as prisiskaiciau kazkur, kad styga nupjauna, tai uzdejau ant galo kazkoky nedidely ziedely, kury lydeka istiesino ir nusinese mano Zipbait rigge 90 

Gal pasitaiko, jei lenkiant kilputę pasižeidžia replėm paviršiusMenke rašė:as prisiskaiciau kazkur, kad styga nupjauna, tai uzdejau ant galo kazkoky nedidely ziedely...
Šeštadienį 5,45 kg labai sportiška lydekaWooHoo rašė:Kaip tik siandien pavadelis is AFW vielos nupjove mano pontoon eight braid vala...
Nerišu (nieko asmeniško:D) plono pinto valo tiesiogiai prie styginio pavadėlio. Geriau rišu storesnį fluorkarboną (arba mono), kurį per suktuką sujungiu su pintu valu. Viena, fluorkarbonas geriau "laiko" stygą, o antra pati sistema gaunasi tampresnė ir mažiau susisukaWooHoo rašė:Kaip tik siandien pavadelis is AFW vielos nupjove mano pontoon eight braid vala. Ir kas keisciausia tai tiesiog keliant is vandens nukrito ir nunese mano lminnow tolyn I Neri:)
Arba gal mazgas atsiriso, nu bet taip dar nera buve..
Rapolas rašė:Nerišu (nieko asmeniško:D) plono pinto valo tiesiogiai prie styginio pavadėlio. Geriau rišu storesnį fluorkarboną (arba mono), kurį per suktuką sujungiu su pintu valu. Viena, fluorkarbonas geriau "laiko" stygą, o antra pati sistema gaunasi tampresnė ir mažiau susisuka
Tikrai taip, ir kitas taip pat atrodo, tik kai kurie su segtuku..giedriuzzz rašė:Tai, kad kiek supratau jis šitam gale valą riša
AFW viela geriau...bet jei geidi poliovkės, galiu kažkiek nuvyniot.Rafal rašė:...Kur gaut poliovkes?..
Naudoju pirktinius pavadėlus iš troselių, kurių kilputės būna sutvirtintos vielute apvyniojant. Tai jau daug metų tas apvyniotas vietas sutepu superklijais - tikrai pavadėlį padaro daug patikimesnį, suklijuoja vielutes, jos nebeatsisukinėja net gerai lydekoms pakramčius.Vegys rašė:Laku užtepti - tai jau neatsisuka ? Kabini per karabiną ?
Bishky primityviau vynioju, bet paliovkei uzhtenka susukt (svarbu, kad repliu nasruose viela tarpusavyje nesusikryziuotu, o ir nasrai turi but lygus, be dantuku/rantuku).Airis rašė:http://www.youtube.com/watch?v=XG1lCk-tga4
tokias staklytes pasidariau ...
Beveik visad kokių 5cm ar stygos, ar AFW. Nemaišo ir masaliukų mažiau atiduosi. FC kaip apsauga nuo dantytosios-gaidys.Artūras- rašė:Ar naudojat pavadėlius apsaugančius nuo lydekos dantų patiems mažiausiems šapaliniams masaliukams tokiems kaip salmo tiny ar pontoon fop?
O kaip dėl ešeriu tvičingo 3,5-6cm vobleriais? Kai pora tokių masaliukų nusineše lydekos (pirma kart) jau susinervinau ir nežinau dabar kokius naudot ir ar jie neįtakos mažiukų darbo. Ar ten styga, ar AFW, ar FC, ar dar koki.. reik patarimo.. ir dar ar su jais gaudant nesumažėja kibimų?
Būtent ant 0,4 mm, būtent ant Jūratės ir praradau lydekį ... Nukando ... Gailai kaip buvo - ne kilograminė buvoDainiusM rašė:is kitos puses senais laikais tiesiog ant paprasto 0,4 monofilo risdavom kilpa ir dedavom jurate- gaudavos toks sudvejintas pavadys... na ir nenukasdavo praktiskai ano.