Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #366795   HIPIS
 25 Bal 2012 14:02
Kaskaip, palei mane, persudetinga.. :roll:
As uzserima darau tik is desimt serykleliu..kodel o todel jog, jei zuvis ta diena nelabai aktyvi..su didesniu kiekiu tik problemu prisidarysi..
O jei aktyvi..tai ir taip metimas po metimo, kibiriokas istustejia..
Nelabai matau prasmes daryt gausius uzserimus..nebent ten daug smulkmes, kuri viska nusluoja..
 #366798   pensininkas
 25 Bal 2012 14:13
tam reikalui man labai padeda gumine valtele ir echolotas. susirandi kur stovi zuvis, kelis rutuliukus numeti patikrinimui, daznai pasimato, ar pasaras labai privilioja zuvi i tam tikra vieta ar tiesiog jo veikimas neefektyvus. per paskutines 3 praeitu metu zukles ne karto kibimu nenusivyliau, siemet tesim tradicija toliau ;uolrait
 #366837   Rapalas
 25 Bal 2012 16:13
Tai as visada su valtele nuplaukiu ir pasiseriu kur reikia, o dodesni kieki metu tam kad islaikyciau zuvi ir kad kvapas butu stipresnis ir priviliotu, jei zvejoji ne prudelyje o kokiam ezere kuris yra kilometro ilgio ar 10 km ilgio, tai galvoju kad ja reikia prisisaukti kazkaip ir su kilogramu as manau kad neprisiviliosi.
 #367017   Guru
 26 Bal 2012 00:18
Rapalai... o tu sklaitai ką aš rašiau, ką kolegos rašo??? Tu man paaiškink tokį dalyką - kam tau reikalingas pašaras ar pašerti ar prisivilioti? 1. Sumeti kaip sakiau aš ir hipis po 6-12 šeryklų jauko pradiniam pašėrimui. jei jaukas tinkamo kvapo, spalvos, žuvis ateis. Jei žuvis neaktyvi tą nedidelį kiekį ji suvartos ir varto tau ją gaudant ttoliau kol nepasisotins ir nepasišalins.
2. Čia su jumoru :) Tu blaivas ir tau siūlo čerką- tu apsipatenkini, išlenki, pakraipai ūsą ir neatsisakai antros. Tau iškarto pastato bonkę ir sako davai iki dugno per 5 min....tu prisimeni kad pas tave namuose nieko nėra o tu palikai įjungtą lygintuvą ir barščius ant viryklės.. priviliojęs žuvį užmesk dar kokias tris su stambesne frakcija ir joms bus ka ėst..ai ką aš čia šneku, šėrimas kiekvieno asmeninė nuomonė ir reikalas.
 #367083   pensininkas
 26 Bal 2012 09:12
principe, jei zuvis aktyvi, jai uztenka labai nedidelio pradinio uzserimo. tada viska damusineji su karmuske. visalaik viena naudoju pasizaidimui, kita statausi su plauko sistema - kibimai zymiai retesni, bet jei paima - buna geltonas (cia apie karsius :) )
na bet jei zmogus nori pasert zuvytes - no problem. jos jau turbut isdresiruotos, kai tik isgirsta rapalos masinos garsa, is karto suplaukia i maisto dalybas :lol:
 #367190   Guru
 26 Bal 2012 12:49
ot tylenių turgelis :) pensininkai davai grandinėle info perdavinėjam? aš tau tu man :))))) Beja rapalai, neblogas ezerukas turėtų būt kad tai davėsi žuviokai..
 #367222   kringelis
 26 Bal 2012 13:08
šiūkšles surinkti nesunku manau kiekvienam, susidedu netik savo. kažkaip truputį smagiau, bent tikiesi kad bus kitą kartą atvykus mažiau. kad dauguma pasiimtų laimikių kiek suvalgo, gi jei dažnai žvejoji vis šviežios parsiveži, tai daugiau būt faunos ežeruose.
 #367228   Rapalas
 26 Bal 2012 13:16
Ezereli tai tikrai visi zinot, karpininkai ji megsta, esu jame ir dauk lydeku pagaves, gilus nemazas ezeras, ir ten ta karta tos zuvys tikrai siaute, nes ir lynuka pagavau, ir karsiu, ir karpiu buvo pasikabine, nes daugiau negalejo niekas nunesti taip valiuku, ir su mikro masaliuku karsi pagavau pusantro kilo. Karsiu ten tikrai yra, bet va kita karta nuvaziavau i ta ezera bet kita vieta ir nulis, zuvies echalotas rode mase, bet kibimu nulis, kelios kuojytes, tiesa gyliu skirtumas 5 metrai :) bet matyt tiesiog nenorejo kibti.
Klausimas tada jei as per daug seriu, tai si sestadieni planuoju vaziuoti i upe viena pasedeti su pikeriuku, ir galvoju susimaisyti 2 kg sauso jauko, ideti kliju kad neplautu pasaro ir 70 proc pasaro sumesti i vieta, o kas liks tada jau su karmuskelem zvejybos eigoja, ar neteisingai galvoju? Nes pries pora savaiteliu, tai is vakaro 2kg sumeciau, ryte atvares vel 2 kg susimaisiau, 70% jauko sumeciau ir keli vos kibimukai buvo. Gal perseriau. bet naudojau tik pirktini nelabai stambios frakcijos jauka.
 #367406   vava
 26 Bal 2012 20:44
pensija aiskiai brukstels viesiems. zinomas tipas. kiek jam chebra pasako geru, ramiu vieteliu, tai paskui galit net nevaziuot - nutrypta, nusiaubta ir t.t.
va cia jam kazkas pasnibzdejo apie padpolnus telkinukus Marijampolyje... tai shakes... visus medzelius isvarte, zoles nudegino, aliektros stulpus sustate.....ner dienos, kad ten zmogaus nebutu
 #367466   pensininkas
 26 Bal 2012 22:09
tyliai tik
nu vo indien prigriebiau 2 kg granuliuto kombikormo su kukuruzu kvapu kaip baze, dar papildomai pajamiau 2 kg kuojinio pasaro, labai skaniai ir sodriai kvepianciu sokoladu. Ryt pirma zvejyba siemet per naktele nusimato, aisku, nakti kibimu sulaukt nesitikiu, teks miegot, bet vat vakare ir i ryto manau veiksmo turesiu :gutgut
 #370646   Ramekas
 08 Geg 2012 11:11
Sveiki. Gal kas esat bande kraujo miltus? ar pasiteisino jie gaudant karsius, lynus, kuojas ir kitas zuvis? Vieni sneka, kad ziauriai geras dalykas, kiti, kad gali sugadinti visa reikala. Tai kaip istikro yra. kas esat isbande? gal yra koks metu laikas, kada juos naudoti, o kada ne? Kas esat susidure gal galit papasakoti placiau, kaip, kada, kokiai zuviai, su kokiu jauku geriau maisyti, su kokiu ne?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė