Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #322342   HIPIS
 24 Lap 2011 21:52
Taacis rašė: Manau, kad taip logishkiausia :roll:
Pas mano Daiwa ZILIONA PL...vartojimo shemoi, butent taip parodyta jog reik mest..Kita ,,tradicine,,rites laikymo versija, raudonai perbraukta..
Nors as taip ir metau, sonu laikydamas, man taip patogiau..ir guoliam, manu sveikiau..
 #322344   SauliusM
 24 Lap 2011 21:54
Taacis rašė:kas tas yra metimo trajektorija? Skriejimo trajektoja numanau, kas yra :v-ar
tas pac. nesikabinek prie zodziu. nu realiai kampas zemes atzvilgiu kuriuo masala paleidi...
 #322349   Taacis
 24 Lap 2011 22:04
SauliusM rašė:
Taacis rašė:kas tas yra metimo trajektorija? Skriejimo trajektoja numanau, kas yra :v-ar
tas pac. nesikabinek prie zodziu. nu realiai kampas zemes atzvilgiu kuriuo masala paleidi...
Ei- paleidzhiu ash geru kampu, (nesikabineju, tik pasitikslinu) tik po to kai jau paleistas- pasuku, kad spules ashis zhiuretu y dangu/zheme (tas tiesa- visai vertikaliai nera- del to, kad kotas zhiuri kokiu 30' kampu y dangu) o ne y kaire/deshine.
 #322352   Taacis
 24 Lap 2011 22:07
HIPIS rašė:
Taacis rašė: Manau, kad taip logishkiausia :roll:
Pas mano Daiwa ZILIONA PL...vartojimo shemoi, butent taip parodyta ..
Daiwos neturejau, schenos neregejau, bet ir ne pats susigalvojau, taip laikyt shpule (nevisados ash taip darau- tik kai xernioj zanymajus)- kazhkur skaichiau, internete beabejo...
 #322353   SauliusM
 24 Lap 2011 22:07
va todel kad kotas ziuri 30 laipsniu kampu tai kujovei ir paleidi. o jei paleistum teisingai kaip surferiai, tai kotas butu statmenai zemes pavirsiui beveik ir nelabai didelis skirtumas butu kaip ana sukt, nes rites asis belekaip pasukus butu horizontali tada :lol:
 #322355   SauliusM
 24 Lap 2011 22:08
HIPIS rašė:Pas mano Daiwa ZILIONA PL...vartojimo shemoi, butent taip parodyta jog reik mest....
vo ir tu manuala pasiskaitei :/brazasista
nu nors ne as vienas durnas :lol:
''plot
 #322365   SauliusM
 24 Lap 2011 22:26
Taacis rašė: kazhkur skaichiau, internete beabejo...
o gal filmuka ziurejei, kur tas tarpukario cempionas meto sukre? nu tas kur su kostiuminem kelnem ir lakierkom valty sedejo zvejodamas ir marskiniais su krakmolinta apykakle :-D
 #322389   Taacis
 24 Lap 2011 23:20
SauliusM rašė:va todel kad kotas ziuri 30 laipsniu kampu tai kujovei ir paleidi. o jei paleistum teisingai kaip surferiai, tai kotas butu statmenai zemes pavirsiui beveik ir nelabai didelis skirtumas butu kaip ana sukt, nes rites asis belekaip pasukus butu horizontali tada :lol:
*PYP* kiek laiko atima to paties kartojimas- paleidzhiu masala ash normaliai- dangun beveik, bet paskui (nu mazhdaug 1-2 sek po to kai nykshtys paliuosavo shpule) pasukku ant vertikalaus sukimosi. Kotas visada nukreiptas masalo skriejimo kryptimi. Psio neesme visatai. Metykim kaip surferiai :D
 #322404   Gdainius
 25 Lap 2011 08:08
Taacis rašė:
Beje ash mesdamas tolyn (nu kai jau nera kas veikti ir metau tai y taikiny, tai y toly) tai skriejimo metu stengiuosi kota pasukt taip, kad rites shpules ashis butu vertikaliai- neva tai kad suktusi shpule kaip vilkelis... Manau, kad taip logishkiausia :roll:
;-var-var. , tą ir aš pastebėjau, kad skrenda toliau :cig.
 #322405   Gdainius
 25 Lap 2011 08:11
Xrapas rašė: Nu bet tada reik bijot ir calcutt'ų, ir lunų, bo visur tas pats vaizdzialis:
Abu Toro tas pats vaizdelis :roll:
 #322415   Xrapas
 25 Lap 2011 09:10
SauliusM rašė:...placiau galima apie sita?..
O ką ten labai platintis...
Sukaliojau vasarą- juoda, sunki :) . Įdomiai atsidaro šoninis dangtelis, turi "treščiotkę"- terškia, kai nuo būgnelio nutempinėjamas valas. Apie dantračius skaičiau kažkur pas rusus, pats vidun nelindau.
Visumoj perdaug nesužavėjo, pasirodė kažkokia "nedadaryta", o ir sukosi gan sunkiai :? . Parduotuvėj buvusiame egzemplioriuje dar ir kojelė buvo kreivai prikniedyta, ir atsarginiai svoriukai/plastmasiukai kažkur dingę.
 #322417   SauliusM
 25 Lap 2011 09:16
supratau, bala anos nemate... geriau sauja abu dantraciu avansu nusipirkt... nors siaip tai linksta vistiek mano akys paskutiniu metu i daiwos backas. ar tai i luna ar i milionieriu koki. vat tas blue backeris labai i akis krenta zaraza, tik kad kaina labai jau burzujiska ir nezinau dar ar jo isvis man reik.
 #322489   blight
 25 Lap 2011 13:37
SauliusM rašė: karocia atjungi nafig visus excentrikus. nu visus 6 nafig. bet priverzi asinis stabdi. ko pasekoje turi pastovu nuo bugnelio sukimosi greicio nepriklausanti stabdyma.
Ir taip tipo gaunasi tolimiausias metimas? Ar čia tik bicepsus pratestuoji, kadtor kietesni? :cool: Aškiek bandžiau, toliausias metimas gaunas kaip tik ašini stabį atleidus visiškai (ant ribos, kol būgnelis pradeda važinėt išilgai ašiai) na ir įjungiu vieną "činčikiuką", kad pristabdytų pradiniu metimo momentu. Ir priklausomai nuo masalo "skraidumo" ir pasipriešinimo, jei ans blogai skrieja, tada jungi 2, ar net 3 "činčikiukus". Tai pradžioj kuo didesnį smūgį duodi, tuo daugiau činčikai pristabdo... o paskui skriejimo momentu lekia laisvai nestabdomai, svarbu žiūrėt tik kada nykštį prispaust, nes kitaip jau gandralizdis neišvengiamas :-D
 #322493   SauliusM
 25 Lap 2011 13:43
blight rašė:Ar čia tik bicepsus pratestuoji, kadtor kietesni? :cool:
panasiai. arba kad but visiskai ramiam kad gandralizdzio nepadarysi. nes neisivaizduoju su tiek priverztu asiniu kaip ana padaryt butu galima. nors cia klausimas tas tavo tai principe ne man, o tiem kas abu garcijoj aprasymus raso :-D
 #322506   Xrapas
 25 Lap 2011 14:27
SauliusM rašė:... klausimas tas tavo tai principe ne man, o tiem kas abu garcijoj aprasymus raso...
Tie aprašymai matomai pirmą kartą į rankas pėmusiam multiką...Jau nors kiek "paragavęs" to gėrio paprastai instrukcijų nebeskaito :-D .
 #322512   SauliusM
 25 Lap 2011 14:41
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:... klausimas tas tavo tai principe ne man, o tiem kas abu garcijoj aprasymus raso...
Tie aprašymai matomai pirmą kartą į rankas pėmusiam multiką...Jau nors kiek "paragavęs" to gėrio paprastai instrukcijų nebeskaito :-D .
idant recordas kazkada buvo mano pirmas multikas, tai tik pirmasyk ana i rankas paemes ir skaiciau as ta aprasyma. tas jau senokai buvo jeigu ka. Tacis beje buvo liudininkas mano tokiu metymu bandymo. kai as Karklej i jura bleka meciau ir paskui nardziau is paskos kad recordo dalis is dugno issitraukt... :roll: as taip suprantu, kad jam tas mano nardymas tada taip patiko, kad jis ir pats recorda po to nusipirko :lol:
 #322514   Taacis
 25 Lap 2011 14:45
Xrapas rašė:
Vat butent- kad jankiai nepradetu y parduotuves neshti atgal "brokuotu" richiu :e:e
jau po pirmo sezono centrinio stabdzhio nebeverzhiu- kad pasitikrint ar jis atleistas- pastumdau y shonus shpule- beveik visada laikau apie 0,5mm laisvumos. Visa kita- činčikiukai ir nykštys.

Sauliau, bet tas http://www.youtube.com/watch?v=HL91R3MRxZE
su vertikaliai iškeltu kotu- tai gal nezhino, kad valas ties tulpe beveik 90' kampu luzhta- ar jam tas kampas kaip papildomas stabdis? (maždaug kaip muilinej ABU Winch per vidury pastatytas valo vediklis- toks jausmas, kad del trinties y jy ten nereikia jokiu stabdzhiu nei centrinio nei činčikiukinio- kušį ten sutverti- reikia pasistengti (aišku tik metimas turi buti kastinginis, atsivedejus, o ne kaip su mesmale- trumas staigus bakst), masalai virsht 30g, valas 36lbs).
 #322517   Taacis
 25 Lap 2011 14:49
SauliusM rašė:nardziau is paskos kad recordo dalis is dugno issitraukt... :roll: as taip suprantu, kad jam tas mano nardymas tada taip patiko, kad jis ir pats recorda po to nusipirko :lol:
+1 ''plot
Tik ta dalis buvo vienintele, kuria ash nuo savo RCNo nulupau ir nukishau kuo tolyn. Nereikalingas tas pirshto padekliukas. Tiesa butent jis man ir sustabde valo vedikly, ko pasekoje suluzho shuniukas, bet plastikiniai dantrachiai liko cieli.
 #322518   SauliusM
 25 Lap 2011 14:49
Taacis rašė:...Sauliau, bet tas...
su vertikaliai iškeltu kotu- tai gal nezhino....
nu nezinau ka jis zino ir ko nezino, bet kiek as zinau, tai sitoj planetoj uz ji toliau niekas nemeto... tai kaip ir neturiu rimto pagrindo jo zinojimu abejot.
 #322521   SauliusM
 25 Lap 2011 14:54
Taacis rašė:
SauliusM rašė:nardziau is paskos kad recordo dalis is dugno issitraukt... :roll: as taip suprantu, kad jam tas mano nardymas tada taip patiko, kad jis ir pats recorda po to nusipirko :lol:
+1 ''plot
Tik ta dalis buvo vienintele, kuria ash nuo savo RCNo nulupau ir nukishau kuo tolyn. Nereikalingas tas pirshto padekliukas. Tiesa butent jis man ir sustabde valo vedikly, ko pasekoje suluzho shuniukas, bet plastikiniai dantrachiai liko cieli.
tai visgi znacit ne is karto nulupai ir nukisai, jei sustabdyt vedikli spejo :lol:
 #322522   Taacis
 25 Lap 2011 14:57
SauliusM rašė:
Taacis rašė:...Sauliau, bet tas...
su vertikaliai iškeltu kotu- tai gal nezhino....
nu nezinau ka jis zino ir ko nezino, bet kiek as zinau, tai sitoj planetoj uz ji toliau niekas nemeto... tai kaip ir neturiu rimto pagrindo jo zinojimu abejot.
Tai *PYP* kiek jis numestu jeigu dar kas nors jy ir paprotintu apie trinty ir panashiai :shock:
O tokio vertikalaus laikymo priezhaty yzhvelgiu viena- prieshinis vejas, kuris kelia aukshtyn vala.
O anas visados taip meto? Gal pavejuj kitaip meta- "protingiau"?
 #322525   SauliusM
 25 Lap 2011 15:06
Taacis rašė:Tai *PYP* kiek jis numestu jeigu dar kas nors jy ir paprotintu apie trinty ir panashiai :shock:
jo pamokyk ji... :lol:
Taacis rašė: O tokio vertikalaus laikymo priezhaty yzhvelgiu viena- prieshinis vejas, kuris kelia aukshtyn vala.
trajektorijoj esme. as pats netikejau, kol manes okuma gyvai pavyzdziais pleze neitikino. ir net isvis labai svarbu yra kur tu ziuri ir kul zvilgsni nukreipi metimo metu, nes tavo kuno judesys seka tavo zvilgsni. nu taip kazkaip is pasamones gaunas. bet is tikruju tai norint teisingai metyt pradet pirmoj eilej tai reik ziuret ten kur reik ziuret ismokt ir neziuret ten kur nereik. ir tai zymiai svarbiau nei ten kazkokia trintis ar kokiu kampu rites bugnelis zemes pavirsiaus atzvilgiu. ta prasme yra esminiai faktoriai ir yra neesminiai. ir jei aukoji esmini daugiau itakos turinti del neesminiu nu tai gaunas kas gaunas.
Taacis rašė: O anas visados taip meto? Gal pavejuj kitaip meta- "protingiau"?
visados taip meto.
 #322531   Xrapas
 25 Lap 2011 15:23
HIPIS rašė:...vartojimo shemoi, butent taip parodyta jog reik mest..Kita ,,tradicine,,rites laikymo versija, raudonai perbraukta..
Nors as taip ir metau, sonu laikydamas, man taip patogiau..ir guoliam, manu sveikiau..
Hieroglifiškai nemoku, bet sprendžiant iš žemiausio paveikslėlio baiminamasi, kad laikant "tradiciškai" metimo metu pasisukusi rankenėlė gali atblokuot būgnelį...o tada gali būt labai nesveika visai mechanikai :?

Paveikslėlis
 #322545   Marius1
 25 Lap 2011 15:53
Xrapas rašė:
Marius1 rašė:...uždrošiu tą banax ir eisiu prie kitos bačkos...
Vienok džerkui nebenaudoju: dėl atjungiamo valo vediklio gan dažnos ir visiškai nenuspėjamos "barzdos" ...
O vat įdomu pasidarė, kam tokias išvis gamina? Juk skirtos jos mėtyt tikrai ne ligt masaliukus :?:
Juk su atjungiamu vedikliu bačkų prekyboj kogero daugiau nei su neatjungiamu :!:
 #322549   Taacis
 25 Lap 2011 16:06
SauliusM rašė:isvis labai svarbu yra kur tu ziuri ir kul zvilgsni nukreipi metimo metu, nes tavo kuno judesys seka tavo zvilgsni. nu taip kazkaip is pasamones gaunas. bet is tikruju tai norint teisingai metyt pradet pirmoj eilej tai reik ziuret ten kur reik ziuret ismokt ir neziuret ten kur nereik. ir tai zymiai svarbiau nei ten kazkokia trintis ar kokiu kampu rites bugnelis zemes pavirsiaus atzvilgiu. ta prasme yra esminiai faktoriai ir yra neesminiai. ir jei aukoji esmini daugiau itakos turinti del neesminiu nu tai gaunas kas gaunas..
:shock: virgulės ar stiklinis rutulys nepagelbėtų? :idea: :shock:
Nu kaip bebutu tai jau su zhvejyba ir juo labiau su Jerkavimu nieko bendro ...
 #322550   Xrapas
 25 Lap 2011 16:07
Marius1 rašė:... kam tokias išvis gamina? Juk skirtos jos mėtyt tikrai ne ligt masaliukus...
Tas pats banaksas 20 gr. vartiklę su 20- 30 lbs pintuku ir tinkamu kotu mėto visai pakenčiamai :donknow'
Visokie niuansai prasideda, kai mėgini trumpu "šluotkotinės" akcijos kotu mestelt 70- 100 gr. pliauską :-D
 #322595   SauliusM
 25 Lap 2011 18:21
Xrapas rašė:
Marius1 rašė:... kam tokias išvis gamina? Juk skirtos jos mėtyt tikrai ne ligt masaliukus...
Tas pats banaksas 20 gr. vartiklę su 20- 30 lbs pintuku ir tinkamu kotu mėto visai pakenčiamai :donknow'
Visokie niuansai prasideda, kai mėgini trumpu "šluotkotinės" akcijos kotu mestelt 70- 100 gr. pliauską :-D
uncijini dziga turbut dar pakenciamiau metytu.
 #322706   blight
 25 Lap 2011 22:35
SauliusM rašė:
Taacis rašė:O anas visados taip meto? Gal pavejuj kitaip meta- "protingiau"?
visados taip meto.
Hmm, ale tikrai įdomu, žiūriu taip dauguma pastatę kotą meta :roll: Gal tokios varžybų taisyklės? :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=v5Aj5zv5 ... re=related
O šiaip ta pačia tema... visai smagiai barzdyla moko kaip dūzgint multiką:
http://www.youtube.com/watch?v=0wGQls_8 ... re=related
 #322713   SauliusM
 25 Lap 2011 22:41
blight rašė:Hmm, ale tikrai įdomu, žiūriu taip dauguma pastatę kotą meta :roll: Gal tokios varžybų taisyklės? :roll:
ne jokios ne taisykles. baikit bludint. cia reik gyvai parodyt pleze, kad suprastum. o bandyk zmonem paaiskint tai prades virgules su kristoliniais kamuoliais siulyt. nu nemates/nebandes nesuprasi, bet teisinga trajektorija masala paleisi tik taip. cia kas link surfo ir metimo i toli. jei metyt del taiklumo ar vienarankiu kotu viena ranka, tai tada aisku jau kita pasaka. bet dzerkam toks metimas galioja ir veikia. po okumos surfo pamoku isbandziau ir su dzerku. skrenda gerokai toliau. tik mest tai jau biski baisu kad neuzmust ka nors ar valti per puse neperplest taip metant. visgi stovint valty tai ne pleze ant smeliuko metimas... ir ar to realiai reikia irgi klausimas didelis. cia kai nekimba is nefig delat issidirbinet pradedi tik.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė