Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #313734   SauliusM
 24 Spa 2011 20:37
Bratka rašė:Na,as jo lauzt nebandziau.Sauliau jie lengvai luzta?
nu ne tai kad lengvai bet lengviau nei plienas. tu demesio neatkreipei, kad nieks skrutkiu is titano nedaro ir visi abzhymus vamzdelinius naudoja? nu gal ir ne visi, bet skrutkes titanines man asmeniskai matyt neteko...
 #313739   Bratka
 24 Spa 2011 20:42
Na bus matyt kaip jis toliau elgsis,kol kas jis man itkrai paliko gera yspudi,bet jei sakai luzynes,tai geriau kaip ir anksciau nepatingesiu per diena kokiu 5 pavadoku pasikeist susisukusiu ar atsiserpetojusiu
 #313740   SauliusM
 24 Spa 2011 20:44
Bratka rašė:Pas mane ir su abzimais
todel, kad jei skrutke bandysi padaryt, tai arba issivynios pats arba nulush anas. nu OK, galima ta skrutke aukstoj temperaturoj padaryt, bet tik ne namu salygom prie duhovkes matyt..
 #313742   SauliusM
 24 Spa 2011 20:48
Bratka rašė:Na bus matyt kaip jis toliau elgsis,kol kas jis man itkrai paliko gera yspudi,bet jei sakai luzynes,tai geriau kaip ir anksciau nepatingesiu per diena kokiu 5 pavadoku pasikeist susisukusiu ar atsiserpetojusiu
nu as nieko nesakau. gal as durnius nieko nesuprantu paprasciausiai. bet siaip tai speciau kad nemaza tikimybe, kad anksciau ar veliau anas nulush per abzhyma... duokdie kad tada butum guminuka uz du litu o ne zipbaita pasikabines ir ne gyvenimo zuvis kitam gale butu.... vat tokios mintys mane vercia i tuos "titanus" ziuret lengvai skeptiskai.
 #313753   v__1
 24 Spa 2011 21:03
Jei titaninis taip lengvai lūžinėtų, AFW nesiūlytų jo rišti Clinch mazgu. Bandžiau - laiko.

Paveikslėlis
 #313757   SauliusM
 24 Spa 2011 21:07
v__1 rašė:Jei titaninis taip lengvai lūžinėtų, AFW nesiūlytų jo rišti Clinch mazgu. Bandžiau - laiko.

Paveikslėlis
eee, stop, maciau sita siulyma. a tu nematai kad mazgas nera uzverztas ir palaidas beveik? o tu uzverzt pabandyk ta mazga, kas tada bus? ir ar isvis pavykstai padaryt? vat jei cia butu ne mazgas o skrutke, tai jinai issivyniotu su tokiu uzfiksavimu. o kai mazgas, tai vielos galas uzsikabines tipo laiko. nu kaip karabinas kad laiko vielos galui uzsikabinus.
 #313760   Bratka
 24 Spa 2011 21:09
TU cia kalbi apie titanini troselio pavidale,tai ji gal ir gali taip primazgyti...mes gi apie vientiso metalo,ar as kazko nesupratau?
 #313763   SauliusM
 24 Spa 2011 21:12
Bratka rašė:TU cia kalbi apie titanini troselio pavidale,tai ji gal ir gali taip primazgyti...mes gi apie vientiso metalo,ar as kazko nesupratau?
ne, AFW ir vienagysli taip rist rekomenduoja, bet dar kart sakau, paziurekit kaip tas mazgas atrodo. nors... kai nieko geriau nelabai padarysi, tai ir toks mazgas gerai...
 #313766   piatras
 24 Spa 2011 21:16
25lb ir dar gerokai mandresnį titanijų bandžiau visaip raišiot - šnipštas pavyko... o stori kur ant rykliaus turbūt laiko...mačiau jutiubike tąsė sumazgytus ir ne D.Copperfieldas lyg... :cig.
 #313781   v__1
 24 Spa 2011 21:39
Be abejo mazgas labiau neužsiveržia, nes viela standi. Galiukas pas mane neužkabintas, kaip nuotraukoj, tiesiog mazgas (1 vija ilgesnis nei foto) laiko pats iš savęs. Storis 0.35 20 lb.
 #313787   SauliusM
 24 Spa 2011 22:00
piatras rašė:Mano 25lb - 0,25mm :roll:
skirtingas laikymas - skirtingas titano/nikelio santykis lydiny - skirtingas ir kietumas/trapumas
 #313790   HIPIS
 24 Spa 2011 22:15
Vitolis rašė:
HIPIS rašė: ...Dabar is ju puikius sargelius zemai gaminuos ir sau ir draugam :gutgut
Staigiai foto v studiju :) Net indomu paliko. Nors parodytum padarytą :shock:
Ne i tema, bet, kad negrybaut..trumpai..
Fotiko neturiu ir neturesiu, teks vaizduote ijungt..
Konstrukcija.. ,,Titano,, styga, geriausia 24kg., ant galo mikro kilpute is nerzaveikos, sukta ant adatos..O toliau plastiko vamzdelis vielos storio,buna tokiu mikro pludininku rinkinukai..O paskui viskas kaip ir su lafsanu..tas vamzdelis su titanu, sale kitas toks pat valui o juos abu i stambesni igrudu, kuris eina ant virsuneles..
Esme ekstrafast sargelis su nesulauzomom, nesideformuojanciom savybem..
Man jis su bezmatilke :gutgut

Dar karta sori, kad ne i tema..
ps.. sulauzyt lankstant ta kur is rovanos, beveik besansu, tik su replem..
 #313793   SauliusM
 24 Spa 2011 22:29
HIPIS rašė:.. sulauzyt lankstant ta kur is rovanos, beveik besansu, tik su replem..
o jei per zazhyma lankstyt?
 #313803   Xrapas
 25 Spa 2011 06:25
SauliusM rašė:... nieks skrutkiu is titano nedaro ir visi abzhymus vamzdelinius naudoja? nu gal ir ne visi, bet skrutkes titanines man asmeniskai matyt neteko...
Va , veizėk :lol: :

Paveikslėlis

Skrutkė su "abzhymu" :lol:
Čia titanas 0.58 mm, džerkams.
Tvičinginius darau iš 0.35 mm, konstrukcija analogiška, tik vamzduko pakanka vieno.
 #313804   HIPIS
 25 Spa 2011 06:26
Reik sulenkt statu kampa, nemaziau 90' ir lenkt, laust toliau, tada kaskur ties galu suvedimu i horizontale, pokst.
O taip gan teoriska, jog zukles metu kaskas tokio ivyktu..Vizgi 24kg. titanas, storio nezinau, turi stipru stangruma..Sunku kaska ir islenkt, tai yra per kaskokia vieta sulenkt nein...jis visas gali but i spiruokle susuktas o tik atleidi ir issivinioja i pradini tiesuma..

Kolegos tos vielos is ebejaus siuncias, patys juos daros..
 #313831   SauliusM
 25 Spa 2011 10:07
Xrapas rašė:Skrutkė su "abzhymu" :lol:
nu bet be abzhymo tu jos vistiek nepadarysi tos skrutkes nes issivynios...
cia pas tave principe tik mandresnis abzhymo variantas ir tiek.
 #313834   SauliusM
 25 Spa 2011 10:13
HIPIS rašė: O taip gan teoriska, jog zukles metu kaskas tokio ivyktu..
priekinis vobelio ar dzerko dar baisiau kablys uzsimes uz pavadzio vat ir sulenks tau kaip tik ties zazhymu...
is principo gal ir nieko tokio. ale bet su tokiu pavadziu saugus nesijausciau.
gal cia ir psichologija aisku. bet is principo tai cia butu tas pats mano supratimu kaip dulkintis su merga, katra tikrai zinai kad serga AIDS. nu nors ir su prezervatyvu, bet labai linksma matyt nebutu...
gal biski durnas cia ir cenzuruojamas smarkiai tas mano palygiinimas, nu bet pirma galvon sovus mintis buvo butent tokia...
 #313839   Xrapas
 25 Spa 2011 10:51
SauliusM rašė:Xrapai, o kas do kembrikas tas zalias?
Termo. Pasitaiko, kad valas už tų abzhymų kabinasi, tai čia apsaugai.
 #313841   Xrapas
 25 Spa 2011 11:08
SauliusM rašė:
HIPIS rašė: O taip gan teoriska, jog zukles metu kaskas tokio ivyktu..
priekinis vobelio ar dzerko dar baisiau kablys uzsimes uz pavadzio vat ir sulenks tau kaip tik ties zazhymu...
is principo gal ir nieko tokio. ale bet su tokiu pavadziu saugus nesijausciau...
Visumoj tai tikimybė ne tik teorinė :? , kolegos iš jerkbait.ru jau ne pirmi metai naudojasi titaniniais pavadėliais, pasak jų- tokie atvejai nėra reti:
Paveikslėlis
Dabar prieina išvados, kad tokie lūžiai- būtent dėl kablių persimetimo per pavadėlį:
Paveikslėlis
Daugiagyslis titanas irgi turi savų niuansų (su šituo jau teko susidurt ir asmeniškai :e:e ):
Paveikslėlis
Taip kad idealo, kaip ir bet kokiam reikale- nėr :donknow' .
 #313843   SauliusM
 25 Spa 2011 11:16
Xrapas rašė:Termo. Pasitaiko, kad valas už tų abzhymų kabinasi, tai čia apsaugai.
nu zinau kad pasitaiko ir ne taip retai. ir ne tik uz abzhymu bet ir uz skrutkes galu. uztai ir klausiu kas cia tokio ir is kur.
 #313844   SauliusM
 25 Spa 2011 11:22
Xrapas rašė:Taip kad idealo, kaip ir bet kokiam reikale- nėr :donknow' .
nu nezinau, UL jei netvicint yra volframas, velkiaut trosiuks plieninis, o viskam kitkam AFW tooth proof kaip ir idealu man...
nu dar aisku kartais pagalvoju apie kokio milimetrinio storio FC panaudojima, bet pamastymai ir lieka pamastymais kolkas.

o del titano naudojimo, tai klausiau kokia prasme ana naudot(nu neskaitant ilgaamziskumo, kas yra neaktualu jei netingi plienini sulankstyta persirist), bet taip nieko ir neisgirdau. vien tik diskusijas apie tai luzta anas ar neluzta. tai jei jokiu kitokiu prasmiu, kuriu buciau nepastebejes, ner, tai tegu sunes eda ta titana, katras dar ir luzinet priedo linkes ir brangesnis uz pliena gerokai.
 #313846   vava
 25 Spa 2011 11:43
nuvaziuotum tu pas Xrapa, ir pamainytum ant cizu pokelio ta titanini made by Xrapas. O paskui galetum jau is asmenines patirties paporint :)
maziau teoriju butu.. :)
 #313847   SauliusM
 25 Spa 2011 11:46
vava rašė:nuvaziuotum tu pas Xrapa, ir pamainytum ant cizu pokelio ta titanini made by Xrapas. O paskui galetum jau is asmenines patirties paporint :)
maziau teoriju butu.. :)
prie progos gal. bet kadangi jokio esminio poreikio tam titanui nejauciu, tai ir progos neskubinu... nors is principo tai kokia ten patirtis gali but. zvejojau zvejojau, viskas labai zjb. o po kurio laiko fyst ir nuluzo ir vobleriui uz pydisoka ateeee :/braj; i kam man reik tokios patirties?
 #313850   Xrapas
 25 Spa 2011 12:28
SauliusM rašė:...ne tik uz abzhymu bet ir uz skrutkes galu...
Viršutinę skrutkę patepu arba epoksidke, arba tiesiog laku, kad susiformuotų toks mažyyyyytis rutuliukas- irgi padeda.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė