Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #347899   blight
 04 Kov 2012 17:35
hipy rašė: jei jau ziuret i aerodinamika, tai serykla turetu but panasi i apversto lektuvo sparno skerspjuvi, tada srove ja spaustu prie dugno, bet is foto kazkaip tas nekrinta i akis...
Nu velnias, kaip pasakei dabar pagooglinėjau - panašu kad kūrėjų idėja tokia ir buvo: "With its teardrop shape, frontal line attachment and curved weight, the feeder glides through the water like a sledge". "Priekinis valo tvirtinimas" - tai taip išeina šėryklėlė turi tikrai žiūrėt bukuoju galu prieš srovę :roll: Ir panašu dabar jau pradedu suprast, kad ta lašo forma visai ne dėl geresnio laikymosi prie dugno, o būtent kaip jie akcentuoja dėl greitesnio jos pakilimo į viršų nuo dugno partraukiant, va kur čia šunes bus pakasti: "This design causes the feeder to rise to the surface much quicker than a conventional plastic feeder. This gives a fast retrieve and is a huge advantage on waters with rocky or snaggy bottom." Et, greičiau tas ledas nuo Nemuno nueitų :roll:
 #347930   hipy
 04 Kov 2012 19:21
blight rašė:...pradedu suprast, kad ta lašo forma visai ne dėl geresnio laikymosi prie dugno, o būtent kaip jie akcentuoja dėl greitesnio jos pakilimo į viršų nuo dugno partraukiant, va kur čia šunes bus pakasti...
va kai nesu tikras fiderastas, tai link sito nesumasciau...
 #348078   vava
 04 Kov 2012 22:25
vyrgaz rašė:
vava rašė:bandem. pliusas tas, kad gali svorius keist.
As su jais zvejojau stovinciame vandenyje ir pastebejau, kad sunku sureguliuot fyderi ant itempimo. Pakeiciau i wyrek ir viskas OK pasidare. Taip pat man yra atsiskyre svoris nuo karmuskes...
O su svoriu ir "krepšelis" nulėkė..pas valinsko karosus..o kuom tas sureguliavimo sunkumas pasireiškė? Gal per mažo svorio naudojai? Aš irgi dar spėjau rudenį fox'us stov. vandeny išbandyti- kol kas didžiausias pastebėtas pliusas- greitai iškyla į paviršių..O su turima didžiausia pagal tūrį 10 gr šėrykla pajaukinimui tik kokių dviejų užmetimų užteks..Tik va, svorių komplektėlio dar reikia.. :roll:
reguliuojant itempdavau vala, o po keliu sekudziu jis vel laisvas. vel itempiu ir vel tas pats... nu, nesuradau as tada vaisto, kaip teisingai su ta serykla pasielgt.
O kadangi norejau zvejot, tai pakeiciau .
Reiks bandyt vel, kai nueis ledai, nes kiti zvejai giria tas karmuskes
 #348085   Skridžas
 04 Kov 2012 22:31
Gal 14 gramu meškeriojai o fiderio viršunė standesnė todėl ir neina itemti,o kitos karmuškės sunkesnės,arba svoriai vienodi tik iš kitos karmuškės pašaras gretai neišeina kaip iš foksinės todėl ilgau laikosi įtempta :roll:
Manau bėda ne karmuškėje,o jos svoryje arba viršunėles kietume arba sunkinti karmuškes reikia arba minkštesniu viršuniu :roll:
 #349500   blight
 09 Kov 2012 09:00
O čia į tų "kreivų", kaip Antas išsireiškiė, šėryklėlių temą, trumpas, bet labai rimtas straipsnis :cool: :lol: :ruko
Labiausiai tai patiko, kalba kalba apie šėryklas ir staiga šitas karmūškes užmesi ne su bet kuo. "Kauno meškeriotojai dažniausiai Nėryje ir Nemune meškerioja „Salmo Diamond Feeder“ tipo dugninėmis meškerėmis." :cool: :yaaah! Dar tik keista kodėl ilgio neparašė... :roll:
 #349514   Agis
 09 Kov 2012 09:44
NU ten matyt platinami anie gausiai ir svarbu, kad pavadinimas toks būtų o ne akcijos tipas :lol:
Paskaičiau ir pagalvojau, kažin yr dar daugiau tokių, kur žvejojant kokia 120-150 gr. šėrykla su išmetamuoju valu ir pintuku kokiu 0,1 diametru bijo kabinti už klipso :roll: :lol: Gal be reikalo su tuo statybiniu markeriu peckelioju valą :-D
 #349658   Šaltupys
 09 Kov 2012 18:40
Agis rašė:NU ten matyt platinami anie gausiai ir svarbu, kad pavadinimas toks būtų o ne akcijos tipas :lol:
Paskaičiau ir pagalvojau, kažin yr dar daugiau tokių, kur žvejojant kokia 120-150 gr. šėrykla su išmetamuoju valu ir pintuku kokiu 0,1 diametru bijo kabinti už klipso :roll: :lol: Gal be reikalo su tuo statybiniu markeriu peckelioju valą :-D
:gutgut .
 #357014   Diver
 31 Kov 2012 17:16
siandien visai netiketai praturtejau tokiais dalykais. tikrai nesitikejau pardutotuveje klaipedoje ju rasti. jau masciau apie siuntimasi is jabejaus.
Paveikslėlis
dvi kulkos po 50 gr, viena 80 gr. padarytos siaip sau, bet ir kaina 4-4,5 lt.
o va fox kopijos tikrai gerai padarytos. svoriai keiciami. kol kas sake neturi svoriu atskirai. paemiau 2x30gr ir 2x70gr. kaina tik 5,5lt.
sunkiasias paemiau paskutines, o lengvas dar sake turi 3 vnt. zadejo uzsivezti daugiau. reikes pasipildyti atsargas.
tikiuos ne taip daznai tos fox seryklos nutraukiamos...
beje masciau ar nereiketu vienai seryklai ispjauti tinkleli gale. arba bent jau padidinti akutes. greiciau issiplautu pasaras...
 #357016   vyrgaz
 31 Kov 2012 17:26
Originalai be sietelių..bent jau pas mane..Nors ir kitokių, nei pats turiu, dar gyvai nematęs..Liuks atrodo..30gr pas man būtų "einamiausios"..reiks ieškot..Šiaip kaip kopijos labai neblogai atrodo, kaži kuom jos skiriasi nuo originalių? Įspaudu "fox" ar plastmasės kokybe?
 #357041   hamis
 31 Kov 2012 19:42
pas originaliu man rodos pats plastikas minkstesnis. ir ne lengvas 3vnt dar turi, o po 70g tris :-D
reikejo pasakyti i koki foruma rasysi, butume susipazine :-D
labai greitai kyla nuo dugno i virsu ir nepastebejau, kad jei neispjautas dugnas blogai pasara isskalautu.
dabar bus tokios ir tokios nuo 25g iki 100g
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #357070   Diver
 31 Kov 2012 20:52
na kita karta kai uzsuksiu galesim paplepeti daugiau.
labai tikiuos, kad turesi svareliu komplektu. tada bus super universalus dalykas. tikiuos tie sparneliai sroveje netrukdys... :cig.
 #357084   Agis
 31 Kov 2012 21:18
Nu tada logiškai mastant :roll: jeigu sparneliai :-D lengvai lūžta, tai ir šėryklėlė ne atsparesnė, nes viskas iš tos pačios plastmasės :roll:
 #357086   hamis
 31 Kov 2012 21:27
sparneliu storis dvigubai plonesnis nei pacios serykleles, jei ne trigubai. dar nenulauziau nei vieno, bet kai atsiunte dezuteje buvo viena kuri daugiau niekad, nebeskraidys :D o siaip ismeginkit ir patys pateikit recenzijas :D
 #357171   Skridžas
 01 Bal 2012 08:41
Turbūt dėl savo ilgo kotelio ir lengvumo,nes pas mane jau yra ir be sparneliu nu žodžiu gyvenimo mate ir kila normaliai,tie sparneliai gal dėl skridimo o gal dėl grožio hren znajet,bet aš labai nepergivenu jeigu ir nulušta anie...Tiesa be skilčių arba su didelėmis skylutėm korpuse truputėli iš tvirtesnio plastiko,negu visiškas tinklelis...O ka rinktis originala ar štampofke tai čia jau kiekvieno reikalas plius kad ir kaina vienoda :lol:
 #357334   RoBass
 01 Bal 2012 19:52
tie sparneliai tikriausiai DAR stabdo sroveje, kazkiek smigdami i dugna. cia mano tokia nuomone, o gal ir klystu :roll:
 #358568   Diver
 04 Bal 2012 18:17
dar viena mintis kilo del mano isigytu fox tipo seryklu tinklelio gale. bent ant vienos reikes ispjauti. jei desi kukuruzus, ar kazka kita stambesnio i jauka tai juos greiciausiai parsitempsi su serykla atgal. jie neiskris... paprastas jaukas aisku be problemu issiplaus...
 #366799   pensininkas
 25 Bal 2012 14:15
kad cia nieko naujo neparodei, mano naudojamos tokio tipo serykleles visos eina su tuo rutuliuku ir suktuku. kiek esu zvejojes, zvejybos metu "pamest" tokios serykleles dar neteko
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė