Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #280592   Satan
 10 Geg 2011 19:54
Rafal,va mano fokusas,aprašyta šiektiek žemiau ten. http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... &start=120
Su valo susukimu neturiu jokių problemų,žvejoju beveik vien sukrėm,užsidedu vobleriuką tik kai reikia nuplukdyt masalą į neužmetamą vietą. Sukres traukiu prieš srovę lėtu pravedimu,pristabdau ten,kur išsivaizduoju plėšrūną,kažkaip susidarė įspūdis,kad traukiant prieš srovę pasitaiko mažiau tuščių kibimų(kiek šiais metais ėjau žemyn upe,pasitaikė vos keli tušti ėmimai,sukres naudoju 2nr). Reziumuojant galiu pasakyt,kad tas kilputės palenkimas veikia,traukiant sukrę prieš srovę problemų nėra.
 #280598   Vegys
 10 Geg 2011 19:59
Satan rašė:(kiek šiais metais ėjau žemyn upe,pasitaikė vos keli tušti ėmimai,sukres naudoju 2nr)
Šiemet kiršlius gaudyt dar nebuvo kada. :)
 #280605   Rafal
 10 Geg 2011 20:07
Satan rašė:Rafal,va mano fokusas,aprašyta šiektiek žemiau ten. http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... &start=120
Su valo susukimu neturiu jokių problemų,žvejoju beveik vien sukrėm,užsidedu vobleriuką tik kai reikia nuplukdyt masalą į neužmetamą vietą. Sukres traukiu prieš srovę lėtu pravedimu,pristabdau ten,kur išsivaizduoju plėšrūną,kažkaip susidarė įspūdis,kad traukiant prieš srovę pasitaiko mažiau tuščių kibimų(kiek šiais metais ėjau žemyn upe,pasitaikė vos keli tušti ėmimai,sukres naudoju 2nr). Reziumuojant galiu pasakyt,kad tas kilputės palenkimas veikia,traukiant sukrę prieš srovę problemų nėra.
Tai kad cia ne tavo fokusas :lol: :grin: :roll: zurnaluose jau senokai buvo.... :ks> paskaityk http://zvejotribuna.net/forumas/viewtop ... &start=120 paskutiniame puslapije parasiau truputi apie ta...sukriu deformacija :grin: :lol:
 #280677   Satan
 10 Geg 2011 22:54
Nu nežinau,gal ir prieštai kažkam dašuto taspats,kas dašuto ir man.Dviračio neišradau.
 #308744   Rafal
 02 Spa 2011 19:50
Grazus, grazus... :gutgut O naudoji kazkokius segtukus, suktukus ar is karto pre valo masala prikabini?
 #308770   romas100
 02 Spa 2011 20:48
Naudoju smulku segtuka, be suktuko ;-) Tinginys esu,tinngeciau kozna syk raisiot :grin:
 #309289   Rafal
 04 Spa 2011 18:24
romas100 rašė:Naudoju smulku segtuka, be suktuko ;-) Tinginys esu,tinngeciau kozna syk raisiot :grin:
As taip pat visada tingiu, o taip tik ''sciolk'' segtuku ir vsio ''plot ;-var-var. :lol:
 #348913   aras-paukstis
 07 Kov 2012 17:04
gal kas keleta pavizdziu mesteltu kokie yra kirsliniai vobleriukai. arba ant kokiu esat pagave? siaip mane labiau domina ju spalvos. i kokias labiau spalvas reiktu atkreipti demesi?
 #348928   SauliusM
 07 Kov 2012 17:38
aras-paukstis rašė:gal kas keleta pavizdziu mesteltu kokie yra kirsliniai vobleriukai. arba ant kokiu esat pagave? siaip mane labiau domina ju spalvos. i kokias labiau spalvas reiktu atkreipti demesi?
daugiausiai esu anu pagaves ant salmo tiny vobleriuko, spalva CC (naturalus karkvabalis) ir tsuribito baby minnow spalva 524 (tipo zalias upetakiukas bet ziurint i voblos dydi tai sakyciau ziogas). nors ant sukriu jie kimba zymiai geriau nei ant vobleriu.
 #348940   Donis
 07 Kov 2012 18:28
Teisingai Saulius sako,zvejok mepsu ir nesuk galvos,dar mepso kabliuka papuosk kokia musele dar geriau bus :gutgut
 #348975   Taacis
 07 Kov 2012 20:10
SauliusM rašė: ant sukriu jie kimba zymiai geriau nei ant vobleriu.
Keleta esu pagaves, ir berods visi ant voblerio. Vobla oranzhine, arba pilvas smarkiai oranzhinis. Vobleris a-la rapala original- msulkiai virpantis. Visi mano sugauti kirshliai 38-43 (ar 42- nebepamenu) cm.
Kazhkada bandzhiau tikslingai, ant sukriu gaudyt- nelegalai kabineasi- tas tiesa. Bet ykabintas 40-tinis kirshlys- tai ;-var-var. kaip smagu... Aria dugna buk sveikas- tai ne cholerikas upetakis kuris pats nelabai suvokia ka daro- striksi, vartos kaip durnelis...
 #348986   SauliusM
 07 Kov 2012 20:27
Taacis rašė:
SauliusM rašė: ant sukriu jie kimba zymiai geriau nei ant vobleriu.
Keleta esu pagaves, ir berods visi ant voblerio. Vobla oranzhine, arba pilvas smarkiai oranzhinis. Vobleris a-la rapala original- msulkiai virpantis. Visi mano sugauti kirshliai 38-43 (ar 42- nebepamenu) cm.
Kazhkada bandzhiau tikslingai, ant sukriu gaudyt- nelegalai kabineasi- tas tiesa. Bet ykabintas 40-tinis kirshlys- tai ;-var-var. kaip smagu... Aria dugna buk sveikas- tai ne cholerikas upetakis kuris pats nelabai suvokia ka daro- striksi, vartos kaip durnelis...
nu kad ant sukriu mielaciaus daugiau prisisienauja tai irgi faktas. o tokiam ale 40cm tai gal ir pofig jau ar sukre ar voblierka imt. nors buna sezonu kai ir tie mazgiai stambesnio kasnio nesibaido.

o siaip gal zmogui zajobs uzejo. nu ta prasme visas zuvis gaudyt butent vobleriais. nu man irgi buvo toks uzejes, tai visas ir pagavau. nu OK ne visas. strepeciui tai niekaip neisiuliau voblerio. nors kibimu ju turejau ir ne vciena. skaidriam vandeny labai gerai tas matos. bet tiesa sakant tikslingai strepeciu vobleriais gaudyt tai turbut nei sykio ir nevaziavau. gal mazu reiktu pabandyt kada...
 #348987   Donis
 07 Kov 2012 20:32
Jama ir ta sukriuke dideli,pasicepsedami,tik reikia zinoti kur ir kada atsirasti.
 #348997   SauliusM
 07 Kov 2012 20:48
Donis rašė:Jama ir ta sukriuke dideli,pasicepsedami,tik reikia zinoti kur ir kada atsirasti.
tai kad dideli sukre jama tai nieks ir nesigincija del to, tik va ir mazgiai ta sukre kapoja. o gaudant su vobleriu kibimu gal kiek maziau bet ir mazgiam nasrus gal biskiuka maziau draskai.
 #349018   Donis
 07 Kov 2012 21:33
Gal kablys didesnis isprestu problema,bet gal ir maisytu darbui,neteko pameginti :roll:
 #349021   SauliusM
 07 Kov 2012 21:41
Donis rašė:Gal kablys didesnis isprestu problema,bet gal ir maisytu darbui,neteko pameginti :roll:
principe nenaudojimas mazesniu nei 2nr sukriu jau problema sprendzia. nes tie mazgiai tai pagrinde 1nr ir mazesnes dazniausiai kapoja. nors kai jiem kazkoks durnumas uzeina, tai kala ir didesnes kartais. esu net ant 4nr sukres sprindini kirsliuka pagaves. bet aisku toks ypatingas durnumas ne taip jau ir daznai jiem uzeina.
 #349047   DainiusM
 07 Kov 2012 22:12
o as ant 2nr longo esu du tricatnikus pagaves... issizioja anie kai nori :)
 #349056   SauliusM
 07 Kov 2012 22:27
DainiusM rašė:o as ant 2nr longo esu du tricatnikus pagaves... issizioja anie kai nori :)
kartais buna stebuklu. as jau kaip rasiau ant 4 nr blue fox, nu to su varpu kur, kai sprindini pagavau, tai pats likau nesuprates kaip jis ten pasimaut sugebejo :superšokas
 #369816   Sportininkas
 05 Geg 2012 13:25
Kokios upelio salygos turetu but kad ten gyventu kirsliai? Ten plotis vietomis ir 1m buna ir iki 3.5m mazdaug. Pats pagavau viena upetakiuka nematavau bet buvo 20cm gal.. maciau ir eseriuku ten ir neges nersiancias. Dar vienas zvejojo su pludine ant slieko tai sake pasitaiko upetakiukas vienas kitas bet retai o siaip tai eseriuku, kuoju, sapaliuku pagauna.. dar turejo 1 strepetuka nedideli pagaves. Upelis turi ir medziu privirtusiu ,kelmu ir dideliu akmenu issikisusiu is vandens apie 30cm+ ir vietomis didele srove o kaikuriose vietose srove minimali.. vanduo nera labai skaidrus bet vietose kur gylis mazas tai skaidriai atrodo.. o kur giliau tai tamsesnis
 #369844   cesius
 05 Geg 2012 15:56
Tam yra googlas , uzsimano tasku mapsiniu blyn, viska sukramtyta paduok..... :-niak'
 #391639   DainiusM
 24 Lie 2012 10:20
Ant sausos pora "sorokovniku"...
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #391709   cesius
 24 Lie 2012 16:39
Cia jau ne LT :grin:
 #391712   DainiusM
 24 Lie 2012 17:04
cesius rašė:Cia jau ne LT :grin:
Tai jau ne... ;)