Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #341696   Romka_
 13 Vas 2012 07:20
pirmiausiai nugruntuok purskiamu gruntu, o paskui dazyk (geriau purskiami dazai, graziau gaunasi), greita ir paprasta ;-)
 #341703   Deivydas
 13 Vas 2012 08:17
Romka_ rašė:pirmiausiai nugruntuok purskiamu gruntu, o paskui dazyk (geriau purskiami dazai, graziau gaunasi), greita ir paprasta ;-)
Reikes taip ir daryt :gutgut O siaip pabaigoj lakuot ar ne? :roll:
 #341725   Romka_
 13 Vas 2012 09:32
as nelakavau man ir taip gerai, pabijojau kad lakas gali luptis arba skilinet nuo salcio. o siaip manau neverta terliotis, nes kai nauja balalaika kainuoja ~ 5-6 lt tai neizvelgiu prasmes, nebent pas tave kokios pardarytos kaip pas sportininkus tada gal ;-)
 #341736   Deivydas
 13 Vas 2012 09:52
Romka_ rašė:as nelakavau man ir taip gerai, pabijojau kad lakas gali luptis arba skilinet nuo salcio. o siaip manau neverta uzsijimti situ reikalu, nes kai nauja balalaika kainuoja ~ 5-6 lt tai neizvelgiu prasmes, nebent pas tave kokios pardarytos kaip pas sportininkus tada gal ;-)
Tai taip, suploninau kiek galejau, gal kazkiek svorio nusimete, patogi ;;yel Greiciau noriu pasidaryt, imesiu foto, ivertinsit :) Siaip del to lako as ir nematau butinybes, bet man atrodo neliptu slapias sniegas prie balalaikos, arba gal liptu, bet ne taip kaip ant paprastos :grin: O del skilinejimo tai as ir bijau :roll:
 #341744   Simonas
 13 Vas 2012 10:15
Deivydas rašė:
Simonas rašė:
Deivydas rašė:Dekui, nufotografuosiu ir imesiu ;-) Tai va, as ir kazkaip galvoju apie kazka kita nei nagu lakas. Sakau gal kokiais purskiamais nupust plonu sluoksniu del spalvos ir po to nulakuot. Net nzn... Jei niekas nieko nepasiulys idomesnio, tai reikes ekspermentuot :?
Purskiamais gali dazyti drasiai, tik pasiziurek ant dazu flakono ar jie tinka plasmasiniams pavirsiams. Siaip dar apsidraudimui patarciau pries dazant balalaika nutept praskiestu lipalu, tada dazai tikrai nesugraus putplascio.
Supratau. O su kuo ta lipala praskiest? Ir siaip ka jis duos, pavirsius kazkoks uzsides kad nebutu dazu kontakto su korpusu ar dar kazka? Pats gal taip dares esi?
Praskiesk su vandeniu, jo funkcija yra kaip ir grunto, surisa visas dulkes likusias po sveitimo ir nera toks jautrus kontaktui su dazais, nes dazai kurie turi i acetona panasiu junginiu tiesiog isgrauzia balalaikas, todel lipalas apsaugo. Jo pats taip visada darausi.
 #341746   Simonas
 13 Vas 2012 10:18
Deivydas rašė:Tai taip, suploninau kiek galejau, gal kazkiek svorio nusimete, patogi ;;yel Greiciau noriu pasidaryt, imesiu foto, ivertinsit :) Siaip del to lako as ir nematau butinybes, bet man atrodo neliptu slapias sniegas prie balalaikos, arba gal liptu, bet ne taip kaip ant paprastos :grin: O del skilinejimo tai as ir bijau :roll:
Ziurint kokius dazus naudosi nuo to ir priklausys ar lips sniegas ar ne.
 #341749   Deivydas
 13 Vas 2012 10:22
Simonas rašė:Praskiesk su vandeniu, jo funkcija yra kaip ir grunto, surisa visas dulkes likusias po sveitimo ir nera toks jautrus kontaktui su dazais, nes dazai kurie turi i acetona panasiu junginiu tiesiog isgrauzia balalaikas, todel lipalas apsaugo. Jo pats taip visada darausi.
Tai gal su gruntu daryt, ar su lipalu geriau butu? Nes siaip grunto turiu garaze :)
 #341751   Deivydas
 13 Vas 2012 10:26
Simonas rašė:
Deivydas rašė:Tai taip, suploninau kiek galejau, gal kazkiek svorio nusimete, patogi ;;yel Greiciau noriu pasidaryt, imesiu foto, ivertinsit :) Siaip del to lako as ir nematau butinybes, bet man atrodo neliptu slapias sniegas prie balalaikos, arba gal liptu, bet ne taip kaip ant paprastos :grin: O del skilinejimo tai as ir bijau :roll:
Ziurint kokius dazus naudosi nuo to ir priklausys ar lips sniegas ar ne.
Tai kokius naudot gal zinai?
 #341755   Romka_
 13 Vas 2012 10:42
Simonas rašė:Tai jei turi ir naudok. Prie matiniu dazu tau labiau lips nei prie blizgiu.
manau lips vienodai, gal tik nuo blizgiu dazu lengviau nusivalys sniegas ;-)
 #341759   Deivydas
 13 Vas 2012 10:48
Simonas rašė:Tai jei turi ir naudok. Prie matiniu dazu tau labiau lips nei prie blizgiu.
Pakankamai apsisvietes jau, reikes pradet judet su darbais i prieki :gutgut
 #341760   Romka_
 13 Vas 2012 10:49
Deivydas rašė:
Pakankamai apsisvietes jau, reikes pradet judet su darbais i prieki :gutgut
laukiam foto ;-)
 #341761   Deivydas
 13 Vas 2012 10:51
Tai ka Simai patartum, nelakuot ar vis del to nuliet laku?
 #341762   Simonas
 13 Vas 2012 10:52
Romka_ rašė: manau lips vienodai, gal tik nuo blizgiu dazu lengviau nusivalys sniegas ;-)
Tai ir svarbiausia, kad lengvai nusivalytu, nes kitaip prisala ir t.t. O siaip kad ir nulakuotu balalaiku sniegas irgi limpa panasiai, bet lengvai nusivalo.
 #341763   Deivydas
 13 Vas 2012 10:52
Romka_ rašė: laukiam foto ;-)
Bus :gutgut
 #341764   Simonas
 13 Vas 2012 10:53
Deivydas rašė:Tai ka Simai patartum, nelakuot ar vis del to nuliet laku?
Jei turi noro ir laiko, tikrai blogiau nebus. Tai siulyciau nulakuoti.
 #341769   Deivydas
 13 Vas 2012 11:04
Simonas rašė:
Bet idomu kaip su salciais draugaus, aisku storai tik reikia neuzvaryt, ir kitas dalykas, kai nebus sniego, vien tik ledas tai man atrodo metant meskerele tai tas lakas pradings :grin:
 #341772   Simonas
 13 Vas 2012 11:14
Deivydas rašė:
Simonas rašė:
Bet idomu kaip su salciais draugaus, aisku storai tik reikia neuzvaryt, ir kitas dalykas, kai nebus sniego, vien tik ledas tai man atrodo metant meskerele tai tas lakas pradings :grin:
Cia jau nieko nepadarysi ir dazai greit dingsta, pas mane jei be lako vienam sezonui, tada vel reik perdazyt.
 #341779   Deivydas
 13 Vas 2012 11:26
Simonas rašė:
Cia jau nieko nepadarysi ir dazai greit dingsta, pas mane jei be lako vienam sezonui, tada vel reik perdazyt.
Supratau. Manau gerai paruosus galima islaikyt ja ir ilgiau :cool:
 #341837   Mu.
 13 Vas 2012 15:12
Saugirdas rašė:Esu taip pasidaręs, tik iš anglinio stripelio, pradžioje stripelio ir pabaigoje dėk kembrikus, apsaugoti valą. Rusų ringtinės dauguma meškeryčių taip perdarytos, vadinasi mintis yra nebloga... :ks>
O tą strypelį pirkai žūklės parduotuvėj ar nuo kokios meškerės galą pritaikei?
 #342033   Deivydas
 14 Vas 2012 00:12
Deivydas rašė:
Simonas rašė:Praskiesk su vandeniu, jo funkcija yra kaip ir grunto, surisa visas dulkes likusias po sveitimo ir nera toks jautrus kontaktui su dazais, nes dazai kurie turi i acetona panasiu junginiu tiesiog isgrauzia balalaikas, todel lipalas apsaugo. Jo pats taip visada darausi.
Tai gal su gruntu daryt, ar su lipalu geriau butu? Nes siaip grunto turiu garaze :)
Bandziau purkst grunta, pasirodo jis akrilinis ir ardo putplasti :e:e Man atrodo prieisiu prie to, kad su lipalu teks bandyt. O kas nors yra dares su gruntu?
 #342042   Romka_
 14 Vas 2012 08:27
Deivydas rašė:
Deivydas rašė:
Bandziau purkst grunta, pasirodo jis akrilinis ir ardo putplasti :e:e Man atrodo prieisiu prie to, kad su lipalu teks bandyt. O kas nors yra dares su gruntu?
as gruntavau, nieks pas mane nieko ten nearde, na gal gruntas be kazkokios chemijos buvo, jis seniai garaze metesi, tai ji ir isnaudojau. pirmiau pasibandes ant gabalo putplascio, tik vat kokios jis sudeties buvo nepasakysiu, nes flakonelis jau siukslyne
:cry:
 #342048   Deivydas
 14 Vas 2012 09:10
Romka_ rašė: as gruntavau, nieks pas mane nieko ten nearde, na gal gruntas be kazkokios chemijos buvo, jis seniai garaze metesi, tai ji ir isnaudojau. pirmiau pasibandes ant gabalo putplascio, tik vat kokios jis sudeties buvo nepasakysiu, nes flakonelis jau siukslyne
:cry:
Jasna :? Gal alkidiniu gruntu purskei, nes kiek zinau jis turetu neardyt ;-)
 #342049   Deivydas
 14 Vas 2012 09:13
Jei neklystu akriliniai acetono turi, kuris ir ardo :ruko
 #342092   Antas
 14 Vas 2012 12:50
ne ardo , o tirpina, cia du skirtingi dalykai, panasiai kaip valgyt ir sykt
 #342094   Deivydas
 14 Vas 2012 12:59
Antas rašė:ne ardo , o tirpina, cia du skirtingi dalykai, panasiai kaip valgyt ir sykt
Kas norejo tas suprato.
 #342356   Deivydas
 15 Vas 2012 00:14
Vardas.Pavarde rašė:Viena ranka laikau nutepta balalaika o kita rasau :) Naudojau nagu laka tik va nezinau kaip jis laikys :)
Tik laku? :shock: Imesk foto jei nesunku, idomu paziuret butu ;-) Nes mano 5 balalaikos laukia dazymo :grin: Neapsisprendziu kaip tinkamai paruost :lol:
 #342370   Vardas.Pavarde
 15 Vas 2012 07:34
Deivydas rašė:
Vardas.Pavarde rašė:Viena ranka laikau nutepta balalaika o kita rasau :) Naudojau nagu laka tik va nezinau kaip jis laikys :)
Tik laku? :shock: Imesk foto jei nesunku, idomu paziuret butu ;-) Nes mano 5 balalaikos laukia dazymo :grin: Neapsisprendziu kaip tinkamai paruost :lol:
Po pietu imesiu, bet nulakavau apacia tai neslysta kazkaip, tai persidariau kitaip :)
 #342428   Simonas
 15 Vas 2012 10:28
Deivydas rašė:

Jei bijai del grunto tepk lipalu ir tikrai bus gerai. O nagu lakas man nepatikimai atrodo.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė