Zabluzdajeshsia, nieko panasaus, starkis yra cikline zuvis ir maitinasi priklausdomai pagal tam tikrus ciklus. Esu kelis kartus smagiai apgaudes draugus , kai jie miegodavo ant kranto ale starkiny pokaituka. kibimas priklauso nuo to kaip starkis maitinosi isvakarese ir kada bus kitas uzejimas, tad nuoseklus bakinimas vienos vietos duoda geru rez, o ne lakstymas krantais.viskontas1 rašė:man asmeniskai starkis rytinis ir vakarinis , manau ji nera ta zuvis kuri pietautu diena, ji per pietus pakaituko mega
cesiaus pastebejimascesius rašė:Zabluzdajeshsia, nieko panasaus, starkis yra cikline zuvis ir maitinasi priklausdomai pagal tam tikrus ciklus. Esu kelis kartus smagiai apgaudes draugus , kai jie miegodavo ant kranto ale starkiny pokaituka. kibimas priklauso nuo to kaip starkis maitinosi isvakarese ir kada bus kitas uzejimas, tad nuoseklus bakinimas vienos vietos duoda geru rez, o ne lakstymas krantais.viskontas1 rašė:man asmeniskai starkis rytinis ir vakarinis , manau ji nera ta zuvis kuri pietautu diena, ji per pietus pakaituko mega
ir vel yra teke tas teorijas pakeist kai vidurvasary diena +30 kursiu marios, saule zenite, ir starkis kimba puikiai o vakar ne. tai tik mano praktikacesius rašė:Viskas svarbu, ne tik telkinys , bet ir metu laikas, pavasary galima drozt visa diena ir laukt sukilimo, o vasarop tik ausra ir sutemos.
ard rašė:Pas mane praktika upeje, zemupyje, bet pabandysiu kazka paaiskinti. Pirmas dalykas- gaudyti galima nuo geguzes 20.
Ezere is kart po geguzes 20 starkis gali buti prie kranto ant akmenuotu skardziu, kieto dugno, gali buti nesibaiges nerstas, todel starkis gali daugiau musti guminuka. Guminuko spalvos pagrinde- perlamutras su raudonu, salota sviesi, salota tamsi bei pienas su raudonu, morka. Zvejojant patikrinai vieta, 4-5 metimai, tikrini kita, po to keiti guminuka. Jei tikrini skardi, po rites prasukimo planiruojantis leidimasis turi buti ne maziau 3 sek. Tuo metu labiausiai tiketinas starkio kibimas. Jau birzeli reiketu ieskoti toliau, akmeningose duobese ir pan. Recepto kada kimba dienos metu nera, as asmeniskai orientuojuos i pietine zvejyba nuo 13iki 15 val. birzeli, velesniais menesiais nuo 14- 17 .Birzelio men starkis ko gero geriausiai ir kimba ant gumos
Manau kad ezere starki pagauti sunkiau negu zemupyje. Jei nezinai duobiu ir skardziu bandyti neverta.
Atmenu tuos tavo starkiecus kai nuo to berods palinkusio medžio, kur buvo pirmas mytas, atsinešėtAiris rašė:Atmatoje visad laukdavome 8 ryto...tada jau prades.. a votatejo diedas , uzmete reikiamon vieton, isstitrauke pora starkiu ir nuejo svilpaudamas, o mes ten drozem kelias valandas.
Ta pati sposa padariau ir per myta, kai su Vaidziu buvom vienoje komandoje. Sakau ziurek, metimas -starkis. kelis nutraukiu. metimas , vel starkis. Nepamirsiu,kaip Vaidis tada ziurejo i mane
na as tai stengiuos dzigaut palei dugna, nedaryt daugiau nei 2 rites apsukimu. Starkis megsta bumsejima, trumpi suoliukai, atvirksciai nei kokiom lydekom kur galima guma uzkelt ganetinai aukstai ir paleist sklest zemyn.Krapštukas rašė:Na matau, kad esate pazengia truputy sitam dalyke...tad jeigu netingit papasakokit apie patį guminuko šokdinimą dugnu..kokie niuansai, ką ir kaip geriau daryti?
Priklasusomai nuo to kur žvejosi.. Ežere ir su 12gr gali bandyti, nors aš naudoju 15-17gr.. o va Jau kokiam Nemune gali tekti ir 35gr dėtis, nors sakyčiau dažniausiai 21-28gr.Krapštukas rašė:o kokie svoriai galvakablių...?
Svoris turi but parinktas pagal salygas,po rites apsukimu pauze ne didesne nei 2-3 sekundesKrapštukas rašė:o kokie svoriai galvakablių...?
jau kiek jamem ,net i glebi nebetilpocesius rašė:Jo ,taip nuvariau ir pasiemiau