Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#32420   blight
 24 Geg 2007 20:26
cesius o kokia jo akcija ~, nes kataloge nerasho.

#32447   cesius
 25 Geg 2007 07:42
Neatsimenu kas ant jo uzrashyta, bet pagal darba turetu but parabolinis.

#32477   senuks
 25 Geg 2007 16:41
Bliaka ,man patiko salminis peršas.12cm berods.Ešerio imitacija.Jau taip anas krypuoja į šonus :shock: Iš pirmos rybalkės esoxas virš kilo kirto.Svoris jo 36g.Kaip tik jerkiukui :-D

#32490   cesius
 26 Geg 2007 19:55
siandien Gargzdu karjere buvau padzerkaut, 12 vnt pieshtuku nuo 20iki40cm ir vienas eserys, zinoma C&R.

#32536   blight
 28 Geg 2007 10:49
Aha ash ta percha irgi norejau pabandyt, ale nematau niekur, nei salmolitoj, nei kur kitur. O pas tavi tas trumpaliezhuvis aishq, ane?

#32553   senuks
 28 Geg 2007 15:08
Deja šį sekm.tiktai x-rapas 14inis mane eiliny sykį gelbsti.1vnt-1kg.Nekibas juodas.Peršas tože tuščias.Karšcis stovi baisuokliškas,10val ryte,jau nevazmožna mėtyti. :ruko

#32978   Vegys
 04 Bir 2007 12:19
Sestadieni kokia 3 valandas bandziau laime (tik nersmerkit ir nesijuokit) Mariajampolio (Paberzes) tvenkiniuose. Labai norejau pagaut ant Slider ar Rapalos poperio. Deja deja - nesiseke. Kodel - nezinau. Del Slider dar turi minti kodel - tvenkinyje pasirodo vyrauja mailius (vidurkis ~ 35 cm), gal joms 10 cm Slider per didelis pasirode ? Ale kodel tada Rapalos 9 poperiuko negriebe ? Matyt zvejot dar reik ismokt su siais masalais ... Pirmas blynas taip sakant gavosi prisviles.
Kai kantrybe baigesi - uzsidejau musele - kelis kart atakavo masala prie pat kranto, bet taip ir negriebe. Po to neiskentes uzsidejau ir normalu vobleriuka - berods 11 cm Rapalos raudongalvi Magnuma - tada sulaukiau kibimu. Dar pabandziau ir ant Shalow Shad Rap'a - irgi kibo. Vienas gaude sukre, tai ant jos is vis lydekiokai kaip isproteje kibo. Bet yr du minusai : pagautos zuvies paleist negalima, o lydekos kg - 15 Lt :lol:

Del zvejybos Slider / poperiu : pirma kart spiningavau pintu valu. Labai daznai (kokia 5-6 per zvejyba) gavosi barzda (arba siaip mazgelis). Ispainiot uzima daug laiko. Su paprastu valu nepamenu kad kada nors taip butu nutike. Valas 0.14 mm. Kame priezastys ? Viena kart metant susidare barzda ir Slider nutrauke vala - po to teko su kitu vobleriu gaudyt ji :)

#32983   gelmės
 04 Bir 2007 12:58
Del zvejybos Slider / poperiu : pirma kart spiningavau pintu valu. Labai daznai (kokia 5-6 per zvejyba) gavosi barzda (arba siaip mazgelis). Ispainiot uzima daug laiko. Su paprastu valu nepamenu kad kada nors taip butu nutike. Valas 0.14 mm. Kame priezastys ? Viena kart metant susidare barzda ir Slider nutrauke vala - po to teko su kitu vobleriu gaudyt ji
Dėl "barzdos" Gali būti kalta ritė-blogai kloja valą. Ir dar. Pintukas nemėgsta sukrės.(Bet čia neaktualu)Ir dar-pintas neorginalas. Bus koks plokščias, ir greitai šerpetoja. Bet aš manau, kad kalta ritė.
Tiek tos pagalbos. Gal kiti daugiau ką pasakys.

#32984   Vegys
 04 Bir 2007 13:50
Rite sena, minimum 10 metu jau ja turiu (Abu Garsia Cardinal) - ji ir paprasta vala nelabai graziai kloja .... Matyt busi teisus.

Pintas irgi neoriginalas, matyt tas irgi prisidejo ...

Dekui uz info.

#32987   audrutis
 04 Bir 2007 14:52
Siaip su pintais valais as irgi turiu tokiu pat bedu. Pradzioj, kai nusipirkau plokscia, pigu, tai su juo net nespejau nieko pagaut, kaip teko ismest :) Vien barzdos :). Aisku rite kalta, bet kaltas ir valas, kuris buvo prastas. Be to as meciau lengvais masalais, dejau ir mepsiuka, todel ir gavos toks pravalas.
Po to nusipirkau apvalu pinta, brangu, kaip supratau nebloga tikrai, taciau gamintojo jau nepamenu. Tai sitas pynesi daug maziau, bet iki siol koki 20 metriuku i barzdas irgi suejo :) (pirkau pries metus) Laime nusprogo mano senoji rite ir pries pora savaiciu nusipirkau Daiwa rite, su kuria jau karta zvejojau. Keli mazgeliai visgi buvo susipine, taciau, ko gero (tikiuosi), tai senos rites palikimas. Kai pazvejosiu daugiau galesiu papasakot, bet velgi nezinau kaip panaikinti senos rites pradeta juoda darba. O gal ir sita rite turi panasiu bedu, nors Daiwa rites tikrai pazangios. Mokejau uz ja 150.
Siaip pirkau pinta vala tikedamasis palaidot maziau masalu, taciau regis tai nepasiteisino, nes valas visgi trukineja, kartais atsirisa ir panasiai :( Man regis tai mano paskutinis pintas valas........ Nors viena privaluma jis tikrai turi - labiau jauciasi zuvies smugiai, nes jis juk nesitampo. Tai tokia mano patirtis

#33010   Xrapas
 04 Bir 2007 21:46
Vegy, gaudydamas Slaideriu su beinercine ir dar nekaip valą klojančia rite barzdų praktiškai neišvengsi...:(
Juk gaudai, turbūt, kaip rekomenduoja gamintojai: voblerį priverti žaisti stipriais ir aštriais trūkčiojimais. Valas tokių trūktelėjimų metu dažnai įsirėžia tarp apvijų būgnelyje ir paskui metimo metu "pasigauna" viršutines apvijas.
Jei planuose neturi multiplikatoriaus, pamėgink arba naudoti gana storą monovalą- apie 0,28- 0,3, arba pintą valą vynioti gerokai žemiau būgnelio kraštų, kokius 4 mm. Tai irgi ne panacėja, bet barzdų pamažės.
Yra beinercinių ričių, valą klojančių kryžmai ir taip padedančių išvengti tų nemalonumų su barzdomis. Paprastai tai sliekinį būgnelio pastūmos mechanizmą turinčios ritės. Iš man žinomų ir išbandytų pasiūlyti galiu arba "Banax" (kurį vargu ar rasi ;-) ), arba Ryobi EXCIA. Su jom abiem esu džerkavęs: jokių barzdų nebuvo, nors valą, tame tarpe ir pintą, vyniojau beveik lygiai su kraštais.

#33535   cesius
 15 Bir 2007 10:26
Noriu paklausti, ar niekas nebandet tiuningoti savo kotu ispjaudami kamsty nuo rankenos, tuom palengvinantys savo kota. Galvoju gal reikia savo Dragon Slider Mysteriui apipjaustyma :grin: padaryt. Ka manot :?:

#33538   Xrapas
 15 Bir 2007 10:43
Esu tai daręs, tik ne koto palengvinimui, o per ilgos rankenos patrumpinimui.
Kotas dabar daug smagesnis, nebekliūna už skvernų, šonkaulių ir kitokių "atsikišimų".

http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 3465#33465

#33539   cesius
 15 Bir 2007 10:52
Mysterio ir taip nera ilga rankena,bet norisi nuimti kamsty kaip daro jerkbait.pl zvejai. Nezinau rizikoti ar ne :?:

#33541   Xrapas
 15 Bir 2007 11:14
cesius rašė:Mysterio ir taip nera ilga rankena,bet norisi nuimti kamsty kaip daro jerkbait.pl zvejai. Nezinau rizikoti ar ne :?:
Turiu tokį MYSTERY, man ta jo rankena visai netrukdo :donknow'
Ir kiek palengvėtų tą kamštį nuėmus?
O gal norisi tą dabar madingą dvigubą rankeną pasidaryti? ;-) :-D

Paveikslėlis

#33549   senuks
 15 Bir 2007 13:08
:nujau-ne Gal Česiau geriau netiuninguok.Man rods, jau kaip yr padaryta,taip ir turi būt.Juoba, tavojo misterio rankena nėr ilga :grin:Kaip šiaip rebiatom su jerkais einasi.Paimat ką norens :?: Pas many kol kas visos max iki 3kg.Stebėtinas x-rap 14 kibumas.Sliderius atakuoja tože,tačiau nemažai pro šalį.Jack'as kol kas tyli :cool:

#33550   cesius
 15 Bir 2007 13:16
KOkio dazymo x-rapa kala :?:

#33558   Xrapas
 15 Bir 2007 13:50
Mėginsiu sekmadienį Dauguose, vistiek planuota žūklė sekliame ežere nesigauna :evil:
Yra ten keletas tinkamų džerkavimui plotų, pernai su 10 cm Slaideriu pagavau 3,8 kg lydį.
X-Rap 14 irgi turiu, ešerio spalvos, bet džerkauti su juo dar nemėginęs. Pernai tik truputį pavelkiavau, bet be rezultatų :roll:

#33559   cesius
 15 Bir 2007 13:57
ka manot apie Rapalos Super Shad Rap, ar bandet kas :?:

#33561   Edosius
 15 Bir 2007 14:01
cesius rašė:ka manot apie Rapalos Super Shad Rap, ar bandet kas :?:
Bandžiau, bet :!fig! Tiesa aš ne vobleristas, daugiau guma pas mane dominuoja, bet butent shad rap 3 turiu ir bandziau su jais tikrai nemazai laiko.

#33563   Xrapas
 15 Bir 2007 14:10
Turiu vieną, "ešerį", pirktas prieš kokius 16 metų. Naudojau tik velkiavimui, bet įspūdingų rezultatų nebuvo. Keletas kibimų ir gal pora lydekaičių iki 2 kg.
Beje girdėjau, kad Daugų ežere vietiniams velkiavimui- vienas iš populiaresnių. Taktika- išleidžia apie 200 m valo ir iriasi per platumas. Sako, pagauna, ir neblogų :roll:

#33565   cesius
 15 Bir 2007 14:25
200m tai kazkokia mistika, voblarai 50m atkarpa pasiekia max gyly, tai kam dar 150m be reikalo :shock: .Turiu keleta rapalos s sh r 14cm, tai 1,5kg kala normaliai

#33567   Vegys
 15 Bir 2007 14:52
Turiu kuojos spalvinimo. Pagaves gal pora, ale nedaug. Negaliu pamirst kaip pernai Super Shad Rap'as gavo i skurus nuo Storm'o guminuko-lydekaites 1:3 i kaulus. Super Shad Rap'as man patinka tuo, kad masalas didelis, o plaukia negiliai. Galima velkiaut kad ir 4 m gylyje.

P.S. berods ne toj temoj mes cia kalbal apie shad rap ar ... ? :roll:

#33572   Xrapas
 15 Bir 2007 15:31
Kodėl? Su galinga džerkavimo įranga SSR14 visai neblogai mėtosi ir gali būti geras masalas šiam būdui. Buvau kažkur atknisęs straipsnį, kad švedai juo neblogai spiningauja mėtydami :roll:

#33585   cesius
 15 Bir 2007 18:26
As ta dicky metau, bet virs 1,5kg dar ant jo nepagavau, dzerkauju kaip su normaliu dzerku, tiesa pasiprieshinimas baisus.

#33674   senuks
 18 Bir 2007 07:57
Česiui.X-rap 14,GG(Glass ghost).Sveria 46gr,lekia kaip kulipka,o po vandeniu tikrai atrodo kaip vaiduoklis :-D Su jerkiniu kotu pati mėsa svaidyti.

#33680   Vegys
 18 Bir 2007 09:11
Senuks, a kokiam gylyje masalas eina ? 2 m gylyje galima zvejoti ar nelabai ? Pats masalas kaip suprantu suspendingas, ar .... ?

#33700   senuks
 18 Bir 2007 12:55
Akurat.2m ir daugiau.Bo stipriau trūkteli ir giliau neria.Vis tik labiau man pasiteisino lėtai traukiant.Nu suomiai kažką sudėjo jame,kad jis toks kibus. :-D

#33714   Xrapas
 18 Bir 2007 14:23
Man jis velkiaujant ir 3 m gylyje dugną "grabaliojo". Tik į maniškį suomiai (arba estai) matyt pamiršo tą kažką įdėti; bent jau Daugų lydekoms jis nelabai skanus pasirodė :donknow' :-D .
Kiek bandžiau tame ežere- susidaro toks įspūdis, kad labiausiai paklausios žalios spalvos ir jų atspalviai. Mėlyni, raudoni ir geltoni atspalviai ten man nelabai pasiteisino.
Na reiks dar pamėgint patampyti jį lėtai/tolygiai, nes iki šiol žaidžiau pagrinde gan aštriais trūktelėjimais su 2- 3 sek. pauzėm.

#33715   Vegys
 18 Bir 2007 14:38
As speciau, kad tas "kazkas" yra zvejo tikejimas masalu :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė