Sveiki visi krepsinio salies zvejai ir zvejes
Sedziu dabar siaures Airijoje, tad bandysiu siek tiek jums papasakoti kagi cia galima veikti su meskere...
Budamas Lietuvoje is draugu gyvenanciu cia vis isgirzdavau.. Buvom zvejoti, kibo nerealiai eseriai, lydekos.. net ir ungurius gaudo. O draugai manieji ne rimti zvejai, pats juos mokiau kaip kabliukus risti, kaip zvejoti ir t.t.. Tad nutariau ir as cia kokia zuvi suvilioti.
Pirma diena. Na toks apsizvalgymas, kitaip ir nepavadinciau.. Atveze ir parode, kaip kas ir kur, ir vis isgirzdavau kad cia va 5kg, o cia 7kg ir t.t. pagavome. Tiketi jais galvoju ar ne.. Pirmas mano metimas... Nieko, tuscia, sakau suda malat, nera cia jokios zuvies

, antras metimas ir sedi... Prisitraukiu kokiu 800gr ir netoli kranto nusipurto. Zygiuojam greitu zingsniu toliau, nes daugiau noriu suzinoti vietu, nes atvaziavome tik 18 val, o temsta geitai. Aprodo 2 ezeriukus ir paaiskina kas kaip.. Viename gylis panasiai apie 20 metru vyrauja, kitame apie 5m. Zinau kad kita diena drebinsiu ta seklesni

. Nuo lazdynu saku skainiojam riesutus, dantu pagalba juos skadom ir kramsnodami zygiuojam link upes. Kokia ten ir upe, trys metrai plocio, gylis pusmetris, bet sako yra kelios duobes su praplatejimais, as gi tikiu ir dideliu azartu klausydamas vel tu pasakisku zvejybu kulniuoju kur gidas veda. Prieinam. Grazu. Matosi kad ne tik sis gidas zino vieta. Pradedu svaidyti. Meskere skolinta. Kaip zvejo manes praso ivertinti ar tinkama kota nusipirko. Ilgai nelaukes ivertinu ir suteikiu kotui nauja pavadinima - kotas-botas. Standus kaip botagas, su juo tik 3-5 unciju zvinus metyti, bet ka turiu rankoje su tuo ir zvejoju. Padares 10 metimu, liepiu drauga vesti mane link kitos vietos, tas ne.. sako cia dar uzmesk, metimas ir kala.. Jauciu kad tikrai geras, bet patraukes max 2 metrus atsikabina, tyliai nusikeikiu, bet drauga pagiriu, kad vietas kaip ir gerai parodai, bet man vis dar nelemta istraukti ta pirmaja ne lietuviska.. Varom greitu zingsniu toliau, nes dar 2 vietos sako yra. Jau ir prietema, vel tie riesutai.. Prieinam, vel metimai, trys metimai 3 kibimai,jauciu kad mazas atakuoja ir negali praryti manosios gumos. Keiciu i mazesne ir sedi. Pagaliau pirmoji airiska pas mane rankose, nedidele bet pirmoji..

Aisku po foto ji keliau namolio i savuosius vandenis, keliaujam ir mes link paskutines vietos, jau ir visiskai tamsu, prieje vos matome kur mesti, net ir antis musu nemato, vis plaukioja 5 metrai nuo musu, metu bele kad metu, nematau nieko, tik vandens ploteli. Antras metimas ir prie pat koju griebia, bet nepagrieba, matosi kad legalka, metu pakartotinai, pakartotinai vel sega, pakertu ir jauciu kad visai nieko, trauktikokie 15 metru, per tuos 15 metru pamatau 3 zvakes ir juoda silueta, sakau kas cia per zveriukas uzkibo? Gal koks slakis, nes lydekos tiek zvekiu nedaro... Istraukiu. Lydeka, geru 1.5kg, photo.

Stai ir baigesi pirma diena. Reziume. Apsizvalgymas, riesutu gliaudymas, zvejota max 1.5 val, 6kibimai, dvi lydekaites.
Antra diena. Po pirmos dienos draugo primygtinai prasau susaudyti bridkelnes, nes zadu sturmuoti ta sekluji ezeriuka. Bridkelnes yra

Pradedu zvejyba 12 valanda dienos. Atveza mane ir palieka.

Stai kaip atrodo ezeriukas.

Stai kita puse ezeriuko.

Prasideda zvejyba.. Pirmas uzbridimas ir pirmas metimas... Yra. Tiesa eseriokas, bet ir tai malonu, juk pirmas metimas.

Paleidziam.

Varom toliau... Antras metimas.. Vel sedi.. Sy syki panasiai 1kg lydekaite.

Paleidimas..

Varom toliau.. Koks 5 ar sestas metimas, vel sedi. Pristraukiu panasiai apie kila, net nefotkinu nes esu supykes ant jos, nes nukale guminuko uodega.

Pasiknises savo mini dezuteje randu toki pat guminuka ir vel 'na achotu'.. Vel metimai ir vel... Si panasiai apie 2kg, svarstykliu neturiu, tad ir svoris is akies.

Ir vel namolio...

Praejes nedaugiau 15 metru isegu dar viena margasone. Lydekos baisiai arsios, kiekviena betraukdamas gauni pamatyti po kelias zvakes.

Sitoji gi vel supartalina mano antra guma, o daugiau tokios spalvos neturiu.. Sakau viskas, baigesi pasaka, bet... Bekeisdamas vis kitas gumas suprantu ko joms reikia ir i ka labiausiai reaguoja, o gi i geltona ir ypac i raudona spalva, jei guma turi nors kiek raudonos spalvos, bus ir kibimu. Svaidau toliau, kibimai seka kibimus, kiek ju net neisivaizduoju... IIr istraukiu ju net nezinau kiek. Pagaliau susiduriu su normalesne.. Traukiau mazdaug 30 metru, vel zvakes po zvakes, smagu.. Rite buksuoja, lydekiokas blaskosi, o as turbut liezuvi iskises viska stebiu.. Pagaliau krante, manau apie 3kg, gal daugiau gal maziau..

Sita kai paleidinejau nufilmavau, grazu.. Laimingas kaip tris rublius rades varau toliau, vel kibimai, begale tu kibimu, bet daug nepakerti. Kiek dar pagavau net nezinau.. Buvo ir virs dvieju ir po kila, ir kelios mazesnes. Standartas 1-1,5 kg. Stai nuotraukos.

Bezvejojant atvare dar keli zvejai (irgi lietuviai), tai prie ju dar pagavau kelias, tad paprasiau kad ir nufotkintu.

Galeciau dar deti ir deti tas nuotraukas... bet pakaks.
Antros dienos reziume. Zvejojau 6 val, kibimu nesuskaiciuosiu, kad net ir lydeku kiek tiksliai pagavau nezinau. Tiksliai viena apie 3kg, trys nuo 2kg iki 2,5kg, kokios 5 nuo 1iki 1,5 kg, na ir iki kilo panasiai kokios 5.
Viena buvau ikirtes nevaldoma, kaip sege uz 30 metru, iskart bugnelis pradejo dainuoti, bandziau kovoti, bet, ji ejo ir nuejo kur jai reikejo...
Tiek siam kartui kolegos, nei zvyno...