Jus geriau ziurekit kiek savo oficialiam puslapyje raso BERKLEY - kiek tokio storio valas laiko ir zinosit teisybe - cia europai nesamoningus skaicius siuncia.
Kiek Berkley pirkau - maziausiai is amerikosu meluoja su islaikymu (visi islaiko tiek kiek raso pagal gamintoja jo puslapyje lb - ta prasme jei is Amerikos siuntiesi su uzrasu kad laiko 15 lb tai tiek ir laiko o kad LT toks pats pakis tik jau vietoj 15 lb uzraso 15 kg tai kalti buna perekupai - importuotojai kurie uzsako tokius ipakavimus), o va storis Berkley vos mazesnis rasomas - yra siek tiek storesni - aisku ziurint pagal gamintojo puslapi tai ir diametrai labai jau arti teisybes, nu bet jei meluoja tai ne tiek kiek kiti gamintojai meluoja, kai paimi berklio 0,17mm vala ir ziuri i kito 0,12mm tai tas 0,12mm dar ir storesnis atrodo.
vienu zodziu kolkas man Berkley su LB galingumu nepavede.
Kaip pvz: pirkau romadoj Berkley Fireline fused original - raso ant pakio 0,1mm 5,9 kg
uzeinam:
http://www.berkley-fishing.com/products ... d-original
matom kad net nera 0,1mm jau nekalbant apie 0,04mm ar 0,08mm, tai itariu kad tas 0,1mm romadoj uzrasytas bus 6 lb - pamatavus buvo 2,8-3 kg kaip koki syki su palomaro mazgu, storis pintuko - visiem gerai zinomas YGK YOZ AMI PE SUPER siek tiek storesnis uz ji yra - tai va itariu kad ir storis realus jo bus ~0,15mm.
Tai va pagal islaikyma kad atlaike man 6lb+ pagal gamintojo psl ir gaunasi kad diametras turi buti apie 0,15mm
Draugas pirko 0,17mm to pacio valo - uzrasas ~10 kg.
Paziureju kiek tikrai islaiko - gavom 4,5-4,7 kg - 10 lb - paziurim kad 10 lb pintukas turi buti realiai 0,2mm - taip ir yra
tai va paziurejus viska atidziau darosi keista - is kur pas europa ir rusus ir 0,04 ir 0,08 ir 0,1mm ir t.t. kruvos diametru kuriu nera oficialiam saite?????
ar nebus taip kad varo i pakuotes 0,04 ir 0,08mm koki 4 lb pintuka
i koki 0,1 ir 0,12mm 6 lb ir t.t. nes tu plonu pintuku sunku ka ten suziuret su diametru.
Man kiek pagalvoju kad nesamone kazkokia - amerikoj viskas tvarkoj ir su diametru ir su islaikymu - nu pas mus pasiemi pakuote berkley ir nebezinai katra vala perki

nebent pardoj su svarstyklem ismatuoji kiek laiko ir ziuri pagal gamintoja koks diametras turi buti prie tokios galios
Aisku kai dabar Romadoj tas Berkley - 50% kaina tai 69 lt - 50% - 35 lt uz 110m tai visai pofik ka jie raso - atsinesi svarstykles ir pasiemi kokio reikia