“Kitoks ‘vargšelio‘ Ridžo remontas“
Papasakosiu kitokią ZipBait Rigge (šį kartą- 35-to) remonto istoriją...
Kažkokiu būdu vienas pažystamas nudaužė liežuvį (detaliai nepasakojo, bet manau kad nesėkmingai trinktelėjo į akmenį „betvičindamas“) ir ,praktiškai, jau norėjo išmesti brangų vobleriuką, mat nusipirkti naują kaip ir nesudaro didelės problemos. Bet vistik kažkokiu mistiniu būdu (per kitus draugelius) „ridžiukas“ atsidūrė pas many... ir pasirodė. kad suremontuoti jį nėra ypatingos problemos, o tuo labiau- kažkaip labai sunku. Todėl mielai dalinuosi su forumiečiais šia „didele paslaptimi“

Labai smulkiai nepasakosiu (taip jau man būdinga), įdėsiu keletą fotografijų ir darbo eigos trumpą aprašymą, kuris gali tikti arba pasitarnauti ir kitų modelių remontui.
1. Reikia nuzūlinti senojo liežuvėlio liekanas (jei liko tokių) ir metalo pjūkleliu įpjauti kiaurymę liežuvėliui įstatyti. Aš pats dariau su tiesiniu šlifuokliu „dremel“-iu, bet su juo reikia šiokio tokio įgudimo, o su pjūkleliu viskas būtu kur kas paprasčiau. Įpjovos kampas vobleryje yra labai svarbu, todėl galima daryti pagal originalo pavyzdį, arba galima daryti tokį, koks yra parodytas mano pavyzdyje nr.3 (kažkodėl mėgstu, kada liežuvėlio kampas sutampa su kaktos kampu /lygiagretūs:D). Be to, kampą specialiai dariau kitokį (smailesnį nei originalo), kad gautųsi didesnis vobleriuko nėrimo gylis (ir, aišku, vėliau norėjosi pakeisti jo darbą).

2.Liežuvį pagaminau iš 1.5mm plastiko (polikarbonato, turbūt), naudojamo reklamoje. Plastikas nekietas ir neskyla, pakankamai lengvai lenkiasi. Liežuvėlį dariau visai kitokios formos, negu originalo. Tokia forma leidžia išgauti vobleriukui smulkius ir tankius judesius, be to, mažiau vobleris vartosi nuo šono ant šono. Manau, turėtų patikti „papėtakiams“

Kas nori „pakartoti“ gali nesunkiai pasidaryti originalo formą, bet tuomet verčiau ir su originalo kampu reikėtų draugauti.
3.Liežuvėlį priklijavau su cianoakrilato klijais (tinka įvairios modifikacijos, aš naudojau cyanopan-ą). Tik reikia įstatyti ir įklijuoti greitai, nes klijai pakankamai greit “sukabina” plastmasines dalis. Kiti tinkami klijai būtų skaidrūs, pirkti heliopolyje, skirti PVC, plexiglas-ui ir kt. klijuoti.

Paskutiniame pavyzdyje nufotografuoti du vobleriai: nauja modifikacija (6pvz.-viršuje) ir senas originalas (apačioje). Lauksiu atsiliepimų, kaip seksis gaudyti ant jų.
Na, kaip ir visas “mokslas”. Kas netingi ir turi noro, gali pasiremontuoti gana nesunkiai. Kas tingi, galit man padovanoti nenaudojamus su nulaužtais liežuvėliais (padovanosit du, vieną pataisytą grąžinsiu:D). Nei žvyno…