Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #365060   Evaldas Z
 20 Bal 2012 13:49
taip, strepetys ten, beje, ne vienintelis tadien ant sio masaliuko.
del 517 tai pavelavai, vakar butent sita ir 524 is flashkin'o ir jamiau :ruko
 #365093   Evaldas Z
 20 Bal 2012 15:09
:n.nee: pointeris negundo. lydekom turiu ka pasiulyt ir siaip su jom paprasciau. o va sapalui itikt reikia ir jauciu, kad sitas mazylis nenuvils. o tai pas Ina gi budavo situ vobliku, ner dabar ? as ir pats jau ruosiaus ten varyt ieskot, bet va papuole kaip aklai vistai grudas.
 #365094   flashkin
 20 Bal 2012 15:46
Va paskambinkit Inai 5 2441410 paklauskit gal tures tu baby kranku
 #365163   SauliusM
 20 Bal 2012 19:57
Evaldas Z rašė::n.nee: pointeris negundo. lydekom turiu ka pasiulyt ir siaip su jom paprasciau. o va sapalui itikt reikia ir jauciu, kad sitas mazylis nenuvils. o tai pas Ina gi budavo situ vobliku, ner dabar ? as ir pats jau ruosiaus ten varyt ieskot, bet va papuole kaip aklai vistai grudas.
buvau praeita savaite pas Ina uzlekes, tsuribitkes nei vienos anei jokios ner pas ja...
 #365532   flashkin
 22 Bal 2012 09:03
Airis rašė:ar bandet kas siustis is ten? nebus ragu kontora?
Siustis ne bandziau, bet jauciu reikes bandyti rigge 35 siustis.
 #365584   SKarolis
 22 Bal 2012 12:49
shelwius rašė:
SKarolis rašė:kalbat kalbat jūs apie voblerius, bet nėra jokių žinių ar kas nors kimba ant jų ir t.t. :)
per TV3 žinias nori išgirsti ar per radiją ? Pilnas forumas fotkių šapalų su voblais dantyse...
a tikrai? :) nuo kada šapalas dantukus turi, reik Korsakui pasakyt, jog patikrintų...
 #365604   flashkin
 22 Bal 2012 14:31
SKarolis rašė:
shelwius rašė:
SKarolis rašė:kalbat kalbat jūs apie voblerius, bet nėra jokių žinių ar kas nors kimba ant jų ir t.t. :)
per TV3 žinias nori išgirsti ar per radiją ? Pilnas forumas fotkių šapalų su voblais dantyse...
a tikrai? :) nuo kada šapalas dantukus turi, reik Korsakui pasakyt, jog patikrintų...
Turi sapalas dantukus tik jie auga pas ji gerklei. Pagauk nors 500 g sapala ir ikisk parstuka jam i gerkle ir pamatisi :-)
 #365747   SauliusM
 22 Bal 2012 21:04
flashkin rašė:
Airis rašė:ar bandet kas siustis is ten? nebus ragu kontora?
Siustis ne bandziau, bet jauciu reikes bandyti rigge 35 siustis.
tik pries uzsakinedamas internetu is rusu ar baltarusu tai pasikoreguok korteles kreditolimita iki uzsakymo dydzio kad butu o ne didesnis. ir gal geriau tik su vienu vobleriu eksperimentuot pradziai :-D plius dar nemenkamokesciu susimoket gautum is ten atsivezes, jei netycia ivyktu stebuklas ir pavyktu kazkais ten atsivezt.
 #366050   Evaldas Z
 23 Bal 2012 19:19
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #366100   Evaldas Z
 23 Bal 2012 20:06
netycia taip gavos, kiti masalai irgi gaudo neblogai, bet sitie megstamiausi... blyn, durns kazkada buvau, keldavau fotkes nesiregistraves imageshacke, kol dasilo dabar, kodel nerandu savo acounte puses fotkiu i reportazus sudetu... ka radau, is tu ir ikeliau.
 #368170   WooHoo
 29 Bal 2012 22:25
Sveiki,
buvau sestadieni pirmoje sapalu zvejyboje, Leveni - nei timpt :)
Zvejoti pavyko ne paciu geriausiu laiku, mazdaug nuo 8:30 iki 13 val.
Cia rase, kad vanduo stipriai pakiles, gal tame beda..
http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... &start=300

Bet vis tik, ar tinkamus masalus pasirinkau:
http://s12.postimage.org/72baw0ye3/sapalams.jpg
Isdeliojau is kaires einant zemyn pagal naudojimo daznuma. Ar yra kurie dar tinkami sapalams is desines puses stulpelio? Dar tiesa paaukojau maziausia hornet upetakio imitacijos.
Ka dar rekomenduotumet pasiimti prie savo mazo rinkinuko sapalams? Man ten gal kokia labai rekiancia spalva gal reiktu prideti?

Bandziau ieskoti daugiausiai uz ivairiu kliuviniu, sukuriuotose arba kitose sroves greicio pasikeitimo vietose.

Meciau ir pasroviui ir pries srove, bet pries srove normaliai dirbo tik pirmas ir trecias vobleriai. Gal ir 4, bet tas baisiai greitai skesta ir beskesdamas uz sikabina uz volframinio pavadelio :)
 #368180   Sokratas
 30 Bal 2012 05:24
bandyk ne už kliuvinių, o prieš juos. Turėtų sektis geriau.
 #368181   Tadunce
 30 Bal 2012 06:03
Traukdamas palei srovę neturi jausti vobliko darbo per viršūnę taip, kaip taukiam prieš srovę. Turi dirbt normaliai jie, aišku, kokį CD tai gali švelniai patimpčiodamas traukt palei srovę, nes jo judesiai nebus tokie išraiškingi.
Dešnėj pusėj ir tiny fry valgomi, ir CD iki 5cm kokių, jei tikslingai šapalam.
rigge, tai nežinau ar toks šapalingas vobleris... :)
Spalvos, na, aš asmeniškai, dažniausiai renkuosi tamsesnes, nes ir šapalų sezonas ilgiausiai trunka vabzdžių skridimo laikotarpiu. Bet tikrai pagaunu ir ant kitų spalvų -baltų, geltonų, "vyšnios"...
 #368192   WooHoo
 30 Bal 2012 07:51
Ačiū už patarimus.
Tadunce, matai aš galvojau, kad traukiant pasroviui reikia traukti tokiu greiciu, kad jaustum jog vobleris dirba. O kai pvz tą antrą nuo viršaus Jaxon'ą taip trauki, tai jis kažkaip keistai maskatuotis pradeda, kartais net iššoka iš vandens.
Dėl rigge, tai pamaniau, kad jis tinkamas pagal šitą straipsnį http://serguitar.livejournal.com/78506.html
 #368201   Tadunce
 30 Bal 2012 08:18
Man su rusų sunkoka :)

Nesakau, gal ir čiuops tokį, bet mažesnėse upėse, kaip Lėvuo, sakykim, šapalai tokius didelius masalus rečiau griebia (nors 56mm dar pakenčiama, sakyčiau, nes ir crackjack 58paragauja)
Bet šapalas nėra ta žuvis, kuri galvą pametus dėl tvičo, todėl įtariu, kad ant jo daugiau turėsi ešerių, silkių, gal salatį, o šapalas paragautų retkarčiais.
 #368254   MariusM
 30 Bal 2012 12:20
WooHoo rašė:O kur patartumėte aplink Vilnių pabandyti pagauti pirmą savo šapalioką? :)
Tiesa bridkelnių neturiu, tik tokius ilgus batus - http://www.paliutis.lt/zveju-batai-900-pz-premium/
Šiaip batai labai patiko, ir kainavo 75 Lt.
Turiu ir aš tokius, vieną kartą prasiėjau ir į kampą pastačiau (sunkūs jie labai, kas vargina kojas :evil:), atidaviau bendradarbiui drožti juos :).
 #368493   Sportininkas
 01 Geg 2012 11:19
Pabraidyk tu nemune arba neryje be batu.. bent kaune tai nesusipjaustes koju gali net nesvajot islipt is vandens :D patirtis parode man kad kaune nemunas nuo heso gal 1km zemyn (prie pesciuju tiltu) yra siukslynas, net mates ne viena iki ar tai maximos vezimeli vandeny...kiek braides ten tai kojas susipjaustes kaip turi but. Taip kad be bridkelniu ar bent batu ten braidyt nera prasmes
 #368499   SKarolis
 01 Geg 2012 12:02
Kugelis rašė:Pabraidyk tu nemune arba neryje be batu.. bent kaune tai nesusipjaustes koju gali net nesvajot islipt is vandens :D patirtis parode man kad kaune nemunas nuo heso gal 1km zemyn (prie pesciuju tiltu) yra siukslynas, net mates ne viena iki ar tai maximos vezimeli vandeny...kiek braides ten tai kojas susipjaustes kaip turi but. Taip kad be bridkelniu ar bent batu ten braidyt nera prasmes
Štai kodėl gyvenime negyvensiu didmiestyje :)
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė