Tadass rašė:dar paaiskinu kodel Vegio ats neteisingas - net su salyga, kad gaudyta vidaus vandenyse, galima buvo parasyti kad galima pagauti 6.999 kg mariose + karpi
Vidaus vandenys - nėr kuršmarės, bent jau MŽT tą išskiria. Todėl šios tavo pastabos nesupratau ...
Tadass rašė:, kurio svoris gali buti daug didesnis nei 4.999 kg (nes paskutines zuvies svoris nesiskaiciuoja i svori ir jis gali buti kad ir 20 kg.)
Dėl paskutinės žuvies svorio susimasčiau tik po laiko, tada parašiau, kad žinau kaip svorį padidint

Ale man asmeniškai buvo neaiški ši taisyklių vieta : "neskaitant paskutinės sugautos žuvies svorio, ir
išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris yra didesnis nei šiame punkte nustatyta norma". Dėl jos aš ir dėjau paskutinę žuvį 4.999 kg. Paaiškinkit kas galit šią vietą, kaip jūs ją suprantant.
Tadass rašė:Su salyga, kad Baltijos, Kursmariu ir likusiu vidaus vandenu laimikis skaiciuojasi atskirai
Aš nei MŽT, nei Graičiūno atsakyme šito neradau parašyta ...
O jei skaičiuojasi kartu, įdomi situacija. Pvz sugavai jūroje 6 kg plekšnių. Ar dar gali eit į Kuršmarias žvejot ar ne ?

Aš sutinku, kad visi šie mūsų klausimai daugiau teoriniai. Praktikoje tiek nesugaunam

Ale taisyklėse turėtų būt numatyti visokie klausimai/atsakymai. Tas pats neaiškumas kaip ir dėl "Per parą leidžiama sugauti" - kas yra para ? Nuo 0 iki 24 val ar tiesiog 24 val intervale ?
O jei kabinėtis taip kaip kad nekaikurie kiti

kabinėjasi - taisyklėse juk parašyta, kad "Per parą leidžiama sugauti" - reiškias, sugavai 3 upėtakių mailius ir marš namo (taisyklėse juk parašyta "sugauti", o ne "paimti"). Nusipirkai licenziją, sugavai neūžaugą šlakiuką - marš pirkt naujos licenzijos, nes licenzija leidžia pagauti 1 šlakį ar lašišą

Ale aš dėl šio punkto nesikabinėju ...
P.S. klausimas geras, tik kad kol kas tikslaus atsakymo kaip suprantu nė vienas neturim ...