Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #384664   Xrapas
 26 Bir 2012 06:16
audrutis rašė:... dideliu svoriu nemetysiu, arba metysiu labai retai, tad nelabai man tas X-SHIP aktualus. Man labiau rites svoris aktualu, nemegstu sunkiu riciu :)
Čia visai įdomus variantas buvo pasirodęs :gutgut :
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=4499
 #384676   audrutis
 26 Bir 2012 07:57
Blin feederistai ir pats skelbimo autorius mane itikino rinktis rite su priekiniu stabdziu :) Kazkaip jau lyg ir apsisprendziau :) Plius ta dviguba rankelele mane erzina, gal reikia prie jos priprast. Kazkada naudojau draugelio stradica vienoj zuklej tai iprast nespejau :(
 #384678   audrutis
 26 Bir 2012 08:01
HIPIS rašė: O pas dugnine apkrovos, sakyciau jog tik dzerkingas stovi auksciau, normalei spiningaujant tokiu apkrovu rite niekad negaus, kaip ant dugnines..
Jei gaudai heavy feederiu Nemune tai taip, bet jei gaudai paciu lengviausiu feederiu pagrinde ezere su 15g serykle tai ka as zinau..... arba tarkim upej vidutinej 1 uncijos svareli metai. Apkrovos rimtesnes tada gaunasi tik kai ikerti kazka :)
 #384680   SauliusM
 26 Bir 2012 08:05
audruti, gal tu valink su savo balvankem pas fyderastus ar ka. ilindai cia i spino tema ir aiskinsi apie savo karmuskes ir svarelius dabar. nes spiningaujant tai 1 uncijos balvanke jau labai rimtas apkrovas duoda.
 #384698   audrutis
 26 Bir 2012 08:53
Tu man neaiskink kur man valint ir kur ne, nes jei jau tu prisikes visur kur reikia ir nenereikia cia kazkam kazka pradesi aiskint, tai pasaulio pabaiga ateis daug greiciau nei turetu. Paaiskint man kazka cia gali moderatoriai, jei jie mano, kad labai cia off topic viskas vyksta. Taciau klausimas ar taip vyksta? Kalba cia visgi eina apie tipines spiningines rites, plius sitoje temoje lankosi daug daugiau riciu ekspertu, nei Dugnines forume, kur atskiros temos ritems net nera. Jei as neteisus, tegu moderatoriai paaiskina man ka cia labai jau tokio negero darau :)

P.S. Specially for Sauliukas: dziginimas su vienos uzcijos galvakabliu ar vienos uncijos vartikles svaidymas aisku duos didziules apkrovas ritei - cia ir kaniu poniatna, tad galejai savo isprusimo net nerodyt :) Taciau siu apkrovu niekaip nepalyginsi su 1 uncijos slyvutes istraukimu is vandens.... plius dar tik kelis kartus i valanda :)
 #384700   SauliusM
 26 Bir 2012 09:01
tas tavo fyderastiskas slyvutes ar karmuskes traukimas ir yra ne i tema sitoj temoj. pats geriau zinai kokios apkrovos tai ritei bus, tai ko tada spiningistus balamutini su savo karmuskem? ar fyderastu forumely ritukiu tema sunku sukurt?
 #384706   audrutis
 26 Bir 2012 09:08
Balamutinu, nes noriu paklaust apie rites, kurias naudoja spiningistai. Kadangi zinau jog cia lankosi (o ten ne) pagrindiniai forumo riciu zinovai, o tokias rites jie naudoja spinui, tai ir klausiu cia. Ar leisite man?
 #384710   SauliusM
 26 Bir 2012 09:12
tai beda ta, kad tu spiningistu klausi, kuri rite fyderiui geresne. nu a ne briedas? is kur jiem zinot kokie turi but reikalavimai ritei fyderiui? mano asmeniniu supratimu tai apokum kokia ten ta rite ant to fyderio anei meskere rankose laikai, ant kuolu guli, tai koks skirtumas koks svoris, anei ten dar kas neskaitant valo surinkimo rupi is tos fyderines rites. del ko sakyciau imk uz stolnika koki gaidi ir bus tau laime. bet tai su tokiu savo supratimu as jokiu budu netaikau i fyderio ekspertus ar zinovus kokiustai.
 #384718   audrutis
 26 Bir 2012 09:26
As tik paklausiau Shimano Stradic C14 ar Shimano Rarenium, nes manau rinktis is situ dvieju, jei kas neperkalbes. Tik apie sias rites ir noriu isgirst atsakyma. Kuri is siu riciu geresne spiningui, manau ta tures pranasuma ir feederiui (viduriai, ilgaamziskumas ir tt). Perdavimo pranasuma vienos rites jau minejau.

Sauliau, as gaudziau iki siol feederiu su rituke uz 100 litu. Kadangi del isvyku i gamta su seima feederis atsistojo i viena eile su zukle spiningu, atejo laikas apsirupint maloniais irankiais. Rites uz 100 litu nesisuka maloniai :( Sunkios rites ant itin lengvo feederio irgi nei sis nei tas. Cia kaip ir su spiningu, jei zvejoji kelis kartus i metus, gali nusipirkt kota uz 100 litu, rite uz 100 ir bus viskas ok, bet jei pradedi zvejot kiekviena savaitgali - norisi geru irankiu, zvejodamas kuriais jaustum didesni malonuma.
 #384720   Rapolas
 26 Bir 2012 09:30
audrutis rašė:... Taciau siu apkrovu niekaip nepalyginsi su 1 uncijos slyvutes istraukimu is vandens.... plius dar tik kelis kartus i valanda :) ...
Klausimas ir atsakymas : gal žinote bent vieną ritę, kuri nesusidorotų su tokiomis sąlygomis (turiu omeny ne už tris litus) :-D
 #384722   DainiusM
 26 Bir 2012 09:37
audruti... jamk ta is skrudzo ir nesiparink, mano supratimu zier gut variantas. o rareniumus fyderiaut gal palik makaulei, ans juos uz dyka gauna, gali drozt su balvankem... :)
p.s. dar twinas maciau parsidavinejo su dvigubu stabdziu gale. primesk koks geris tokios sistemos, atlauzi ta suduka ir eini gert... tfu... saslo valgyt pas seima, uzkimba didelis zuvius ir neivelka vandenin tavo prabangaus fyderiaus... :)
 #384727   SauliusM
 26 Bir 2012 09:48
audrutis rašė: Perdavimo pranasuma vienos rites jau minejau.
didesnis perdavimas = maziau galios. su salyga aisku kad dantraciai vienodo diametro. tai vat pats ir spresk kas fyderiui svarbiau ar galia ar perdavimas.
 #384780   Aruunis
 26 Bir 2012 13:08
audrutis rašė:As tik paklausiau Shimano Stradic C14 ar Shimano Rarenium, nes manau rinktis is situ dvieju, jei kas neperkalbes. Tik apie sias rites ir noriu isgirst atsakyma. Kuri is siu riciu geresne spiningui, manau ta tures pranasuma ir feederiui (viduriai, ilgaamziskumas ir tt). Perdavimo pranasuma vienos rites jau minejau.

Sauliau, as gaudziau iki siol feederiu su rituke uz 100 litu. Kadangi del isvyku i gamta su seima feederis atsistojo i viena eile su zukle spiningu, atejo laikas apsirupint maloniais irankiais. Rites uz 100 litu nesisuka maloniai :( Sunkios rites ant itin lengvo feederio irgi nei sis nei tas. Cia kaip ir su spiningu, jei zvejoji kelis kartus i metus, gali nusipirkt kota uz 100 litu, rite uz 100 ir bus viskas ok, bet jei pradedi zvejot kiekviena savaitgali - norisi geru irankiu, zvejodamas kuriais jaustum didesni malonuma.
Eksplotuoju menesi Rarenium'a 4000FA. Gaudziau dzigu :15-28gr. 28 gr kai pries srove jaucias biski rites vidus kai trauki, bet seip rite kolkas sukas be problemu, mate gal tokias 6 ,,sunkesnes" zvejybas.
rareniumo perdavimas 4.8.1 lyginant pries Stradic'a, plius manau kaip fyderastui svarbu kad Rarenium turi atsragini bugneli, visa kita(nesu tikras) pas juos identiska
 #384785   SauliusM
 26 Bir 2012 13:21
oi kokios negeros zinios... jei jau 4000 dydzio ritej uncija pries srove traukiant viduriai jauciasi, tai apeiciau as tokia rite ratu geriau... audruti, gal tu persigalvok del to Ci4 gal jau nebutinai tokia lengva tau ta rite ant fyderio turi but? nu nekazka ten ir biomasteris sunkesnis jei jau tau shimano reik
 #384794   HIPIS
 26 Bir 2012 13:46
Sukiojau Stradika CI4...neperdetai sakyciau jog nusivyliau ir gan nemalonei.Nauja rite o turi vibracija ir dantukai juntami, aisku minimalei, bet kai rite nuo adatos tai nepateisinama..imant jog shimanai garseja savo svelniu darbu..
 #384796   NerijusMu
 26 Bir 2012 13:49
Vyrai kokiu riciu Jums truksta is uzsienio? Brukstelkit paziuresiu ka galiu padeti beieskant:)
 #384809   audrutis
 26 Bir 2012 14:30
SauliusM rašė:oi kokios negeros zinios... jei jau 4000 dydzio ritej uncija pries srove traukiant viduriai jauciasi, tai apeiciau as tokia rite ratu geriau... audruti, gal tu persigalvok del to Ci4 gal jau nebutinai tokia lengva tau ta rite ant fyderio turi but? nu nekazka ten ir biomasteris sunkesnis jei jau tau shimano reik
Nusipirkau jau ORRA SX 30 dydzio dvi. Prie to daug prisidejo tai, jog negavau to itin lengvo feederio, kurio norejau, plius ir visu jusu nuomone apie islengvintus shimanus. Sutaupiau ant alaus, dekui :)

Ateity vistien kirsiu ir itin lengva feederi ir tada dar grysiu prie islengvintu riciu klausimo ko gero :)
 #384814   SauliusM
 26 Bir 2012 14:58
audrutis rašė:...dar grysiu prie islengvintu riciu klausimo ko gero :)
nebuk durns...
 #384815   audrutis
 26 Bir 2012 15:01
O gal ir negrysiu :)))))) Siaip paciupinejau ta ORRA tai ji man labai patiko, visokeriopai. Salia stobejo Stradic FC 3000, kuri atidavinejo uz 500, tai blin nu koks sunkus tas stradikas, plius sukosi ne visiskai svariai, o dar ta rankenele dviguba isvis mane uzmuse. Nepatinka man stradicai nors tu ka :)
 #384819   NerijusMu
 26 Bir 2012 15:24
Ka manot apie sias rites? Team Daiwa Fuego, Shimano Saros F, Shimano Sedona, Shimano Symetre ? Manau tai ekonomines klases rites tikrai nebrangios ir gan kokybiskos. Ar esat su jom susidure?
 #384841   Xrapas
 26 Bir 2012 16:21
NerijusMu rašė:Ka manot apie sias rites? Team Daiwa Fuego, Shimano Saros F, Shimano Sedona, Shimano Symetre ? Manau tai ekonomines klases rites tikrai nebrangios ir gan kokybiskos. Ar esat su jom susidure?
Daiwa Fuego turbūt ne visai šitoj kompanijoj :lol:
 #384858   NerijusMu
 26 Bir 2012 17:21
Na ji nera ekonomines klases... Gal kas esat ja rankoj laike? Kaip dirba?
 #384860   Nerkaaa
 26 Bir 2012 17:34
Audruti, kiek mokejai uz Orra rites ?
 #384862   Mike
 26 Bir 2012 17:51
NerijusMu rašė:Na ji nera ekonomines klases... Gal kas esat ja rankoj laike? Kaip dirba?
Kokias septynias žvejybas atgaudžiau šiemet. Viskas normaliai. Lengvutė, sukasi gerai. Kažko stebuklingo nėra, bet tam reikalui, kuriam naudoju - mikrodžigui, tinka puikiausiai. Ant vieno būgnelio suvyniotas 0,16 mm monofilas, ant kito - 8 lb Sunline Super Pe.
 #385291   audrutis
 27 Bir 2012 15:17
Gal kas izvelgia esminius skirtumus tarp Orra S ir Orra SX? As izvelgiau tik skirtuma spalvoje, plius Orra SX turi dviem guoliais daugiau. Negi kure dvi atskiras rites del tokiu menku skirtumu?
 #385292   SauliusM
 27 Bir 2012 15:21
audrutis rašė:Negi kure dvi atskiras rites del tokiu menku skirtumu?
Taip. tiksliau niekas nieko nekure, iseme du guolius ir perdaze nieko nekurdami ir tiek. o klientas turi "pasirinkima". tokiu variantu begale tiek pas abu, tiek pas daiwa, tiek pas shimano. pvz kokius tu matai skirtumus tarp shimano catana ir nexave?
 #385293   audrutis
 27 Bir 2012 15:24
SauliusM rašė:pvz kokius tu matai skirtumus tarp shimano catana ir nexave?
Mano turimi shimanai prasideda nuo Biomaster, pigesniu neturiu :oops: tad ir nuomones neturiu
 #385297   SauliusM
 27 Bir 2012 15:30
nu bet orra tai kainuoja ne kaip biomasteris, tai gal nekorektiska lygint?
 #385393   audrutis
 27 Bir 2012 20:58
Na as gi lyginau Orra su kita Orra :) Buvo idomu kas ten kitaip ir tiek. Paaiskinai man :)
  • 1
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė