Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #352239   Tadunce
 18 Kov 2012 10:16
O Tu daugiau shimanų su slieku esi mėginęs?
 #352245   HIPIS
 18 Kov 2012 10:43
Trecia numeri ir pries srove..nu cia biski ne tas modelis :roll: (turiu numanyma jog turit 2500)
Nebent 4000 dydi naudojat..
Cia labai paprasta, pas belekuri gamintoja..Jei rites konkretus modelis kurtas, sumanytas su maksimaliai imanomu korpuso ir viso mah. islengvinimu..Tai reik iskart suprast kokiam zukles stiliui jos yra suprojektuotos ir kokiem masalam.. ;-)
Nori 2500. rite apkrovinet, imi daugmaz ta kur nebuvo stengtasi taupyt ant gramu..pvz kad ir Ultegra..ar Zauberi..ir drozi..

O seip pardavejo neklausyk, taip neturi but..Jokiu krumpliu jautimo, bent pirmus metus, neturi but..Ir cia neiprieko sliekas..Kiek esu shimanu turejes , tai tas sliekas,. daugiau teoriskai klinksi.Jei nevarai maks. apkrovom, jo isvis net nezinosi jog yra,..
Jei imanoma, nesk i parde ir pakeisk rite..
Nors jei yra sale koks meistrelis, manau, kaika gali ir jis padaryt..
 #352254   Airis
 18 Kov 2012 11:25
stradic fi irgi kaldavo prie didesnio pasipriesinimo. ateis "kindziulis", dede xrapas ir paaiskins ka padare savo stradikui.
problemele slieke
 #352281   Xrapas
 18 Kov 2012 13:35
Airis rašė:... paaiskins ka padare savo stradikui...problemele slieke
Savo stradiką pardaviau...bet problemėlę slieke tikrai turėjo, sukant po apkrova kaukšėjo galinėse būgnelio padėtyse. Išgydyt pavyko gan nesunkiai, įdėjus tarpinukę iš teflono ant "slieko" ašies:

Paveikslėlis

Diagnozuot ar triukšmauja būtent ta vieta gana nesunku- atsidarius mechanizmą reikia patampyt už būgnelio ašies. Jei tampant pirmyn atgal juda ir "sliekas", detalė Nr9- greičiausiai tai ir bus "takšėjimo" priežastis.
 #352286   HIPIS
 18 Kov 2012 14:03
Va kur kruta krumpliu sistema..
http://www.youtube.com/watch?v=RqDTwP1a ... re=related
:lol:
O taip Xrapas visiskai teisus.. ;uolrait
Jei jauti ne nuolatini burzgima o tik, klinksejima su tarpais..liga diognozuota..
As groves tik du Stradicus FI..savo, ir draugas upei buvo panardines savaji..
Tai ant slieko galo, pas mane, dvi skaidrios saibeles o pas ji viena :roll: ..na jis klinksejimu nesiskunde, bet jis ir seip niekuom nesiskundzia..
Gal cia konkretaus surinkejo, konkrecios riteles beda...Tiesiog nesugreibes tu mikroniniu saibeliu, vietoi dvieju uzdejo viena..
 #352344   Aurism
 18 Kov 2012 17:40
o kur tu saibeliu galima gauti? ar pats as jas uzdesiu ten? be spec yrankiu ar geriau meistreliui kokiam duot? nesu ardes rites ir nelabai noreciau as ten ja paskerst nes ziniu trukumas paskui gali da netaip dunkset...o ar seip va toks garsas yra normalu?ar ce jau vadinasi tai ritei psio? http://www.youtube.com/watch?v=FfvWAlcu4WA nuo 9 sec iki 11 jis girdisi manau garsiausiai. Video ne mano. Ir kitas video http://www.youtube.com/watch?v=ccFCuMghAWI pas mane nera jis toks garsus. Garsas daugiau toks kaip pirmame video.
 #352357   Xrapas
 18 Kov 2012 18:43
Aurism rašė:o kur tu saibeliu galima gauti? ar pats as jas uzdesiu ten? be spec yrankiu ar geriau meistreliui kokiam duot? nesu ardes rites ir nelabai noreciau as ten ja paskerst nes ziniu trukumas paskui gali da netaip dunkset...
Šaibukes galėtum išsikirpt iš bet kokio plastiko, kad ir voblerių įpokavimo. Spec. instrumentų irgi nereikia, pakanka atsuktuvo. Bet jei nesi ardęs- geriau duok kam nors, kas tuos reikalus išmano.
Įdėtoj video kažkokie "sausi" triukšmai, gali būt, kad netepti dantračiai :? .
 #352368   SauliusM
 18 Kov 2012 19:13
HIPIS rašė:..Jei rites konkretus modelis kurtas, sumanytas su maksimaliai imanomu korpuso ir viso mah. islengvinimu..Tai reik iskart suprast kokiam zukles stiliui jos yra suprojektuotos ir kokiem masalam.. ;-)
..
as tada labai nu nuosirdziai is anksto atsiprasau, bet su tokia logika, kam tada skirta rite rarenium 4000 dydzio?
arba va sita rite:
http://www.gloomis.lt/product.php?id_product=75
nu as idiotas situ riciu nesuprantu niekaip.
 #352371   DainiusM
 18 Kov 2012 19:21
Pludinei :)
 #352373   SauliusM
 18 Kov 2012 19:25
nu nebent pludinei... gal dar fyderiui kokiam...
 #352424   Lamiglas
 18 Kov 2012 20:42
nu ir as gal ko nors nesuprantu , bet kam tada skirtos daiwos rites is zaion ...
 #352426   SauliusM
 18 Kov 2012 20:44
Lamiglas rašė:nu ir as gal ko nors nesuprantu , bet kam tada skirtos daiwos rites is zaion ...
nuuu kurios cia daiwos 4000 dydzio is zaion? jei tokiu yra, tai klausimas aisku analogiskai mistiskas kaip ir shimano atveju..
 #352430   Lamiglas
 18 Kov 2012 20:53
4000 dydzio nezinau , bet 3000 pas daiwa is zaion pilna o tai atitinka shimano 4000 ( na bent jau man taip atrodo vizualiai )
 #352433   SauliusM
 18 Kov 2012 20:57
jei daiwa 3000 atitinka simano 4000 tai tik pagal bugniuko diametra ir pagal nieka daugiau. o rites lygint tik pagal tai yra marazmas. nes tokiu atveju koki UL klases mitchell big mouth turetum lygint su shimano lebiodke kokia...
 #352537   Lamiglas
 18 Kov 2012 22:33
as tik pamaniau , kad tau uzkliuvo kaip visada shimano o butent rites is ci4 , todel ir norejau suzinoti kuo daiwos zaion garesnis uz shimano ci4 , jeigu tap nera , tada sory .
 #352542   SauliusM
 18 Kov 2012 22:38
niekur niekada nerasiau ir niekam nesakiau, kad zaion yra geriau uz Ci4. mano nuomone vienodai neigiama del situ abieju medziagu. nu jei UL galima anas toleruot, tai atsiprasau, bet 4000 dydis nera UL.
 #352559   Lamiglas
 18 Kov 2012 22:47
taip 4000 nera ul , bet yra toks dalykas kaip metimo nuotolis priklausantis nuo bugnelio dydzio ( cia netik mano nuomone ) o tokio dydzio rites nesveria gi labai daug , gal kokiam spiningeliui iki 5-7 g jos ir nelabai tinka bet spiningui iki 10 -12g gali visai tikti , kas irgi kai kam gali buti ul , na cia tik mano nuomone ...
 #352567   SauliusM
 18 Kov 2012 22:54
lamiglas, nu kam tu maisai ta ana su pirstu. nu bugnelio diametras ir medziaga is kurios korpusas padarytas yra skirtingi dalykai.

parases dar buvau puse puslapio. bet nutryniau. beviltiska diskusija...
 #352572   Lamiglas
 18 Kov 2012 22:58
jo nesusisnekam , nu nieko susisnekesim kita karta juk tam mes cia ir esam ... labanakt .
 #352598   HIPIS
 18 Kov 2012 23:50
Seip jo Rareniumas 4000 palei sumastyma yra Pludines ir lengvos dugnines rite..na dar rokfisui.
Cia kaip senieji dvirankei stradikai, pozicionuodavo ne kaip spiningines rites o kaip pludines ir dugninines..Mes tik sumastem jog visos rites tinka viskam..
O Rareniumas 2500. klasikine laitine spiningine rite. Be rimtu uzmoju, spaust ,,pedala,,iki galo.. plus nesunki pludine, bei lengvas pikeris jai .. :gutgut
O kas zemiau, tai grynas UL..ir net pludinei netinkama..
Taip sakant, specelizuotas produktas,tiem kam to reik psihologiskai...

Bet dabartinis 2012 New Rareniumas IC4+. palei ideje, jau daugiau orjentuotas i spiningo puse..Bent palei tai, kas joje idiegta naujo, taip turetu but..
Bet taip pat, tai ne jegine rite..
Jei reik jegos.. ziurim i Ultegras ar Twinus..cia nuo finansu priklauso..
Is esmes, normali spiningine rite 2500 ismieros pagal shimano. Netaikant dar kosminiu tehnologiju ir tuo pat kainu..Negaletu svert maziau nei 250g..
Tiesiog cia turi rinktis..arba metalas arba plastikas..su visais is to isplaukianciais niuansais..
Taip sakant, kam ko reik..
Ir seip nesuprantu, kam normaliam spiningui, normaliem masam. Visos tos islengvinimo mados..Imi normale rite su aliumo karkasu ir normale pavara, nerzaveikos asim ir gaudai..Rankos nuo to tikrai nenudzius..
 #352606   MINDULE
 19 Kov 2012 03:46
HIPIS rašė: Ir seip nesuprantu, kam normaliam spiningui, normaliem masam. Visos tos islengvinimo mados..Imi normale rite su aliumo karkasu ir normale pavara, nerzaveikos asim ir gaudai..Rankos nuo to tikrai nenudzius..
Uzhsuk pas mus lashishu rudeni, palakstes paskui 30, ishtraukes 5 ir atmojaves visa diena suprasi kam reikia ishsilengvinti...
(as pasikartosiu - pas mane Stradic'as Ci4 3000F, kuris pakeite Stradic FI4000... na ir kota pakeichiau is St Corix Wild River i Avid'a)

Ir rezumuojant - tokia iranga nepadarys teves geresniu zhveju, bet tiesiog zhvejojant suteiks daugiau malonumo...
 #352620   Aurism
 19 Kov 2012 09:11
Na as savo rareniuma 2500 emiau tam kad zvejoju max 7 gramu masalais ty turiu 4 sukriues kurias labai retai uzmetu. Dauguma iki 5 gr. ir tai tik sukres, visi vobleriai iki 4.5 gr. Tai jai jau tokei ritei sitokie svoriai perdideli tai as padariau labai didele klaida ja pirkdamas taip iseina.... :x Arba kaip visada pirkdamas daikta kuris yra tik kopija kazkokios japoniskos nusiperki fuflo uztat pigiau nes japonu rinkai skirtos daug brangesnes... ir labai idomu kodel...
 #352622   HIPIS
 19 Kov 2012 09:34
MINDULE..1000% sutinku..zvejyba tai malonumas ir kas tam trugdo :/nek ..
Pats turiu shimanu islengvintu iki nemagu. Ir seip daugumos mano riciu, mases vidurkis telpa i 175-210g..
Ale tam yra vieta ir laikas.. ;-)
Va -10-15 val. pradzerkauji, su pietu pertrauka..ir kolkas diskonforto nejauciu..matyt ritma atitaikes esu, ir irankius priderines prie savo stoto..
O ant spino, jei masalai virsija 15g..mano Shimankes svoris jau gerokai virs 300g.ir ismiera 4000. :roll:
Ir diskonforto kaskaip ner..nei kas skauda, nei kas vargsta, apart koju ir nugaros..
Bet tokiu zukliu pas mane, procntalei, tikrai nedaug..imant tai, kad i savaite 3-5 kart pazvejot islekiu, net butinai, visiem reikalam parodes :liež-uvis ..
Ul laitininkas, blusius as.. tai pats supranti, kokie irankiu svorei pas mane ;;yel
 #352623   HIPIS
 19 Kov 2012 09:37
Aurism rašė: ir labai idomu kodel...
Nes komlektacija kita..taip sakant jie sau jas daro.. ;-)
 #352626   SauliusM
 19 Kov 2012 09:41
HIPIS rašė:...specelizuotas produktas,tiem kam to reik psihologiskai...

...Ir seip nesuprantu, kam normaliam spiningui, normaliem masam. Visos tos islengvinimo mados..Imi normale rite su aliumo karkasu ir normale pavara, nerzaveikos asim ir gaudai..Rankos nuo to tikrai nenudzius..
vat dvi teisingos labai mintys, nei pridesi, nei atimsi.
 #352651   Aurism
 19 Kov 2012 10:53
Ka jus laikote normaliomis ritemis? su normaliomis pavaromis? katik sukiojau nuo stradic, rareniumo ir visokias aukstyn iki stelos. Tai visose tas sliekas ar kas ten tox kliba....
 #352663   Xrapas
 19 Kov 2012 11:28
Aurism rašė:...visose tas sliekas ar kas ten tox kliba....
Labai nepergyvenk- Rareniumas tikrai ne slabnesnis už NASCI 2500S, o su ta be problemų ir jokių pašalinių triukšmų ramiai gaudau 7- 10 cm vobleriais. Esu mėginęs ir srovėj- 2 Nr MEPPS'ą traukia nedejuodama.
Matyt problemėlė visgi su konkrečiu modeliu, kas no ko nors neįdėjo ar panašiai :? . Jei bėda tam minėtam variante su tarpinuke- gali nesunkiai susitvarkyti ir pats, "operacija" nereikalauja didesnių įgūdžių, netgi atidarinėt ritės korpuso nereiks. Iš įrankių tereiks poros atsuktuvų, siauru ir platesniu geluonim.
Siūlau elgtis taip: atsuk varžtus 3342 ir 9442, kurie laiko dekoratyvinį ritės "uodegos" dangtelį 13502. Nuėmęs dangtelį pamatysi plokštelę 10378, kuri prilaiko "slieko" 13503 galą. Patikrink, ar gerai prisuktas tą plokštelę prilaikantis varžtas 7822. Jei plokštelė nekliba, atsuk varžtą ir ją nuimk. Tada, prilaikydamas pirštu plastikinę įvorę 6493 patampyk už būgnelio ašies. Idealiam variante tampant ašį įvorėje matomas "slieko" 13503 galiukas vaikščiot neturėtų. Jei jis kartu su ašim pasiduoda pirmyn/atgal- tai galima tuksenimo priežastis. Ištrauk įvorę 6493, po ja turėtum rast vieną ar kelias tarpines 2409 (mano atveju ardytame stradike jos nebuvo visai). Paieškok tinkamo storio plastiko, iškirpk tarpinukę, įdėk ją ir įvorę į vietą ir patikrink rezultatą. Tarpinės storį reikia parinkti tokį, kad plastikinė įvorė surinkus mazgą būtų lygiai su korpusu, o slieko galiukas joje nevaikščiotų ašine kryptimi. Jei tarpinė bus per stora, prisukus plokštelę 10378 ji gali spausti "slieko" galiuką ir labai apsunkinti ritės sukimasį. Kai pavyks viską atitaikyti, įlašink vos vos alyvos į įvorę ir viską susuk, kaip buvo. Susukinėdamas nepersistenk su varžtais 3342 ir 9442, jie tik prilaiko dekoratyvinį dangtelį, o labai veržiant, ypač 9442 gali atitrūkti dangtelio kojytė su sriegiu...neretas, deja, atvejis.
Tikiuosi, tokių veiksmų pakaks tam tuksėjimui išgydyt.
Jei visgi ne...tada jau reikės rimtesnių ardymų, nes kartais būna perdaug "laisvės" detalėje, kuri slankioja "slieku", bet ten jau tektų tikrint detalių 9975 ir 2298 būklę, pilnai ardyt ritę...geriau neprasidėk.
Dar patarčiau atsukt tepimo dangtelį ir pažiūrėt, kas gero matosi viduj. Gali būti, kad sausas dantratis. Jokių alyvų ten nelašink, pasidaryk kabliuką iš minkštos varinės vielos ir pabandyk patept dantračių darbinę dalį, prisitaikius tokia operacija įmanoma. Na ir lašelį alyvos ant būgnelio ašies, dėl šventos ramybės. Kitokie tepimai neatsukus dangtelio, deja, beveik neįmanomi.
Sėkmės ir klausk, jei kas nors bus neaišku ;-) .

Paveikslėlis
 #352669   HIPIS
 19 Kov 2012 11:44
Na matyt cia kaip kam, man sliekas kaskodel nekliba :roll: taip kaip duoda kiti suprast.
Bent normalei zvejojant, rites eiga minksta, be kaskokiu pasaliniu niuansu..Man ir Zauberis neklinksi, nos ir ten sliekas.. :roll:
Ir as taip pat turejes ir stela ir ir twinus ir stradikus..Nu nekliba jis man, ant normalaus pravedimo..Gal sekas rite renkantis.. :roll:
Ir sliekas, jei tai vadinsim klibejimu, tai tik tuo atveju jis gali pasireikst, jei kartais truksta saibeles kokios ir tiek..
Ir tas klibejimas, daugiau teorinis..Nu koks ten klibejimas, kai bugnas galiniam taske vercias gryst, tada tas mehanizmo persivertimas ir vadinamas klibejimu..O is esmes taip ir turi but..
Va turiu keles daivas..tai dvejose ir tikrai nepigiose, kai bugnelis ima judet atgaline kryptim..klinksi ir dar kaip klinksi, nepadeda ir tie guminei ziedelei ant ,,ratlankio,,..O slieko ten ner..Nu ir ka tada manyt..O kitos daivos ir neklinksi.. :roll:
Beto turiu UL daiwa ir su slieku..ir ji neklinksi :roll:
Cia gal nuo vartotojo, kaip jis su rite elgias priklauso..na aisku ir nuo pacios, konkrecios rites..
Nes kai esu mates, jog istrigus masalui, su pintuku, kotas kaip dabar madinga amerikoniskas kuoliukas..Tiesiog kapojama kotu, norint ismust, atkabint masala..kad net rites frikcija prasisuka..Nu ka as zinau :roll: .po tokiu ciudu, dar ir ne tai klinkset prades..
 #352695   Xrapas
 19 Kov 2012 13:32
Aurism rašė:Ka jus laikote normaliomis ritemis? su normaliomis pavaromis?...
Konkretaus atsakymo, bijau, negausi... :lol:
Čia jau- kiek žvejų, tiek nuomonių :donknow'
 #352706   Aurism
 19 Kov 2012 13:55
Xrapas :gutgut spaudziu desne tau. Labai pagelbejai saibele jau ideta vakare imsiuos apziuret vedariukus jos per ta skilute. Na ir matyt visa tai ir pades man.
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė