Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #339639   mindzzia
 06 Vas 2012 14:19
tukasG rašė:http://imageshack.us/photo/my-images/443/pc220656.jpg/
Viršutinėj eilėj paskutinė. Volframas. Būna įvairių dydžių. Su karoliukais ir be. Šita, kur nufotografuota daugiau matinio pilkumo turi, ant kai kurių kitų tie visokie melsvai žalsvai violetiniai atspindžiai būna kartais ryškesni negu ant šitos. Dydis man labiausiai patinka būtent šitas. Minusas, kad tokio dydžio avižėlę tokiu oru paskandint į kokį 6 m gylį nėra labai lengva, bet pasiteisina.
labai kokybiska nuotrauka :-D
 #339696   -=Tadelis=-
 06 Vas 2012 16:54
na joooo.....gal imanoma kaip nors raiškiau gal su makro funkcija na norisi iš arčiau pamatyti tą stebuklą
 #339717   PANCC
 06 Vas 2012 18:57
tai kad ir taip manau aišku. dydis matosi, forma matosi, o pagal nupasakojimą, spalvos ir fotikas neperteiks. parduotuvei ieškot ir manau surasi ta spalva "žaliai mėlynai violetine".
 #339730   tukasG
 06 Vas 2012 19:57
Už foto kokybę atsiprašau, bet kitaip turbūt ir nenufotkinsiu su savo seniena "muiline". Šiaip Pancc teisus. Dydis matosi, forma matosi, spalva matosi, o tas "vaivorykštinis" atspalvis ne ant visų jų ir būna ir neryškus jis toks, gal ne ypač jis ir svarbus. Kimba ir be jo.
 #339914   Unte
 07 Vas 2012 13:23
Sveiki ::hai-bai kas gero ant mariu ;-) ?vakar burbiau pro sali,tj maciau veiksmas vyko ::hai-bai gal kas zyno kaip kybo ;-) ?
 #340164   PANCC
 07 Vas 2012 23:53
Ryt bandysim laime. Tikėkimės nereikės pažiūrėjus į laimikį 'viarkt 'viarkt
 #340343   Unte
 08 Vas 2012 16:17
Mes ir ryt galvojam imt visas balalaikas ir sokt kur ant ledo ''plot tiketis ka oras lb nepokstaus
 #340388   PANCC
 08 Vas 2012 18:47
9 val ant Kupiškio mariu ties Palėvenėle. šertu ekečiu neieškojom tai bandėm laimę rasti patys, tačiau nepavyko. iki 12 val. pora karšiukų pora kuojičių ir trys ešeriukai. pingvinu ant ledo suskaičiavau virš 50. bet visi migravo, stoviniavo, kai kas ir šildėsi . nemačiau kad kas daug pagautu. apie 12 gretos mažėjo. mes ir nusispjovėm ir pakeliui i Panevėžį viena užtvankėlę pabandėm. Ir visai smagiai neblogų ešerių pagavom. bendras rezultatas buvo visai nieko.
 #340398   tukasG
 08 Vas 2012 19:22
Sveiki :/braj; .
Aš irgi buvau šiandien Palėvenėlėj. Žvejų buvo daugiau negu žuvų :-D ... Pasišėriau pora ekečių, bet iki pietų taip nieko gero ir nesulaukiau apart poros pūgžlių. Aplinkui irgi nieks labai nesidžiaugė, arbata bei stipriaisiais gėrimais liūdesį malšino...
Apie pietus spjoviau į eketę ir išėjau sėkliun ešeriaut. Ešeriai kibo puikiai. Įspūdingų nepapuolė. Nemažai "degtukinių" trūklius ant kablio gadino, bet prisirinkau nemažai ir tokių, katruos nebelabai sarmata ir gaspadinei parvežt... Kepa dabar vakarienei pasmaguriaut ;uolrait . Gailėjaus, kad tik "balalaikas" pasiėmęs teturėjau. Būtų buvę geriau blizgute ar balansyru ešeriecus separuot. Gal mažiau smulkmė būtų nervinus :roll: .
Tiek naujienų nuo Kupšmarių ledo :/braj; .
 #340438   AurimasB
 08 Vas 2012 20:01
Siandien ties fermomis. 10plakiuku ir 8eseriukai 4kuojos:) Po pietu kibimas baigesi:(
 #340453   EDMA
 08 Vas 2012 20:17
Kas uztaike tai praktiskai norma surinko. As deja tik 10 plakioku ir 3kuojos :/braj;
 #340473   Unte
 08 Vas 2012 20:51
O ta uztvankele gal Stirniskiu?mes ir meapsisprendiam ar ant mariu,ar ant Stirniskiu..
 #340531   PANCC
 08 Vas 2012 22:38
Kaip tiksliai ta užtvankėlė vadinasi tai tikrai nežinau. jei nuo Kupiškio pusės tai nusileidi nuo kalno ir po kaire puse šiokia tokia aikštelė. praeini šlagbaumą įkopi į kalną ir jau vietoj. ten gal kokia elektrinė, nes sniegas visada nustumdytas.
 #340535   PANCC
 08 Vas 2012 22:50
tukasG rašė:Sveiki :/braj; .
Apie pietus spjoviau į eketę ir išėjau sėkliun ešeriaut. Ešeriai kibo puikiai. :/braj; .
Kurioje kranto pusėj aplink sala ar bažnyčios? Bandydavau anksčiau ieškoti ešeriu jei balta nenori valgyti, bet niekad nieko gero. Keli "degtukiniai" ir būdavo viskas. Tai jau kuris laikas ir nebebandau, susirenku šmutkes ir namo ar kur kitus, o pasirodo be reikalo.
 #340566   tukasG
 09 Vas 2012 08:27
Aš buvau kitoj salos pusėj. Ne visada ir man papuola gražesnių pagaut... Paprasčiausiai gal tiesiog pasisekė atsidurt laiku ir vietoj. Beje, pernai labai gražių ešerių pasitaikydavo ir pačioj įlankoj tarp salos ir bažnyčios, tiesiog reik daug gręžt, daug ieškot ir kartais, radus gilumoj kokią įdomesnę dugno vietą, stveria jau tikrai gražus ešerys arba starkis. Bet čia jau savotiška loterija, nors netingint gręžt ir bandyt verta. Yra buvę, kad net ir karšiokus begaudant, kai kibimas staiga nutrūksta leidžiu eketėn kokią didelę, ryškia, piktą avižą, stipriau papurtau ir pasirodo, kad nekibos priežastis - aplink eketę besisukiojantis plėšrūnas...
 #340571   Šaltupys
 09 Vas 2012 08:50
PANCC rašė:9 val ant Kupiškio mariu ties Palėvenėle. šertu ekečiu neieškojom tai bandėm laimę rasti patys, tačiau nepavyko. iki 12 val. pora karšiukų pora kuojičių ir trys ešeriukai. pingvinu ant ledo suskaičiavau virš 50. bet visi migravo, stoviniavo, kai kas ir šildėsi . nemačiau kad kas daug pagautu. apie 12 gretos mažėjo. mes ir nusispjovėm ir pakeliui i Panevėžį viena užtvankėlę pabandėm. Ir visai smagiai neblogų ešerių pagavom. bendras rezultatas buvo visai nieko.
Ant avižėlės ar blizgutės :?:
 #340572   Simonas
 09 Vas 2012 08:53
As eseriu pagaudavau ilankoje baznycios puseje, jau uz salos, ten vasara tokia meldu salele auga. Tai papuldavo ir neblogu, siemet dar nebandziau.
 #340576   PANCC
 09 Vas 2012 09:00
Alvydas2 rašė: Ant avižėlės ar blizgutės :?:
ant avižėlės, blizgutės nenorėjo na ir per daug nebandžiau. vienas blizgiautojas buvo tai blaškėsi po ledą ir paskui dingo.
 #340582   tukasG
 09 Vas 2012 09:11
Kad tie didesnieji ešeriai ikrų pritvinkę, tingūs be galo. Vakar nieko apart avižėlių neturėjau, bet kažin ar blizgutė būtų labiau už avižėlę veikus, nes patys gražiausi ešeriai stverdavo pauzės metu nejudančią avižėlę. Aktyviai virpinant tik neūžaugos. Taigi ėmiausi tokios taktikos: pragręžęs naujas eketes pavirpinu aktyviai iki tol kol prisikviečiu mažylius, o tada imu virpint švelniau su pauzėmis.Būtent pauzių metu ir stverdavo dažniausiai tie didesnieji. Beje, daug geriau ėmė naudojant spyruoklinį, kūginį sargelį ir "korsakinę" ryškiaspalvę didelę avižą, negu lavsaninį sargelį ir įprastas švinines avižėles.
 #340617   Vitolis
 09 Vas 2012 11:08
PANCC rašė:
Alvydas2 rašė: Ant avižėlės ar blizgutės :?:
ant avižėlės, blizgutės nenorėjo na ir per daug nebandžiau. vienas blizgiautojas buvo tai blaškėsi po ledą ir paskui dingo.
Blizgiavau tai tik aš, daugiau niekas. Kuo buvot apsirengę. Nes ten tebuvo tik 5 žvejai su manimi.
 #340690   Vitolis
 09 Vas 2012 14:57
PANCC rašė:
Vitolis rašė: Blizgiavau tai tik aš, daugiau niekas. Kuo buvot apsirengę. Nes ten tebuvo tik 5 žvejai su manimi.
gal ne apie tapačia užtvanka eina kalba. kai mes atvažiavom viena riboka ir tematėm.
va taip aš atrodžiau http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... ssflow-160
Ta pati. Ten buvo ir dar du, toliau už posūkio. Dėl ko aš paklausiau kaip buvot apsirengę. :?: Tai va, jei būtume sakę kad mėlynu kambiezu viens, o kitas kažkuo tamsiu, tai jau būtumėt nulinčiuoti forume kaip reik. '''bum Mat tie dviese, tai skritulius buvo lydekoms paspendę. Gamtinikų nekviečiau. Neturėjau kuom. Jus mačiau pradžioj dešinėj šulinio pusėj (jei veidu į telkinį žiūrėt). Viens iš jūsų buvo su tokiu seafoxo kambiezu :) Ten kampe kur sėdėjot, tai ešeriukai nedideli turėjo kibaliotis. Apie vidurį maliausi su blizge, balansuokliu, tai :/nek ketvertas ešeriokų. Nors neilgai ir buvau.
 #340728   hamis
 09 Vas 2012 16:14
Ziuriu hebryte intensyviai treniruojasi :D
 #340750   PANCC
 09 Vas 2012 16:55
Vitolis rašė: Ten kampe kur sėdėjot, tai ešeriukai nedideli turėjo kibaliotis. Apie vidurį maliausi su blizge, balansuokliu, tai :/nek ketvertas ešeriokų. Nors neilgai ir buvau.
kad kiek teko tai būtent ten daugiau geresniu pasitaiko. atvarai jei ten nieko rimto tai ir toliau nieko įspūdingo nebus. na bet aš tik trejeta kartu tebuvau toje užtvankoje. kai Kupiškis nieko neduoda grįždamas užsuku porai val.
dar klausimėlis. kokio leidimo ten reikia? :oops:
o vasara pasigauna ten kas? balta, plėšri.
šiek tiek nuklydom nuo Kupiškio mariu temos. :roll:
 #340807   Unte
 09 Vas 2012 19:26
Sian stirniski ant uztvankos buvom porai val uzokia-tj penkias grazias kuojas ir viena issigandusi eseriuka prikalbinom.o tikrai kokio leidymo reik marioms???turiu zvejo bilieta cia kupiski issiemes,bet ten tokios kaip marios neminimos...yra tik kupiskio tvenkinys...ar cia vienas ir tas pats :koliorava ryt noreciau ant mariu pirma syk pabraidyt :cool: buciau lb dekingas uz informacija..
 #341323   Ribokas
 11 Vas 2012 14:52
gal kas vakar ar siandiena buvote ant mariu? butu idomu zinoti kaip sekesi nes mes rytoj planuojam vaziuoti !-kliovas-!
 #341483   Lydeka
 12 Vas 2012 07:46
Sveiki, tapsiu aktyviu Kupiškio marių skaitytoju, nešykštėkit, rašykit kas ir ant ko. Vasario 18 atvyksiu į varžybas, neaišku kurioje vietoje žvejosim, gal kaip ir pernai ties Kupiškio marių vila.
 #341593   stirlic
 12 Vas 2012 17:22
buvom su mamka mariose rurku pasalt, pagavom semseriuku plesurku sedim viski su arbatele gurksnojam pareina zvejys labas labas kaip sekas jis saka 45 karsius pagavau nagus nusaliau einu namo .. :-D
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė