Sveiki visi!!!Atėjo laikas paskutiniam mano reportažui...-Šamą begaudant.
Iškarto noriu padėkoti gerbiamam forumiečiui Wytux už sutektą informaciją apie žvejyba jo krašte

Dėkui Jums!!!
Taigi buvau išvykęs savaitėlei pailsėti į Druskininkus.Ir kaipgi be meškerių

.
Dar pernai ten atostogaudamas,iš vietinių žvejų sužinojau duobę Nemune,ties betonine krantine.Ir jie prasitarė,kad ten nemažai šamų...Aš iškart pradėjau planuoti jų žūklę kitoms atostogoms...
Štai ir atėjo tos atostogos,o aš vėl Druskininkuose

.
tik šį kartą aš jau turiu meškerę kuri tiks jiems gaudyti ir esu pasiruošęs.Įrankis-mano stipriausias kotas jūrinis pilkeris 2,10m.ir iki 300g užmetimo.Ritė karpinė;valas-0,35mm.:kabliukai Kamatsu 1 nr.unguriniai-starkiniai(truputį mažoki).
Atvykus į Druskininkus mus pasitinka nekoks oras-žvarbu,vėjas,dulksna.Todėl vakariop nueiniu šiaip pamėtyti spiningėlio,ir iš antro metimo,ties Ratnyčėlės žiotimis pajuntu smūgį ir po trumpos kovos į krantą išvelku lygiai 1 kg lydekioką

Deja fotoaparato nebuvau pasiėmęs(o žuvį turėjau paleisti)nuotraukos nėra...

daugiau tą vakarą žuvų nepagavau
Kita diena džiugino karščiu ir Saulės spinduliais.Žinodamas kad šamui tokie orai patinka vakariop nuėjau pasėdėti prie tos duobės.Užkabinu 5 naktinius sliekus ir užmetu įrankį.Ramiai pasėdėti neteko,nes pugžliai vis nugrauždavo sliekus ir tekdavo permetinėti,bet permetinėjimas atsipirko-po geros valandos įrankis gerokai sudreba,karpinis stabdis prasisuka ir aš greit pakertu žuvį,iškart suprantu jog tai mažiukas šamas,nes vis bandė prisispausti prie dugno,bet aš greitai jį iškėliau ir ištraukiau,pasveriu-600g.-
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Laimingas ir patenkintas tuo,kad pagavau bent mažą šamuką ir sau įrodžiau kad jų čia yra.Paleidžiu jį,bet foto neišėjo todėl čia nekeliu.
Žvejoju toliau,neužilgo atras kibimas,bet kokius keturis kart stipresnis,kertu ir jaučiu kad bus tikrai didesnis,truputį pavarginu ir jau prisitraukiu arčiau ir jis tik staigiai nėrė gilįn ir užkliuvo už kažko(vietiniai sakė kad ten palei krantinę yra primesta visokiausių nesąmonių)ko tik nedariau ir akmenis svaidžiau ir tampiau į visas puses kol nenutraukiau.Iš sistemos neliko nieko. Galvoju kad buvo toks apie 5-8 kg.Nenusimenu,žvejoju toliau. Kelias valandas prasėdėjau sliekai baigėsi, užkabinu paskutinius ir pradedu krautis daiktus ir tik did dilin, kibimas!!!Pakertu ir gana greitai į krantą iškrapštau 400g šamuką-
Uploaded with
ImageShack.us ir tuoj paleidžiu ir jį -
Uploaded with
ImageShack.us
Tuom tos dienos žvejybą baigiu.
Kita diena tokia pat graži kaip ir vakarykštė todėl pavakariais vėl susiruošiu į žūklę.
tik atėjus ir užmetus meškerę-kibimas į kranta išprašomas vėl toks 600g šamukas-
Uploaded with
ImageShack.us
paleidžiamas-
Uploaded with
ImageShack.us
Daugiau deja apart kelių dešimčių pūgžlių nieko nepagavau...
Kelis kartus dar ėjau gaudyti šamų bet nieko gero nepagavau tik sutikau vieną tikrai daug patyrusį šamininką kuris detaliai nupasakojo duobės kontūrus, gyli ir kitus niuansus šamų žūklėje ir net pats užmetė į geriausią vietą..
dar kitą dieną sutikau dar vieną šamistą kuris jau kelis metus šamus gaudo vien spiningu-karpinis kotas 0,5 valas ir sunkus didelis riperis velkamas palei dugną. Šiemet jis jau sugavo du šamus po 25kg!!!būtent ten

.Norėdamas išbandyti jo taktiką kitą dieną aplenkiau žūkles parduotuvę ir nusipirkau tokį didelį riperį,dėja nieko nepešiau-praradau jį jau tą pačią dieną...
Tai tiek iš manęs šį kartą,tikiuosiu susitiksim dar ne kartą!!!
O pabaigai dar kelios nuotraukos:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Dzūkijos miškuose tikrai apstu grybų

:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with