jo taip yra pas mane,bet nemanau kad nors vienas zmogus suprato jog pas mane super kazkoks varilis turintis tiesiogine ta zodzio prasme tris sraigtusKleckas1978 rašė:gal sraigtas su 3 mentimis???

jo taip yra pas mane,bet nemanau kad nors vienas zmogus suprato jog pas mane super kazkoks varilis turintis tiesiogine ta zodzio prasme tris sraigtusKleckas1978 rašė:gal sraigtas su 3 mentimis???
jei protingas zmogus daznai mariose zvejotu tai manau ir protingai galvotu (svajotu) apie 10ag benza o ne apie elektra 55lbs nes is tos elektros mariose naudos kaip is ozio pienoAndrius0522 rašė:matai Doni zmogus kaip supratau mariose daznai zvejoja tai 30 lbs manau nekas jam tikrai...Donasssss rašė:nu as dar gerai pagalvociau ar pirkti 45lbs,nes moketi maziausiai dvigubai daugiau,o per sezona uraganas uzklumpa labai retainu bet aisku,reikia ziureti y poreikius,skirtumas tikrai jauciamas,tik klausimas kiek to realiai reikia. nu o jei pinigai neturi reiksmes,tada aisku,kuo galingesnis
2003 metu as uz koki 200 litu gal ir paimciau...Kleckas1978 rašė:rasau dar aiskiau - geriau pradzioj benzas o po to tik elektra - nes po mares su benzu - nieko gero, o su benzu iki 10ag gali beveik visur plaukioti isskyrus draustinius, nu bet ir tame draustinyje lengviau kolkas pairkluoti kol sutaupys ant elektrinio variklio ir akumo (1000lt), nes uz tiek ir benza galima nupirkti padeveta 5ag paieskojus
stai kaip pvz sumokes tiek pat kaip uz elektra o plaukios n kartu geriau.
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=5441
panasiai,nes kai uzlinks po koki 2 menesiu kad nors uz svori dali pinigu atgauciau...DainiusM rašė:)))) o uz 1995 metu turbut duotum net kokius 64 litus?
nei as tu mandrmu pilnas nei ka,ir jeigu ka as ta YAMAHA jau pardaviau,nes nusprendziau kad man jis nelabai reikalingas...pabandziau,paturejau ir kolkas atsisakiau.o jei apie deveta kalba eina,tai jei is kokio zmogaus kur zinau tiksliai kad varikliuka mylejo-jo drasiai paimciau,bet pvz neysizeisk is taves as nepirkciau nes gal tu man gydai ir visa kita kad tu jy priziuri...,ir dvitaktis ka nori tas sakyk esu net mates-bandes ryja apie dvigubai jei ne ciut daugiau nei dvigubai benzo,senesnis koks turiu galvoje,ir garsas to 2t senesnio ir gi jau bus sioks toks...as nesakau kad visi pvz 95-2000 metu varikliai blogi,bet is svetimo zmogaus as jo nepirkciau,nes gero daikto niekas neparduoda,na nebent kaip kad as nusipikrua ir pardaviau iskart...balkis mazas-atidaviau uz 3200,nes parduotuvese jau kainuoja 3600 litu...o aie tokius kaip kad rasai nuo 100 ag as nei nesvajoju,nzn kada taip bus kad toki ysigysiu,nes toki daikta reikia ir ant ko uzdeti tureti...Kleckas1978 rašė:nusileisk ant zemes Andriau, o tai mandrumo ziuriu daugiau nei reikiajei iperki nauja 5ag tai jau kietas
![]()
![]()
![]()
Paziureciau kai reiktu pirkti nauja koki 40-50ag uz 20 000lt ar koki 150-250ag varikli paziureciau kaip tada giedotum![]()
Nes kiek beziuriu kad visgi senieji 2T varikliai laiko geriau nei naujieji 4Tnes daugiau girdziu kad uzsilenke nauji 4T o ne seni 2T
ir kaip bebutu variklio resursas 2000-3000 valandu tai su musu plaukiojimu i metus po 50-100 valandu tai oi kiek ilgam uzteks![]()
Pats kiek i zvejyba po marias, atmata ar panasiai isplaukiu tai niekaip 1val variklio darbo neiskaiciuoja dacikas (tas kur variklio darbo valandu skaiciu skaiciuoja) visad 40-50min variklio darbo tame tarpe buna suplaukiota 20-30km variklis 40ag 2T (kreiserinis greitis prie 4000 apsuku 36-38km/h) tai va jei ziuret kad zvejybu pas mane ~50 su valtimi metuose neskaitant pasiplaukiojimu ir t.t. as i metus nu niekaip neisbirbinu 100h - kiek pastebejau gaunasi ~50h tai man variklio jei nauja pirksiu turetu uztekti 40 metu![]()
![]()
tai nafik man jis naujas man uzteks ir 10 ir 20 metu senumo kuris bus jau atidirbes 1/2 laiko
![]()
![]()
o jei jis man tarnaus dar 10metu su mano plaukiojimu tai man tinka ir labai mazai naudotas 30m senumo ir visiskai pofik nes as uz ji busiu sumokejas ne 20 000lt o tik 2000-5000lt.
jus man kazkokius vejus snekat,pernai vasara nusiveziau 2t honda deveta 3.5 kazkas ag buvo ir 6 ag yamaha 4t,nei garasas nei kuro snaudos nebuvo kazkas panasaus kaip kad tu db surasei,,,as galiu pasirodyti kazkoks neperkalbamas,bet as sakau ka vienu metu ysimetes y valti bandziau...del traukos nesigincysiu,zinau kad 2t ima starta geriau,o del greicio pacio nzn...Kleckas1978 rašė:4T vs 2T
4T variklis naudoja tik 25% maziau kuro, tik tiek kad i 2T dar ir tepala tenka pilti kuris litus kainuoja, o apie 2x tai pasakos![]()
pagal viska ant 10ag i valanda maks sudegina 4T variklis 3ltr o 2T variklis 4ltr.
naujausi 2T su tiesioginiu ipurskimu 4T varikliam krauna net i kaulus ir pagal kuro sanaudas ir pagal isibegejima![]()
del garso - prie maksimaliu apsuku tas garso lygis nelabai ir skiriasi pas 2t ir 4t, as net galeciau pasakyti kad tas kalantis 4T garsas prie dideliu apsuku pas 2.5-5ag varikliu mane labiau zudo nei 2T varikliu garsas o jei lyginti su kokiu 2cilindru 2T tai isvis sleptis tiem 4T maziukam su savo kalimu
na kaip sakant kas kamKleckas1978 rašė:greitis max tas pats bus jei isibeges ir iskels i glica.
matai as kalbu kaip yra pagal mechanika ir t.t. -kuro sanaudos kaip ir minejau bus tokios ir tiek, ir jei pavartysi gamintoju puslapius su duomenim tai ir pamatysi kad teisybe rasau kad toks tas skirtumas ir tera pas 10ag varikli i valanda skirsis tik 1ltr prie tu paciu salygu ir varikliu galingumukuo daugiau arkliu tuo didesnis skirtumas.
o jei tu lyginai 3.3 ir 6ag tai pats suprask vienas iskele i glica kitas ne ir t.t. gal karbas isreguliutas ar variklis gatavas ir t.t. cia daug niuancu.
p.s. variklis daugiausiai kuro sueda kada drozi pilnu gazu bet jisai nevalioja iskelt i glica ir velka ta visa banga - tada ir kura pili ir nifiga neplauki![]()
siaip as niekur nerasiau kad 2T geriau, 2T turi kelis pliusus - paprasta konstrukcija (paprastesnis ir pigesnis remontas), zenkliai lengvesnis uz 4T varikli ir geresne trauka.
ir aisku tiek pat minusu - garsas (cia kaip kam ir ziurint dar kokius variklius lyginti), didesnes kuro sanaudos ir tepalo pilimas, nelabai pavelkiauji
nesupratau ka cia man norejai pasakyti?vytiocha rašė:Kleckas raso tiesa del 4t ir 2t varikliu.Viruciai pirkt pirma elektriuka utopija-didziausias greblys.Patikekit gana daug atsimakalaves su visokiais motoriukais.Vo per praeita savaite pardaviau ir 55lbs elektra ir 5ag keturtakti.Nereikalingi is principo tokie dracilkos.Turedamas pagrindini 9.9-15ag jama 2tkti,antras man labiau tiks 2.5ag 4tktis del svorio ir kuro sanaudu nes si rudeni dusinsiu lasiakus pa polnoi.Esu atsargus zmogenas tuo paciu apsidrausiu eidamas i jura.Galiu pasakyt,kad su 10 ltr. nespausdamas gazas dugnas juroi apie 60km sumakaluoju.Na,o del naudotu pirkimo. ANDRIUS0522 isgirdes,kad kalu savo 2004m jamahele pieskom apsiputojes atvarytu i Plunge pirk ta mano SUDA su palaimos pilnu feisu uz tuos 3200lt.
tipo ta seneli 2004 uz 3200??????????issitrink...!!!cia ne tau bobi...cia siaip atsakiau y ana zinutebobis rašė:kad pėškom tau reiks keliaut Plungėn
o tu nerasinejes nesamoniu paskaityk ka as nuo pradziu rasiau!!!!!!!!!tada uisvis vunderkindas busi ir nereikes veju rasineti,,,as bandziau 6 ag deveta YAMAHA ir 3.5 ag 2t deveta!!!!!!!!!!!!ir dvitaktis rioj zymiai daugiau dvigubai slabnesnis uz 4t 6 ag...nei su to nei su to neisejau y glica nes yamaha 6ag buvo m koja ....taip kad abu vandeni stume....as neskaitau saves specu,tik sakau ka bandziau-ir ta rasiau jeigu ka!!!!!!!!Kleckas1978 rašė:Andriau tau zmones nori pasakyti kad viena varikli nusipirkus ir paplaukiojus menesi - neuztenka buti ekspertu ir viska zinoti apie variklius - nes kai palyginai kazkoki neaisku 2T su kazkokiu nauju 4T tai isvis net juokas paeme - nu mazai supratimo pas tave dar, kai paplaukiosi kelis metus ir isbandysi daugiau variantu ir savo kailiu paskaiciuosi kuro sanaudas ir t.t. tada ir pasikalbesim o dabar pas tave nei teoriniu ziniu nera o ir praktikos labai silpnai - o vaidini baisu speca - geriau patylek protingesnis atrodysi.
Jūsų žiniai gerbiamasis, Honda niekada negamino 2t pakabinamų variklių. Ir dar 3,5 agAndrius0522 rašė: ,,,pernai vasara nusiveziau 2t honda deveta 3.5 kazkas ag buvo ...
Saunuolis Vitoli - pastabus, as tai net nesigilinau koks ten variklis tas 2T, nes iskart supratau kad pezalai kazkokieVitolis rašė:Jūsų žiniai gerbiamasis, Honda niekada negamino 2t pakabinamų variklių. Ir dar 3,5 agAndrius0522 rašė: ,,,pernai vasara nusiveziau 2t honda deveta 3.5 kazkas ag buvo ...Tai ką ten bandei, ir ką su kuo lyginai, taip ir neaišku
tada gal trieju,bet tiksliai zinaukad ne keturiu ten kokiu ar pan,buk ramus ne melagis esu kaip dauguma zveju-sakau drasiai- jus :DKleckas1978 rašė:Saunuolis Vitoli - pastabus, as tai net nesigilinau koks ten variklis tas 2T, nes iskart supratau kad pezalai kazkokieVitolis rašė:Jūsų žiniai gerbiamasis, Honda niekada negamino 2t pakabinamų variklių. Ir dar 3,5 agAndrius0522 rašė: ,,,pernai vasara nusiveziau 2t honda deveta 3.5 kazkas ag buvo ...Tai ką ten bandei, ir ką su kuo lyginai, taip ir neaišku
nes realiai bandes zmogus niekad taip neparasys nes pas tu iki 5ag varikliu ten visa diena nuo ryto iki vakaro isplaukiojus gal ir pajausi 1-2ltr skirtuma o ne kaip raso kad 2x daugiau budamas 2x silpnesnis.
http://www.boats.net/parts/search/Honda ... parts.html