Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #345639   Wytux
 26 Vas 2012 23:35
Aplausa 3000 turiu kokie ketvirti metai, pagrinde aisku ant spino, bet ragaves ir pludines ir dugnines ( tiek ezere, tiek Nemune) , rite jau ne pirmos jaunystes, bet sukasi.
 #345648   kalmaras
 27 Vas 2012 02:39
na as manau vistiek kad tas browning tik po daiwa ir shimano eina pagal kokybe..beje dauguma kotu ju stori-nemieli rankai.(bet cia kiekvienam skirtingai)..bet nesakau kad blogi...tik kiek zinau browning kotai ir atitinka ka raso apie apkrova(o jei per didele apkrova - patys suprantat kas buna)..pvz shimano visada yr a vadinama metimo svorio atsarga...ju inzinieriai taip jau paskaiciavo kad zmogelis perkroves kota nebutu nuskriaustas - suluzus jam...japonai yra japonai...tik aisku reikia pakloti jau apvalesne sumele uz juos...
 #345664   Antas
 27 Vas 2012 09:08
shimano 26 rašė:klausyk antai,ar tu nebusi tas romados direktorius ka...o jei ka nori mandriau pasakyti ir sustraiu,geriau tai butu jei pasakytum i akis,nes uz akiu sneket ne sis ne tas,visi sugeba uz akiu pasneketi..realybe buna visai kitokia.. o kad romados prekes kokybes ir kainos atvzilgiu neatitinka realybes tas jau seniai aisku..
gal jau laikas mest ropes ryti, nes kiek ziuriu cia tik vienas ant visu soki: tas sudas, tas didesnis, tas anas ir t.t.
vienas visiems aisku nepatinka neperki, nepatinka parduotuve eini i kita, be to cia fideriu tema, o ne romados kokybes ir atsiliepimu puslapis.
be to forumas sukurtas diskutuoti, o ne savo ambicijas rodyti. Paskaityk atgal ka zmogus rase - GAVO CEKI I ROMADOS PARDUOTUVE APSIPIRKTI :!:

p.s. nu kad browning fideriai sudini tik is tavo postu skaiciau.

Nors man fideriui iki 90 gr labiausiai patiko rites 4000 dydzio ( beje cia tik mano nuomone, kuri kitiems yra nepersama).
 #345767   beveik zvejys
 27 Vas 2012 12:19
Įtariu, kad reikės pasižvalgyti kažką iš Ryobi..Applause 4000 arba Zauber 3000,4000. Nebent shimano exage 4000 dar geras ir super RA kažkuris modelis geras, bet kaina irgi manau...ir gaut jaučiu jau sudėtinga. Kažkur skaičiau apie tuos shimano modelius, kad senieji buvo iš daug geresnių medžiagu gaminami, vadinama RA serija, o tos RB,RC jau išlengvintos ir kokybė prastenė, Gal kas turit kokios info apie tai, kiek čia tos teisybės?
 #345841   RoBass
 27 Vas 2012 15:33
renaldas rašė:
RoBass rašė:
vyrgaz rašė:Šitas http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4820 turėtų buti tikrai smagesnis nei tavo parodytas..
Dargi už tokią kainą, kiek 3,9m ilgio kainuoja, http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2295 -šitas net pigesnis ir tikrai geresnis.. :roll:
matai kame problema, tas mach2 iki 90gr,o shimano iki 110gr.as noriu iki 150gr....
Ka ir kur tu ruosies gaudyt su 150g galios kotu?
turint toki kota,galima uzdeti ir lengvesne galunele,tada turesiu minkstesni.o jei reike galingesnio,tai uzdesiu 150rg galune.as turiu browning ambitios iki 80gr,su jais net pavasari didziuju raudziu neina normaliai gaudyti sroveje,uzdedu 2 uncijas,tai atrodo perlus metant,o mazesnis svoris netinka nes nesa stipriai,o uzkibus gerai raudei ir dar sroveje,jis ant tiek sulinksta,kad net neatidirbineja zuvies smugiu,tiesiog perlinksta pilnai kiek gali....tai cia tik vienas mano paaiskinimas,kodel noriu galingesnio koto,su kuriuo ir nemune nebutu problemu (vegeles,starkiai ir t.t.....)taip pat manau nusipirkus mach2 iki 90gr,nelabai bus skirtumas su maniskiais iki 80gr,cia man taip atrodo.
siaip tai nebutinai noriu 150gr, tiktu ir 130,bet ne maziau, kad tureciau galimybe mesti ir 3 unciju svorius.
 #345849   beveik zvejys
 27 Vas 2012 15:44
Bet čia gal taip tik su shimano? Kaip su kitais modeliais, pagal ką juos galima nustatyti kada gaminti, jeigu realiai nečiupinėji rankose :) Nes anksčiau visi kažkaip stengėsi naudoti metalą, o ne pakaitalus kaip dabar , kad sukonkuruoti su "taivaniu" :)
 #345850   beveik zvejys
 27 Vas 2012 15:46
HIPIS rašė:RB.. aisku jau ne RA.. bet pavaros dydis, masyvumas 4000RB ismieroi, pilnai darbinis..O vat RC..jau pribure.. :neutral:

Bet čia gal taip tik su shimano? Kaip su kitais modeliais, pagal ką juos galima nustatyti kada gaminti, jeigu realiai nečiupinėji rankose :) Nes anksčiau visi kažkaip stengėsi naudoti metalą, o ne pakaitalus kaip dabar , kad sukonkuruoti su "taivaniu" :)
 #345867   Agis
 27 Vas 2012 16:30
Tiks viskas, tik į tarpą tarp segtukų kokį guminį karoliuką ar kembriko galiuką idėk, o sistemėlių nebūna geresnių ar blogesnių, jos būna tik mažiau/daugiau tinkamos tuo atveju arba visiškai netinkamos, tačiau kitoje vietoje jau viskas gali kardinaliai skirtis.O surišt tai neįsivaizduoju kaip galima nesurišt, jeigu užriši pavadėlį, su kabliuku, tai praktiškai jau gali surišti viską žvejyboje.Tikriausia mažai pasidairiai į pavyzdžius, todėl ir atrodo kažkoks kosmosas :lol:
 #345874   hamis
 27 Vas 2012 16:44
RoBass rašė:
turint toki kota,galima uzdeti ir lengvesne galunele,tada turesiu minkstesni.o jei reike galingesnio,tai uzdesiu 150rg galune.as turiu browning ambitios iki 80gr,su jais net pavasari didziuju raudziu neina normaliai gaudyti sroveje,uzdedu 2 uncijas,tai atrodo perlus metant,o mazesnis svoris netinka nes nesa stipriai,o uzkibus gerai raudei ir dar sroveje,jis ant tiek sulinksta,kad net neatidirbineja zuvies smugiu,tiesiog perlinksta pilnai kiek gali....tai cia tik vienas mano paaiskinimas,kodel noriu galingesnio koto,su kuriuo ir nemune nebutu problemu (vegeles,starkiai ir t.t.....)taip pat manau nusipirkus mach2 iki 90gr,nelabai bus skirtumas su maniskiais iki 80gr,cia man taip atrodo.
siaip tai nebutinai noriu 150gr, tiktu ir 130,bet ne maziau, kad tureciau galimybe mesti ir 3 unciju svorius.
su tokiu kuolu tik velnius baidyti :-D nebludink tik su tokiais svoriais. iki 100g tavo tas 3uncijas mes normaliai. turiu iki 140, praktiskai neisnaudoju viso svorio + rezervo.
tokios kalbos, kad uzsidesi super jautria virsunele ir bus super tai totali nesamone. kai iranka paimsi visviena kuolas bus ir malonumo :/nek ziurekis max iki 120gr jei taip jau uzsispyres esi.
 #345932   Justas.07
 27 Vas 2012 19:38
hamis rašė:
RoBass rašė:
su tokiu kuolu tik velnius baidyti :-D nebludink tik su tokiais svoriais. iki 100g tavo tas 3uncijas mes normaliai. turiu iki 140, praktiskai neisnaudoju viso svorio + rezervo.
tokios kalbos, kad uzsidesi super jautria virsunele ir bus super tai totali nesamone. kai iranka paimsi visviena kuolas bus ir malonumo :/nek ziurekis max iki 120gr jei taip jau uzsispyres esi.
Su tokiu mastymu kaip robo ir as feederi pirkau ir dabar biski gailiuosi. As ir galvojau pasiimsiu iki 130g galesiu ir i nemuna ilyst ir kudroj pazvejot. Tai gavos kad pasemiau nebrangu stiklini kuoliuka su uzmetimu iki 130g. Nors mano supratimas apie feederius dar labai nedidelis bet mano poreikiu jis praktiskai visai netenkina. Netenkina nes kudroj zvejot jis baisiai kietokas(tik sezono pabaigoj virsunele minkstesne prisitaikiau ir jau mazdaug galima normaliai zvejot) o nemune zvejot irgi normaliai nesigauna. Uzmetimas iki 130g o uzkabinus 100g svori pradeda lankstytis kaip karves uodega ir normalu metima padaryt man tampa misija neimanoma. Taigi artejanti sezona dar atkentesiu su tuo koliuku o sekanciam ieskosiu jau tikrai rimto anglinio koto.
 #345954   vyrgaz
 27 Vas 2012 20:27
Justas.07 rašė: Taigi artejanti sezona dar atkentesiu su tuo koliuku o sekanciam ieskosiu jau tikrai rimto anglinio koto.
O kam kentėt?Leisk į marčias, ar žentus tą savo fyderį ir gautą 50lt prisidėk prie naujo koto įsigijimo..Aš labai nenuliūdau kai pernai, sezono pradžioje perlaužiau užmetimo metu, neteisingai laikytą transportavimo metu, stiklinį, su trupučiu anglies kotuką..Ir įsigijau..naują..
 #345964   HIPIS
 27 Vas 2012 20:40
beveik zvejys rašė:
HIPIS rašė:RB.. aisku jau ne RA.. bet pavaros dydis, masyvumas 4000RB ismieroi, pilnai darbinis..O vat RC..jau pribure.. :neutral:

Ne vien su shimanais taip..cia bendra tendencija tokia..
Pas Shimanus bent riciu kartu zymejimas aiskus ir logiskas..Todel su jom viskas gan paprasta ir aisku..
Su kitais gamintojais sudetingiau..
Jei pastebejei, riciu o ir kitos buitines tehnikos, pastaruju metu tendencijos aiskios..Atpigint ir dar karta atpigint gamyba :neutral: ..
O pats produktas gaminamas trumpalaikis.Nes po metu antru, visa karta keicias..taip sakant skatinamas vartojimas..
Senesni modelei turi tai ka galima laikyt etalonu, palei konstrukciniu medzegu panaudojima..reikia kur tvirciau, tai ir bus metalas o ne plastikas..
Nebuvo mados dar visokiem islengvinimams ir ,,kosminiu,, tehnologiju taikymams, tuo paciu atpiginant viska iki maksimumo..
Todel pas Shimanus..bent ritese su galiniu stabdziu, tai matos kuo puikiausei..
Modelei RA..buvo darbinei aparatai, be jokiu juntamu mandrumu uzgozianciu funkcionaluma..
Pas RB,..jau sviecias atpiginimo ir isorinio blizgesio vejei..nors jos dar pilnai darbines..
Pas RC..o ten tai isvis nuplauke protelis..kur tik galejo ten sutaupe..Bet tik ne kainoi..

Nors zurint i naujausius Shimano modelius su priekiniu stabdziu..vyrai vizgi proto emes..
Matyt pamate jog ant ,,pigiu,, prekiu toli nenuvaziuosi..
Manau jei tokia tendencija isliks. Po metu antru ir pas R serija su galiniu stabdziu viskas pajudes..kad ir RJ. versijoi,.
Ir nebereiks apie katai diskutuot..Nes pas Shimanus ritciu sektoriuje, kryptis aiski, but lidereis..Gaila jog su Daiwom siam sektoriuje isvis ner kuo pasiremt, tai kai ner konkurentu, viskas ciut leciau evoliucionuoja..

ps..jei priimtinas shimano kaip gamintojas,jamk 4000RB..ir dziaukis, savo kainoi jos atrodo visai net neblogai.. ;-)
 #345991   tukasG
 27 Vas 2012 21:29
Kiek minimum guolių turėtų būt tarkim tose pačiose fyderiui tinkamose Shimankėse, kad jas jau būtų galima vadinti normaliomis darbinėmis patvariomis ritėmis? Keturi? Daugiau, mažiau? Ta prasme, kiek guolių užtenka, kad visi svarbiausi "koviniai" mazgai jau juos turėtų?
 #346016   HIPIS
 27 Vas 2012 21:56
4..optimalu pas betkuria rite, neskaitant +1..ten ne atraminis o momentinio stabdzio ,,guolis,,...
Jei pvz raso 3+1.. reiskias vieno esminio ner..arba valo vediklije arba ant pavaros is kitos puses nei rankenele..Jei zukles neintencyvios, problemu nebus..bet...
Tai lengvai pagydoma uz 10lt..issiimi ivore ir su je i guoliu parduotuve..ir susitvarkai pats..
 #346060   Guru
 28 Vas 2012 01:11
hamis rašė:Tai pasiulyk kokia inteligentiska upej, paternosteris ir mano jau parodytas labausiai patiko. As visad atviras naujovems :D
nezinau ar supranti rusiskai, bet is video suprasi ir vaizdu pagalba. Pakankamai nauja inteligentiska sistema.
 #346062   RoBass
 28 Vas 2012 02:24
Hami,sakai tik velnius baidyti :lol: :lol: gal tu ir teisus,o as galvoju neteisingai.nu ziurek tu man,jei as nusipirksiu iki 120 ir man netiks,tai teks tau perpirkti :cool: :lol: juokauju :lol: siaip tai ir makaule rase,kad sakykim 3 unciju svoriui mesti, reikia 110gr akcijos feederio.tai gal tada koki patarsi iki 120gr....tik zinoma ne kosmines kainos sedevra...
 #346064   hamis
 28 Vas 2012 07:34
Guru rašė:
hamis rašė:Tai pasiulyk kokia inteligentiska upej, paternosteris ir mano jau parodytas labausiai patiko. As visad atviras naujovems :D
nezinau ar supranti rusiskai, bet is video suprasi ir vaizdu pagalba. Pakankamai nauja inteligentiska sistema.
Suprantu ir ziuriu rusiskai, tik nuoroda imesk :-D
 #346073   Antas
 28 Vas 2012 08:52
Guru rašė:
Hami isbandyk nesimetrine kilpa, po to varteliotas yra ir t.t. geros jautrios sistemos.
Guru berods tu buvai imetes pdf faila feeder rusu kalba, apimtis apie 300 pasluapiu ...... va ten tai daug sistemu su visais paaiskinimais.

Robass, gal tu iskart ziurek 2 fideriu, aisku jei kisene leidzia. imk upei 120 - 150 gr + 90 g ezerui ir bedos isnyks. aisku jei jau reikia labai toli toli svaidyti ezere - tada sunkesnis nei 90gr. kudroj isvis reiktu ieskotis 3 metru arba pikeriuka, pats kaime zvejoju kudroje tai 3.6m yra per ilgas. Cia vel perki kazka kas tiktu viskam arba perki viena po kito ir po keliu sezonu galvos neskaudes, aprasysi ispudzius ir paaiskinsi dar kitiems :)

.
 #346076   hamis
 28 Vas 2012 09:03
Jei reikia toliau mesti tai geriau susikomplektuoti tinkama tam rite ir tolimo uzmetimo serykleles, nei sunkinti meskere.
Nesimetrine kilpa man nepatiko ir daugiau tikrai nenaudosiu. Cia kaip sakant kiek zmoniu tiek nuomoniu. As savo dvi pasirinkes esu ir labai patenkintas. Kitiems gal kitos geresnes.
 #346085   senelis
 28 Vas 2012 09:39
hamis rašė:Jei reikia toliau mesti tai geriau susikomplektuoti tinkama tam rite ir tolimo uzmetimo serykleles, nei sunkinti meskere.
Na cia,hami,tai jau nelabai su tavim sutinku - ilgesniu kotu tikrai daug lengviau uzmesti toliau .Nors as irgi neskubu pirkti sunkesnio ir ilgesnio koto,kol didesnese upese,kur dideli svorai ir nemazi atstumai, zvejoti tenka gana retai :)
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė