Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #312388   HIPIS
 18 Spa 2011 14:53
Menke
Arba kaska netaip esi suprates arba netokius ciupinejes.. :roll:
As trumpu per ULspiningo sezono uzdaryma, nuo OMar dovanu gaves..
Na.. :gutgut ..tikrai tai ko reik maziem voblikam..Ir viela tikrai neperstora..nelabai ji ten 0,3mm :roll: gal kaskas sumaisyta, gal tie ilgesni tokio diametro..Ale nemataves nezinau, bet uz mano is 0,16mm stygos nekazi kiek storesni, nors biski yra..bet tikrai nepasakyciau, kad 0,3 :roll: ..pats tas UL.. :gutgut
 #312432   blight
 18 Spa 2011 19:05
Xrapas rašė:bet žvejoju dažniausiai stambesniais vobleriais, tai prieš žvejybą rišdamas kažkodėl ilgesnį išsitraukiu :roll:
Aš tai žinau dėl ko... ir galiu primint dar :-D Per "kupiškia" mycą palikau pavadokus namuosna, tai paprašiau gero dėdės Xrapo paskolint titaninį, tai va ten buva nežinau, gal 22-24cm pavadoks, na ir ką? Kai kalė kažkokia žvairė per mano "klakin minou" tai tik valo gala parsitenpiau :-byta: Šiaip tai aišku čia būtų Xrapas kalčiausias, bet kad pradžioj dar kaip žinodams davė rinktis, ir paėmus sako "tai gal ilgesnį?", sakau tai "aj užteks" :roll:
Tai dabar iš 30lb'sinės titankės darausi 30cm ilgio. Mman tokie ilgi nemaišo voblerių darbui, gaudau jais ir mažesniais, kaip JL120-SP, 75-tukams pointeriams, 65-tukams rip'n minnow ir pan - šituos jau lėtai skandina... bet gi galima prieky užsidėt putplastuko gabaliuką ;-)
 #313006   Ovkas
 21 Spa 2011 09:14
Kai gaudėm su Menke, Rigga paėmė rimtesnė lydeka ir apžiojo visa 9 cm. voblerį ir beveik visa 10 cm. pavadėlį.
Gerai kad pavyko į čerpoka įprašyt.
Daugiau tokio trumpo niekada nesidėsiu.
OMar rašė:Apie ka ir kalba. Per trumpi kam? valgyt? ismest? ar naudoti dzerkui? Bendrinis apibendrinimas vienareiksmiai issakytas netinka. Turi buti paaiskinimas kam per trumpa ;)
P.S. man nenukando dar nei karto joks zuvinas....
 #313012   SauliusM
 21 Spa 2011 09:45
9cm vobleriui toks tikrai per trumpas. bet vobleriam iki 7cm mazdaug viskas normaliai. kiek dar reiks pakartot. kad pavadelis negali but per ilgas ar per trumpas is principo. reikia atsizvelgt i tai su kokiu masalu kombinacijoj ana naudoji ir kokiom salygom. nes pvz bvelkiaujant tai man ir 40cm trumpokas pavadys.
 #313059   Rapalas
 21 Spa 2011 11:47
Aš tai naudoju iš pirmos stygos ir vistik negaudant mepsais man pats geriausias daiktas. Ir gali pasidaryti kokio nori ilgio, kad ir metro velkiavimui, kainuos tik 5 lt :) O jei trumpesni tai iškart pigėja.
 #313063   SauliusM
 21 Spa 2011 11:59
Rapalas rašė:Aš tai naudoju iš pirmos stygos ir vistik negaudant mepsais man pats geriausias daiktas. Ir gali pasidaryti kokio nori ilgio, kad ir metro velkiavimui, kainuos tik 5 lt :) O jei trumpesni tai iškart pigėja.
tai dafiga brangiai ta styga kainuoja. AFW tooth proof zymiai pigiau, dirbt maloniau nes metalas siek tiek minkstesnis, plius gali pirkt ana ir kamufliazines spalvos. kai atradau sau AFW tai visos stygos ir poliofkes tapo kazkokiu nesusipratimu.
http://www.americanfishingwire.com/toothproof.asp
ar kas nors kokiu nors kitokiu pastebejimu stygu ir poliofkiu naudai galetu pateikt?
 #313067   Ovkas
 21 Spa 2011 12:07
O vat mažiems bobikams tie pavadėliai irgi nelabai. Nes jie labai sunkūs ir tai stipriai gadina bobikų darbą. Naudojau su 1 nr. styga ir 7 cm Rigga.
Aš kiek bandžiau tai mažyliam vis tik geriausiai garmoškiniai / volframiniai pavadėliai.
SauliusM rašė:iki 7cm mazdaug viskas normaliai. kiek dar reiks pakartot. kad pavadelis negali but per ilgas ar per trumpas is principo. reikia atsizvelgt i tai su kokiu masalu kombinacijoj ana naudoji ir kokiom salygom. nes pvz bvelkiaujant tai man ir 40cm trumpokas pavadys.
 #313072   SauliusM
 21 Spa 2011 12:20
Ovkas rašė:O vat mažiems bobikams tie pavadėliai irgi nelabai. Nes jie labai sunkūs ir tai stipriai gadina bobikų darbą. Naudojau su 1 nr. styga ir 7 cm Rigga.
Aš kiek bandžiau tai mažyliam vis tik geriausiai garmoškiniai / volframiniai pavadėliai.
jei netvicinsi o sapalinius mikrokrankiukus tolygiai tampysi tai taip. bet tvicint su minkstais volframiniais tai gal tiekto...
 #313075   Rapalas
 21 Spa 2011 12:34
O lt yra tu AFW? Ir kiek kainuoja? Nes styga viena kainuoja 5lt, tai manau nėra brangu, o susisuka ir laikosi gerai. O kas lieka mikro vobleriukus tai as arba trumpa darau iš stygos arba naudoju iki 2,5kg pavadukus iš volframo ar iš ko ten jie, pigus tie 5lt 2 vnt.
 #313078   SauliusM
 21 Spa 2011 12:44
Lietuvoj AFW kazko maciau vietom, bet tooth proof serijos nemaciau. bet nezinau jokiu problemu atsisiust. ir jei 2 nr tai uz kazkas 17$ iseina kazkas 200 metru vielos... ten ja ant svorio parduoda po 1/4 svaro supakuotas kas yra 114 gramo vielos. tai skirtingo svorio skirtingas ilgis gaunas. kuo storesne tuo maziau. nu yra surasyta toj nuorodoj kur imeciau.
 #313083   Xrapas
 21 Spa 2011 13:39
SauliusM rašė:Lietuvoj AFW kazko maciau vietom, bet tooth proof serijos nemaciau...
Cabeloj nesimato visai, o kitur, kur aptinku, sveriamos nėra...tik fasuota po 30 pėdų.
Užvakar beje sukau iš šitos:
http://www.leadertec.com/store/product. ... 052fc377cc
Diametrai atitinka AFW, stangrumas, kiek galima spėt- irgi.
Susisukau keletą iš Nr3 /0.3 mm (20 cm ilgio :oops: ), gal ryt pavyks išmėgint :roll:
 #313087   Rapalas
 21 Spa 2011 13:51
Jei šita laiko 14kg, idomu kiek styga pirmo numerio laiko :) O siustis iš užsienio užknisa mane, ten siunčia ten nesiunčia, ten tarpininku reikia ten nereikia, nueinu sumoku 5 lt ir turiu styga. Pasidarau pavadėliu zvejoju, baigiasi vėl 5 lt ir ramu.
 #313108   Xrapas
 21 Spa 2011 15:17
Rapalas rašė:...kiek styga pirmo numerio laiko...
Pasidomėjau pas muzikantus- labai jau tų "pirmų stygų" įvairių būna, nuo 0.228 iki 0.406 mm... :?
 #313112   Ovkas
 21 Spa 2011 15:40
Nori tikėk, nori nea bet per gera pusdienį Rigas 7 ir Orbitas 8 nei karto neužkibo už volframo.
bandžiau su styga, darbas tragedija.
Su 9 viskas ok, be problemų, bet mažesniems :/nek
SauliusM rašė:
Ovkas rašė:O vat mažiems bobikams tie pavadėliai irgi nelabai. Nes jie labai sunkūs ir tai stipriai gadina bobikų darbą. Naudojau su 1 nr. styga ir 7 cm Rigga.
jei netvicinsi o sapalinius mikrokrankiukus tolygiai tampysi tai taip. bet tvicint su minkstais volframiniais tai gal tiekto...
 #313565   SauliusM
 24 Spa 2011 09:20
Rapalas rašė:...siustis iš užsienio užknisa mane, ten siunčia ten nesiunčia, ten tarpininku reikia ten nereikia...
nu akmens amziuj matyt ir mesos pirkt i parduotuve nieks neidavo. nueini sakydavo miskant turbut, jobnini akmeniniu kirveliu mamutui galvon ir yr mesos...
 #313569   Bratka
 24 Spa 2011 09:28
Vakar ismeginau titanini pavadeli :gutgut ,turejau 10 lydekiniu jomu 6 vnt. istraukiau,dar i visokius kelmus,nendres buvau iseges teko traukt su didele jega,bet pavadelis liko kai naujas,manau jis vertas tu pinigu.
 #313597   Xrapas
 24 Spa 2011 10:47
Bratka rašė:...Dragonas...apie 10lt vnt...
Pas juos titaniniai yra dviejų rūšių: viengysliai ir iš 1X7 troselio.
Kurį būtent naudojai?
 #313689   HIPIS
 24 Spa 2011 18:15
Rovana Titanineis prekiauja..
Pries pora metu irgi kelis isigijiau viengyslius, labai net patiko :gutgut ..
Bet..vienas rankose NUTRUKO :shock: ..tiesiog timtelejau vobleri noredamas paziuret uzsegima, kaip laiko ar nesidformuoja..timtelejau gal tik iki poros kg. jega..na tiek, kad paziuret kaip segtukas susikabina. Ir per kaskur viduri pokst :shock:
Ant pakuotes uzrasas jog keturiolika kg. laiko..nu zodziu kaskaip nejauku pasidare, meciau as juos i sona..
Dabar is ju puikius sargelius zemai gaminuos ir sau ir draugam :gutgut
 #313717   Vitolis
 24 Spa 2011 20:08
HIPIS rašė: ...Dabar is ju puikius sargelius zemai gaminuos ir sau ir draugam :gutgut
Staigiai foto v studiju :) Net indomu paliko. Nors parodytum padarytą :shock:
 #313729   SauliusM
 24 Spa 2011 20:26
vat jus man paaiskinkit, kokia yra prasme pavadeliam naudot titana? ar nitinoli kad jau taip, nes gryno titano vistiek tam nenaudojat o tik jo lydini su nikeliu vadinama nitinoliu? nu ok, as suprantu kad jis ilgiau islaiko savo forma ir isbuna nesideformaves. nu bet kaip norit taip sakykit jis yra trapesnis uz pliena ir masalo ar laimikio praradimo rizika del pavadelio luzimo elementariai dideja. butent ne nutrukimo o luzimo.
tai negi jau tokie brangus tie plieniniai pavadeliai, kad del pavadelio ilgaamziskumo rizikuot pvz brangiu vobleriu ar galu gale gyvenimo laimikiu? nu bliaha, vienas prarastas del luzusio pavadelio zipbaits vobleris kainuoja ta pati, ka kokie ~500 pavadeliu is AFW tooth proof. tai as anu galiu kad ir 5 per zvejybasuvaryt irman mazai galva del to skaudes. ar jau pavadeli suvaryta persirist sunku labai? ar cia kas yra?
gal visgi yra kazkokia prasme titaniniu pavadeliu uz ziaurius pinigus naudojimo, kurios as durnas neiziuriu? :roll:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė