Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #310661   Tadass
 10 Spa 2011 21:10
SauliusM rašė: dar paprasyk kad rusam isaiskintu, kuom skiriasi Pabaltijo saliu okupacija nuo aneksavimo ir tepabando rusai neklausyt jo paaiskinimu :!:

...
uz sito istatymo vykdyma ar nevykdyma atsakingas esi tu, kai zvejoji. ir tas paaiskinimas vertas tik tiek, kad jei klausimas nueis iki teismo tai sau kaip svelninacia aplinkybe galesi ji istraukt. mol va as avansu domejaus ir oficialus asmuo man taip pasake, nu tipo labai atsiprasau bet buvau suklaidintas oficialaus asmens. aisku tas galios tik tau o ne visiem tai forume persiskaiciusiem. nes atsakyma gavai tik tu o forume visi skaitem jau nebe Graiciuno o tavo rastus. kur tu lygiai taip pat efektyviai galejei parasyt, kad Graiciunas tau rase, jog jei tu aplinkos ministra gatvej pasigaves ikalsi vini jam i galva tai tu pries istatyma busi nekaltas nes ministram galima vinis i galva kalt su salyga kad anys yra ne trumpesni nei 9 coliu...
o siaip jokiu oficialiu paaiskinimu niekur oficialiai as nesu mates, tik ivairias citatas forumuose, kuriom tiket ar ne tai klausimas yra tiket ar ne cituojancio garbes zodziu.

Patark i ka reiketu kreiptis del sito punkto isaiskinimo, kad tos institucijos atsakymo nereiketu lyginti su pamokslavimais rusams okupacijos klausimais? I prezidente, kaip dabar madinga, i konstitucini teisma, i policija ar i poliklinika? :grin: As neradau tinkamesnes vietos, nei Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugo departamantas ,Gamtos istekliu skyrius.

Kiek as zinau Lietuvoje uz istatymu vykdyma yra atsakinga Vykdomoji valdzia (vyriausybe, ministerijos, departamentai ir t.t.). Visa gvardija biurokratu gauna algas is biudzeto, o tu man siulai is idejos priziuret istatymu vykdyma? Aciu ne, geriau ta laika su savo vaikais pazaisiu. As turiu laikytis istatymu, o ne juos vykdyt.

Kaip matau 8 punktas daug, kam, o jei tiksliau beveik visiem kelia klausimu, tai gal padiskutuokim i tema, jei jau ta diskusija vyksta?

P.S. Sauliau - ar dar neatsibodo? man jau biski taip (ta prasme teorine filosofija uzsiiminet :) )
 #310674   hipy
 10 Spa 2011 21:34
Tadass rašė:hipy - rainuotus veziukus tai pamirsai, bet kokiu atveju. O apie dumbla MZT nieko neuzsimenama :ks>
vistiek su GA geriau kalbet kai bagazinej 7 kg be veziu, nei 12 kg ir su kalnu rainuotuju...
 #310680   Tadass
 10 Spa 2011 21:46
Vegys rašė:Vidaus vandenys - nėr kuršmarės, bent jau MŽT tą išskiria. Todėl šios tavo pastabos nesupratau ... :oops:
Sitoj vietoj tu teisus - Kursmares nepriskiriamos vidaus vandenim :oops:, bet vis tiek galejai padidinti laimiki neapribodamas karpio svorio 4.999kg ;-)
Vegys rašė: Ale man asmeniškai buvo neaiški ši taisyklių vieta : "neskaitant paskutinės sugautos žuvies svorio, ir išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris yra didesnis nei šiame punkte nustatyta norma". Dėl jos aš ir dėjau paskutinę žuvį 4.999 kg. Paaiškinkit kas galit šią vietą, kaip jūs ją suprantant.
As suprantu taip - jei pirma pagavai 20 kg karpi - viskas, daugiau zuvies (skaiciuojamos kg) negali imti, kadangi "vienos žuvies svoris yra didesnis nei šiame punkte nustatyta norma", taciau jei prigaudei 4.999 kg kuoju ir paskutinis tau uzkibo 20 kg karpis - tu gali pasiimti ir karpi ir kuojas, kadangi laimikis skaiciuojamas " neskaitant paskutinės sugautos žuvies svorio"
Vegys rašė:
Tadass rašė:Su salyga, kad Baltijos, Kursmariu ir likusiu vidaus vandenu laimikis skaiciuojasi atskirai
Aš nei MŽT, nei Graičiūno atsakyme šito neradau parašyta ... :roll:
As irgi neradau - todel si vieta kol kas ir man neaiski. :-D
Vegys rašė:O jei skaičiuojasi kartu, įdomi situacija. Pvz sugavai jūroje 6 kg plekšnių. Ar dar gali eit į Kuršmarias žvejot ar ne ? :)
Aš sutinku, kad visi šie mūsų klausimai daugiau teoriniai. Praktikoje tiek nesugaunam :) Ale taisyklėse turėtų būt numatyti visokie klausimai/atsakymai. Tas pats neaiškumas kaip ir dėl "Per parą leidžiama sugauti" - kas yra para ? Nuo 0 iki 24 val ar tiesiog 24 val intervale ?
kai as bandziau aiskintis sita punkta, tai patys inspektoriai velesi ir nezinojo ka atsakyt, kol galiausiai pasakydavo - mes prie tokiu smulkmenu nesikabinejam :twisted:
 #310688   Vegys
 10 Spa 2011 22:23
Natūralu. Kaip jie gali įrodyt tu žvejoji parą ar penkias ?
P.s. diskusijos apie 8 punktą vėliau bus perkeltos į tam tinkamą temą.
 #310691   Agis
 10 Spa 2011 22:32
Tadass rašė:Uzduodu klausima MZT taisyklems patikrinti. Kadangi taisyklese yra "diskutuotinu" vietu, gali buti, kad mano sugalvotas atsakymas, gali kelti diskusiju. O bet taciau, jei ir atsakymas ir bus uzvetuotas - nauda is sito klausimo aptures visi, kas bandys i ji atsakyti. Taigi:

Kiek Lietuvoje galima daugiausiai pagauti per para, nepazeidziant MZT?
Man rodos į viską reikia žiūrėti paprasčiau.Manau gaudyk į sveikatą kiek nori, jeigu sugebi jas paleisti gyvas :-D

Į laimikį neįskaitomos žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį.
 #310703   SauliusM
 10 Spa 2011 22:55
Agis rašė:Į laimikį neįskaitomos žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį.
nu daba galima aisku ir prie Agio prisifist ir padiskutuot kurios zuvys yra gyvybingos o kurios ne ir kuom gyvybingos nuo negyvybingu skiriasi ir isvis jei zuvis patyre psichologini stresa jinai gyvybinga ar ne. bet tiekto. man jau atsibodo. tai kitiem sita malonuma paliksiu jei norinciu tuo uzsiiminet atsiras. nu prie Agio del gyvybingumo prisifist ta prasme...
 #310705   SauliusM
 10 Spa 2011 22:58
Tadass rašė:Patark i ka reiketu kreiptis del sito punkto isaiskinimo
i nieka kreiptis nereik. paprasciausiai nereikia sau be reikalo durnus klausimus uzdavinet tai ir kreiptis i jokius durniu namus del atsakymu nereikes. pas mane firmoj toks ukrainietis vienas dirba, tai ans tokiem atvejam labai gera patarle ar tai priezodi turi. nu tipo "problemy budem resat po postupleniju"...
 #310708   Agis
 10 Spa 2011 23:08
Kadangi "gyvybingumas" nėra apibrėžtas tai lieka laisvė pačiam nustatyti ir manau kiekvieną dar nesudžiūvusią žuvį, reikalui esant gali pristatyti kaip gyvybingą, a kad ji nenori plaukti, tai čia jau jos problema :-D
 #310709   SauliusM
 10 Spa 2011 23:11
Agis rašė:Kadangi "gyvybingumas" nėra apibrėžtas
manyciau, kad tai yra istatymo spraga. reikia kreiptis i Graiciuna turbut, kad apibreztu gyvybinguma '''bum nors ne, geriau antsyk Grybauskaitei laiska rasyt su kopija konstituciniam teismui :-D
 #310711   Agis
 10 Spa 2011 23:25
Nereiks tos Grybauskaitės, vat Xrapas atsiplaukios, atitampys malkas po Didžiulį ir bus geriausia Konstitucija :-D
 #310729   Tadass
 11 Spa 2011 07:55
SauliusM rašė:
Tadass rašė:Patark i ka reiketu kreiptis del sito punkto isaiskinimo
i nieka kreiptis nereik. paprasciausiai nereikia sau be reikalo durnus klausimus uzdavinet tai ir kreiptis i jokius durniu namus del atsakymu nereikes. pas mane firmoj toks ukrainietis vienas dirba, tai ans tokiem atvejam labai gera patarle ar tai priezodi turi. nu tipo "problemy budem resat po postupleniju"...
Klausimas tai nera durnas, vat taisykles tai tikrai durnai surasytos. Jei zvejoji, tai turi zinot taisykles ir ju laikytis. Tai jei tu ju nesupranti tai kaip ir nelabai zinai ko laikytis.
problemy budem resat po postupleniju
Tak ano i bylo - iskilo kalusimas ar galima per para pagaut 1 slaki ir 1 lasisa, nes is taisykliu formulavimo nelabai eina suprast. Kreiptasi i gyvosios gamtos departamenta, nes (jei nepaveda atmintis) butent jie surase tas taisykles - tai kas geriau zinos kas tureta omeny, nei patys kurejai?

Ar neatrodo, kad pats pradejai ne ten slieku ieskot? Bet gal jau baigiam si dialoga, nes kaip matau ir man ir tau jau atsibodo rasyt apie ta pati :-D
 #310738   hipy
 11 Spa 2011 08:09
Agis rašė:Man rodos į viską reikia žiūrėti paprasčiau.Manau gaudyk į sveikatą kiek nori, jeigu sugebi jas paleisti gyvas :-D

Į laimikį neįskaitomos žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį.
nedelsiant - as suprantu, tai iskart nukabinus nuo kabliuko... tai didziausias brakusha pas mus tada makaule, bo anas jas dar sieteli kelias valandas muchina... kadangi as tiek nepagaunu, tai as "geresnis"...
 #310742   Agis
 11 Spa 2011 08:20
makaulius su balta žuvimi išsitenka leistinuose kiekio rėmuose, o plėšrias kiek matau laidose paleidžia tik pagavus ir papozavus, taigi nereikia turėti pagiežos (nemačiau šypsenėlių po mintimis) ir pavydo, kad kažkas dar vis sugauna ir tai parodo savo laidose ;-)

Matau jau čia mes visi nugrybavome nuo pagrindinės temos ir klausimo :oops:
 #310744   hipy
 11 Spa 2011 08:27
na jei jau jum reikia kaip "dlia osobo tupych" ir is konteksto nesuprantat, tai prasom : :-D
tikrai gali garantuot, kad sieteli pas ji daugiau 5 kg nebuna? :-D
 #310746   SauliusM
 11 Spa 2011 08:30
Tadass rašė:Tak ano i bylo - iskilo kalusimas
klausimas dar ne problema. problema yra tada, kai turi prilupes belekiek zuvies ir nezinai pasiimt ana su savim ar paleist. kadangi dazniausiai visas zuvis paleidziu tai problemos ir nera. o jei kada kokia lydeka ar dvi pasiimu pasikepimui tai ten belekokiu atveju iki normos daleko krasyvo. taip kad su pasistojusiais klausimais nereikia sau kurt virtualiu ir butaforiniu problemu.
 #310747   SauliusM
 11 Spa 2011 08:32
hipy rašė:na jei jau jum reikia kaip "dlia osobo tupych" ir is konteksto nesuprantat, tai prasom : :-D
tikrai gali garantuot, kad sieteli pas ji daugiau 5 kg nebuna? :-D
galiu garantuot kad man giliai nesvarbu kiek ten tu kg pas ji sietkoi lygiai kaip ir giliai nesvarbu paleidzia jis ana ar po pomidorais uzkasa idant anas gaudo visokia vobla menkaverte...
 #310748   Agis
 11 Spa 2011 08:33
Man ne tik šypsenėlių reikia, bet ir gramatikos, taisyklingos rašybos...( juk forumas dar vis lietuviškas) tačiau ir neradus viso to, nekyla ranka parašyti, kad žinutės autorius yra visiškas nemokša ar nesugebantis persijungti kompiuterio į lietuvišką šriftą.
 #310773   hipy
 11 Spa 2011 09:18
Agis rašė:Man ne tik šypsenėlių reikia, bet ir gramatikos, taisyklingos rašybos...( juk forumas dar vis lietuviškas) tačiau ir neradus viso to, nekyla ranka parašyti, kad žinutės autorius yra visiškas nemokša ar nesugebantis persijungti kompiuterio į lietuvišką šriftą.
Agi, parasyk man tikra laiska, as tau atrasysiu ir taisyklingai, ir gramatiskai... :-D Bus pageidavimas adresa gausi i PM
 #310831   Xrapas
 11 Spa 2011 13:46
Agis rašė:...Xrapas atsiplaukios, atitampys malkas po Didžiulį ir bus geriausia Konstitucija...
Negana kad lydekos visą savaitgalį :aina-sikt atsukusios buvo, tai čia dar jūs triukšmą keliat :-byta: :lol: ...
Manau taip: Žaidimo Taisyklėse yra gan konkretus formulavimas:
"...į klausimą- mįslę turi būti konkretus ir vienas, aiškus atsakymas..."
Kaip paaiškėjo- šiuo atveju MŽT, deja, ne tas šaltinis, kuriuo galima būtų remtis :donknow' , todėl:
- didelis dėkui Tadass už sukeltą diskusiją;
- didelis dėkui visiems dalyvavusiems joje -:saliut
Tadass, tikiuosi, nesupyks, jei paprašysiu klausimą pakeisti :roll: .
 #310887   Tadass
 11 Spa 2011 15:43
ne nesupyks :-D Visose sitose blevyzgose nei pats velnias nebesusigaudytu - kur kas ir apie ka :lol:

Siaip, teisingas atsakymas i si klausima gali buti tik 1 ir jis gali remtis tik 8 MZT puktu. Ta atsakyma tures pateikti tie kas sudare tas taisykles ir yra atsakingi uz ju vykdyma. Man buvo idomu, kaip zvejai supranta si punkta. Savo nuomone isreiske tik Vegys, sunnuva ir hipy. Toliau buvo tik filosofiniai pamastymai apie teismus , advokatus, ukrainiecius, graiciunus ir pan. :-D
Ka supratau - tai, kad ne man vienam, bet daugeliui zveju 8 MZT punktas yra iki galo neaiskus. Bus proga issiaiskint :ruko
 #310945   SauliusM
 11 Spa 2011 19:44
Tadass rašė: Man buvo idomu, kaip zvejai supranta si punkta.
dar ilgai kaku malsi su savo socialiniais eksperimentais? :lol: idomu mat jam buvo ... :lol:
 #310957   Tadass
 11 Spa 2011 20:10
O ka veikt, kai toks sh...nas oras uz lango :) ir tik nesakyk, kad tau neidomu buvo, nes buvai kaip ir aktyviausias dalyvis sitam ziburely -liežvis
 #311074   Tadass
 12 Spa 2011 09:42
Su salyga, kad pries tai buves klausimas issiplete per 4 puslapius, duodu trumpa ir tikiuosi aisku klausima:

Kam naudojamas toks kabliukas? Atsakymas - zuviai gaudyt - nepriimamas, kaip savaime aiskus. Pries atsakant galima pasitart su advokatu :)

Paveikslėlis
 #311082   pensininkas
 12 Spa 2011 10:05
http://www.bassfishin.com/terminal-tack ... -hooks.php
Gamakatsu's new Skip Gap hook
pagal viska, jei teisingai supratau, skirtas naudoti guminiams masalams, kai ant dugno daug kliuviniu, kad masalas eitu nesikabindamas.

t's tough enough to skip a soft bait under docks and overhanging trees even if the bait stays in place, even if it never did ball up in a wad on the hook... but that's often what happens when skipping. So it was great to find out about Gamakatsu's new Skip Gap Hook. The company claims you can throw it hard, slam it off the water when skipping, bounce it off stuff on the way under. It's almost impossible for soft baits to come over the offset and down the shank of the hook, boasts the company. It has a unique offset shape, called a V Bend, that holds soft baits firmly in place so they do not come off when skipping them under docks and bouncing them through thick cover. Baits last longer and work better, and the hook even keeps those super soft baits from sliding down, says Gamakatsu.
Paskutinį kartą redagavo 1 pensininkas. Iš viso redaguota 12 kartus.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 25
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė