Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #312997   Rapalas
 21 Spa 2011 08:51
Aš tik esu uodo truklio lervi smarve naudoti ešeriams žiema, bet ta tai trenkia tikrai atsakančiai, suveikė.
Paveikslėlis
Bet žvejyba tada vyko dviese, papurškiam matyliu leidžiam i ekete prie meldu ir vienas ziuri pro ekete ir sako ka daryti, kitas daro, tik taip ikalbinom kelis ešeriokus. Vilkokšnyje beje.
 #313258   henyte
 22 Spa 2011 07:14
Rapalas rašė:Tai nebandėt niekas to trigger x? Nes viskuo ka reklamuoja vgk tai netikėsi :)
trijų rūšių turiu, vieni net kaip vaistai ipakuoti :) , bet kol kas visiška tyla. Gal mūsiškiai gal kuom ir skirias nuo amerikosiškų - nežinau. Manieji iš us...
 #313581   Rapalas
 24 Spa 2011 10:05
Visko gali buti manau. Nors gal ir kimba. Bet kuo toliau tuo daugiau žmonių sako kad kiek bandė atraktantu ir megastraiku ir ne tik teplioti lydekoms, starkiams, ešeriams tai nepasiteisino.
 #313603   Mike
 24 Spa 2011 11:47
Vienas pažįstamas šiemet vasarą dirbo Kazachstane žūklės gidu. Aišku, gaudė ir pats. Kadangi ten žuvies sočiai, tai galėjo eksperimentuoti su masalais ir ieškoti ant ko nekimba (taip lengviau, nei ieškoti ant ko kimba). Būdavo momentų, kai gaudant starkius vobleriu prie maždaug dešimt metimų - vienas starkis. Patepus voblerį su Megastrike santykis pasikeisdavo į maždaug prie dešimt metimų - devyni starkiai. Kiek Lietuvoje kelis metus bandė tą patį Megastrike, esminio rezultato nepastebėjo.
 #313833   Augustasjj
 25 Spa 2011 10:12
Del spiningo masalam skirtu kvapu, tai esu jau isitikines, kad jokio esminio skirtumo nera, praktiskai tas pats rezultatas... Na gal kartais sudirba, bet tikrai ne visada. Gal kazkiek ir vilioja zuvi, vistik turetu palikt kvapo sleifa, bet jeigu masalas bus pravedamas neskaniai, tai manau, siulyk kiek nori vistiek neims :) Trigger-x dar nebandziau, bet nemanau, kad kazkuo ypatingai jis skirsis nuo kitu. Gaudant plude, dugnine, tai tikrai veikia tie aromixai, bet cia jau kita kalba :P
 #313835   SauliusM
 25 Spa 2011 10:17
nu as asmeniskai tai bskiuka bijau tu visu kvapu nes esu labai negeros patirties turejes. vat ziema zvejojau ir sakau pasisersiu eserius su spec eseriam skirtu jauku sensaso. va tokiu:
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... ct_id=2690
tai jei iki paserimo kibo, taii po to kai paseriau tai kokiu 15m spinduliu jau nieks nebekibo, teko naujos eketes ieskotis, nors buvau visai nebloga atrades... cia gal ne visai tas pats kaip su tais kvapais, bet nu buvo kaip buvo. nu gal as kaip nepludinykas ar ne fyderastas koks nemokejau tuo jauku naudotis, bet efektas tai gavosi s tocnostju na oborot nei tikejaus..
 #313910   cesius
 25 Spa 2011 17:54
Zuvu taukus y kokia baze ir y ekete, sudirbs, nebrokyj.
 #314154   Augustasjj
 26 Spa 2011 16:21
Gal kas zinot kur galima butu rasti pirkti tokiu kilpuciu masalu uzkabinimui? Tvirtinasi ant koto su gumine kilpute. Kazkada perkant kota ant jo jau buvo uzdetas sitas daikciukas, o dabar prisireike dar keliu ir niekur nerandu pirkt :grin:
Paveikslėlis
 #317244   rusla02
 06 Lap 2011 20:43
Gal kas zino kur Klaipedoje galima isigyt Owner Trišakiu, ivairiu dydžių bei tokiu švininių tablečiu su lipdukais voblerių išbalansavymui.
 #317290   Evaldas Z
 06 Lap 2011 21:32
Augustasjj rašė:Gal kas zinot kur galima butu rasti pirkti tokiu kilpuciu masalu uzkabinimui?[/img]
man rodos, ant Blight sapalinio fujitsu spino kazkas panasaus yra (gal ir klystu) uzklausk.
 #317293   SauliusM
 06 Lap 2011 21:38
nu internete tai ne viena parduotuve tokiais tikrai prekiauja, uztektu tik googles "hook keeper" paklaust.
 #317315   Rafal
 06 Lap 2011 22:23
Kur galeciau tokiu kabliuku suurasti Vilniuje arba bent panasiu? http://www.ulovistaya.ru/135.html
Svarbu kad ta ausyte butu didele, nes as ant jo desiu tvsteri, o po to ant ceburaskes ;uolrait
 #317318   Evaldas Z
 06 Lap 2011 22:32
Paveikslėlis
naudok tokias ceburaskes ir galesi pritaikyt betkoki kabli, kuri galesi lengvai keist pagal naudojama masala. kad ir gamakatsu worm su uzkarpelem ant kotelio labai neblogai laiko guminukus. ceburaskiu turi Triturus.
 #317320   SauliusM
 06 Lap 2011 22:36
Rafal rašė:Kur galeciau tokiu kabliuku suurasti Vilniuje arba bent panasiu? http://www.ulovistaya.ru/135.html
Svarbu kad ta ausyte butu didele, nes as ant jo desiu tvsteri, o po to ant ceburaskes ;uolrait
is tokiu panasiu esu tik mates tokius kur be barzdeliu ir ta kilpa pasukta kitoj plukstumoj jinai. nu kur buna dedami ant japonisku area vobleriu:
http://www.zipbaits.com/catalog/2011_ca ... ickory.htm
bet ar tau tiks tokie?

o siaip geriau teisingu ceburaskiu nusipirk fabu parduotuvej kaip kad Evaldas Z fotke idejo ir galesi belekokius det kablius ant anu ir su mazom kilputem
 #317327   Evaldas Z
 06 Lap 2011 22:47
Vital Vilnius, man atrodo, siuntesi is kazkur tokius. uzklausk, jeigu butent tokiu kabliu tau reik.
 #317549   blight
 07 Lap 2011 16:03
Evaldas Z rašė:
Augustasjj rašė:Gal kas zinot kur galima butu rasti pirkti tokiu kilpuciu masalu uzkabinimui? 'viarkt
man rodos, ant Blight sapalinio fujitsu spino kazkas panasaus yra (gal ir klystu) uzklausk.
Vo blin, nieko sau pastabumas ir atmintis :shock: Aha pas mane ant abieju Fujitsu tokie užkabinti, o siunčiausi tai iš PLAT, Lietuvoj tokių neteko matyt. Bet japanski tai galiu pagirt labai kokybiški, man jau dabar bijau suklyst, bet atrodo 4tas sezonas - jokių gumos senėjimo požymių :gutgut Dabar tiesa tokio Plate neradau (mano panašus kaip prieš tai fotkėj), bet yra "patobulintų" :-D :
Paveikslėlis
 #317624   Rafal
 07 Lap 2011 20:05
Deku visiems, bet as bijau kad net Trituruos ceburaskiu viela bus per stora ir ne tilps i paprasta kabliuka, ar ji ten labai plona? :lol: Nes is foto tap nesimato.... :oops:
 #317695   SauliusM
 07 Lap 2011 21:47
Rafal rašė:Deku visiems, bet as bijau kad net Trituruos ceburaskiu viela bus per stora ir ne tilps i paprasta kabliuka, ar ji ten labai plona? :lol: Nes is foto tap nesimato.... :oops:
man i gamakatsu worm 36 tai telpa ta viela be jokiu problemu. ir dar i kokiu 90% kabliu su kilpom ta viela tilptu jauciu be jokiu problemu.
 #317989   Fabai
 08 Lap 2011 22:05
Augustasjj rašė:Gal kas zinot kur galima butu rasti pirkti tokiu kilpuciu masalu uzkabinimui? Tvirtinasi ant koto su gumine kilpute. Kazkada perkant kota ant jo jau buvo uzdetas sitas daikciukas, o dabar prisireike dar keliu ir niekur nerandu pirkt :grin:
Paveikslėlis
Bus Jasinskio 17 uz geru poros savaiciu
 #318000   vava
 08 Lap 2011 22:23
tai jei jum but nesunku, po to, kai gausit, patalpinkit info savo skyrelyje. manau, atsiras ne vienas norintis isigyt ;uolrait
 #318071   Hookaz
 09 Lap 2011 09:20
o gal koks rodbilderis priviniotu normalia kilpele nes sitos pirktines tai labai jau gremezdiskos
 #318072   SauliusM
 09 Lap 2011 09:22
nesi i Fabus arba Gintautui i Kota ir privynios tau ta klipele, jei labai anos reik. ot beda radai...
 #318080   SauliusM
 09 Lap 2011 09:31
Hookaz rašė:as cia seip i tema tik parasiau...nors istikro reiktu ir man paciam...jauciu kartais diskomforta kai ner kur prikabint masalo
o uz didziojo ziedo uzkabint nefasonas? nors siaip tai senais laikais zmones buvo neisdidus, smeigdavo kabli i rankenos kasti ar neoprena koki. jei jau labai gaila tos rankenos, gali ant jos kokia gumele uznert, o uz tos gumeles kabliu uzkabinsi. bet tai kiek zmonem lygioj vietoj problemu kitakart kyla man net keista.
 #318121   Vitolis
 09 Lap 2011 11:16
Jokio keistumo nematau. Kai pastoviai pasigendi, kur kablį užkabint. Va ant Finezos irgi nėr. Gimarojus. Tai kaip Saulius rašai, aš ir prisrišau gumikę su kilpuke. O ant Legendos, tai nors ir yr, tačiau priviniota ta kilpa "čerez žopų'' atbulai. Tai kablio viršūne saugotis reik, kad koto neinkabintum.
 #318143   Evaldas Z
 09 Lap 2011 12:00
SauliusM rašė:o uz didziojo ziedo uzkabint nefasonas?
visada kabinu uz ziedo kojeles. kabinant uz tam skirtos kilpeles esu masala pora kart i rankove isiseges, kai einant pakrante pasikisi kota po pazastim, kad atsilaisvintu rankos cigarka prikurt... :-D
 #318318   HIPIS
 09 Lap 2011 18:31
Pas Fineza Prototipa, kilpele isabacinta..jau.. :roll:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis