Kągi, nusitempėm su Traškiu poledinės žūklės sensėjų Lioreną ant ledo.. Sakom reikia truputi praktikos žieminėj žvejyboj, nes rezultatai kuklūs, kaip tesingai žvejoti supratimo mažai, taip sakant savamoksliai.. Gerą savaitės gabalą sprendėm kur galime išmėginti jėgas.. Vienus telkinius atmetėm dėl visuotinės apgulties, kitus dėl beprotiško gylio. Ir paskutinį vakarą Laurį aplanko Dieviškoji šviesa - važiuojam į Ilgajo ežerą.
9.00 mes jau vietinėj parduotuvėlėj perkamės leidimukus ir judam prie ledo.
Kas pakuojasi daiktus, kas tvarko verslo reikalus.. Na, bet tuoj tai baigsis, nes pradėsim lupti žuvis vieną po kitos..
Na, bet kaip pirmosios eketės parodė,, Tiksliau pirmosios penkiasdešimt ekečių.. Kad pagauti žuvį nežinomam ežere nėra paprasta..
Artėjant pietums man jau buvo kiek aprimęs entuziazmas. Traškiui taipogi, nors jis, skirtingai nei aš, turėjo savo sąskaitoje laimikių..
Bet ar dėl tokių mes čia atvykome? Manau nereikia atsakymų...
Kol toks kibimas, tai galima ir pasipaveiksluoti
Štai ir sensėjus in action..
Ir jis pertraukė mūsų paveikslavimą.. Pasirodo seniukas dar turi parako

Stvėrė dryžuotį, kuriam, pasak Lioreno, surengėm erotinę fotosesiją
Nors tai pakėlėm mums ūpą, tačiau jis greitai dingo, kai dar valandą tuščiai maskatavomės po eketes..
Buvo priimtas bendras sprendimas (sakyčiau geriausias tą dieną) persibazuoti į Siesikų ežerą.
Ir Traškis pradėjo traukti katino laukimo vertus ešeriokus
Tai suteikė mum vilties.. Tiesą pasakius, aš viltį buvau praradęs, išgrežęs visai nemažai ekečių neturėjau nei barkšt. O aplinkui visi traukia plėšikėlius net suplūkę
Supratau, kad Traškis yra užsigimęs stintautojas ir jį reikia siųsti į Kuršių marias
Na, ir pagaliau, po tiek laiko pirmas kontaktas į ranką... Nepakirtau, dar vienas, vėl ne.. Na, ir taip gal iš ketvirto bandymo jam pasisekė..

Bent viena eketė kažką davė.. Į priekį dar turėjau išsigrežęs kokias 7 eketes. Nutariau jas greit praeiti ir grįžti kur bent kas susigundė..
Ir prieš pat meldų linija kažkas stipriai susidomėjo mano maskatuokliu.. Kolegos neliko abejingi ir kas nutiko toliau, galite pažiūrėti patys.. P.s. Liorenai, nežiūrėk su Laura, nes nepavyko pašalinti to..
http://youtu.be/Bg9mN05OouA
Trumputė fotosesija drebant rankytėm
Tai va, tokia ta mūsų išvyka buvo.. Dar Traškis pasigliaudė pugžlių, kuriuos bandom dabar aklimatizuoti akvariume
Tikiuosi nepabodo skaityt, gal po savaitgalio, kai bus daugiau laisvo laiko, jei kažką pagausim susuksiu išsamesnį reportažėlį