Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #377007   Simonas
 30 Geg 2012 08:46
tukasG rašė:Kadangi beveik visada spiningauju tik nuo kranto, tai apie sterkus mažai ką turiu pasakyt. Man jie jeigu ir papuola tai dažniausiai tik atsitiktiniai neūžaugos pakrantėse medžiojantys, todėl stengiuosi daugiau taikytis į ešerius ir lydekas (seklumos, įlankos, žolės ir pan.). Įdomu būtų kada pabandyt po saulės laidos ar dar prieš aušrą paspiningaut kai pakrantės užverda nuo medžiojančių plėšrūnų, tik kad to laiko žvejybai paskutiniu metu nebelabai randu. :(
Kiek teko po saules laidos gaudyti, tai niekuo negaliu pasigirti, bet esu girdejes kad kai kurie zmones ten tik taip ir gaudo starkius. Nu matyt technika ar masalai mano netinka.
 #377010   tukasG
 30 Geg 2012 08:54
Teko kažkiek pasėdėt naktinėj žvejyboj dugnine į karšius taikantis, tai naktį (saulei nusileidus ir paryčiais) gailėjausi, kad spiningo su savim neprigriebiau. Vanduo pakrantėj tiesiog kunkuliavo nuo medžiojančių plėšrūnų. Įtariu, kad tarp jų buvo ir sterkai, nes šalia žvejojęs diedokas keletą kilograminių išlupo ant donkės kuojikę skrostą užmetęs...
 #377015   Edosius
 30 Geg 2012 09:16
Su starkiais jau kokie trys keturi metai kaip prastai.. ir kuo tolyn tuo prastyn.. Mano manymu kortas sumaišė vėžiai.. :-niak'
 #377119   -=Tadelis=-
 30 Geg 2012 12:58
Užpraetą savaitgalį gaudžiau lydekas pagavau ešerius kelius ir viename aptikau du vėžius turbūt kad maisto jie turi daug,reiks vasarą naikinti vėžius iš marių...
 #377140   Mr. Nobody
 30 Geg 2012 13:56
Praeitą savaitgalį buvau, du ešeriukai, 2 lydžiai, plačiau jei ką domina viewtopic.php?f=98&t=5181 , starkių net nebanžia, dėl poros priežasčių: 1. Jų mažai telikę
2. Negaliu pakęst kai matau ką nors pagaunant 200 g. starkiuką ir dedasi iškart į dėžę...
 #377149   Simonas
 30 Geg 2012 14:21
Edošius rašė:Su starkiais jau kokie trys keturi metai kaip prastai.. ir kuo tolyn tuo prastyn.. Mano manymu kortas sumaišė vėžiai.. :-niak'
O kodel taip galvoji? Mano nuomone veziai yra potencialus maistas starkieciui.
 #377164   Edosius
 30 Geg 2012 14:56
Simonas rašė:
Edošius rašė:Su starkiais jau kokie trys keturi metai kaip prastai.. ir kuo tolyn tuo prastyn.. Mano manymu kortas sumaišė vėžiai.. :-niak'
O kodel taip galvoji? Mano nuomone veziai yra potencialus maistas starkieciui.
Nagi taip pat galvoju kaip ir tu.. Prisiėda tų vėžių ir nekimba.. :-niak' Vėžį juk lengviau pagauti nei žuvytę.. Kol tų vėžių nebuvo privysę, tai ir starkis kibo, o dabar šnipštas :-ug
 #377174   tukasG
 30 Geg 2012 15:16
Ne dėl vėžių plėšrios žuvies mažėja. Aišku, aprenka gal kiek jie ikrus, bet ir žuvys gi vėžiukus skanauja. Mano galva, tai plėšrios žuvies mažėja todėl, kad sparčiai daugėja norinčių, mokančių ir galinčių jas gaudyt žvejų (keli gi žvejai Kupišky prieš kokius dešimt metų mokėjo džigaut, dugnine ant žuvelės gaudyt, kelios gi valtys, echalotai pas žvejus buvo)... O dar kai nemaža dalis tų žvejų ima visa ką tik sugauna, neatsižvelgdami nei į leistinus kiekius, nei į leistinus dydžius, tai iš kur ten tos žuvies ir bebus. O ir tos kur dar lieka - sočios, tai kam gi jos ten kokį dirbtinį gelžgalį ar gumagalį vaikysis, jeigu pilnos marios baltos šušaros knibžda... Išsikraipo maisto piramidė, tada plėšrios žuvies mažiau bepagaunam, o baltos žuvies daug bet smulki. Apie kokius 1988 m., kai tik pradėjau mokytis mariose spiningaut, tai būdavo nulekiam dviračiais iki dabartinės "Kupiškio marių vilos", atsistojam vienoj vietoj ant kranto ir "plakam" vandenį ant 0,3 valo kokį "Jūratės" ar "Jūros" gelžgalį prisirišę kokias 5 - 6 val. Kibdavo kaip nekeista ir ešeriai ir lydekos, beveik nebūdavo, kad be laimikio grįžtume... O dabar tai ir valai ploni ir masalai teisingi, įvairūs, o ką nors padoresnio pagaut vis sunkiau ir sunkiau darosi...
O ir kuojų, raudžių, plakių, karšiokų kelis kartus gausiau nei tais laikais, bet tokių kuojų kokios kibdavo pavasariais Mituvoj, ar karšių, kaip tais laikais Vainiūnišky, tai reik labai ir labai paieškot...
 #377314   Unte
 30 Geg 2012 20:27
O va as sedziu prie mariu ir spyga turiu :-ug ka taip nekybtu dar ner buve..kj kokiam bulvienes bluude pludes mirkyciau.. 'viarkt
 #377319   cesius
 30 Geg 2012 20:33
Tai gal iseitis su veziuko imitacija gaudyt, yra gi visokiu spalvinimu :roll:
 #377378   tukasG
 30 Geg 2012 22:17
Bandau laiks nuo laiko "Relax" vėžiukus pašokdint, bet kol kas dar neprakalbinau. Ar laikas ne tas, ar šokdinu ne taip, ar spalvos ne tos, ar tikėjimo jais per maža, ar dar koks biesas, bet tyli jie man kaip partizanai... Nors šiaip tai girdėjau, kad gaudo jais mariose ir pagauna, tik sako, kad tai ne kasdieninis masalas - būna dienų, kai "iššauna", o būna, kad meto mėto ir veltui.
 #377503   cesius
 31 Geg 2012 10:43
Vat cia ir yra visas mandrums manau, sekti nw tik starkio aktyvuma, bet ir kada veziukai aktyvus :ks>
 #377640   Vitolis
 31 Geg 2012 16:42
Vėžiukais pradėjau starkiaut, o ir ešeriaut, jau gal kokie 4-5 m. atgal. Trys metai atgal, kibo ir ant paprastos gumos ir ant porolonkės ir ant vėžiukų vienodai. Dabar duok ką nori. Nors ir b... mauk ant kablio :!fig! išskyrus vieną kitą neūžaugą. Kad jų ten yr, ni vopros, bet sotūs anis ir tiek. Girdisi, kad brakai sietkose randa egz. tokių, kad spiningistams ir nesisapnavo. Kas dėl vėžiukų, tai dorojant ešerius, beveik kiekvieno skrandyje rasdavau net po keletą vėžiukų. O vat Starkiuose ne. Nors ir palyginimas nelabai vykęs turbūt, jei tenka lygint 1:100 :-D
 #378168   Saugirdas
 02 Bir 2012 11:21
Čia visų MŽD tvenkiniai surašyti kaip pastebėjau... :ks>
 #379694   Mitkus
 07 Bir 2012 11:26
Vakar vos ne visa para buvo pašvęsta Kupiškio marių šturmui ir vietinių Sterkų paieškai :cool: Veiksmas nuo 4 val. ryto iki beveik 8 val. vakaro.. Taip anksti nusiėmiau, nes jau nebeatlaikė organizmas ir nuovargis jau darė savo.. :roll: Per visą dieną apturėjau 27 konkrečius sterko kibimus, buvo dar ir prispaudimų gumos prie dugno, bet jų neskaičiuoju į bendrą kiekį, nes lengva supainioti tokius kibimus su dugno kliuviniais (bent jau mano turimas kotas šiuo metu neleidžia konkrečiai atskirti). Iš viso valtį aplankė 8 starkiokai.. Dydis: nuo 40 cm iki 44 cm. Legalas taip nė vienas ir nepapuolė.. :e:e Beje pora iš tų dar buvo tamsūs, vienam dar ikrai bėgo, kitam pienas.. Žodžiu apdergė valtį, žulikai.. :roll: Per visą žvejybą nutraukiau apie 10 gumų, skaičių jau apie pietus pamečiau :) Apibendrinus, reikalai mariose iš vienos pusės blogi, iš kitos pusės geri: blogi, nes nepasitaikė per tiek laiko nė vieno legalaus sterko, geri, nes veiksmas vyksta ir kibimų tikrai yra. Tik tiek, kad tie kibimai labiau mušimas suspaustom lųpom, nei noras pavalgyti :)
 #379709   Simonas
 07 Bir 2012 12:21
Mitkus rašė:Vakar vos ne visa para buvo pašvęsta Kupiškio marių šturmui ir vietinių Sterkų paieškai :cool: Veiksmas nuo 4 val. ryto iki beveik 8 val. vakaro.. Taip anksti nusiėmiau, nes jau nebeatlaikė organizmas ir nuovargis jau darė savo.. :roll: Per visą dieną apturėjau 27 konkrečius sterko kibimus, buvo dar ir prispaudimų gumos prie dugno, bet jų neskaičiuoju į bendrą kiekį, nes lengva supainioti tokius kibimus su dugno kliuviniais (bent jau mano turimas kotas šiuo metu neleidžia konkrečiai atskirti). Iš viso valtį aplankė 8 starkiokai.. Dydis: nuo 40 cm iki 44 cm. Legalas taip nė vienas ir nepapuolė.. :e:e Beje pora iš tų dar buvo tamsūs, vienam dar ikrai bėgo, kitam pienas.. Žodžiu apdergė valtį, žulikai.. :roll: Per visą žvejybą nutraukiau apie 10 gumų, skaičių jau apie pietus pamečiau :) Apibendrinus, reikalai mariose iš vienos pusės blogi, iš kitos pusės geri: blogi, nes nepasitaikė per tiek laiko nė vieno legalaus sterko, geri, nes veiksmas vyksta ir kibimų tikrai yra. Tik tiek, kad tie kibimai labiau mušimas suspaustom lųpom, nei noras pavalgyti :)
Kokiame gylije veiksmas vyko?
 #379959   Mitkus
 07 Bir 2012 22:21
Įvairiai žinok. Ir 8, ir 6, ir 5. Ieškok gylių perkritimų, plynam lauke nelabai tikiu, kad kas bus :)
 #383201   Unte
 20 Bir 2012 22:45
Nejau nieks mariose nezvejoja :shock: ? Praita savaite teko laime jas aplankyt tj keleta zuviuku apfaut pavyko,bet seip tai sunkiai sunkiai sekes.. :e:e galvoju joniniu nakti kur pakrantes paparciuose ziedelio paieskot laisvesniu laiku nuo zvejybos :ruko
 #383212   Bratka
 21 Bir 2012 06:19
Praeita sekmadieni su fyderiais gaudem,kabinejosi pastoviai susara.
 #383214   tukasG
 21 Bir 2012 06:32
Ech, kaip pasiilgau žvejybos mariose. Galima sakyt, kad nuo ledo sezono pabaigos dar ir neteko normaliai pažvejot :( . Vis darbai ir darbai :( . Bičiuliai sako, kad neblogai šušaros pasigauna...
 #383223   Mitkus
 21 Bir 2012 07:07
O kaip su starkiais reikalai? :roll:
 #384408   Vitolis
 25 Bir 2012 16:33
Mitkus rašė:O kaip su starkiais reikalai? :roll:
Prasti. Vien neūžaugos ir tie retai baksi.
 #386078   gelmės
 01 Lie 2012 06:52
Vakar kokias 5 valandas viliojom baltą žuvį. Gal kiek geriau feederiuku nei maču. "Fanieros" rūkymui pasigauta.
 #386100   Unte
 01 Lie 2012 09:32
Kokiu laiku buvai?as penktadieni vakare prasedejau nuo 21 iki 00val ir tik po viena toki vertesni su naparniku tepagavom...o daugiau tj smulkus kibo..
 #386162   gelmės
 01 Lie 2012 16:08
Šeštadienis . Nuo 13 iki 18val.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis