Atvejis iš pernai metų :
Gininės laidotuvės, diena, kai išnešamas karstas ir vieno išn giminės nario gero, ištiokimo draugo nebėra.Klausiu kas nutiko, kodėl neatėjo sako , kad sužinojo jog protaka karšiai eina, tai naktį išvarė tinklų statyti, nes 800 Lt. baudos gamtosaugai reikia atidirbti, nes bijo, kad mašinos neatimtų, nebus kaip žuvį klientams išvežioti...ir tai ne anekdotas, bet keisčiausia ir skaudu tai, jog praktiškai visi puolė užjausti tą vargšelį kuriam tenka naktimis baudas atidirbinėti.Veiksmas vyko Visagine.
Taigi apsidairykit, ir pamatysit, kad tik mes vieni, landžiojantys po internetinius pokalbių kambarius viduriuojame dėl tos gamtosaugos, vienas kitam dantį išmušti galime už kokį nutrintą žuvelioką ar kokioje pakelės baloje spiningą bandant pamėtyti be leidimo.JUk visai daugumai tai visiškai nežinomi ir neįdomųs dalykai, jie tik girdi jog vienur mėgėjai žuvis išgaudė, kitur verslininkai pasistengė, bet tos informacijos toks mizeris, kad nesidominčiam visiškai dzin, kas su tomis žuvimis ir su tais vandenimis darosi.Pasikalbėkit savo kolektyvuose, gal tada ir mintis, jog reikia kuo daugiau skleisti informacijos, nepasirodys kažkokia miglota ar utopinė.Kol masės nesubręs tvirtam pareikalavimui, tol valdžiai nebus jokio intereso, nors kita vertus kai pagalvoji, tai ar aplamai dabar kam nors kas nors įdomu apart savanaudiškų interesų.....
p.s. pokalbis prieš pora savaičių Trakų apylinkėse :
Taigi sakau pašnekovui, nu gražiai Jūs čia susitvarkėte, ir pievos nušienautos ir lieptelis ir laužavietė...tai gal su laiku ir leisite žvejams prieiti pažvejoti už kokią vieną kitą litą, ar kokia palapinę pasistatyti už kokį desėtką kitą litų...
O kam man tie litai, aš jų turiu užtektinai, o aptvėriau ir neleidžiu todėl, kad kiti supratų, kad jeigu neturi pinigų, tai ir be ežero kranto apseisi.....
Beje pernai jis man leido paspiningauti nuo to lieptelio, šiemet viskas pasikeitė
Vat jUms ir trys stovyklos, vieni nori, kiti nieko nežino ir jeims dzin, treti jau tuiri tai ko norėjo ir pas visus skirtingi interesai, kurie tarsi turėtų sutilpti į tą žodį "Įstatymas" bet......
Šiandien kimba kitur...