
Paveikslėlis
rainieji nesispyrioja ir godziai griebia dugnu sokdinamus "smirdukus" (patiko Vitolio pavadinimas).
Paveikslėlis
neuzilgo pakabinu ir nebloga lydekioka, bet kova trunka labai trumpai... dar kiek pazaides su eseriokais, patraukiu namolio ruostis rytojaus isvykai.
isausta sestadienio rytas ir as jau vietoje. pasilabinu su sutiktais zvejais, prisipuciu valtele ir pirmyn. iki vietos irkluoti apie pora kilometru, bet kelias neprailgsta. gamta grazi, zveju valciu nesimato, tik viena senuka sutinku skritulius perstatinejanti. tinklu taip pat nepastebiu... taigi, nuotaika tik gereja. zvejoti nusprendziu i tvenkini itekancios upes "zemupyje". dar minute, kita ir as jau vietoj.
Paveikslėlis
kol ruosiu iranga, mane praplaukdamos pasveikina dailios anteles.
Paveikslėlis
na, kagi, zukle pradesime cia.
Paveikslėlis
metimas, antras ir kota supurto pirmasis piktas dryzius.
Paveikslėlis
eseriokai cia, bent jau siuo metu, laikosi mazais bureliais, todel istraukus 3-5 tenka kilsteleti inkara ir pamazu nudreifuoti koki desimtmetri vis patikrinant perspektyvias vietas.
Paveikslėlis
ilgai ieskoti netenka. metimas link kito kranto ir stukt. metimas prie nendriu, vel stukt.
Paveikslėlis
nors uzutekiukuose prie leliju sildosi mailiukas, visas veiksmas dugne.
Paveikslėlis
pamazu dreifuodamas pasiekiu idomia vietele. viduryj vagos lelijomis apaugusi sekluma, kurios abiejose pusese pakankamai gilu.
Paveikslėlis
cia jau tarp eserioku isimaiso ir peiliukas. nieko nuostabaus, tipine plesruniu vietele.
Paveikslėlis
kad jau taip, tai reikia ir teveliu paieskoti. jamu labiau tam skirta iranki ir bandau vilioti stambesne astriadante. deja...
Paveikslėlis
tenka grizti prie eserioku. kadangi srove darosi vis maziau juntama, inkaro net nemetu, tiesiog besigrozedamas laukine gamta letai dreifuoju apmetydamas patrauklias vieteles.
Paveikslėlis

Paveikslėlis
tai is po zoliu, tai is seselio issokes eseriokas vis barksteli per nagus.
Paveikslėlis
idienojus, megstamiausios dryzuociu vietos buvo seseliai po nusvirusiomis medziu sakomis. taiklus metimai i skyles tarp saku beveik garantavo akiplesos ispuoli.
Paveikslėlis
taip nejucia prabega geras pusdienis. dar pora simtu metru ir jau busiu gryzes i isplaukimo taska.
Paveikslėlis
prisiplaukiojau ir prisizvejojau i valias. kazkiek juntamas malonus nuovargis. beveik nepastebima sypsena karkartem kilsteli lupu kampa. sietelyje spurda keletas eserioku namiskiams pavaisinti. smagu.
Paveikslėlis
tai tiek. ne zvyno ;-)
 #390988   MINDULE
 20 Lie 2012 05:02
Labukas visiems, pradzhiai dekui visiems uzh nuostabius reportazhus ir grazhias foto...

Jei chia nerashau, tai nereishkia, kad nezhvejoju, bent jau karta per savaite tikrai ishlekiu, o pasitaiko kad ir dazhniau pavazhiuoju... Gal esme tame, kad vasara, nera tu sezoniniu zhuvu ir tik shiaip bovijuosi, kad igudzhiu nepraraschiau iki lashishu sezono, kuriam jau kaip ir pasiruoshta, yra surishta 200+ museliu ir pan...

Jauchiu ir shito reportazho chia nebutu, jei ne vienas nutikimas, kuris turbut bus pirmas ir paskutinis mano zhvejo karjeroje, bet apie viska nuo pradzhiu...

Jau tampa standartine situacija ir mano reportazhu pradzhia - "Darbine kelione"... Ash kazhkur 6-7 val kelio nuo namu. Zhinau kad vazhiuoju i nuoshalia nuostabia vieta (foto kazhkada tikrai esu keles, bet dabar neieshkosiu), kur net darbo metu uzhsisvajoji bezhiuredamas i peizazha. Tik dazhniausiai kai ten nuvazhiuoju buna lashishu ar steelhead'u sezonai, ar dar kas, kad vietoje nezhvejoju. Kazhkada esu svaides sukriukes, tai kabinejosi Smallmouth Bass (mazhaburniai juodieji esheriai - juokingas vertimas, todel juo nebesinaudosiu)... Nesu ash bass'u gaudytojas, niekada nesitaikiau i juos, jei kada netychia uzhsikabina, tai tenka ishtraukti, bet ish kitu zhveju zhinau, kad geriausias laikas buna temstant... Saule leidzhia 8:40 vakaro, taigis ash prie vandens 6:30... Kabinu 3 numerio varine sukre, nesitikiu nieko, tiesiog noriu pasivaikschioti, bet antru metimu turiu pleshika:

Paveikslėlis

Po keliu metimu vienas nusipurto bekialiant ish vandens, o truputi veliau ishtraukiu shita:

Paveikslėlis

Kibimai kazhkaip aprimsta, besileidzhianti saulute maloniai kepina, apima tingulys, bet prisiverchiu paekspermentuoti ir kabinu ash vieninteli su savim turima vobleriuka, kuri priesh gerus metus ishtraukiau visai kitoje upeje. Kas per biesas nezhinau, ar gaudo zhuvis irgi nezhinau, nes negaudau vobleriais... Vobleriukas plaukiantis ir negiliai neriantis. Pirmas metimas, tik pradedu traukti ir ishkarto kazhkas sedi... Ish to netiketumo zhuvis nusipurto... Antras metimas ir vel kazhkas yra! Kazhkas chia ne taip, nes prisitraukus prie koju vel nusipurto. Tikrinu kabliukus, visi ashtrus. Sviedzhiu vel ishilgai kranto ir vel tik ikritus vobleriukui i vandeni sedi zhuvis. Istraukiu shita grazhuoli:

Paveikslėlis

Paskui seka dar vienas:

Paveikslėlis

Ir dar vienas:

Paveikslėlis

Ir taip einant krantu pavargstu juos fotkinti, nes vieni mazhesni, kiti didesni:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Pavargstu ash juos fotkinti, be to esu nuoshalioje vietoje, kur mobilaus ryshys tai yra, tai jo nera, kas greitai atsiliepia mano telefono baterijai, todel nusprendzhiu pataupyti, gal netychia pasitaikys koks ispudingesnis laimikis.

Taip beeidamas prieinu grazhia vieta, leta tekme su ishplatejimu keichia sraunuma:

Paveikslėlis

Veita tikrai dekinga, kibimai seka vienas po kito, pozuoja tik didesni, nes mazhiukams gaila energijos likuchiu:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Einu labai neskubedamas, svaidau i visus shonus, nes vis kas nors kerta per vobleriuka, eilinis metimas, pratraukus metra ar du smugis! Kertu! Yra! Ir ... nekyla nuo dugno, rites stabdis prasisukineja, shirdis suvirpa, gal chia tas lauktasis, tas kam ash taupiau telefono baterija, tolumoje pakyla i pavirshiu, kazhkas sumirga keistomis spalvomis... Nejau lydeka neaishku ish kur tuose vandenyse atsiradus, o vobleriukas juk be pavadelio pririshtas... Jau mintyse ir atsisveikinu su juo, bet kaip tikras zhvejas nenusileidzhiu ir zaidzhiu, varginu varzhova kuris kitame valo gale. Neskubedasmas akimirkai pakeliu zhuvi i vandens pavirshiu, ir matau kad ten vel "mazhaburnis", ir lygtais ne vienas... Nea! Man pasivaideno, chia ne American Shad, kur traukiant uzhkibusia zhuvi kitos seka paskui. Zhuvis vel nuneria gilyn, ash toliau ja varginu, bet prisitraukus archiau eilini karta suvirpa shirdis ir vel manau kad akys kreivai rodo, nors net alaus burnoje daugiau kaip savaite neturejau. Tikrai atplaukia ne viena, o dvi zhuvys! Dar pazhaidus kelias minutes, jos ishprashomos i kranta:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Jau pradeje temti, uzh 15min bus visai tamsu, telefono baterijos like mazhiau nei 15% ir blicas nebeveikia, nuotrauku kokybe prasteja su kiekviena minute, bet pastarosios dvi zhuvys dar papozuoja kiekviena asmenishkai priesh tai kai gryzhta savo stichijon:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Pasvaidau dar 10 ar tai 15 minuchiu, visai sutemsta, bet priesh nueidamas isiamzhinu akimirka:

Paveikslėlis

Pasirodo buna ir taip, kad ta pati viena vobleri pagriebia dvi zhuvys vienu metu. Jei kur pamatychiau tokia foto, pagalvochiau, kad kazhkas pajuokavo, pasikabino dvi zhuvis ant vienos blizges ir tiek... Bet kai pats taip ishtraukiau nebeturiu zhodzhiu, tikrai patikesiu jei dar kas nors pasakos panashia istorija. O gal ir forumiechiam yra taip buve kokius esherius gaudant???

Tiek ispudzhiu ish vakar vakaro, o apie kitas zhvejybas parashysiu kita karta, kai bus kurybinis ikvepimas ;) :D
 #391247   Atletas
 21 Lie 2012 10:04
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.usPaveikslėlis

Uploaded with ImageShack.ussiek tiek foto is pirmos mano upetakiu zuklesPaveikslėlis

Uploaded with ImageShack.usteko eiti per toki dziunglyna kad dilgeles virs galvos daug medziu privirtusiu tai vienat eiti buvo kiek baugoka:D ejau galtik 3 kilometru ruoza bet uztrukau virs 8 valandu tai is bridkelniu kai issutes islindau bet buvo verta:)visi upetakiukai plaukioja toliau,tikejausi kazko solidesnio priesininko bet manau teks palaukti reik dar daug daug praktikos.Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #391383   Sokratas
 22 Lie 2012 19:59
na, sunkoka spręst apie didumą iš šios tavo foto, kai daugiau niekas nenurodyta....

Man irgi šiandien viena nebloga papuoplė Ventoj :lol: :

Paveikslėlis
free image hosting

Įamžinau dar ir šią:

Paveikslėlis
upload picture

o kitos žuvys jau smulkesnės, tai nebesivarginau fotografuodamas.

Neapsiėjau šį kartą ir be nuotykio. Bet jis, vos ne identiškas šiam, kuris aprašytas
2011 metų spalio 30-os dienos fotoreportaže pavadinimu: Monstriukas man šiandien pakibo
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... &start=210

Skirtumas tik toks, kad lydeka buvo šiek tiek mažesnė, manau tarp 80-90 cm ilgio. Iš pradžių parvilkau ją sunkiai, bet parvilkau, netoli kranto pamačiau ją, bet turbūt ir jin pamatė mane. tada pasileido eit prieš srovę, po kiek laiko, jau žemyn upe. Ir ar buvo įsikandusi kuoją, ar užsimanė paragaut kukurūzo, negaliu pasakyt, nes kai sistemą ištraukiau, jin buvo be nieko, t.y. tvarkinga, bet be žuvies. Kadangi šį kart pavadėlis buvo dar plonesnis, fluorokarboninis 0,1 mm, tai teko stabdį dar labiau atlaisvinti ir lydeka žymiai daugiau po upę paplaukiojo, vienu tarpu buvo ant dugno ,,atgulusi", negalėjau atkelt, kol neleidau šiek tiek jai pailsėt...
 #391400   kostia
 22 Lie 2012 21:07
2012 metai, liepos menuo,21 diena.Su broliu nutarem 22 diena ryte pazvejoti.Stai 22 dienos rytas :grin: ,zvejybos vietoje buvom 8 ryto.Paserem,brolis mauna kukuruza as slieka su kukuruzu,metam ir laukiam kibimo Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us :shock: :ruko .Man kibimas,kertu yra....kuoja.Metu vel.Kol ziurejau ka cia nufotkinti,brolis kerta ir kazka traukia :?: .Girdziu lyyynas,paemu samteli,laukiu kol pritrauks.Ir staiPaveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us.Vietoje pasveriam 1.680kg.As 'viarkt :superšokas :-ug :e:e :-niak' Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us.As toliau laukiu lyno kibimo.Praejo apie valanda ir nesulauke jokio kibimo,plaukiam i kita dislokacijos vieta.Vel serimas,kabinami kukuruzai,sliekai ir metimai.Laukiam,vel brolis kerta traukia.Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us.As vel :-ug :e:e :superšokas :shock: :oops: 'viarkt :cry: :x .Laukiam toliau,dar kazkas bando kazka daryti.Bet nieko rimto,tad nutarem plaukti namolio ziureti greitu boliduPaveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us.Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us mano laimikis, o cia brolio Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us svoris 1.680kg,ilgis 47.5cm.Nors
 #391458   Stabas777
 23 Lie 2012 09:48
Si savaitgali nusprendem atidaryt karsiu zvejybos sezona. Pirmoji zvejyba sestadiieni. Prie vandens telkinio pasirodom gana velai apie puse 10 ryte. Planas pasiruost zukles vieta ir truputi pazvejoti. Numatem zvejot is naujos vietos prie kurios dasibraut butu galima tik su valtim. Tai krasunam manta i valti ir plaukiam i ta numatyta vietele. nupluakus ten prasidejo pasiruosimas, sienaujama pieva, pkjaunamos su dalgiu nendres ir kitos zoles. Pasiseriam zuklaviete ir pradedam zvejyba. Bet zvejyba toje vietoje nuvilia pagaunama tik keletas sausaruriu. Todel nusprendziame patikrinti kita vietele kur pernai sekmingai gaudeme. Susikraunam manta i valti ir pajudam tenai. Ir neapsirinkam, valandos begyje jau tinklelyje turskiasi keletas egzemplioriu kuriu svoris apie kg. Apie 4 vakaro baigiam zvejyba, nes namuose yra reikalu, o susitikima su gera sena vietele atidedam sekmadieniui.
Sekmaidnis prie vanden jau bunam kiek anksciau, kazkur apie 6 ryto. Biski pasiseriam kukuruzais ir imam i rankas fyderius. Laukti ilgai netenka. Kibimai seka vienas po kito. Bet sekmadieni karsiai labiau megsta mano pasirinkta taska, o tevuko fyderis dazniau tyli. O as darbuojuos isijuoses. Po taiklas metimo i savo taska seka atsargus virsuneles suvirpejimas, kertu is ant kabliuko sedi karsiokas. Si savaitgali bandem drenan kabliukus, tai praktiskai vis karsiai buvo uzkabinti i apatine lupa.Pasijutau kaip koks tikras karpininkas :-D
Apie 11 ryto nuspredem baigt zvejyba, fotografuot laimiki, o dauguma karsioku paleist atgal kad kita karta padovanotu vel neisdildomu ispudziu. Sioj zvejyboj paciu didziuju laimikiu nebuvo, bet keletas po 1.5 kg pasitaike. Sekmadienio laimikis:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paleide zuvies pertekliu, keleta karsiuku pasiemem pietums. Karsiu gaudymo sezono atidaryma uzskaitau. Teks laukt kito savaitgalio, kada vel bus galimybe parvaziuot i zemaitija pazvejot karsiu. :)
 #391468   Rapolas
 23 Lie 2012 12:03
“Kitoks savaitgalis Seirijuose“
„Balamūtija“ mane draugai, kad reportažo platesnio neįdedu į forumą, o tik niekus „pilstau“ apie voblerius ir kitus masaliukus įvairiausius, o žino, kad tikrai žvejoju savaitgaliais. Taigi, patenkinu nors tokį draugų ir kitų (taip pat, tikiuosi draugų :D) smalsumą ;)
Turime sodybą (jei taip galima pavadinti) Seirijų miestelyje, todėl bent kartą per mėnesį reikia nupjauti joje žolę ir (nori ar nenori) tenka ją aplankyti, o kartu (kaip ir pridera žvejui mėgėjui) ir pažvejoti. O žvejoti ten tikrai yra kur, vien ką reiškia žvejams gražūs ir ganėtinai žuvingi ežerai Dusia, Metelys, Obelija, na ir, žinoma, Seirijis. Tačiau, šikart žvejyba bus ne juose, o „upelyje“,- pavadinimu Nemunas, nors pripučiama valtis važiavo su manimi kartu automobilyje (dažnai ana važiuoja, bet paskutiniu metu retokai pripučiama:D). Bet apie viską iš eilės....
Seirijai pasitinka mane (ir daugelį, kurie atvažiuoja nuo Leipalingio pusės) štai tokiu įsimintinu vaizdeliu:
Paveikslėlis
Jeigu važiuoti iš Seirijų (nuo Alytaus pusės), tai galima pamatyti visus tris vėjo „malūnus“, stovinčius ant kalvų šalia Seirijo ežero. Štai ir pats, jo didenybė,- Seirijis, nors jam šis savaitgalis dėl poilsiautojams neypatingai palankių sąlygų (priešingai, nei man :D) buvo pakankamai „ramus“:
Paveikslėlis
Prie ežero grįšime vėliau, o dabar riedame į Seirijų miestelio sodybą. Gaila, šįkart neparuošiau mini reportažėlio apie patį Seirijų miestelį (gal kada pasitaisysiu) ir pavyzdingą jo tvarką, bet pravžiuojantys ir poilsiautojai tikrai pastebi gražius drožybos šedervrus (ypač prie autobusų stotelės parkelyje ir mokyklos), skoningai sutvarkytas sodybas ir malonią aplinką. O štai taip šiuo metu atrodo obelys:
Paveikslėlis
Beje, daug kur poilsiautojai miestelyje gali nusipirkti šviežių bulvių (pakelyje pardavinėja vietiniai gyventojai), serbentų ir kitų darbščiųjų dzūkelių užaugintų gėrybių, jau nekalbu apie kitas surinktas gamtos dovanas (mėlynes, avietes, voveruškas ir kt.).
Bet, kaip ir pridera, žvejui (žolę ir krūmelius sodyboje paliksime „nutylėjimui“.. :D) – važiuoju prie Nemuno. Šį savaitgalį renkuosi ne Merkinės, o Krikštonių apylinkes. Štai koks nusekęs pasitinka mane Lietuvos upių tėvas:
Paveikslėlis
Tokio „žemo“ vandens lygio šiose vietose man dar neteko matyti:
Paveikslėlis
Kadangi į žvejybą negalėjo vykti mano ne toks jau retas bendražygis Erikas (rašiau apie jo savadarbes blizgutes forume tam skirtoje temoje), todėl galvosūkius su kokiais masalais gaudyti šįkart teko spręsti vienam. Būčiau dugninės mėgėjas, aišku, prisirinčiau čia pat vietoje šių natūralių masalų, kurių tarp akmenų matoma-nematoma:
Paveikslėlis
Vietomis net koją baisu pastatyti, nes sraigės traška kaip bulvių traškučiai :D
Paveikslėlis
Na, bet mano rankose spiningas ir pilna kuprinė masalų-masalėlių, kurių (kaip taisyklė) net pusės per vieną žvejybą „nepraskalauju“, todėl geldeles ir sraiges tik kelias pasiimu (parsivešiu į baseinėlį namuose :D)
Apie oro sąlygas daug rašyti nesinori, nes (kaip sakoma) nėra blogo oro, yra tik bloga apranga ;)
Matysite ir kai kur iš nuotraukų, kad saulutę keičia debesys, tai pakyla vėjas, tai nurimsta visiškai, retsykiais nupila lietutis, t.y. visko po truputį. Jei atvirai, tai man asmeniškai patinka toks oras, kai nėra karšta, kai nekyla „tornadai“ ar kiti panašūs ekstremalūs reiškiniai ;-)
Nelabai norisi ir pasakoti apie visus masalus, kuriuos išbandžiau (daugiau kaip visada negu 100 :D), ir apie taktiką, kurią naudojau prie tokio „žemo“ vandens, nes reportažas gausis per ilgas, ir nuobodus.. Geriau įdėsiu keletą konkrečių momentų iš ilgos bandymų „monotonijos“.
Štai ir pirmoji lydekaitė, kuri susigundė nesenai įsigytu japonišku vobleriuku Kosadaka Ion XS (Zipbait Rigge35 analogas) :
Paveikslėlis
Neįspūdinga (apie 700g), tačiau priešinosi pakankamai inirtingai ir su „laitiniu“ koteliu visai maloniai jautėsi.. Kita panašaus dydžio „sportininkė“ užkibo tik po geros valandos ir kaip nekeista ant to paties UL vobleriuko, nors iki to laiko buvau pramėtęs keletą dešimčių įvairių vobleriukų ir blizgučių:
Paveikslėlis
Lydekaitės maitinosi tarpudambiuose, todėl nesunku buvo pamatyti, kur reikėtų tikslingai „skalauti“ masalus. Deja, maitinimasis buvo pakankamai trumpas ir neperdaug aktyvus. Vieną lydekaitė keliavo atgal į Nemuną, o kita į krantą, nes norėjosi pavaišinti svečius, kurie turėjo atvykti vakare į sodybą. Kad ir labai norėjosi suvilioti kokį šapalioką, bet šie gudruoliai šį kartą ignoravo mano norus. Bet vietoje jų ant Eriko savadarbės sukriukės „pasirašė“ vienas „kupriukas“:
Paveikslėlis
Pusdienis prabėgo kaip viena valanda, bet vistiek nutariau pakeisti aplinką ir pasivaikščioti pamiškėmis, pasidairyti po pievas ir įlysti kur ne kur į mišką.
Štai koks kelmas bandė „pastoti“ man kelią vienoj pievoj, tai teko garbė jį apeiti :D
Paveikslėlis
Apeinant kelmą užkliuvo žvilgsnis už atrodytų neįprasto, bet natūralaus vaizdelio:
Paveikslėlis
Pamatę, kad aš juos noriu įamžinti, anie staigiai „neria“ į skirtingas puses, bet dar spėju pagauti vieną kadrą:
Paveikslėlis
Gražūs vabaliukai, bet vėl grįžtu prie Nemuno...
Upe pasroviui praplaukia du turistai lenkai (kaip vėliau supratau) ir paklausia prastoka bei darkyta pusiau rusiška kalba, į kurią pusę Druskininkai:
Paveikslėlis
Aišku, parodau viduriniu pirštu, kad plauktų atgal ir dar pasakau, kad kokia 40km atgal į prieš srovę, tai anie vos iš savo “kajakų” neišsiverčia… Kaip pasirodė (iš vėlesnio “pokalbio”) vėliau , anie ne Druskininkų , o Druskininkėlių ieškojo ;-)
Beeinant paupiu ir pamėtant blizgutę pasikabina dar vienas ešeriukas, kuris keliauja atgal (kartu su lenkais ieškoti Druskininkėlių :D):
Paveikslėlis
Na ką gi, jau prisivaikščiojau ir nutariau traukt namolio pamiške, tai randu ir parnešu sriubai dar ir keletą grybukų:
Paveikslėlis
Ne fontanai ,bet vis šis tas.
Pavakary nutariam su žmona (supratot, turbūt, kur buvo pasilikusi pagal “nutylėjimą:D) išsimaudyti Seirijo ežere. Nuvažiuojam, žmonių praktiškai nėra, visas pliažas mūsų, taigi pusiau nuogi teliuškuojamės skaidriame kaip ašara vandenuky… Štai dar keletas vaizdelių:
Paveikslėlis
Nuostabus ežeras ir nuostabus krantas:
Paveikslėlis
Na o žvejams mėgėjams specialiai nufotografavau atmintinę, jeigu sugalvotų pažvejoti rudenį ešerius ir kuojas bei lydekas šiame gražiame gamtos kampelyje:
Paveikslėlis
Tai toks tas kitoks savaitgalis Seirijuose ;-)
 #391471   Arvidys
 23 Lie 2012 12:12
Kai nustoja savaitės ilgumo lietus

Vakar tai yra Liepos 22d. prieš pietus prasisklaido debesys ir nustoja kapsėti vanduo iš dangaus. Nieko nelaukęs susimetu daiktus į kuprinę, išsitraukiu iš garažo dviratį ir patraukiu link vieno iš šventosios intakų. Kaip visada tikslas upėtakiai. Pasirenku upelio vaisingiausia atkarpą. Bet joje prasiblaškius pora valandu nesulaukus net kibimo nusprendžiu pakeisti savo poziciją. Štai ir vaizdelis iš mano antrosios atkarpos. Ir taip atrodo beveik visa atkarpa.

Paveikslėlis

Kaip nekeista Vandens daugiau nei įprastai neskaitant lietaus. Vėliau paaiškėja, kad tai įtakojo maža bebrų užtvankėlė. Ir vos ne pirmaisiais metimais mane pradeda džiuginti kibimai. Tiesa pradžia nelabai kokia nes kimba dar tik tokie pikčiurnos.

Paveikslėlis

Bet tai manes neatbaido ir žingsnis po žingsnio stumiuosi pro nuvirtusius medžius į priekį. Seka dar keli mažūjų pikčiurnų kibimai bet fotoaparato jau nebetraukiu dėl jų. Vėliau mano vobleriuką sugalvoja nugalabyt šis margis.

Paveikslėlis

Po šio margio paleidimo paėjus apie 10 metru pasikabina dar vienas smogikas.

Paveikslėlis

Jau darosi visai smagu, dar keli tokie sugeba išspjauti mano siūlomus masalus iš savo nasrų. Priėjus gražų kelmą, mintyse kirba mintis, kad čia gali slypėti prieš tai visų sugautų smogikų bosas. Taip ir buvo deja Owner kabliukai šį sykį pasirodė per silpni.

Paveikslėlis

Taigi didysis lieka upelyje su pradurta lūpa, o aš jau patraukiau namo kur manęs laukė iškurenta pirtelė ir šaltas alus.
 #391478   Agis
 23 Lie 2012 12:29
Po atostoginių "aukštaitiškų" žvejybų, kurios tempė tik iki žuvienės visada noras būna atsigauti kur nors Žemupyje.Taigi vakar kol plūdininkai iš Baltijos valstybių "dusino" smulkmę ant antros Skirvytės krantinės aš įvykdžiau vieną iš savo planų, patikrinau, kas gyvena ant dugno pakilimų 40-50 m. nuo kranto.Pradžioje vargau, kol "pasigavau" dugną ir tame padėjo tik "Browning" atbulo lašo 100 gr.šėryklėlės, visos kitos šliaužė dugnu, vartaliojosi ir visai nesvarbu, kad pagrindinis pintukas 0,12 žinoma su išmetamąja atkarpa iš storesnio.Įnagis žinoma buvo sunkus feederiukas, tai teko susirišti taip, jog žuvis pati pasikirstų, nes gaudant su tokių įrankiu, tokiu atstumu ir tokia šėrykla, visu smulkių pabarškinimų tikrai nepastebėsi.Kas iš to išėjo pasižiūrėkite.Tinklelin dėjau tik vertas nuotraukos kuojas, kitas leidau atgal iš karto.Kaip bebūtų keista papuolė tik vienas plakys, tikėjausi karšioko, deja.Išvada tokia, kad "motinėlės" laikosi toli, o plakiai šmirinėja palei pakrantę, kur jie laiks nuo laiko visokiausių sportininkų sočiai pamaitinami :lol: Kuojoms šį kartą labai tiko raudoni braškiniai "Dinamito" kukurūzai ir viena, dvi besimalančios ant kabliuko musės lervos,pavadėlis 0,12 kažkokis tai fluorocarbonas ( neturiu atminties pavadinimams)su 5-6 cm.galiuku "kelnių" gumos :lol: smūgiams gesinti.
Gaila stintos dar toli, ir pajūry "bikiniškas" sezonas,geros "porcijos" būtų buvę :lol: o tai teko paleisti visas motinėles :lol:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kai pabopsta Žemupio balta žuvis, tai reikia nuvažiuoti Aukštaitijon :-D po to vėl miela su jomis žaisti Žemupyje ''plot
 #391558   marenas
 23 Lie 2012 20:41
mano savatgalis buvo gamtos iskila,radau vieta kur zveja tik antra diena pamatem,is tryju pusiu vanduo,buvom su seimom ir senuoleis,senelei sasla kepe,valgyt dare biski alkogoli pilste,zmonos ant vaiku sauke o vakai su vandeniu laistes ir kuojas gaude,o mes su svogeriu buvom pasiskoline skrytuliu :roll: galvojom sasla valgydami galiesim priziuret,bet tik uzmete uz 10minuciu juos atnese i kranta tada nusispjoviau,taip ant ju nieko nepagavom,aplink jieskodami lideku ,uzejau pruda folderi pailga,gana gylus,nuo stoviklavites nesimato nuors buvo iki jo 70m ir dar mes buvom ant kalniuko.tai tan buvo pagautos 9 peilei du imami aisku neemem,ir eserys,net svogeris 4 pagavo,jam tai pasiekimas.Paveikslėlis
photo upload
Paveikslėlis
upload picture
anksty ryte isplaukiau dar i slapta vieta,iejimas vienas priplauki ir turi dvidesimt metru pertemt valti,o ten neliesta gamta,aisku kaskas zyno is patirti turinciu zveju,bet tikrai ne visi,ten pagavau tam kanaliuke 6 eserius,ir peiliu apie 7,ir puolimu dar buvo,visu nefotkinau fotikas nebuvo pakrautas,ir seip peilei daug maz vienodi,brolei turbut,mamyciu nebuvo.mamytes rudeni erzinsim.
Paveikslėlis
hosting images
Paveikslėlis
hosting images
Paveikslėlis
hosting images
o cia liaudes masina,tokiu geru nebegamina,ir autobusas ir i soda ir i darba ir i zvejyba,ir ir saliaros beveik 100 l telpa,ir 5l dyzelio laisvai.vienas sesis metus laike,irdar parduotas su rankom nuluptas,antras ir tiek tarnaus,o trecio jau nebegausiu :( stai legendyne masina. ;-var-var.
Paveikslėlis
upload picture
siuksles issivezem,du maisiukai va guli.pavargau rasyt :ruko :/braj;
 #392043   Valdas S
 26 Lie 2012 11:59
Sveiki,

Na surizikuosiu ir as aprasyt savo 2012-07-(13,14,15) savaitgali. :)

Taigi - penktadienis. Po darbu, siek tiek anksciau atsiduriau prie savo pamegto vandens telkinio. Pakalbinu drauge kartu pasiplaukiot su meskerem, keista bet ta kart sutiko :) Na mes jau valtyje, pajudam nuo kranto ir sugalvoju paleist pora vobleriu vandenin, o pats uz irklu ir plaukt i megstamas vietas. Meskeres akim stebiu, nes nieks ju neprilaiko ir tik staiga ziuriu kad mano meskere jau nori lekt vandenin :) Nu ka, zoles pagalvojau, (nes labai jau i gyli pasidave augmenija) ir greit griebiau uz meskeres, stabzius beja irgi buvau primirses atlaisvint, (viskas per skubejima) :) Pakertu ogi ziuriu kad tos zoles lyg ir nepasiduoda traukimui :D Nu sakau gera lydeka matomai, tik va kad priesinasi kaip tai visai kitaip :) Labai smagiai partraukiau, priesinosi kaip tikrai gera didele lydeka :) O ten buvo eserys :) 880g Beje pirmasis mano toks apskritai o ir tame ezerelyje iki siol nieks tokiu nemate :) Taigi dar karta perplaukiau per ta vieta bet nieko. Pratesiu kelione toliau link savo megiamos vietos, bamt vel meskere meprilenke, vel griebiu bet si karta tikrai zoles :) Istraukiau atsikabinau ir dar pora kart pramesiu sakau sau, kadangi jau sustojau. Pirmas metimas, pora truktelejimu ir meskere linksta, vel sypsena veide ir valti antras eserys 770g. To dar nera buve, per 1 diena du mano rekordiniai eseriai :) Atplaukus i megiama vieta, ji padovanojo tik 670g lydekaite :) Dar siek tiek pazvejojes tuo paciu marsrutu pajudejau namu link. Draugei sakau, jei dabar kas butu trauk tu :) Na ji ir sutiko :) Ir vel ties pirmojo sugauto eserio vieta vel meskere link vandens pajudejo :) Idaviau kad susuktu, sako zoles ir ju daug :) Tik labai greit pakeite nuomone kai tos zoles pradejo drebint rankas. Labai jau greit sugalvojo atsikratyt meskere, bet liepiau traukt :) Pasidare idomu ka gi ji ten partraukia :) Partraukus daugiau nei puse kelio pasirode dar vienas eserys ir labai jau piktas, nenorejo visai valtin :) Peremiau kota, nes butumem nesusisnekeje kaip ta eseri prie valties man i nagus paduot :) Kotas plonas, ilgis 2,40, seip ne taip po ratu aplink valti prisitraukiau :) Sakau trauk, tai ji uz kukano :D Sakau eseri is vandens, tai tada jau uz eserio :D Bet per ta laika jis dar sekmingai pora kart suspurdejo, kele uz pavadelio ir tiek ta eseri ir temate :) Bet sake buvo didesnis uz pirmaji :) taigi taip ir pasibaige pirmoji diena :) Visos zuvys buvo pagautos ant LC Pointer 100. Ka kita bedejau jokiu zenklu nebuvo.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Antroji diena prasidejo su mintim - pavelkiausiu, vakar gi neblogai sekesi :) Nors iki to penktadienio tokiu fokusu nelabai pasitaikydavo :) Isplaukiau vienas, vel ant vienos meskeres butinai pointeris ant kitos jackalas AYU 115. Praplaukes atkarpa uzkirtau peiliuka ant jackallo. Peiliukas atgal i vandeni. Plaukiu ten kur vakar buvo eseriu, prie pavadelio prisektas jackall Matt Tiger 115 bum, yra, o kas tai nezinau, gal eserys :) Po pusiaukeles vos vos pasirodo lyg ir geltona nugara, nieko nesuprantu. Pritraukiu prie valties, ogi ziuriu lynas (800g). Betraukdamas galvojau kad uzkabinau kur uz kupros, bet vatin ikeles pamaciau 2 trisakio kablius burnoj :) Plesrus lynas pasitaike :D Dar siek tiek paplaukiojus pagavau pora peiliuku. Skambina draugelis sako varyk krantan. Nu ka zvejyba baigta, plaukiu. Vel voblerius vandenin. Si karta vel jackalla AYU ir O.S.P. Asura raudonbarzdi :) Eseriu vietoj ziuriu kad Asura ka tai uzkabino, tai buvo peiliukas, koltas krantan. Atkabinau, paleidau. Imu susukinet jackala, o pasirodo jackalas kazka turi :) Tai buvo dar vienas peiliukas. Dienas baigesi su 5 peiliukais ir 1 lynu.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Trecioji diena prasidejo dar su didesniu veju ir tarpais su lietum. 10 ryto prizadino garsus beldimas i duris. Atvare draugas, kelkis - diena jau, varom zvejot. As uz meskeriu ir pirmyn. Velkiavimu ta diena nebuvo, labai jau didelis vejas, o ir "VARIKLIS" po 6ienio vakro nuduses :D Draugas nuo kranto pagavo eseriuka, rukykla tokius ima :) Tada paplaukus jam dar vienas kibimas, nuejo nedidele lydekaite. Man tylu. Paplaukus dar pasiekem sekluma, ka metam viskas kabinasi radau siek tiek seklesni DUO modeliuka ilgis kaip ir daugelio pas mane 120mm daug dziaugsmo kolkas neatneses, taigi sakau eik dirbt :) Pora metimu ir jau matau kaip atidirbineja :D Vos vos pritraukiau netoli valties, bet su cerpoku dar toli, sokinejo muistesi ir bac, nuejo. Pasiziuriu liko tik pavadelis, gyvate atlenke segtuka. Pasigirsta garsus keiksmazodziai :-niak' Nieko tesiam zvejyba, keiciam vieta, draugelis ikala gal apie kilo lydi, ir vel i valti zuvis nelipa :D Keiciam vieta, visas piktas traukiu didziausius masalus, sakau jau geriau nieko nei peiliukai. Dedu Imakatsu Riprizer'i. Keli metimai ir nekaltas imakatsu mane maloniai nustebino :) Tik va beda kad nuliudino cerpokas :e:e Netilpo gyvate, gerai kad bent vobleris liko :D Po sitos seke tyla, ir tik jau gryzdinejant nao dar vienas kalimas ant riprizerio. Tai buvo paskutine ir pirmoji i valti patekusi lydeka :) Svere ji 1,4kg.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O cia dar vienas laimikis aplink valti sukinejosi :D
Paveikslėlis
 #392514   hamis
 29 Lie 2012 16:04
Vakar buvo istorinė žvejyba... Pirmą kartą gyvenime žvejoti važiavau vienas :-D Šiek tiek sunku morališkai buvo, bet susitvarkiau kaip pridera vyrui :liež-uvis ''plot :ruko

Apie viską nuo pradžių, grįžau į Šilutę, kadangi namie remontas apsistojau pas močiutę. Kaip pridera buvau primaitintas it mažas ( čia aišku ginčijamas apibūdinimas :-D ) paršiukas. Maistas greičiausiai įtakojo, kad ryte sunkiai kėliausi, jau nekalbant apie uodų terora, nes karštas oras neleido laikyti uždarų langų. Žiūriu jau vėjus rašau, grįžtam prie žūklės aprašymo :-D :koliorava
5:15 ryte minu Statoil'o slekstį su tikslu KAVA, deja pamačius, kad eilė kaip sovietmečiu prie apelsinų, nusiperku mineralinio ir pajudu link vandens.
Nusprendžiau važiuoti pro "sanhajų", nes man nuo namų gaunasi arčiausiai, apie 6km iki Atmatos. Aišku jei bučiau žinojęs, kad kelias bus po bombardavimo tai bučiau pasirinkęs kitą kelią... Įsikandau turėtą "atsarginę" kojinę :-niak' ir pirmyn...

Važiuodamas dar pagalvoju, kad vietą drąsiai gausiu, nes toje pusėje niekas nebežvejoja, deja tai eilines Evalduko svajonės :-D
Žodžiu važiuojant palei upę jau buvo apėmusi panika :mėlynvarla , nes visos vietos "prifarširuotos" poilsiautojų ir kitokio plauko veikejų. :superšokas
Davažiavau beveik iki pat galo kur baigiasi kelias ir radau plyšelį prie vandens, pasitiko šioks toks skardis ir mažai erdvės, bet ką bepadarysi.
Žvilgt i laikrodį, o ten jau beveik šešias ryto muša. Pradėjau pašarą maišyti ir kitaip ruoštis, tikriausiai išgirdęs šnaresį ant kranto, apžvalgos tiksliais "babior" praplaukė pažiūreti kas vyksta.

Paveikslėlis

Įsiruošiau savo rakandus ir pradejau dėliotis, vietos mažai buvo, tad kojos visa žvejybą mirko vandenyje, gerai, kad buvo kaip arbatėlė :-D

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Užsimečiau du feeder"ius, kas man nebūdinga, bet norėjau "krupneką" pagauti... :-D
Kairiojo kablys buvo aprėdytas mešlinio slieko, kukuruzo ir musės lervos rūbu, o dešinysis pora musės lervų, kukurūzu ir ant galo dar viena musės lervyte :-D
Pašaras, arba vieta :-D Leido iškarto pradėti žvejybą. Kibimai agresyvus ir dažni. Kairysis priedu buvo aprengtas skambučiu, nes akys neišnešė į du vienu metu žiūrėti :-D
Pirmas kirtimas, jaučiu sėdi ir po trumpos kovos jau sietelyje, nes prie kranto nemažai žiolių buvo, o braidyti po maurus nesinorėjo.

Paveikslėlis

Kairioji meškerė tik užmetus iškarto duodavo apie save žinoti, deja pakirsti per visą laiką sugebėjau tik pūki ir vieną kuoją... Pūkiai tokį aukštą mikro chirurgijos lygį pasiekė, kad teko imtis atsakomūjų veiksmų. Kibimai tokie efektingi buvo, kad galvodavau, kad rimta žuvis domisi :-D Deja ištraukus viskas paaiškėdavo. Iš mano sumuštinio likdavo tik kukurūzas ir musės lerva, o sliekas būdavo juvelyriškai pašalintas :-D :lol: Trūkus kantrybei užmoviau kelis kukurūzus ir kelias muslerves, tuom kibimai kairiają meškere baigėsi :-D '''bum
Labai nenuliūdau, nes su dešiniąją užteko veiksmo :ruko Teko pasitobulinti prėjimą prie sietelio.

Paveikslėlis

Kas keisčiausia nesugavau ne vieno plakio. Kibimai tokie įspūdingi būdavo, kad pakirtęs net nustebdavau, o ypač pamatęs žuvis. Kelis kartus pagalvojau karšis sėdi, deja jo taip ir neteko pamatyti, bet emocijų turėjau nemažai, stiprios žuvys pasitaikė, o visos dar taip gerai įmitusios, greičiausiai iš vakaro ir pas močiutes viešėjo :-D

Paveikslėlis

Apie 9val. prasidėjo tai ko nesitikėjau. Kur buvę kur nebuvę prisistatė "kateristai/padangistai" ir prasidėjo košmaras :evil: :evil: :evil:
Kadangi sedėjau "iki pusės" vandenyje tai jiems "praėjus polnais gazais" pusė mano daiktų išplaukdavo į plačiuosius vandenis ir tekdavo graibytis, tapkes teko net su sieteliu meškeriotis, nes kol susirinkau kitus daiktus jau buvo pakėlusios bures i plačiuosius vandenis... :evil: :evil: :evil: Kokia puse val. taip "pakovojus" teko pasiduoti ir pakuotis daiktus namučio 'viarkt
Mažyles automatiškai amnestavau, didesnes susirinko į VIP ložę fotosesijai :-D

Paveikslėlis

Visos tokios storasprandės pasitaikė, kovingos :gutgut

Paveikslėlis

Apibendrinant, likau patenkintas savo pirmąją vienišiaus žvejybą ir manau ateityje dar kartosiu ''plot :gutgut Oras fantastiškas, bimbalai nekankino (neskaitant motorizuotų veikėjų :-D )
Dėkuo už dėmesį ir iki :ruko ::hai-bai
 #392599   marenas
 29 Lie 2012 21:25
senden ir as pasislaisciau palei sventosios krantais pajurio aukstupi,..keliausi 4 ryto,ir iskart i masina kol saule nepradejo degint,lekiu link misku,nuo uosviu 5km,
Paveikslėlis
upload picture
pralekiu miske kryziuka
Paveikslėlis
upload images
jau vietoi,ruosiuos amunicija is nors dauguma negaus net paplaukt bet temtys reik,
Paveikslėlis
image hosting
zinksnioju link latvijos pasienio per laukus,dar viesu bet kraugeriai puola,o as pamirsau bens,bus man sakes.daeinu upeliuka
Paveikslėlis
upload photo
girdziu latvijos pusei traska,stoviu jau prasvyte sast i upeli sernas,jis i mane as iji ir i pervirtusi medi per upe.jai ka per medi sernai nelaksto,apsidraudimas yra,tad garsei susvilpiau ,paziurejo i mane ir nelabai bijodamas nubego atgal is traskejimo nusprendziau kad ne vienas,tik veliau pagalvojau reikejo nufotkint buciau spejas,bet insinktyvei suveike savisauga.odai eda gyva,pryverstas apsisiaust nepralijancia striuke kad estu tik plastakas ir snuki,voblerio traukimai tik stopengau.suki kol uzmusi kelis gaunas pauze,vel nardyni tad neuzilgo vivingros sedeveas suvilioja peili
Paveikslėlis
upload photo
ateina laikas perdyrbtai i zoline peiliu pamekta blizge kryzminta ryperiu
Paveikslėlis
hosting images
paleistas bet hana jam nepasiseke,
Paveikslėlis
upload images
Paveikslėlis
free picture hosting
Paveikslėlis
free image hosting
gal eis imatyt peiliuka pirsto dydzio
Paveikslėlis
upload pictures
issivilkau is nepralyjancios striukes tai kaip termose greziamas odu apmazejo saulei,bet vos nepasidariau sau meskos paslaugos,takeli palei kranta kaskas jau buvo imines i syrsiu lyzda,laiku pastebejau jai buciau imines buciau nieres vandenin.
Paveikslėlis
img upload
paliko per daug karsta,o dar gryst per laukus iki masinos gerai kad panamke o ne su kazyriu kiepka pasiemiau
Paveikslėlis
upload images
nei viena zuvis nenukentejo siame filme,tik eserio likimas neaiskus 'viarkt :/braj;
 #392602   vyrgaz
 29 Lie 2012 21:51
Kauno marių "karpiai", arba kaip tinginys žvejojo..

Su sąlyga, kad vakar kartu su :1women: atvažiavom į sodą žolės pjauti, o paskum ilgai vakarojom kas su alum, kas su vynu, tai šio ryto ankstyvą žūklę teko nukelti keliom valandom vėliau..
Atsikėliau kiek po 8 ryto, neskubėdamas susidrėkinau 1kg jauko traper feeder turbo, nes vienoj žvejyboj man anas labai gerai suveikė, tai nenorėdamas, kad praėjusio savaitgalio "sėkmė" pasikartotų..Nu supratot.. ;-) Papusryčiavęs išriedu marių link, pakeliui dar sustojęs kaimo parduotuvėj mineralkos sveikatai pataisyti..
Prie marių nesitikėjau rasti laisvos vietos, visgi orai pasakiški, tik ir būk gamtoje..Bet..Vėlgi, pati geriausia vieta "prie akmenio" manes laukė neužimta.. :ruko
Susinešiau rakundus pakrantėn, o vandens žemumas.. :shock:
Paveikslėlis
Al kadangi ir prieš savaitę toks lygis buvo, tai gal žuvys apsipratę bus, ir noriai rinksis prie už maždaug 50m nuo kranto joms paruošto jauko "stalo"..
Susirišau sistemą "runing feeder", paskutiniu metu man ji pradėjo patikti dėl nesudėtingo paruošimo ir nesusipynimo..jaukinau su 30gr zammataro šėrykla..Metimai tolimi, prieš vėją, tai kol atmušiau ranką, kad bent jau į 2 kv.m. pataikyti, teko gerokai "pašaudyt" pro šoną..
Bet..Po kokių 10 serijų "meti- trauki", užsikabinau berods 0,16mm fluorocarboninį, 37cm ilgio pavadėlį su kamasan B983 14nr kabliuku..su dviem "aparikais"..Metimas..laukimas..minutė, dvi..nieko..trečia minutė..Nusprendžiu permesti..Vėl laukiu..Galvoje pradeda suktis mintys apie antrą iš eilės "sausą" savaitgalį..Bet..Energingas "išėjimas", viršūnėlė susilenkia kiek gali, staiga atsileidžia, kertu- jaučiu, kitam gale pūškuoja..Nedideli jie, bet energingi..
Paveikslėlis
Sunku vienam, be pagalbos, su tokiais fotosesijas atlikinėti.. :?
Permetu, vėl lūkuriuoju, viršūnėlė ramiai linksi atkartodama marių bangų dažnį...Atsargus grįbštelėjimas, kertu..Jaučiu yra, bet neitin energingai priešinasi..Va, raudelė, pavasarį jos aršesnės būdavo..
Paveikslėlis
Vėl metu,laukiu..ilgoka pauzė buvo, pradedu žvalgytis aplinkui, sveikatą "pataisau" karbonizuotu vandeniu..Tik žiū, viršūnė šokį šoka.. :superšokas Šitas jau rimtesnis, gerokai.. :gutgut Kitus daug maž tiesia linija parsitraukdavau, o šis kaip traktorius tik šonan, šonan "eina", kur priekrantės juostoj tankiausios žolės.. :-:help! Ir įeina..Nebepadeda nei valo atpalaidavimas, idant pats išsikrapštytų, o iš jėgos lupti gaila, visgi gale dviejų vyrukų vertės turtas prikabintas..Bet teko bristi..ir plėšti..Kai mane nuo Jo skyrė atstumas lygus tik pusei šokliderio, dar kartą stipriau patraukiau..POKŠT :!: :jop-mat Su trenksmu atsirišo pintuko/mono sujungimo mazgas..Tačiau žinodamas kurioj vietoj Jis "sėdi" ir kad šoklideris buvo maždaug 5m ilgumo, neprarandu vilties susitikti su Juo akis į akį..Brendu, pradžioj per kriauklytes, paskum dugnas pradeda minkštėti, dumblo jau virš kauliukų, vandens ligi krūtinės, rankom grabalioju sritį, kur menamai "nuskendo" mano valas, ir netrukus užčiuopiu..Įtempiu, gale suspurda- įkliuvęs nenaudėlis..Iš lėto traukiu valą, pamatau sistemą, karpį, o šėryklos nėr..Atsargiai pradedu ieškoti kito valo galo, kur menamai dar turi būti šėrykla- ir randu :v-ar Ant pačio šokliderio galo, karabino "burbuliukas" kaip tai stebuklingai nenuslydęs..Taigi, nepatyręs jokių nuostolių, tik išsimaudęs dumblyne, buksiruoju nenaudėlį krantan..
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Atrodo nedidelis, ale galingas.. :)
Rytas artėja link pabaigos..Jau tuoj vidurdienis, kibimai retėja..Priešpaskutinis papuola nedickas, "pareina" su visom žolėm..
Paveikslėlis
O pabaigai šis:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pabuvau iki 13val, kibimai apstojo, įsisiautėjo naglieji kirstukai, katrie be jokio perspėjimo aparikaus nugrauždavo..Po kelių tokių pasikėsinimų, nusprendžiu, kad šiai dienai jau pakaks, žvejyba pasisekė, emocijų daug, poilsis be galo nuostabus..Iki kito karto..Sakau aš, ir visi šio reportažo herojai.. :/brazasista
Paveikslėlis
:/braj;
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #392892   TukasVS
 30 Lie 2012 22:08
Manau pribrendo laikas ir mano pirmajam reportažui... O dar priedo pamušiau net tris asmeninius rekordus! Bet apie viską nuo pradžių... :)

Taigi vakar buvau Anykščiuose ir, be abejo, kaip gi ne aplankius šventosios ir neįmerkus ten spiningo. Pagaudžiau gal ~20min, per jas buvau prisitraukęs vieną sprindinį žuvelioką, nepavyko jo ištraukti į krantą, todėl tiksliai negaliu pasakyti kas ten buvo, tačiau iš išvaizdos ne lydeka ir ne ešerys...
Netrukus šalimais pastebėjau, jog kažkas išgainiojo mailių, metimas - yra! Spardosi stipriai, pagal smūgius greičiausiai lydeka, tačiau patraukus kelis metrus atsikabina... Nieko, metu ten pat dar kartą, tačiau nieko, na ir dar kartelį ir vėl yra! ''plot Šį kart atrodo pakirtau gerai, o žuvis panašu, kad ta pati, vandeny matau sublizga šonai ir įsitikinu, kad ten tikrai lydeka, tačiau kova buvo trumpa ir pamatau pirmą, per savo trumpą spiningavimo patirtį, lydekos šuoliuką, ir be abejo ji, įspūdingai parodžius man uodegą, nuplaukia savais keliais. Tačiau nuotaika vistiek be galo gera ;-var-var. , o aš nusprendžiu keliauti link automobilio, kadangi vaikas jau gerokai pervargęs iš po dienos...

Po šios trumpos, tačiau su nemažai įspūdžių, žvejybos, nutariau šiandien nulėkti prie Nėries, kurioje negaudžiau jau gal kokius ~5 metus, neskaitant vieno karto kai išbandžiau naują spiningėlį...
Ir štai pirmasis mano rekordas, per šią žvejybą pagavau net TRIS žuvis! ''plot Ankščiau, daugiausią su spiningu Nėryje esu pagavęs... Deja, bet nieko. :oops: :lol:

Vos susiruošus ir susikrovus daiktus, pamatau, kad lyja, o ir girdėjau, kad bus škvalas, tačiau manęs, nei vienas, nei kitas faktas negąsdina ir aš jau pakeliui link upės. Priėjus tiltą - aš jau visas permirkęs, tačiau lietus atrodo rimsta, o aš tuo tarpu mėtau po valakampių tiltu...
Apmėčiau visus akmenis ir krūmus, tačiau nieko, bet nusprendžiu mestelti dar kartą ir pritraukus masalą prie kranto, vedant jau vandens paviršiumi - kibimas! !-kliovas-! Lydeka net šokteli virš vandens, o po pakirtimo įlekia tiesiai į krantą! :-byta: Ir štai mano didžiausias pagautas monstras šioje rudoje upėje, spiningu:
Paveikslėlis

Nepagalvokit, kad gaudau mailius, tiesiog mano rankos stambios. :lol:

Taigi po šios strėlytės nusprendžiu keliauti toliau... Lietaus nebėra, tačiau nuėjus kokius ~100 metrų vėl pradeda lyti, todėl greitu žingsniu nukeliauju iki pat šilo tilto ir ten laukiu kol apstos, o ir tikslas visai netoli, kadangi galvojau pabandyti paspiningauti užutėkyje prie šilo tilto. Po keliolikos minučių pajudu link galutinio tikslo...
Nuo drėgmės kuprinė darosi nebepatogi, tačiau po kelių minučių ji prilimpa man prie nugaros ir aš apsiprantu. ;uolrait

Taigi aš jau vietoje ir vėl gi mėtau skersai išilgai, tačiau nieko, tik žolytės. Bandau keliauti krantu, tačiau nesėkmingai ir iki kelių esu juodas... Apėjęs aplink - randu kitą nusileidimą, tačiau lipant pasirodė kiek statoka :stop-; ir aš tapau juodas iki juosmens... !jablynkst!: Kelio atgal nebėra, nes visai greitai atsiduriu apačioje... :lol:

Taigi vėl gi mėtau skersai išilgai ir... YRA!! Smūgis atrodė lyg ir neblogas, tačiau spardosi kaip aukšlė... Ištraukiu, o gi čia dar vienas monstras ir pamušu savo rekordą! Šis peilis vos nedvigubai didesnis už pirmąjį!
Paveikslėlis

Tuo pat metu matau kažkas išbaidė mailiuką šalia nukritusio medžio. Taikliai :superšokas pataikau šiek tiek toliau nuo tos vietos ir patraukus porą metrų vėl kibimas! Šį kart spardosi geriau ir lenda į žoles, o smūgiai reti, kaip lydekos, tačiau ištraukus į krantą, pasirodo čia ešerys.
Paveikslėlis

Dar kelis kartus pamėtau, tačiau nieko ir nusprendžiu keliauti toliau... Radau dar vieną krantelį, tačiau akmenyse palikau ten savo mepsiuką, o ir lietus vėl prasidėjo, taigi nusprendžiu keliauti namo.

Stipriai nemuškit už reportažą ir iki kito. ::hai-bai

P.S. Nei viena žuvis nenukentėjo(tikiuosi).
 #392998   martiz-zz
 31 Lie 2012 12:39
nu ka, idesiu as ir is savo keliones keles foto, siaip oras pasitaike itin prastas. is 8 dienu zvejojom 3 :evil: bet zuvim negalejom skustis :[anuol didziausias uotas 14,5
Paveikslėlis

gaudem pora valandu ir eserius Paveikslėlis
siaip menkiu buvo daug bet visos 9-12kg ir niekaip as negalejau net tokios pagaut kai sale mama su draugu lupo tokias, bet atradus masala prasidejo visai kiti reikalai buvo 14-16gk menkiu Paveikslėlis Paveikslėlis
na ir tarp ju pakliuvo kolkas tos stovyklavietes rekorukas 23kg menkyte

Paveikslėlis Paveikslėlis

menkiu virs 10kg as pagavau gal 15 is vis kokias 25. uotu buvo 14. mano 6, tai tiek :)
 #393233   Vitolis
 01 Rgp 2012 09:53
Ne Norgė, ne kokia Kalifornija, o tiesiog eilinė Lietuviška Upė - Šventoji. Seniai ten bebuvau. Norėjosi pavaikyt dryžuočius ir jei pasiseks - vieną kitą dantytają insekt :-D Bet.... kai daug nori, gaunasi kai visad :) Pirmas dryžius nustebo pamatęs "Šakalą" ir už smalsumą gavo per kuprą
Paveikslėlis
upload pictures

Va tokių vaikezų buvo ne vienas ir ne du. Nekeldavau net valtin. Eilinį kartą atkabindamas tokį nagliuką, buvau "paskiepytas" į pirštą. Nemaniau, kad dar turiu tiek "jukos" :-D Skiepo vietą privalėjau net aprišt :)
Paveikslėlis
photo hosting
Paveikslėlis
Chaosas atliko savo darbą ;-var-var.
Paveikslėlis
upload images
Buvo dar keletas smulkesnių, bet nejomas galima sakyt buvo juodas. Iškėliau sietelį, padabojau ir nutariau nesitept nagų ir reabilituot rainius :) Nieks nesidomėjo nei "smirdukais", nei eiliniais mikrikais. Viskas tik ant voblikų. Raik kažkū daryt. Maž kū ne tep darau, ar kas per biesas, kad nebepagaunu nieko, kas būt vertas dėmesio '''bum
Paskutinį kartą redagavo 2 Vitolis. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #393253   shelwius
 01 Rgp 2012 10:52
Trumpas vakar vakaro dosjė.

Vakarop po krepšinykų pasirodymo, kurį veizojom, nors pats kaip futbolistas- krepšinis man :-vimt :-D , išpėdinom pasižvalgyt po Neries pakrantes. Oras liuks, beveik gamta, neskaitant vietinės faunos vakare :-D . Žodžiu, mėtom voblikus, ber darosi aišku, kad "rybu zdes net", nes net ir vietinis su gyva žuvele nieko nepagavęs... Todėl persikvalifikuojm ant mžesnių voblikų, keičiam dislokacijos vietą. Priėję viečikę, matom- šapaliokas burbtelėjo. Ir akurat, pirmu metimu turiu vieną:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Po kiek laiko vienas dar sugebėjo atsipurtyt... Taip bemėtant, tėvukas per nagus gauna smūgį, antru metimu sako "turiu", atrodo lyg ir neblogas šapaliokas bus, griebė juozuką LM 44 visų šapalų mėgstamą, bet pritraukus matom :-D :

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Daugiau jokių "monstrų" nepagavom, žuveliokus greit realizavom atgalios į Nerį, pakrante dar pavaikštinėjom ir namolio pargūžėjom ;-)
 #393434   shelwius
 02 Rgp 2012 09:55
Vakar dar truputuką pamedžiot išbėgau. Matėsi, jog šapaliokų yra, kažką gaudė nuo vandens paviršiaus, bet į voblikus žiūrėjo įtariai. Vieną nedidcką pajamiau, keli nusipurtė. Sudirbo vakar Usami mažylis.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pakeitus vietą, bandžiau didesnę kokią plėšrūnę pagaut, bet, deja, uždėjus juozuką Emperror minnow 66, užpuolė tik tokie:

Paveikslėlis

Viskas skubiai sugrąžinta upių motinai Neriai ;-)
 #393630   Bratka
 03 Rgp 2012 00:37
Vakar susiruosiau saslyku isikept.Nuvaziavau vienas sau ramiai i atokesne vietele,ussimeciau meskerykocius,kepu sau ramiai saslykus...
Paveikslėlis
free picture hosting
Tik girdziu balsas is sono"o skaniai kvepia",pasuku galva,jau sedi kazkoks veikejas salia mano meskeriu :evil:
Paveikslėlis
free picture hosting
Sako,as cia salia taves pazvejosiu...kol su juom dalinausi teritorija,ziuriu is kitos puses dar vienas varo :-ug
Paveikslėlis
photo hosting
Sitas dar paprastesnis papuole...nu zodziu seip ne taip pasidalinus teritorija,pradejom zvejoti...
Paveikslėlis
upload pictures
Sitas tai yvaireis budais gaude :)
Paveikslėlis
image hosting
Paveikslėlis
image upload
Visai neblogai su jais susibendravom,isiaiskinau kad vienas is ju donkininkas,o kitas save vadino feder meisteriu :)
Feder meisterio laimikiai...
Paveikslėlis
image host
Donkininko laimikiai...
Paveikslėlis
hosting images
Vakarop jie prisimine,kad neblogai butu uzkasti,saslyku matyt buvo mazai...
Paveikslėlis
picture hosting
Paveikslėlis
image host
Veliau buvo daug kalbama apie zukles ypatumus
Paveikslėlis
upload pictures
Paveikslėlis
image upload
Paveikslėlis
upload images
Sulaukus ryto,pasigiriam viens kitam ka turim...
Paveikslėlis
img upload
Sitas sake,as nesiskescioju rankom kai kaikurie,pamatuoju tarp akiu ir viskas aisku :shock:
Paveikslėlis
upload images
Laika praleidom puikiai,manau ne paskutini karta :/brazasista :/braj;
 #393720   Gedcka V
 03 Rgp 2012 17:35
Na tęsiam toliau... 08-01 - pirma Rugpjūčio diena. Vasara greitai bėga, bet vis artėja ruduo... Nesinori nė pagalvot.. Mokslai, mokslai ir vėl mokslai...
Tądien ryte galvojau su plūdine pasivaikščiot, bet ryte ilgai lijo, iki 8h ryto, tad pakeičiau mintį ir pasiėmiau spiningą. Po pusvalandžio jau mirkau vandenį. Vandens paviršius ramus buvo. Tik vietom mailius ratilą numeta. Niekad nebuvau per tokius karščius ir dar rugpjūčio pačioj pradžioj lydekų :? , tik pamanykit :lol: . Atrodo juokinga, bet pramėčius 10 metimų nuomonė keičiasi. 2 šaudyklės. Pasirodo žuvis juda :) . Mėčiau toliau, šaudyklės atakuoja :gutgut , pasitaikė ir didesnių po 0,5kg. Bet aišku visos paleistos ;-) . Po valandos jau vaikštau vidurį tvenkinio. Taip, taip vidurį. Tvenkinio didžiausias gylis vasarą tesiekia 2m. su dumblu, o tokių vietų 2, o šiaip vidurkis apie metrą, tad beveik visur galima vaikščiot. Pramėčiau duobes, bet neradau nieko, pramečiau šalia, kibimas :[anuol . Pagaliau, ne nelegalė. 46cm. lydekutė. Pramečiau kitoj pusėj vėl kibimas :-D , šį syk didesnė jau 60cm. su trupučiu. Vėliau apie valandą neturėjau kibimo. Vaikštau tuščiai... Staiga kitoj pusėj tvenkinio pažyra mailius. Ale mailius tai lydekutės po 15cm., kažkur. Nuskubu prie tos vietos. Pirmu metimu trukteliu masalą, kažkas pasikabina ir šauna kaip kulka į šoną :-D, atsikabina.. Metu vėl ir vėl, o tada jau kibimas! Ir dar koks! Lydeka sulenkia spiningą iškart. Ši jau nemenka panelė. Traukiu, traukiu. Kažkur įlenda... Jomajo galvoju. Stengiuosi kuo greičiau ir laikydamas įtempęs valą einu pas ją. Priėjęs arčiau išlenda lyg ir kažkokių šakų. Tada praplaukia pro mane... :eek: . Tiesą pasakius išties išsižiojau kažkiek :-D . Lydeka kažkur netoli 4kg. Staiga paprašo dar valo, bet jau, jau po truputį pavargsta. Prisitraukiau prie savęs, čiumpu už sprando, įlendu į žiaunas ir laikau iš jėgos. Taip, taip aš jas žinau. Pavasarį pabėgo dar didesnė gal 6-7kg. Tos sprandą vos apėmiau iš vis. Iškėlus iš vandens taip pasipurtė, jog nebeišlaikiau ir išslydo iš rankų! O dabar su ta 4kg. lydeka. Tas pats! Eina ji n...i . Supjaustė rankas ir dar pabėgo! Šlykštynė :-D ... Bet kas svarbiausia tai aš išėmiau ir masalą ji nekruta, ir dėjau jau į sietką laimingas, bet netilpo! Nu jop trrai. Su viena ranka ir spiningą laikau, ir praplėst skylę sietkoj, nu sunku. Kišu ir niekaip neįlenda :-D . Pelekai kabinasi už šonų. Tada bandžiau kitaip. (Ji buvo sulindus iki pusės) Ištraukiau ir bandžiau iš naujo įkišt. O ji iš jėgu pasipurtė ir pabėgo. Nu, uch..... Vėliau kiek bandžiau, aišku nekibo. Susinervinęs grįžau į pradinę vietą, kur pradėjau, ir dar kartą užmečiau. Šaudyklė užkibo, parsitraukiau bandau atkabint, o ta pasipurtė ir keisčiausiai atsikabino. Bet atsikabino su Yo-zuri vobleriu kuris man kainavo daug, ne pinigų esme, o tai, kad su juo daugiausiai lydekų esu pagavęs... 'viarkt . Dėjau ant visko ir parėjau namo.
Paveikslėlis

O kas baisiausia, tai pagal visą tokį liūdną reportažą, mano nuotrauka gavosi su šypsena. Nesuprantu kodėl...
Paveikslėlis
 #393721   Gedcka V
 03 Rgp 2012 17:49
Sekanti žvejyba buvo giliam ežere 08-02. Bandžiau atsikvėpt nuo praeitos žvejybos ir sėdėjau su dugninėm. Ryte oras gražus, tik gal kiek vėjas ir per giedra.
Paveikslėlis

Keltis neskubėjau, prie vandens viską susitvarkęs buvau gal tik apie 6h. ryto. Užsimetęs laukiau kibimų. Pirmi kibimai buvo ant fyderio. Kibo kuojos visai padorios. Pakliuvo pora raudžių ir ešeriukų vienas kitas. Po manęs dar ir kitų žvejų buvo atvažiavę. Vieni per naktį buvo, paklausęs ką pagavo, parodė sietką. Tai vienas karšis 1kg. visa kita kuojos ešeriai. :roll: . Pasirodo prastai. Dar ne laikas. Tam ežere dažniausiai rugpjūtį kimba karšiai. Bet su tokia vasara, tai nežinau nei kada pradės, nei kada baigs :-D . Tad grįžtam prie žvejybos. Kibimai buvo apstoję, gal dėl to, kad bebrai įstrižai plaukiojo, ir krebždenosi krantuose. Po gerų kelių valandų, kibimas ant dugninės. Gražus, sargelis kyla, kyla, kyla ir užkertu! Bet, kad tuščia... Nesijaučia svorio... Traukiu nesupratęs kas ten buvo, partraukęs pamatau jau kažkada matytą reginį. Nukąstas kablys :lol: . Jau nepirmą kartą taip šitą vasarą. Kažkuriam reportaže rašiau, kad nukando turbūt dėl mailiaus, bet čia ant naktinuko. Nu matyt patiko :) Kol rišau dugninei pavadėlį, fyderis jau sulinkęs laukė mano kirtimo. Su ta sąlyga, kad ką užkirsiu pakertu. Svoris yra, tai vadinasi ne lydeka :), traukėsi sunkiau kiek nei praeitos kuojos, bet nebuvo labai stambi žuvis. Parsitraukęs pamačiau - kuoja :) . 200g. laisvai.
Paveikslėlis

Sumetus meškeres, buvo ramu. Nė kibimo. Supratau, kad laikas ir nutariau eit namo ;-)
Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #393722   Gedcka V
 03 Rgp 2012 18:00
Na ir paskutinė žvejyba tai tą pačia dieną, tik sekliam ežere ant raudžių. Nuėjau vėlokai 19h. vakaro. Žuvis judėjo. Buvo ir vaikymųsi, matėsi ir raudžių paviršiui gerų :gutgut . Tądien maniau, kad pagausiu didesnių raudžių. Na gal ir gavosi ko norėjau, bet ne tokių. Taigi, vakare nuėjęs ir begaudydamas raudes traukiu plūdę su tuščiu kabliuku. Nepatikėsit :lol: . Plūdę griebė lydeka :-D . Dar taip nematęs... Pakvaišus kažkokia.. Vėliau užkabinęs porą dzikų užmečiau. Laukiau kibimo ir nesulaukiau. Tada pamaniau patrauksiu lėtai, gal koks ešerys pakibs. O pakibo :) . Gaila tik tokių dydžių.
Paveikslėlis

Vėliau pakibo ir kiek didesnių, bet vis vien katėm. Vieną paėmiau kitus paleidau.. Vėliau kuo labiau į vakarą, pradėjo kibti didesnės raudės:
Paveikslėlis

Bet vis dėl to, tų didžiųjų nepagavau. Tik delninės :) Visos paleistos į prūdą, ešerys katinui...
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Vat tokios buvo pora dienų. Buvo ir smagių, ir paprastų, teko pajaust ir liūdnų... Iki sekančio karto ;-)
 #393723   Gedcka V
 03 Rgp 2012 18:06
Gedcka V rašė: Na tęsiam toliau... 08-01 - pirma Rugpjūčio diena.............
O kas baisiausia, tai pagal visą tokį liūdną reportažą, mano nuotrauka gavosi su šypsena. Nesuprantu kodėl...
Paveikslėlis
Nerodė nuotraukos, įdedu iš naujo.
 #393886   Sokratas
 05 Rgp 2012 13:24
VENTOS UPĖ. Mažeikiai

Vakar sugalvojau patikrinti , ar jau visi žiobriai išplaukė jūron.
Susiradau vietelę pavėsį ir 16-ą val pradėjau žvejybą.

Paveikslėlis
upload images

Tik šiek tie pasišėrus ir užmetus, normalus kibomas , kertu, smūgio nėra, ištraukiau , pavadėlio nebėra . Belieka tik pečiais traukyt, kaip čia taip :-niak' .

Paskui gal dvi valandas tyluma ramuma. Retkarčiais suklibina, bet jaučiasi, kad ,,mėlačius", pakirst neįmanoma. Galop perrišu plonesnį pavadėlį ir mažiuką kablį. Po truputį pradedu ištraukti tai tokį:

Paveikslėlis
image host

tai tokį žuviuką:

Paveikslėlis
upload images

Ištraukus gal 5-6 kuojas, galų gale normalus kibimas, kertu, yra. Priešinasi neblogai, bet patraukus tik kelis metrus, atsikabina... Ėch, belieka nusispjauti....
Vėl užmetu, vėl neužilgo meškerės galas užtikrintai linksta, kertu, pasipriešinimo nejaučiu, ištraukiu, nebėra kabliuko. Visgi normalesnėms žuvims šis valiukas per plonas. Užrišu pavadėlį 0,16 mm ir kablį jau didesnį...

Per nervus vėl ,,grajina" smulkmė, kurio jau nebegaliu pakirsti. Vakarėja, saulutė netoli laidos, galvoju, turėtų sujudėti ir didieji monstrai

Paveikslėlis
upload picture

Pagaliau pavyksta pasižiūrėti, kas čia man pavadėlius traukė:

Paveikslėlis
upload picture

Išsegęs kabliuką pamatau, kaip tam neklaužadai iš burnos kyšo valo galas.
Teko jam atiduot jį man, nors kur aš jį bedėsiu :lol:

Įdomumo dėlei pasakysiu, kad mažiukas kabliukas žarnose niekur nebuvo įsmigęs ir jau buvo atsidūręs netoli šiknos :grin:

Pradėjo visiškai temti, o naktį iš manes žvejys ne koks, teko pakuotis namolio....
 #393931   Skridžas
 05 Rgp 2012 21:55
Pasvajojau...

Sveiki, čia vieną dieną, vienas bičiulis labai gražai gaudė karpius su metod sistema lengvu kotu, monovalu ir rytuke 3000 shimano. Pasvajojau, kad būtų faina... Tuo lab, kad ir kotą ir ritukę naują turiu. Penktadieni aš jau nuo pietų neršiu, nes bičiulis nori jau penktadienį vakarą ką nors nužudyti, tad skubėdamas su darbais dar užsuku į pardę ir nusiperku valo monofilo, nes planuoju pasidaryti lengvą komplektuką ir pažiūrėti kaip ten su to monofilu gaudosi, nes pradėjau nuo pinto ir neturiu supratimo ar jautru ar nelabai. Per tą skubėjimą neapsižiurėjau ir nuspirkau Donatelo išpeiktą valą. Nerimas kankino, tad užsukęs pakeliui į kitą parduotuvę dar paėmiau atsargos kitos geros firmos. Šeštą valandą aš jau vietoj, greitai prazondave dugną, gylius, nusprendėm kas kur žvejos. Aš, kadangi, norėjau lengvai tai nusprendžiau dubasinsiu mėlačių, bičiulis nusprendė ant krupniako ir užmetė toliau.Tą vakarą nieko doro nepagavom. Iš ryto atsikėlęs anksčiau irgi sekėsi nelabai, bet vėlyvam rytui atėjus atplaukė karšiai pasiganyt pas mus, kadangi iš vakaro nebuvom dorai ir pasiruošę išvilojom vos po kelis karšiokus iš tos didelės bandos, kurie dar nepasidavė taip lengvai. Vienas man nutraukė pavadėlį (mano apsileidimas) kitas tiesiog iš rankų išspurdėjo namolio.. Na, bet nuotaika puiki nors ir negalėjom normalai pailsėti, nes gamta užtaisė nakti diskoteką: grojo DJ Dundulis ir meistriškai žaidė su šviesos elementais.. Karšiai ilgai neužsilaikė prie mūsų dosnaus stalo( taip mums atrodė) tad likom su raudėm ir kuojom.. Visa diena taip ir prabėgo...Vakare aprimo, tad pasistambine masalus , nuprendėm, kad jau būtų pats laikas išvanoti po gerą lėščių... Aišku lėščiai kitaip galvojo.. jau sutemo , nieko nesimato... tik žiuriu mano fideris išvažuoja tiesiogine prasme ,tai gerai, kad pas mane žaibiška reakcija ir spėjau nutverti už koto. Jaučiu kitam gale yra, kadangi buvau užkluptas ne medžojimo stadijoj, tai mane truputėli išmušė iš vėžių ir nesusigaudžiau ką daryti, kai mano kolega mane mandagai pakoordinavo, kad jau laikas atleisti stabdį. Stabdis neklauso, atrodo jau ir atleidau, bet vistiek iš nagų žvėris anam gale bando išpėšti mano šliūbinį fiderį...ir tik poookšt nutrūko.. taip taip nutrūko gumytė fiksavusi valą..ir pašlo. Užmečiau akį į bugnelį, kur buvo suvyniotas Donatėlo rekomenduotas valas, kurio kas sekundę žaibiškai mažėjo, tad nieko nelaukęs nusprendžiau perimti valdimą ir užsukau valo padavymą ir pokšt kitam gale, tiksliau, kitam krante pokštelėjo. Monstras nusprendė padaryti žvakę, šlumštelėjęs atgal vandenin tęsė savo žygius nusprendė, kad važuos atgal į kitą pusę. Na aš per tą laiką jau įgavęs šalto proto pradėjau jį po truputėli jau pumpuoti, tas vyko visiškoje tamsoje, su draugu visą tą laiką labai mandagai bendravom, nes vyko kaip ir derybos kaip čia geriau susidoroti su tuo monstru.. Monstras tuo laiku davėsi vedamas krantan, bet nusprendė, kad į krantą jam įdomiau eiti per žoles. Aš, užsiropštęs ant aukščiausios kranto vietos, kiek įmanoma su mano 3,30 lengvos klasės koteliu ir 3000 shimano super bandžiau jį suvaldyti, bet jam geriau sekėsi. Jis ne tik kad įvairavo į žoles, bet valą dar įkabino į šalia augančio medžio šakas, kas mane dar labiau papiktino. Tuo tarpu mano kolega jau su pantalonais ir graibštu laukė jo po tuo medžiu ir tik jam žinoma tehnika įvijo monstrą į graibštą. Galima sakyti, tik jo dėka ir pamačiau tą žvėrį, kuris šitaip praskaidrino mums vakarą.
Kaip pasakytu pėnsija 0,12 pavadėlis. :ruko

Paveikslėlis
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė