Ple ar Tu durnas ar tik tokiu apsimeti
Ne, ne taip, valdininkų algos NEPRIKLAUSO NUO MINIMUMO, ar dabar aišku 

BR sonca
nu zinok nelabai as vrubilsa ka tu cia pasakyt bandai... nori pasakyt kad valstybes tarnautojai mokesciu nemoka ar ka?sonca rašė: ar dabar aišku
Grįžau po gero savaitgalio, tai vėl galiu diskutuot. Taip, jis tą nori pasakyti, kad minimumo didinimas niekaip neįtakoja to, kiek į rankas gaus valstybės tarnautojas. valstybė tarnautoajs nėra valytoja, samdoma pagal darbo sutartį, bet yra kokia VMI konsultantė (nors dėl pastarosios ir galiu klįsti).SauliusM rašė:nu zinok nelabai as vrubilsa ka tu cia pasakyt bandai... nori pasakyt kad valstybes tarnautojai mokesciu nemoka ar ka?sonca rašė: ar dabar aišku
tai jus abu man bandot pasakyt kad valstybes tarnautojam nuo atlyginimo "ant popieros" nera mokesciai nuskaiciuojami ir valstybes tarnautojui atlyginimas "ant popieros" lygu atlyginimas "i rankas" ? ar jau mane visai durnu laikot ar kur mes cia nesusikalbam?Vytenisnl rašė: Taip, jis tą nori pasakyti, kad minimumo didinimas niekaip neįtakoja to, kiek į rankas gaus valstybės tarnautojas.
Neįsigilini. Alga prieš mokesčius ir po mokesčių yra viena. Minimumas čia nežaidžia. Principe tai suma, kurią darbdavys sumoka tau (į rankas) ir suma, kurią darbdavys sumoka valstybei (ant popieriaus). Plius dar darbdavio mokesčiai prisideda, bet nekomplikuojam. Valstybės tarnautojui, kad nustatyti kiek jis gauna (skaičių) yra žiūrima į jo kvalifikaciją (išdirbtas laikas, aukštojo mokslo diplomai, dar kažkas), vedamas pagal tai jo "efektyvaus darbo koeficientas" ir jis dauginamas su valstybės tarnybos baze. Tai reiškia, kad žmogaus alga yra ne "suderama su darbdaviu", bet apibrėžiama iš anksto. Tai nesvarbu ar tu Jonukas efektyviai dirbantis Jonavoje ar Petriukas laiką stumiantis Petruvoje, jei jūsų koeficientai vienodi - jūs uždirbsite vienodai (be priedų čia žiūrint). Kaip pastebėjai, žodžio minimumas čia nevartojau, nes jis nieko čia ir neveikia.SauliusM rašė:tai jus abu man bandot pasakyt kad valstybes tarnautojam nuo atlyginimo "ant popieros" nera mokesciai nuskaiciuojami ir valstybes tarnautojui atlyginimas "ant popieros" lygu atlyginimas "i rankas" ? ar jau mane visai durnu laikot ar kur mes cia nesusikalbam?Vytenisnl rašė: Taip, jis tą nori pasakyti, kad minimumo didinimas niekaip neįtakoja to, kiek į rankas gaus valstybės tarnautojas.
kaip tai nezaidzia, taigi nuo tos sumos mokesciai neskaiciuojami ir skaiciuojami tik nuo to kas virsaus.Vytenisnl rašė:Minimumas čia nežaidžia.
TeisingaiSauliusM rašė:nors dabar pradeda man rysket, kur nesusikalbam. panasu kad cia jau as busiu sumaises neapmokestinama minimuma su minimaliu atlyginimu.![]()
super,man ant galinio stiklo tokia nuotraukike,shelwius rašė:štai ką žmonės Kaune ant sienų piešia apie valdžią... :
Galėčiau bent dvi institucijas įvardinti, kurios jau normaliai dirba (bent aptarnaujanti grandis). Jei nori - VMI (bent didžiuosiuose miestuose) ir Versli Lietuva. Manau ir daugiau pavyzdžių norint būtų galima surast. Be to, kad pats ir jaunas esu, bet tikrai negaliu sakyti, kad visus biudžetininkus reikia keisti jaunimu. Beje, teisėjai irgi iš biudžeto gauna algas (nors jų skaičiavimas kiek kitoks, bent mano turimom žiniom), tai tavo gerbiamą venckienę turbūt jau seniai reikėjo pakeist jaunu studijas baigusiu teisininku? Tavo nuomone?marenas rašė:tai biudzetininkai nieko i valstybes izda neatnesa,nes tie nuskaitimai tas pac kad ir galietu jiems i rankas sumoket ir vsio,o dyrbantis pensininkas biudzetininkas dvygubi nuostolei,jai nuori lai eina dyrbt pas verslininkus,o biudzetines vietas jaunymui lai uzleidzia,nes pensininkai visi beveik ir sedi biudzetinese istaigose,lai eina ilsetis,zvejot,
as snekejau apie pensininkus.Vytenisnl rašė:Galėčiau bent dvi institucijas įvardinti, kurios jau normaliai dirba (bent aptarnaujanti grandis). Jei nori - VMI (bent didžiuosiuose miestuose) ir Versli Lietuva. Manau ir daugiau pavyzdžių norint būtų galima surast. Be to, kad pats ir jaunas esu, bet tikrai negaliu sakyti, kad visus biudžetininkus reikia keisti jaunimu. Beje, teisėjai irgi iš biudžeto gauna algas (nors jų skaičiavimas kiek kitoks, bent mano turimom žiniom), tai tavo gerbiamą venckienę turbūt jau seniai reikėjo pakeist jaunu studijas baigusiu teisininku? Tavo nuomone?marenas rašė:tai biudzetininkai nieko i valstybes izda neatnesa,nes tie nuskaitimai tas pac kad ir galietu jiems i rankas sumoket ir vsio,o dyrbantis pensininkas biudzetininkas dvygubi nuostolei,jai nuori lai eina dyrbt pas verslininkus,o biudzetines vietas jaunymui lai uzleidzia,nes pensininkai visi beveik ir sedi biudzetinese istaigose,lai eina ilsetis,zvejot,) Ar jau kirsiesi savo logikoje?
Pirmą kartą iš dalies galiu sutikti su tavimi. Bet iš dalies. Pagal pačią idėją biudžetininkai naudą turėtų duot (ta pati darbo biržą perkvalifikuot ir nukreipti, Sodra išaiškinti dėl socialinio draudimo kylančias bėdas, VMI padėt susivokti mokestinėje bazėje), kadangi per jų darbą įgalinami kiti žmonės sėkmingai dirbti, įvedama sistema, padedantį naujam žmogui "greitai įeiti". Deja ne ideali visuomenė ir ta pati LDB ar Sodra apsistatė bobelėmis, kurioms rinkos ekonomika negalioja (dėl darbo kodekso ar viršininkų tingumo kitas klausimas) ir jos gali sau leisti gerti kavą vietoj tiesioginio darbo (to paties konsultavimo žmonių kalba, valstybės apgavystės schemų ieškojimo, bedarbių nukreipimo ne popieriaus, o tikro darbo ir t.t...). Bet gerdamos kavą vistiek dalį to darbo nudirba, o atskirose institucijose dirba labai gerai, bet čia jau nuo valdžios turbt priklauso (pvz. kas buvote VMI pataraisias metais ir galite palyginti su VMI prieš penkmetį, sutiksite, kad dirba lanksčiai ir kokybiškai, bent Vilniuje. Lietuvos paštas peraugo į pelningą instituciją iš pinigų plovimo organizacijos, Versli Lietuva tikrai padeda pradedančiajam verslui, padeda didinti eksportą ne žodžiais, o darbais).marenas rašė:ka netiesa parasiau apie biudzetininkus,jie jug algas gauna is biudzeto,o i biudzeta inesa savo indeli tik pirkdami ir mokiedami pvm,ar ne tiesa,as gi nesakau kad ju nereikia,reikia mokitoju policininku daktaru reikia,tik sakau kad kai biudzetininkas sako oi kiek man atckaicioja ir as koki bizni padarau biudzetui,vat jai jis algos atsisakitu padarytu bizni biudzetui,o jai as atsisakyciau padaryciau nuostoli.hebra ar ne taip ka isvarciau?
Mano močiutė buvo kaimo felčerė. Buvo ir pensijoj. Buvo dėl to, kad joks jaunas žmogus į jos vietą net nesiruošė ateit. Buvo tol, kol vos ne per prievartą įkalbėjom bandyt pailsėt. Dabar į kaimą kartą per savaitę atvažiuoja daktaras su sesele ir dar du kartus papildomus viena seselė. Greitoji važiuoja 30km ekstra atveju. Mums gerai, kad įkalbėjom, bet iš kaimo perspektyvos žiūrint jiems pensininkė biudžetininkė, gyvenanti vietoje yra geriau nei jaunas daktaras kartą per savaitę (su visa pagarba jo naujesnėm žiniom ir tikrai atsakingai profesijai)marenas rašė:as snekejau apie pensininkus.Vytenisnl rašė:Galėčiau bent dvi institucijas įvardinti, kurios jau normaliai dirba (bent aptarnaujanti grandis). Jei nori - VMI (bent didžiuosiuose miestuose) ir Versli Lietuva. Manau ir daugiau pavyzdžių norint būtų galima surast. Be to, kad pats ir jaunas esu, bet tikrai negaliu sakyti, kad visus biudžetininkus reikia keisti jaunimu. Beje, teisėjai irgi iš biudžeto gauna algas (nors jų skaičiavimas kiek kitoks, bent mano turimom žiniom), tai tavo gerbiamą venckienę turbūt jau seniai reikėjo pakeist jaunu studijas baigusiu teisininku? Tavo nuomone?marenas rašė:tai biudzetininkai nieko i valstybes izda neatnesa,nes tie nuskaitimai tas pac kad ir galietu jiems i rankas sumoket ir vsio,o dyrbantis pensininkas biudzetininkas dvygubi nuostolei,jai nuori lai eina dyrbt pas verslininkus,o biudzetines vietas jaunymui lai uzleidzia,nes pensininkai visi beveik ir sedi biudzetinese istaigose,lai eina ilsetis,zvejot,) Ar jau kirsiesi savo logikoje?
ant nugaros,kazin nelieptu valstybe nusiluptgiedriuzzz rašė:Marėnas sau ant kaktos tokią tatoo pasidarykVisi matys koks krūtas esi
Kary tu kary... Klausimas buvo ką doro darai visuomenei. Senelių namai, bendruomenės projektai, tie patys dalyvavimai akcijose darom, nereikalingų rūbų "išmetimas" žmonėms, kuriems reikia pagalbos (Dovanokime konteineriai prie Klaipėdos Akropolio) ir t.t..marenas rašė:ka padares,pries atgymima trypiau rusu veliava vos i kolonija neisveze,buvau sausio 13 prie merijos,po riausiu vilniui ejau i mitinga,kiek galiu kiek mano jegom,jai kas sugburtu ir klaipedoi kovotojus uz teisibe kaip kaune,buciau buves kaune tai ir buciau su patvorineis.o db eisiu balsot uz zmogu kurys kovos uz savo bruoli,ir uz mergaite.nesu toks iskalbus kad suburt ir but lyderiu as galieciau but kariu,seip esu geras zmogus kas mane pazysta niekada neapgausiu nelipsiu per galvas,voketijoi kai buvau atvaziavau,po savaites sako nereik 5 zmoniu manes net nemete as patc pasisiuliau nes as anksciau atvaziavau,zmonai paskambinau ta iskart pasake kad patc pasisiuliau,bet mane paliko.
Ne tokiems bukiems kaip tu visos išlaidos ir taip pasiekiamos. Yra lrs.lt puslapis, kuriame tvirtinami biudžetai ir skelbiami, yra viešųjų pirkimų planavimas privalomsa biudžetininkams (ir skelbimas), taip kad nelabai kažkas čia naujo. Teisėsaugą keis... O tu pagalvoji, kad ateis tie patys žmonės? Tie patys lietuviai, kuriais nepasitiki? Taip pat bandei kada pasidomėt koks realiai darbas ten yra? O kad populistais (kaip tu išgirdai komunistais) išvadino, tai nieko stebėtino. Daug tokių į valdžią ėjo su pažadais bele balsą gaut. Rezultatų nebuvo, nėra ir sunkiai bus, kadangi kiekvienas smegenis įjungęs supras, kad pinigai iš nieko neatsiranda, kad tiems patiems policininkams algas pakelti (ir pritraukti daugiau žmonių dirbti) reikės iš kažko tuos pinigus atimti.marenas rašė:ar ziurejot zynias,visi kanalai rodo ir sako kad tokie siokie,o per tv3 viska kuo daugiau kad viesins islaidas valstybes ,keis teisesauga,ir neblogi zmones renkasi su viena apvieninta mintim,gana protingu,o lnk ir kitos vos ne komunistais ir visokia paderme varo.byjo sudzei ir gesina informacija,kazi kaip jie liepia televizijoms kita arba nedaug informacijos skelpti.pirma kart pastebiu kaip yra ziaurei trugdoma islyst teisybei.gal jie ir nepakels lietuvos ant koju bet gal viesins kas viksta korumpotoje lietuvoi.
o aš išmaldos 90% atvejų iš principo neduodu. Išimčių būna, bet retai. Ir blyn kad visuomenę gerint reikia ne pinigais remti, o smulkiais darbais. Kiemo nukasimas nuo sniego, aplinkos sutvarkymas, nors ir "nepriklauso", paskambinimas policijai apie įtartinus asmenis, besitrinančius apie kaimyno garažą, papasakojimas apie savo profesiją bemąstantiems kur stoti abiturientams, principinis algos neėmimas vokeliuose ir t.t.. Ir tuos mažus darbus darant pasidaro nebebūtina aukot, remti kažką ar pnš.. Tada ir lieka pinigų meškerėms ar kitiems malonumams ir gali nuoširdžiai pasakyti, kad stengiesi dėl geresnio savo ir vaikų gyvenimo.marenas rašė:kai praso ismaldos kas duodu kiek galiu.seneliu namai yra aprupinti net geriau nei tu turi,vaiku namai ir perteke visos labdaros,patykek zynau dyrba pazystama.jiems reik sylumos o ne apdaru,aukavau sergantiem vaikams.as neprasau kad kas imtu ir padietu visiems,bet nenuoriu kad butu abejingu zmoniu ,ai man <nusispjaut>,yra tokiu zmoniu.cia net melagiu yra kurie raso kad afigieni spetcai,demonstroja kad turi meskeriu belekiek ir lupa belekiek makaronus kabina,turcius uzgyna,verslininku prymeta,o sup istos valtes padorios neturi,ir su maksimineis kroksais vaiksto,kam apsimetiniet.lazeriu genijai,gal apsirinku bet tokia nuomone susidarau,ape viena zmogu.slypsus nesioja atceit,na zmogus sededamas prie kompo nuori but visagaliu.