Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #368517   Tadunce
 01 Geg 2012 13:07
WooHoo rašė:O kur patartumėte aplink Vilnių pabandyti pagauti pirmą savo šapalioką? :)
Pasiūlyčiau Šventąją, bet kuo mažiau ten Jūsų, tuo geriau :-D
nepiktai, jei ką ;uolrait
 #368555   Tadunce
 01 Geg 2012 16:35
Nu man tai būtų gėda prieš save, jei atsivesčiau kokį žmogų, parodyčiau vietas, kur gali pagauti ir jis delninius šapalus kištų kišenėn..
 #368699   Evaldas Z
 01 Geg 2012 21:59
WooHoo rašė: beskesdamas uzsikabina uz volframinio pavadelio :)
volframinis pavadelis nera didelis geris sapalu zuklej. na nebent tas pats ploniausias, kur ~pora kg laiko. as niekad volframinio nenaudoju. nors esu pagaves sapalu ir su tokiu lydekas gaudydamas, bet tai gryni atsitiktinumai. visada risu ~60-80cm FC pavadi.
 #368831   audrutis
 02 Geg 2012 12:31
As naudoju volframini ta kur laiko apie 2kg ir vargo nematau. Sapalai jo nebijo ir kimba, o lydekos dazniausiai nenukanda (buvo tik vienas atvejis, kai gera lydeka lygtai nukando, o gal ir nutrauke si pavadeli). Aisku keisti pavadeli po kiekvienos zukles arba netgi vidury zukles, jei stipriau pasizeidzia - butina!
 #368997   WooHoo
 02 Geg 2012 20:19
Na aš naudojau volframinį iki 5kg, nes ~tiek ir mano pintukas bei kotas laiko.
Kita kart bandysiu fluorokarboną, valo pavadžiams jau nusipirkau :) Gal kokį mazgą pavadžiui galite rekomenduoti, kad stipriai nestriginėtų ties mažais žiedeliais?
Tiesa dar keletą vobleriukų nusipirkau, Salmo Tiny ir Yo-zuri Snap beans. Jų spalva man atrodo šapalui ne pati tinkamiausia, bet jei ką bandysiu rankomis pagražinti :)
Paveikslėlis
P.S. Ačiū visiems už patarimus ir aš tikrai ne iš tų, kurie žvejoja dėl maisto ;)
 #369090   morduzas
 03 Geg 2012 06:19
Tas juodas salmo vabalius geras. jama ji sapaliokai
WooHoo rašė:Na aš naudojau volframinį iki 5kg, nes ~tiek ir mano pintukas bei kotas laiko.
Kita kart bandysiu fluorokarboną, valo pavadžiams jau nusipirkau :) Gal kokį mazgą pavadžiui galite rekomenduoti, kad stipriai nestriginėtų ties mažais žiedeliais?
Tiesa dar keletą vobleriukų nusipirkau, Salmo Tiny ir Yo-zuri Snap beans. Jų spalva man atrodo šapalui ne pati tinkamiausia, bet jei ką bandysiu rankomis pagražinti :)
Paveikslėlis
P.S. Ačiū visiems už patarimus ir aš tikrai ne iš tų, kurie žvejoja dėl maisto ;)
 #369101   Tadunce
 03 Geg 2012 07:07
WooHoo, taip, ten jis suktukam, pavadėliam ir pan, sry, susibalamūtinau rašydamas :)

O dar geresnis yra baltai juodu pilvuku - praktiškai idealus grambuolys
 #369943   Tadunce
 05 Geg 2012 23:20
Šventojoj irgi gana aktyvūs - porą iš jų palaikiau rankose, tik, kad atitinkamai pagal upę ir dydis per pusę.. :)
 #370042   Broliux
 06 Geg 2012 18:39
Vakar šventojoj nutraukiau paskutinį pavadelį. Ai sakau uzsidesiu mikro voblika nukas lydeka bus ramu, maziau vietos dezutej uzims (nors pries tai pora dienu su pavadeliu meciau as ji kaip į balą). Vot tadada ir pagavau pirma savo gyvenimo šapalioka nors galvojau kad tai kuoja :D Koks puskilis tai garantuotas. Sendien dar tris sugavau bet gerokai mazesnius. Gal kas apsviesit kada ju gaudyt negalima ar seip kokie limitai yra pvz. dydziui?
 #370046   Tadunce
 06 Geg 2012 18:45
25cm, kada gaudyt nėra reglamentuota.

Man tai ir su poliovke labai sėkmingai šapalai skabo voblerius, kol kas..
 #370069   WooHoo
 06 Geg 2012 20:09
Šiandien vėl buvau prie Nėries, ilgai pamėtyti nespėjau, nes užėjo nemenkas lietus. Anksčiau pastebėta vieta, kur šapalas rinko kažką nuo vandens pavišiaus buvo užimta, bet radau kitą labai panašią vietą, kur vėl darėsi tas pats ir vėl nepavyko sugundyti to savo pirmojo šapalo :) O gal ten ir ne šapalas gali rinkti kažką nuo vandens paviršiaus..?
Tiesa ir vėl bandžiau su iki 5 Kg laikančiu 25 cm volfram leader pavadžiu. Tai pradedu galvoti, kad vis tik bėda gali būti tame, nors vanduo dar ir nėra labai skaidrus.

Tadunce, matau tu čia pas mus vienas daugiausiai gaudantis šapalus. Patark, kokį reiktų dėti FC pavadį prie ~0,15 mm pintuko? Kokio ilgio ir storio..? Pas save turiu 0,17 mm 2,6 Kg laikančio FC, firmos Stroft, gal jis būtų tinkamas..? Nors jis man jis atrodo per daug tystantis, ar taip ir turi būti?
O gal su tuo mano pintuku išvis neverta jokio pavadžio dėti? Čia tas pintukas:
http://zuklys.lt/index.php?page=catalog&category=2453
 #370079   Tadunce
 06 Geg 2012 20:23
Pats su pintuku pontoonų 0.148mm (tik ne 8 vijų) rišuosi 0.2 FC, tik tai darau dėl ešerių džiginimo, tai pasilieku ir šapalam tą patį.
Kur ruožas greitesnės srovės, ar bent tikiuosi, kad nebus aštriadančių, tai persirišu paprastą segtuką, o kur potencialus žabų ruožas, tai poliovkę, bet kartais ir pasilieku, ir kerta šapalas, o kartais ir gana greitam žvyruotam ruože koks peilis sugalvoja pavalgyt
 #370091   Tadunce
 06 Geg 2012 20:32
Volframo nenaudoju dėl to, kad dažniausiai tokiuose ruožuose kabinu minnow, shad voblikus, kuriais eina patvičint, todėl pavadėlis būna standus - styga, poliovkė. Taip pat dedu jį prie reinsų, nes mėgsta juos ir aštriadantės..
FC tai naudoju iki 2 metrų, bet perrišinėjant po žvejybos ar keletos ilgis pasilieka ~metrą. Truputi kenčia užmetimas su UL, nes mazgas einantis per mažus žiedelius truputi pristabdo lengvą masalą. Reikės išmėginti kokius kitus rekomenduoja mazgus, nes tam reikalui labai primityvų naudoju
 #370097   Marius1
 06 Geg 2012 20:47
WooHoo rašė:Šiandien vėl buvau prie Nėries, ilgai pamėtyti nespėjau, nes užėjo nemenkas lietus. Anksčiau pastebėta vieta, kur šapalas rinko kažką nuo vandens pavišiaus buvo užimta, bet radau kitą labai panašią vietą, kur vėl darėsi tas pats ir vėl nepavyko sugundyti to savo pirmojo šapalo :) O gal ten ir ne šapalas gali rinkti kažką nuo vandens paviršiaus..?
Tiesa ir vėl bandžiau su iki 5 Kg laikančiu 25 cm volfram leader pavadžiu. Tai pradedu galvoti, kad vis tik bėda gali būti tame, nors vanduo dar ir nėra labai skaidrus.

Tadunce, matau tu čia pas mus vienas daugiausiai gaudantis šapalus. Patark, kokį reiktų dėti FC pavadį prie ~0,15 mm pintuko? Kokio ilgio ir storio..? Pas save turiu 0,17 mm 2,6 Kg laikančio FC, firmos Stroft, gal jis būtų tinkamas..? Nors jis man jis atrodo per daug tystantis, ar taip ir turi būti?
O gal su tuo mano pintuku išvis neverta jokio pavadžio dėti? Čia tas pintukas:
http://zuklys.lt/index.php?page=catalog&category=2453
Rišu voblerį tiesiai prie pinto, bent jau Nery, šapalų tai nebaido.
O, kad šiandien Neryje nepagavai šapalų, tai nieko nuostabaus, vakar turėjau apie 15 kliovų, o šiandien, tam pačiam ruože 0.
Tiesa salačiai kibo :) , abu pagauti gyvena toliau ''plot
 #370117   Tadunce
 06 Geg 2012 21:34
O man atvirkščiai - mėginau salatį medžiojantį pasikinkyt, o sugalvojo atsivijęs šapalas paskanaut tą patį LM.
 #370125   Tadunce
 06 Geg 2012 21:50
Praktiškai bet kurį, nors man vidurinė eilė tai ant ešerių ir silkių pakrantėm besislapstančių... :)
Jei užmesi kur maitinasi, tai salatis neturėtų praleisti pro akis
 #370128   Vegys
 06 Geg 2012 21:55
Gal nekalbėkim šapalų temoje apie salačių žūklę (draudžiamu juos gaudyti metu !!!) ???
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė