Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #366931   Martiz
 25 Bal 2012 20:35
tas ale "fox" karmuskes isbandziau pries 2 savaites upaiteje. labai patiko. del kilimo i pavirsiu, tai jos tiesiog sauna i virsu. super.
kazin, realiai praktikoj labai skiriasi originalai?
 #367032   HIPIS
 26 Bal 2012 06:29
Diver rašė:siandien visai netiketai praturtejau tokiais dalykais. tikrai nesitikejau pardutotuveje klaipedoje ju rasti.
Jei galima..kur cia jos gyvena..
 #367128   kringelis
 26 Bal 2012 11:27
norėjau paklausti žvejų, dėl pikeriui naudojamų šėryklėlių, mačiau prekyboje ir 5 g., 10 g. kažin apsimoka su jomis žaisti, ar geriau svarelis ir šerti metant ranka? nes pas mane deklaruojamas piker metimas iki 15 g., tai kad nebūtų per daug 10 g.+ pašaras
 #367133   Mike
 26 Bal 2012 11:38
Jei yra galimybė, aš stengiuosi naudoti šėryklėlę. Nors viršūnei iki 15 g. net ir maža šėryklė + jaukas gali būti perkrova. Iš tikrųjų tai anksčiau, prieš gerus 8-10 metų, parduotuvėse vis matydavau miniatiūrinių šėryklėlių, kurios puikiai tiktų pickeriams (kiek buvau įsigijęs, visos jau nutrauktos ilsisi), o dabar būtent tokių mažų ir pasigendu. Dabar galima rasti lengvų, t.y. 10-15 g., bet jos pakankamai talpios ir jose dar tiek pat svorio jauko sukemšama, o rezultate gaunasi didelis svoris. Jaukinimas ranka ne visuomet bus tikslus, ypač jei gylis didelis ir sunku apskaičiuoti kampą tarp užmetimo atstumo ir dugno taško, kur nusileidžia masalas.
 #367143   kringelis
 26 Bal 2012 11:51
užklausiau, nes suku tokią mintį, mačiau drennano šėryklėlių 10g. bet pagal lentelę jos tik 2 cm ilgio, galvoju jeigu nebus tolimi metimai turėtų viskas pasiteisinti.
o aplamai kas nors naudojatės drennan šėryklas? kas ten per stebuklas, jos su elastine guma. kai nedidelis gylis, tos standartinės labai jau plotu didelės ir kaip jau pastebėjau po metimo baido žuvį, o tos mažos ir skirtingų svorių, manau pagal situaciją lb tiktų, nors ir kaina apie 5 lt.
 #367279   Antas
 26 Bal 2012 16:15
kringelis rašė:užklausiau, nes suku tokią mintį, mačiau drennano šėryklėlių 10g. bet pagal lentelę jos tik 2 cm ilgio, galvoju jeigu nebus tolimi metimai turėtų viskas pasiteisinti.
o aplamai kas nors naudojatės drennan šėryklas? kas ten per stebuklas, jos su elastine guma. kai nedidelis gylis, tos standartinės labai jau plotu didelės ir kaip jau pastebėjau po metimo baido žuvį, o tos mažos ir skirtingų svorių, manau pagal situaciją lb tiktų, nors ir kaina apie 5 lt.
2cm ilgio - cia jau mini seryklos, imk dek ant pikerio ir nesuk sau galvos, nesulauzysi virsunes, jei elgsies normaliai.
 #368032   Skridžas
 29 Bal 2012 13:34
Tironas rašė:kaune maciau. p vilniui speju neuzsake, bijo jie brangesniu ir geru prekiu uzsakinet :)
Mačiau kažkokias kulkas po 9 lt ar ten zamatro ar ne bet nėra už ka mokėti tiek pinigu..Kai galima normaliu firmu estetišku gauti už tiek pat...
 #374851   pensininkas
 21 Geg 2012 13:25
vyrgaz, kas cia pas tave per navarotkos karmuskes is paskutinio reportazo apie kauno marias? pam prasom cia isdestyk visus privalumus, trukumus pries kitas tavo naudotas karmuskes :/braj;
 #374864   Ramekas
 21 Geg 2012 14:50
pensininkas rašė:vyrgaz, kas cia pas tave per navarotkos karmuskes is paskutinio reportazo apie kauno marias? pam prasom cia isdestyk visus privalumus, trukumus pries kitas tavo naudotas karmuskes :/braj;
Trumpai ir aiskiai: "kulkos" - tolimesniam ir tikslesniam metimui.
 #374872   vyrgaz
 21 Geg 2012 15:09
pensininkas rašė:vyrgaz, kas cia pas tave per navarotkos karmuskes is paskutinio reportazo apie kauno marias? pam prasom cia isdestyk visus privalumus, trukumus pries kitas tavo naudotas karmuskes :/braj;
Laukiau šito klausimo.. ;-) Pirkau šitas:
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=31530
Vieną 40 gr, ir porą 50gr..Pliusai- tolimi tikslūs metimai net esant šoniniam vėjui visada numesi tiesiai..Tądien aš jį kabinau pakaitom su fox'u, pakol nenutraukiau pastarojo- aną užmetant reikėjo labai gerai užsimot, kad numest kokius 40m, o kulka-tik švyst, ir spėk stabdyt..Minusai- "neša" mažai jauko, todėl tolimu atstumu žvejojant daug reikia dirbti su jaukinimu..Dargi, trūkumas, lyginant su fox'u- kone iki kranto eina dugnu, nebent labai labai greitai sukant rite jin pusiaukelėj pakyla į viršų ir eina su puta kaip kateris.. :) Bet žuvies tokiu greičiu netrauksi.. :donknow'
Prie karoso foto biski patiuninguota su izolenta..Atsiminiau Gražvio aprašytą panašaus tipo šėryklų patobulinimą, kuomet apvyniota su izolenta šėryklėlė kyla viršun kaip fox'as..Bet man ana vistiek dugnu ėjo..Pirkau Kaune salmolitoj, kaina panaši kaip nuorodoj, kur įdėjau..Šiaip žvejojant iš toli, tik tokias ir naudoti.. ;uolrait
Reikės dar nusipirkti 30 gr. porelę.. ../;nzv
P.S. Konteineriuko dydis visų svorių vienodas, tik švino gabalėlis didesnis..
 #374902   vyrgaz
 21 Geg 2012 16:19
Jei srovė neneša, tai kodėl gi ne, tinka ir fox'as atatinkamo svorio..Dargi ir tų fox'ų visokių formų būna, berods ir upei pritaikytų, tik abejoju ar tokių Lietuvoje yra..
Jei kaina nesikandžioja, balzer "kulkų" turėtų būti Oze "Salmo" parduotuvėj.. :roll:
 #374913   Wytux
 21 Geg 2012 17:14
Na sawaitgali gaudziau su rusiskais foxais stovinciam, tai nelabai patiko tai, kad kol serykla neiskyla i pavrisiu tai jauciasi kad daug sunkiau traukti nei lyginant su parasta groteline seryklele. Ar is su originaliom tas pac ?
 #374914   vyrgaz
 21 Geg 2012 17:24
Nu Igori, kai atrasi su slyvute "kalniuką" už kokių 50-60-70 m nuo kranto, aš norėsiu pažiūrėti kaip tu su paprasta šėryklėle ten numesi.. :) Žvejodamas su Gražviu patyriau savo kailiu kulkų privalumą žvejyboje tolimu atstumu..Dargi, aš ją lyginau su Fox'u, o ne su 20-30gr konteineriukais už 2,5lt, kuriais praeitą sezoną žvejodavau..Tie tai eina į pavėsį.. :roll:
Wytuk, man foksų kopija irgi nelabai patiko..du kartus tik užmetinėjau, bet kažkodėl originalas tiksliau skrisdavo..O iškyla vienodai greitai, 42 gr nė nesijausdavo, nei fox'o, nei padielkos..
Drgi, Wytuk, :!erzina:! , kada važiuosi į Druskininkus? aš neprisiruošiau, per tas žvejybas laiko niekaip neatradau.. :ruko
 #374916   Wytux
 21 Geg 2012 17:32
nu maai del traukimo as lyginau su paprastu konteineriu, o ne su originalu... nu as dar pries tai ispirdolianau galini sieteli kad butu toc toc kaip original :-D
del Druskininku tai sy arba kita sawaitgali planuose, tu man primink artejant savaites galui ir jei planai nesikeis pagelbesiu kuom galesiu ;uolrait
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė