Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #391919   Tironas
 25 Lie 2012 17:37
dusys rašė:Mano nuomone, na gal netgi ne nuomone o mano praktines isvados butu tokios...
Kvapas zuviai leidzia susidaryti isankstine nuomone. Ji iskarto gali apsispresti ,atakuoti ar ne. Kitaip tariant ,kvapas gali sukelti ir neigiama efekta.
Butent del sios priezasties ir atsisakiau betkokiu smirdalu. Jaigu zuvis susidomejo jusu masalu ir jis kvepia niekuom, tada ji butinai jo paragaus, tuo tarpu kvapas jai iskart butu padejas apsispresti. Kita vertus ,patys galite pauostyti naturalu plesrunu maista: Varles, mailiu, yvairius vandens vabalus ir t.t.
Viso sio raciono kvapas beveik neutralus, arba jo isviso nera....
Todel manau ,labiau reiktu kreipti demesi i masalo isvaizda ir pravedima.
nors ir nespiningauju bet leisius sau paneigti tokius spejimus.
Pav taip vadinama bekvape guma turi gana nemalonu ir astru kvapa. todel manyciau kad aplamai kvapas spiningavimui nera aktualus. cia labiau zvejui.
valgomos gumos esme ne kvapas ( kas yra tik papildomas vilioklis zvejui) o sudetyje esantys baltymai, kurie apgauna zuvi ir sugriebus masala zuvis mano kad tai maistas ir jos nespjauna.
 #391923   henyte
 25 Lie 2012 17:58
Butu dar idomu is zinovu suzinoti kodel zuvys taip megsta druska, ar tai butu guminukas (be kvapo ir baltymu) eseriui ar starkiui, ar ziobriui ar kitai baltai zuviai virtas su druska veziukas...
 #391932   dusys
 25 Lie 2012 19:00
Tironai --- Nespinigauji, bet leidi sau paneigti :?:
Katik pagaminta guma turi sintetini kvapa, paskui jis dingsta. Nors tai ne esme. As norejau pasakyti ,kad kvapas yra paskutinej vietoj ir ne visada padeda. Todel as stengiuosi, kad jo isviso nebutu.
O savo valgoma guma sukapok gabaliukais ir ant pludines pabandyk gaudyti eserius --- Pamatysi kokia ji valgoma.
Eseriai kabinsis viens po kito, o i tarpus dar ir lydekos :gutgut
 #391933   Tironas
 25 Lie 2012 19:10
sitas eksperimentas nieko neirodo. pav abejoju ar daug eseriu prigaudytum ant gabaliukais sukapotos zuvies.
 #391938   dusys
 25 Lie 2012 19:41
Aisku butu juokinga.
Nieko as nesistengiu yrodyti , bet paprasciausiai esu isbandes simtus varijantu ir kalnus pinigu palikes kvapams, skoniams, ir visokiems marmalams.
Niekada nevaziuoju zvejoti, visada vaziuoju eksperimentuoti ir rasau tik del to, kad kaskam galbut bus idomu. :/braj;
 #391939   Tironas
 25 Lie 2012 19:44
bet jei nezvaziuoji zvejot o tik kaskart visoki brieda dirbi prie vandens, tai vadinasi taip ir neismokai zvejot :)
 #391941   dusys
 25 Lie 2012 20:11
Tironai
Zvejyba yra mano gyvenimo budas. Nuvaziuot ir prilupt zuvies, tai etapas pasibaiges jau pries koki 10 metu.
Tokios dienos, kai buna geras kibimas - man yra neikainuojamas ziniu saltinis, kai eksperimento budu, pats sau gali atsakyti i visus klausimus.
Suprantu tuos ,kurie prie vandens buna nedaznai ir esant geram kibimui tiesiog traukia zuvi, Dziaugiasi geru kibimu ir gerai leidzia laika.
Man taip jau nebeidomu. :e:e
Atradimai padaryti esant geram kibimui ,zenkliai pagerina rezultata, kai aplinkui niekam nekimba...
 #391942   Tironas
 25 Lie 2012 20:20
ok, ir tu teigi kad taip vadinama valgoma guma, neturi jokio pranasumo pries elementaru silikona?
 #391962   HIPIS
 25 Lie 2012 22:22
Tironas rašė:sitas eksperimentas nieko neirodo. pav abejoju ar daug eseriu prigaudytum ant gabaliukais sukapotos zuvies.
Gan didziule informacine spraga. ;-)
Mano krastuos, nuo seno. Vienas geriausiu eseriu masalu, mazo eseriuko nugaros ,,file,, ispjova, porcija.Cia zukle su pludine meskere..
Geriau ja eserys ima nei saulazuve..
Be to labai net daznas laimikis balta zuvis..Raudonsparnei, karsei, stambios kuojos..
Mano praktikoje, net nemazas kiekis lydeku, taip pagautu..Mane tai pradzioi stebino, maniau pasiseke ..Bet kai per diena pagavau 8 :!: ant porcijos, rudeni,. Viskas stojos i vietas..plesrunas puikei reaguoja i masalo kvapa skoni..
Nors taip jau nebegaudau, bet vizgi ispudzei like gan ryskus..
 #391987   Tironas
 26 Lie 2012 08:32
sakai puikEI reaguoja ir ryskus ispudzEI? :)

tai as speju kad pagautum ir ant gabaliuko tos vadinamos valgomos gumos. nebent norit paneigti visiskai jos privaluma pries relaksa.
 #391993   Evaldas Z
 26 Lie 2012 08:59
dusys rašė:Evaldai tu pauostyk mailiu o paskui pauostyk vandens zoliu kuoksta is to pacio telkinio.
kaip jau minejau, manau, kad masalo "valgomumo" pliusai labiausiai pasireiskia zuviai ji sugriebus, tad siulau tau pakramtyt ta pati, ka man pauostyt siulei. :)
dusys rašė:Visi tavo isvardinti kvapai yra skirti baltai zuviai, o ju mityba ir medziokles taktika labai skiriasi nuo plesrunu.
sita as ir pats pilnai suprantu. klausimas buvo, kodel zuvys ryja tai, ka mato pirma kart savo gyvenime. ir ryja net geriau uz koki naturalu slieka.
dusys rašė:Jai lydekos uostines ar ragaus savo grobi, kaip koks karpis ar lynas, tai visos lydekos isdvestu badu, nes ju grobis nuo ju paprasciausiai paspruktu.
na, lydeku mitybos yprociai kazkiek kinta su amzium. kuo didesne lydeka, tuo mieliau renkasi kokia vos krutancia, ar jau galus atidavusia zuvele. ta patvirtina ir rezultatu skirtumai gaudanciu pludine su gyva zuvele ir gaudanciu dugnine ant negyvos ar file.
 #391999   Tironas
 26 Lie 2012 09:08
xebra, jus gal nustokit svaistytis frazemis kad apie zuvies gyvenimo budo ypatumus irodo zveju paskojimai. nereikia saves tapatinti su moxlu :)
 #392007   Evaldas Z
 26 Lie 2012 09:23
Tironas rašė:...zuvies gyvenimo budo ypatumus irodo zveju paskojimai. nereikia saves tapatinti su moxlu :)
ne irodo, o patvirtina tu paciu moxlininku speliones. be to, sugebejimas graziai ir itikinamai papasakoti irgi yra savotiskas moxlas. :-D o kiekvieno zinojimo lygi apie minetus ypatumus geriausiai parodo zukles rezultatai.
 #392017   Sokratas
 26 Lie 2012 09:39
įdomiai jūs čia diskutuojat....
drįsiu pareikšti, manau, kad tą ką užuodžia žuvis,mes neužuodžiam, tiksliau, nei dalies to ....Na, kaip ir šuo, suseks be vargo pauostęs tavo kojinę ar nosinę ar dar ką turėtą, o mes- niekad to nepadarysim :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 26 kartus.
 #392020   Tironas
 26 Lie 2012 09:41
Evaldai, neparodo. nes jau kai PASIRODO kad zinai viska, ima ir sugriuna kortu namelis ir ant patvirtintu taisykliu nieko nepagauni.
 #392029   Evaldas Z
 26 Lie 2012 10:02
Tironas rašė:kai PASIRODO kad zinai viska, ima ir sugriuna kortu namelis
tam, kas sakosi ar manosi viska zinas, turetu but biski :-kvankt o tam, kas zino tai ka reikia (kaip kad konkreciu telkiniu zuvu laikymosi vietas tam tikru metu ar paros laiku, mitibine baze ir pan.), daug lengviau prisitaikyti prie kintanciu zuvu igeidziu. va Shelwiaus pavizdys ta patvirtina. jis puikiai pazysta savo vietas ir traukia starkiecus be vargo ant paprastu guminuku, kai tuo tarpu salia stovinciam draugeliui jokie smirdukai nepadeda, nors gal jo vietose jie puikiai dirbo.
 #392033   arabas
 26 Lie 2012 10:09
Tironai, jei valgomas silikonas yra absoliutus gėris, tai gal pamėgink susirišti valgomą musę? ;-) Kiršliai ir upėtakiai turėtų rikuotis į eilę paragauti tokį delikatesą. :-D

Juokas juokais, bet pastebėjau, kad valgomą silikoną lydeka savo žabtuose tikrai laiko ilgiau, iš karto nespjauna kaip paprastą. Bet visi tokio silikono privalumai tuom ir baigiasi.
Manau, geriausia jį naudoti, kai gali vizualiai stebėti žuvies kibimą.
 #392044   Evaldas Z
 26 Lie 2012 12:17
na, reakcijos laikas nuo kibimo iki pakirtimo kazin ar labai skiriasi lyginant vizualiai matoma (nematant zuvies pries ataka) ir juntama i ranka. lydeku valgoma guma negaudziau, bet eseriai tikrai neskuba isspjaut, greiciau - suryja, taigi, kuo greiciau sureaguot/pakirst tikrai nesistengiu. jeigu eseriu paleist nesiruosiama, po kibimo padaryt maza pauzele,sakyciau, netgi pravartu - eserys reciau atsipurto.
 #392048   Rapolas
 26 Lie 2012 12:36
Evaldas Z rašė:...jeigu eseriu paleist nesiruosiama, po kibimo padaryt maza pauzele,sakyciau, netgi pravartu - eserys reciau atsipurto.
:gutgut ir rečiau uodegas tvisteriams nukanda ;-)
 #392076   dusys
 26 Lie 2012 15:14
Tironas rašė:na va, ka ir reikejo irodyt :)

O MANO MUSES IR TAIP VAGOMOS :)

Na jaigu pasirinktas tinkamas masalas tai man ir paprasto silikono eserys nespjauna. Taip ,kad cia nieko neirodyta.
Tik ,kad valgoma guma dar turi kelis minusus, tai kaina ir patvarumas. Daugiau skirtumu kaip ir nera.
 #392086   Evaldas Z
 26 Lie 2012 15:42
dusys rašė:Na jaigu pasirinktas tinkamas masalas tai man ir paprasto silikono eserys nespjauna. Taip ,kad cia nieko neirodyta.
Tik ,kad valgoma guma dar turi kelis minusus, tai kaina ir patvarumas. Daugiau skirtumu kaip ir nera.
tai tu gi pats ten tuos guminukus lieji (ar klystu ?), tai gal kazka ir priburi slaptai :klasta!: gal ir nespjauna, bet ir nerija. o del minusu, tai kai pasirode visokie LJ, tai beliko tik vienintelis minusas - patvarumas.
 #393988   Hookaz
 06 Rgp 2012 08:17
Evaldas Z rašė: o del minusu, tai kai pasirode visokie LJ, tai beliko tik vienintelis minusas - patvarumas.
o paimi i rankas koki megabassa, kuris issitempia koki pusmetri, nelieka ir patvarumo minuso :)
 #394024   Kleckas1978
 06 Rgp 2012 10:55
Hookaz rašė:
Evaldas Z rašė: o del minusu, tai kai pasirode visokie LJ, tai beliko tik vienintelis minusas - patvarumas.
o paimi i rankas koki megabassa, kuris issitempia koki pusmetri, nelieka ir patvarumo minuso :)
bet tada atsiranda kainos problema :-D
 #394066   SauliusM
 06 Rgp 2012 12:47
praeita savaite zaidziau su Lucky John Tioga gumom Nemune. eseriai jas tikrai valgo tikraja to zodzio prasme. po kliovo netgi bandziau nekirst ir nebesukt rites ir ziuret kas bus. tai eserys uzryja ta guma ir plaukioja is sono i sona net nebandydamas jos isspjaut. bandziau aisku ir reins ir bait breath gumas. tas eseriai irgi kale, bet lucky johnam daugiau demesio skyriau, nes popigiajevski anie. gaudziau ir ant ceburasmes ir ant drop shoto tom tiogom, eme visaip. tik labai daug tusciu kliovu melaciaus ypac ant dropshoto ir labai daug nudraskytu uodegu...
 #394082   Xrapas
 06 Rgp 2012 13:14
SauliusM rašė:...zaidziau su Lucky John Tioga gumom Nemune. eseriai jas tikrai valgo tikraja to zodzio prasme...
Analogiškai ežere, stovėjo eilėj prie tų Tiogų. Mėginau kaip su slieku, tiesiog nuleisdavau prie borto ir jokių judesių- vistiek graibė.
 #394120   TukasVS
 06 Rgp 2012 15:55
Jo tikrai valgo tą LJ Tioga gumą, gali paduoti belekaip vistiek puola ir nepaleidžia. :gutgut Ir peiliukai be galo mėgsta, tą pačią 2" dydžio. ;uolrait
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė