Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #348786   blight
 07 Kov 2012 12:13
Antas rašė:
hamis rašė:Kazin kuom ji skiriasi nuo stekerio elastiko? As ir naudoju 0.8mm tik ant stekerio, principas ir paskirtis manau ta pati. Tik as mokejau uz savo 25m ~7lt
tarkim 10 cm ilgio stekerio elastika istempsi iki 25 cm, o feeder gum istempsi iki 20 cm ( abstraktus palyginimas).
Hmmm, a tai ką tas štekerio elastikas toks pigus? :shock: Nesu susidūręs su juo, kolkas dar neštekerauju (užtenką iki 9m botų), tai ir nežinojau. Bet jin tik juoda būna ane (čia aišku ne trūkumas, tik šiaip įdomu)? Tai tikrai, manau jį pilnai galima panaudot tam reikalui. Tik jis galvoju bus mažiau atsparus trinčiai... tarp kliuvinių? Na bet sistemėlei kur tik karmūškę prie jo rišt pilnai tiktų ::liux Reiks ieškot pardavime :-D
Antas rašė:as tai galvoju rist prie pavadelio ir isbandyti naudoti plonesnius pavadzius. skaiciau rusu zurnale, kad taip gaudo zmones su pludine, dar fadejevas uzsimine, kad upeje gerai jos, ypac kai plonint pavadelius reikia.
Nu bet nežinau, manau turėtų ir mažiau, ir prasčiau pasikirst !-kliovas-! :roll:
 #348797   liorenas
 07 Kov 2012 12:30
blight rašė:
liorenas rašė: ilgesni dedi kairiau, trumpesni desianiau
O jeigu aš stovelį dedu sau iš dešinės? :klasta!: :lol: Taip sakyčiau dviprasmiškai išsireikšta :-D
Na tada ilgesni desinau, trumpesni kairiau... ;uolrait :-D
 #348802   Mike
 07 Kov 2012 12:52
Xolerai,
kiek bandžiau dėti ant vieno stovelio du feederius - nepatiko. Vienam kimbant, makaluojasi ir kitas kažkiek (aišku, priklauso nuo stovelio stabilumo), be to, paimant feederį nuo stovelio ir kitas kažkiek susimakaluoja, padedant feederį - tas pats. Man nepatinka, dėmesį blaško, ypač jei kibimai dažnesni. Jei noriu gaudyti su dviem feederiais, naudoju du stovelius.
Tiems, kur apie gumas ginčijasi.
Štekerinė guma (paprasta pilnavidurė) kainuos apie 15 Lt už 5 m ritinuką. Bet nemanau, kad tiks feederiui, nes pernelyg pažeidžiama. Net ir dedant tokią storą (pagal štekerio standartus) kaip 2 mm, vis tiek bus per tąsi ir, kaip jau minėjau, pernelyg pažeidžiama. O Holo elastic ir Hydro elastic kainuoja apie 50 Lt už ritinuką ir jų diametrai yra didesni, nes jos tuščiavidurės, o tamprumas tas pats.
 #348807   hamis
 07 Kov 2012 13:16
Ismeginau 0.8mm ant fyderio, zvejojau paternosteriu, tik pacia guma tiek prie kilputes ant pagrindinio valo, tiek su pavadeliu jungiau suktukais. Nei karto nenutraukiau. Kazkokio stebuklo irgi nepamaciau. Buvo ir tusciu pakirtimu, bet cia galejo ir kabliai kalti buti. Tad esant norui galima pritaikyti ir bandyti. Aisku kriauklyne, ar kokiose skardziuose gal butu kitaip. Ta guma jei naudoti tai as suprantu, kad ploninant pavadelius ir kazkaip apjungiant ta pavadoku plonuma su ta fyderine guma. Kito panaudojimo nematau.
P.S. Niekas cia nesigincyja, o tik diskutuoja. Nes norint gincytis reiktu argumentu isbandziusiu ir ta ir ana.
P.S.S. Visiems aisku, kad konkreciai tam reikalui skirta guma bus pranasesne uz tam nepritaikyta kitos paskirties daikta. Bet eksperimentuojant gimsta daug nuostabiu dalyku :-D
 #348811   Antas
 07 Kov 2012 13:32
hamis rašė: Ta guma jei naudoti tai as suprantu, kad ploninant pavadelius ir kazkaip apjungiant ta pavadoku plonuma su ta fyderine guma. Kito panaudojimo nematau.
nu as irgi i ta puse tempiuosi ir kiek ziuri dauguma tai sieja pavadeli su guma. Hami kur cia taip greit spejai isbandyti :-D
be to jei jau tas fider gum absorbuoja smugius zuvies - gal tada butu galima nusiimti shoklideri nuo pinto valo :roll: :roll: :ks>
 #348815   hamis
 07 Kov 2012 13:40
Isbandziau dar ana vasara ta stekerine guma. Pirma su stekeriu, poto prie botago buvau pririses, ko pasekoje pameginau ir "pavadoka prailginti". Tai cia sakyciau ne greit, o senai :D
O va sokliderio isvis nenaudoju, nes man jis tiesiog nereikalingas.
 #348871   Guru
 07 Kov 2012 16:10
Antas rašė: tada butu galima nusiimti shoklideri nuo pinto valo :roll: :roll: :ks>
hm, argi tu šoklyderį tam naudoji? Nors aš jo nenaudoju, bet skirtas jis ne absorbavimui, o tam kad kai meti tolima užmetimą sunkia šerykla ar svoriu, kad nenutrauktum pinktuko, kurį naudoji ploną kad metimas gautusi tolesnis. :ruko ;-)
 #348899   Antas
 07 Kov 2012 16:47
Guru rašė:
Antas rašė: tada butu galima nusiimti shoklideri nuo pinto valo :roll: :roll: :ks>
hm, argi tu šoklyderį tam naudoji? Nors aš jo nenaudoju, bet skirtas jis ne absorbavimui, o tam kad kai meti tolima užmetimą sunkia šerykla ar svoriu, kad nenutrauktum pinktuko, kurį naudoji ploną kad metimas gautusi tolesnis. :ruko ;-)
nu dar kai zuvi istraukineji ir bandai i sieteli ivesti, jis absorbuoja zuvies smugius, ypac arti kranto arba toli ir kai blogai stabdis sureguliuotas ir kai lieka 5 metrai ir maziau, o smugiui nuslopinti gi mes fideri iskeliam, tada smugis per blanka eina ir jis nusileidzia, to liau praktika*3 ;-)
 #348946   blight
 07 Kov 2012 18:41
hamis rašė: Bet eksperimentuojant gimsta daug nuostabiu dalyku :-D
Aš tai to elastiko kaina susižavėjau, bet kai parašė Mike tai taip ir likau nesupratęs
Mike rašė:Štekerinė guma (paprasta pilnavidurė) kainuos apie 15 Lt už 5 m ritinuką
Tai kokia ten hami pas tave do triusikų guma, kad 7lt už 25 m :klasta!:
O taip tęsiant pamąstymus dėl tos gumos rišimo prie pavadėlio, tai be mano anksčiau išvardintų minusų turėtų ir žuvies kibimas matytis kur kas prasčiau? :klasta!:
 #349003   Antas
 07 Kov 2012 20:58
blight, o ji lengvai tempiasi ,nes kiek ziurejau video, kad nelabai jau tampaliojasi kaip triusiku gumyte ....
ai ryt pirksiu, reiks ziuret. visi sako, kad pasikirtimui itakos neturi .....
 #349010   hamis
 07 Kov 2012 21:13
blight rašė:
hamis rašė: Bet eksperimentuojant gimsta daug nuostabiu dalyku :-D
Aš tai to elastiko kaina susižavėjau, bet kai parašė Mike tai taip ir likau nesupratęs
Mike rašė:Štekerinė guma (paprasta pilnavidurė) kainuos apie 15 Lt už 5 m ritinuką
Tai kokia ten hami pas tave do triusikų guma, kad 7lt už 25 m :klasta!:
O taip tęsiant pamąstymus dėl tos gumos rišimo prie pavadėlio, tai be mano anksčiau išvardintų minusų turėtų ir žuvies kibimas matytis kur kas prasčiau? :klasta!:
Nzn kur Mike perka, bet as mokejau 7lt ir ne uz 5m. Bet greiciausiai tikrai ne 25m busiu sumaises parasydamas. Greiciausiai 7-10m. Ryt jei nepamirsiu budamas slt paziuresiu i pacioka, galesiu ir pavadinima parasyti.
 #349091   blight
 08 Kov 2012 01:30
Antas rašė:blight, o ji lengvai tempiasi
Nu ne, tikrai nepasakyčiau, kad lengvai tempiasi. Nu pats pagalvok, jei normaliai išlaiko 80gr karmūškę (+ pašaras), na o metimo metu aišku jau tysteli tysteli.
 #349103   Antas
 08 Kov 2012 08:34
blight rašė:
Antas rašė:blight, o ji lengvai tempiasi
Nu ne, tikrai nepasakyčiau, kad lengvai tempiasi. Nu pats pagalvok, jei normaliai išlaiko 80gr karmūškę (+ pašaras), na o metimo metu aišku jau tysteli tysteli.
nu jei islaiko 80gr + pasaras - tai pasikirtimui itakos netures.
 #349178   Mike
 08 Kov 2012 12:38
Hami,
esu pirkęs Salmolitoje (Sensas, Maver), pirkęs pas J.Jablonskį (Trabucco), pirkęs ir už Lietuvos ribų. Visur kaina panašiai 15 Lt buvo. O vyniojama paprastai po 5 m (rečiau 6 m.). Kalbu apie paprastą pilnavidurę. Perku kokybišką, tam tikslui, kuriam ji ir yra skirta. Gal kokį "no name" ir pigiau gauni, arba didmenos kaina.
 #349251   hamis
 08 Kov 2012 16:55
Mike rašė:Hami,
esu pirkęs Salmolitoje (Sensas, Maver), pirkęs pas J.Jablonskį (Trabucco), pirkęs ir už Lietuvos ribų. Visur kaina panašiai 15 Lt buvo. O vyniojama paprastai po 5 m (rečiau 6 m.). Kalbu apie paprastą pilnavidurę. Perku kokybišką, tam tikslui, kuriam ji ir yra skirta. Gal kokį "no name" ir pigiau gauni, arba didmenos kaina.
Neradau pakuotes, bet pirkau pries gerus metus rovanoje, ten kainos kaip zinia nepacios maziausios. Gal ir nau name kokie pasitaike, bet likau patenkintas. Nesu ten kazkoks specas, kad apie ta elastika spresciau, nes tiek dar tesinaudojau. O kol netruksta tai mane tenkina :)
 #350004   Edmis
 10 Kov 2012 23:48
Turiu Browning fyder gum.Guma nera tasi,siek tiek kietoka,bet issitemia po biski ir,pasirode,labai stipri.Dar vienas is privalumu,tai,kad fyder gum labai skaidri-kaip monofilamentinis valas.Bandyti dar neisbandziau.Viena gumos paskirciu,tai sunkesniu seryklu uzmetimas,jas tvirtinant prie fyder gum.To pasekoje,uzmetimo metu,guma amortizuoja serykleles svori ir padeda nenutraukti valo po netiksliu(per stipriu) uzsimojimu uzmetant,kas aktualu su sunkesnemis seryklomis.
 #350020   senelis
 11 Kov 2012 09:23
Radau toki nebloga straipsniu apie zvejyba fyderiu rinkinuka (skaitantiems rusu kalba,bet suprantantiems tik paveiksliukus irgi bus idomu paziuret :) Gal viskas ir skaityta ir matyta,bet patogu,kai viskas vienoje vietoje :) Kad nedingtu is eterio - idejau i savo talpykla. Taigi ten turetu buti ir apie fyder gum,atrodo. Prasom - gal kam bus idomu ir naudinga,gal rasite sau kazka naujo ;-) http://ge.tt/4VGU1qE
 #350186   Guru
 11 Kov 2012 20:32
Norėjau sakyti išversiu... bet kažkaip praėjo noras kai atsiverčiau ir pamačiau apimtį. Na asmeniškai tau galiu vieną straipsnį pasirinktinai išversti :) Rašyk puslapį :)
 #350203   Saugirdas
 11 Kov 2012 21:04
Manau, daugumai but idomu kokį paskaityt verstą straipsniuką. Tad niekas tikrai nesupyktų jei patalpintum į forumą. ;-)
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė