Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #301656   p.arturas
 31 Rgp 2011 08:18
ka cia aiskinat auksarankiu saltkalviu draugams. kiek metu tam saltkalviui? spoju min 50. ir bus jam geriausia masina zigulys, paskui ascona, golpas ir silke. kitos jau sudetingesnes, nera ardes, del to ir sudas. zodziu to ko nesupranta tas yr blogai.
vazinejau 3 metus citroen xantia, liuks masina, beveik be remontu. jei ko reikdavo varydavau is pecializuota CP servisa. nes skirtumas tarp prancuzisku ir vokisku yra pagrinde tvirtinimuose, sponkese ir pan. meistrai kurie tvarko vokiskus prate uzkist koki atsuktuva ir raut sponkes, pas prancuzus daugumoj atveju padaryta akuratniau, prideta tarpiniu, paminkstinimu(nuo vibraciju),geresniu fiksatoriu, kuriuos reikia ne raut o pasukt, bet to nezinant vw meistras dazniausiai tuos fiksatorius sulauzo ir tada rekia kad sudas, kad beatsisuka kad...
pvz ne viena atveji zinau,kai noredami pakeisti lempute didieji servisu mastytojai nuardydavo masinos prieki, nors budavo priejimas pvz is posparnio...
 #301664   Wytux
 31 Rgp 2011 08:47
p.arturas rašė:..... nes skirtumas tarp prancuzisku ir vokisku yra pagrinde tvirtinimuose, sponkese ir pan. .....
:-D :-D :-D
Sakai jei varai i specelizuotus servisus masina tvarkyt tai geriau nusimanai masinose nei meitriukai kurie kas diena krapstosi masinose ? :roll:
Labai teisingi tavo pav. tik jie kazkodel vokisnu masinu naudai- nes ir sponkes istraukt ten lengiau ir lempute kad pakeist nereikia visoje masinoje ieskoti prie jos priejimo ;-)
 #301684   Vegys
 31 Rgp 2011 09:21
Žvakės + jų pakeitimas = 500 Lt. :mėlynvarla Nedžiugina ... Žvakės po 60 lt, darbas 140 lt (trys žvakės keičiasi lengvai, ir pats pasikeisčiau, kitas tris pakeist - daug nuardyt reik). Ale meistrui sakau - savo mašinoj ar jau keistum ar dar ne ? Sako "ne". Nekeičiau ir aš. Pagailėjau pinigų. Kada jos keistos - fig znajiet, 80 000 km aš su šia mašina pravažiavęs ir nekeitęs.

Wytux už tokią sumą berods diržą su visais navarotais pasikeitė. Taigi, japonų kainos ne visada džiugina. Mašina - Toyota Camry V6
 #301685   p.arturas
 31 Rgp 2011 09:23
Wytux rašė:
p.arturas rašė:..... nes skirtumas tarp prancuzisku ir vokisku yra pagrinde tvirtinimuose, sponkese ir pan. .....
:-D :-D :-D
Sakai jei varai i specelizuotus servisus masina tvarkyt tai geriau nusimanai masinose nei meitriukai kurie kas diena krapstosi masinose ? :roll:
Labai teisingi tavo pav. tik jie kazkodel vokisnu masinu naudai- nes ir sponkes istraukt ten lengiau ir lempute kad pakeist nereikia visoje masinoje ieskoti prie jos priejimo ;-)
nesakiau kad gerai nusimanau.
tu i viska ziuri pro ,,86m golfo" prizme. konkreciai apie lempuciu pakeitimus tai zinau atveji kai meistrai keite lempute butent vw betlui, kazkur 00metu ir arde ten dafiga ir keike... na "pyp" visur aisku yra.
pvz ziema uzvaziavau i servisa, kad zmonos meganui 03 lempute pakeistu, nes ten irgi ranka pro posparnyje esancia anga reikia kist. baisiai purvintis nesinorejo.
ziuriu ka darys, ateina toks meistras, is snukio i protinga panasus, apziuri, ir pradeda... bl, cia bus kaip pas ta ir ana, reiks ardyt, ot bl.. tie francuzai ...
parodziau jam anga posparnyje, tai zmogelis suglumo, tyledamas viska pakeite..
kad tie auksarnkiai pries plesdami sponkes atsuktuva ir lauztuva kaisiodami, biski manuala pavartytu, butu visiems paprasciau gyvent.
 #301687   p.arturas
 31 Rgp 2011 09:25
Vegys rašė:Žvakės + jų pakeitimas = 500 Lt. :mėlynvarla Nedžiugina ... Žvakės po 60 lt, darbas 140 lt (trys žvakės keičiasi lengvai, ir pats pasikeisčiau, kitas tris pakeist - daug nuardyt reik). Ale meistrui sakau - savo mašinoj ar jau keistum ar dar ne ? Sako "ne". Nekeičiau ir aš. Pagailėjau pinigų. Kada jos keistos - fig znajiet, 80 000 km aš su šia mašina pravažiavęs ir nekeitęs.

Wytux už tokią sumą berods diržą su visais navarotais pasikeitė. Taigi, japonų kainos ne visada džiugina. Mašina - Toyota Camry V6
darbus reikia atlikt kompleksiskai, reik keist tada kai dirza keiti, ar kokia kita invazija darai.
bus pigiau nei viska atskirai.
 #301711   RamaZ
 31 Rgp 2011 10:26
p.artūras rašė:
ka cia aiskinat auksarankiu saltkalviu draugams. kiek metu tam saltkalviui? spoju min 50. ir bus jam geriausia masina zigulys, paskui ascona, golpas ir silke.

Patikėk, jis tiek mašinų ardęs, kad gal pats ir nematei tiek modelių. Pagrinde jis yra "motoristas" - iš tokių žmonių, kur jei variklis ardytas ir žinomas - jis jam nebeįdomus. Remontuoja tik kad reikia.

Tau paprastas pavyzdys - pradėjo vienam bičiukui leist saliarką kažkurtai palei kuro siurblį (dyzelis, Reno).
Kokie rezultatai - reikėjo nuardyt visą mašinos priekį, visus radiatorius, ir vos ne pusę variklio. Gedimas elementarus - riebokšlis už 50centų. Paskui pusę dienos dėjo atgal.
Viskas yra todėl, kad prancūziškos mašinos yra nepritaikytos remontui - čia kaip indai vienkartiniai ;-) . Papildomi minusai - įvairaus kalibro raktai - pvz 13,5 ar kažkas panašaus. Gali ginčytis, gult "kryžium" bet yra kaip yra :roll: . Pasišnekėk su meistriukais, kurie krumplius daužosi mašinas remontuodami - 95 proc nereiškia jokio entuziazmo remontuot prancūzus ;-)
 #301712   RamaZ
 31 Rgp 2011 10:28
Vegys rašė:a kaip sužinot ar tik tokios žvakės tinka ar ir paprastesnės ?
Mašinos "manuale" turi būti nurodytas žvakių kaitrumo laipsnis. Reik žiūrėt pagal tai ;-)
O kainą rinktis reiktų pagal "kišenę"
 #301720   RamaZ
 31 Rgp 2011 10:51
Dar truputis - na kad užkirst kelią ginčams - vyrukas mano mašinai (Audi A6, 1,9tdi) pakeitė visus dirželius, įtempėjus, aušinimo skysčio pompą ir vairo stiprintuvo siurblį per nepilnas 3 valandas :roll: :-D
 #301721   Vegys
 31 Rgp 2011 10:56
RamaZ rašė:žiūrėk rusiškuose puslapiuose - pvz - autoprospeckt.ru ar kažkaip panašiai. Na susisirasi ;-)
http://www.autoprospect.ru/toyota/camry ... vanie.html :
Свечи зажигания:
– тип NGK BKR6EKPB-11
– искровой зазор 1,092 мм
Сопротивление проводов высокого напряжения менее 25000 Ом

Pažiūrėjau http://www.juta.lt/shop/index/index/typ ... M=/page/34 - 67.56 Lt. Matyt, reik susitaikyt :)

Dėkui už puslapio nuorodą !
 #301731   Antas
 31 Rgp 2011 11:17
vienu zodziu, kuo toliau tuo labiau i lankas. yra spec servizai le france masinu, ten ir varau, nes kiti meistrai taiso tik opel, wv, audi ir kartais bmw. jei yra spec servisas. kam varyt kazkur ir po to keiktis?
ramaz variklio darbai priklauso nuo variklio kubaturos ir nuo masinos dydzio, kaip pvz citroen xm variklis 2.1 bet koks, keitimas visu varikliu tipu ir priejimu labai labai lengvas, tuop tarpu 2.5 td ir 3.0 benzinas, del viso pikto reikia atlenkt prieki ir priejimas irgi pasidaro labai puikus.
vienu zodziu vienos ir kitos turi + ir - . ir viskas priklauso nuo meistro kvalisifikacijos, kaip pvz vienas mano auto nerado pro kur tepalas isileidzia, kitas rado per 2 sek.
 #301734   RamaZ
 31 Rgp 2011 11:25
Vegy - nėr už ką :/brazasista

Antai - aš čia nešneku apie konkrečius modelius ir konkrečias kubatūras ;-) , aš aplamai kalbu apie kilmės šalį ir mašinų remontavimo įpatumus ;-).
Kitas klausimas - o kas man daryt, jei artimiausias specializuotas servisas už 150km? :roll: ;-)
 #301753   Wytux
 31 Rgp 2011 12:18
Vegys rašė: Wytux už tokią sumą berods diržą su visais navarotais pasikeitė. Taigi, japonų kainos ne visada džiugina. Mašina - Toyota Camry V6
Pavasari i 300,- tilpau su dirzais, tepalais, filtrais , nauja vandens pompa ir dar ten kazkokia fignia, bet objektyvumo delei reiketu lyginti panasios klases ir panasiu metu masinas .. nes pvz mano golfui pakeist tepalus 10 min reikalas, Druskininkuose sevisiuke darbas (jei pats tingi atsukt varzat savo garaze) 10,- + filtras ir tepalas dar 70,- ,o draugelio mersui CDI 2000+ m. tepalo pats nepasikeisi, o servise tas malonumas apvalius 500,- su viskuom, nors abi masinos vokiskos :?

p.arturai- ne tik per golfo prizme i masinas ziuriu ... kazada buvau ydejas cia sarasiuka turetu/krpastytu masinu- jei noresi- susirasi , beje ... buvo ten ir francuzas ;-)
 #301755   p.arturas
 31 Rgp 2011 12:22
RamaZ rašė:Vegy - nėr už ką :/brazasista

Antai - aš čia nešneku apie konkrečius modelius ir konkrečias kubatūras ;-) , aš aplamai kalbu apie kilmės šalį ir mašinų remontavimo įpatumus ;-).
Kitas klausimas - o kas man daryt, jei artimiausias specializuotas servisas už 150km? :roll: ;-)
negi nesupratai dar, visi garazai ir siaip beveik visi servisai yra specializuoti vw ir aubi servisai. :-D
 #301761   sonca
 31 Rgp 2011 12:31
Wytux rašė:draugelio mersui CDI 2000+ m. tepalo pats nepasikeisi, o servise tas malonumas apvalius 500,- su viskuom, nors abi masinos vokiskos :?
O tai kas ten per čiūdas, kad tepalo nepakeisi :?: Karteryje nėra varžto tepalui išleist :?:
 #301762   hipy
 31 Rgp 2011 12:31
RamaZ rašė:aš čia nešneku apie konkrečius modelius ir konkrečias kubatūras ;-) , aš aplamai kalbu apie kilmės šalį ir mašinų remontavimo įpatumus ;-)
tai kad sneki taip kaip tau labiau patinka: kai apie prancuzus - tai renault dyzelis (nors modeliu nuo furos iki mazalitrazkes ir varikliu skirtingu i marias), o kai apie vokiecius - tai audi A6 1.9tdi... kodel ne 4.2 quatro?.. :-D
 #301789   tukasG
 31 Rgp 2011 13:13
Teko kažkiek pavažinėt ir su prancūzais ir su japonais ir su vokiečiais ir visgi dabar protas sako, kad reik su vokiškom auto toliau važinėt. Visgi gyvenant gūdžioj provincijoj, kur tikrų meistrų nėra daug, specializuoti servisai tolokai, labai nervina pav. kai nusėda koks citroenas ant pilvo dėl nusprogusios hidraulinės pakabos ir tenka šliaužt min iki Panevėžio pas meistrus skaičiuojant mašinos dugnu visas didesnes plento duobutes. O ir kainos tiek dalių tiek darbų tikrai nedžiugina. Su vokiškom kažkaip viskas pigiau ir paprasčiau. Aišku dizainas, patogumas prancūziškų, japoniškų mielesnis, bet kai vos ne 70 procento kelio tenka brazdėt žvyrkeliais, žiemomis dažnokai net nevalytais, tai bet koks "limuzinas", netrunka pavirst "opeliu" ir į pirmą vietą iš visų prioritetų iškyla remonto ir dalių kaina. Žinoma, didmiesčių gyventojams mano pamastymai neaktualūs, ten visgi išorinis prestižas aukščiau už praktiškumą...
 #301791   p.arturas
 31 Rgp 2011 13:15
Wytux rašė: p.arturai- ne tik per golfo prizme i masinas ziuriu ... kazada buvau ydejas cia sarasiuka turetu/krpastytu masinu- jei noresi- susirasi , beje ... buvo ten ir francuzas ;-)
pofig kas ka vairavo, tiesiog nepernesu briedo kalbamo. ale vw-*jėga*, o visa kita gavno, ir as vairuoju vw del to jis geriausias.
sau nebepirkciau nei vwaginu nei francuzu.
 #301796   p.arturas
 31 Rgp 2011 13:20
tukasG rašė:Teko kažkiek pavažinėt ir su prancūzais ir su japonais ir su vokiečiais ir visgi dabar protas sako, kad reik su vokiškom auto toliau važinėt. Visgi gyvenant gūdžioj provincijoj, kur tikrų meistrų nėra daug, specializuoti servisai tolokai, labai nervina pav. kai nusėda koks citroenas ant pilvo dėl nusprogusios hidraulinės pakabos ir tenka šliaužt min iki Panevėžio pas meistrus skaičiuojant mašinos dugnu visas didesnes plento duobutes. O ir kainos tiek dalių tiek darbų tikrai nedžiugina. Su vokiškom kažkaip viskas pigiau ir paprasčiau. Aišku dizainas, patogumas prancūziškų, japoniškų mielesnis, bet kai vos ne 70 procento kelio tenka brazdėt žvyrkeliais, žiemomis dažnokai net nevalytais, tai bet koks "limuzinas", netrunka pavirst "opeliu" ir į pirmą vietą iš visų prioritetų iškyla remonto ir dalių kaina. Žinoma, didmiesčių gyventojams mano pamastymai neaktualūs, ten visgi išorinis prestižas aukščiau už praktiškumą...
Tugas g, visa tai perskaicius man iskyla tik vienas klausimas, kodel vis dar be subaru? blogais keliais vaziuojant tikrai desimt kart reciau vaziuotum servisan nei su vw o ir pravaziuotum tais nevalytais.
 #301802   tukasG
 31 Rgp 2011 13:28
Subaru - tai jėga. Labai patiko važiuot, nors nuosavos ir neturėjau, bet kol kas su mano uždirbamomis pajamomis labai stipriai prasilenkia remonto kainos. Turėjo giminaitis gal kokius šešis subarikus dabar vėl tokiu važinėja, tai kai papasakojo kiek remontams išleido, tai... Aš tiek neuždirbu :oops: :(
 #301804   vyrgaz
 31 Rgp 2011 13:30
Taip taip..O ir dalių kainos salyginai imant vienodos..Tarkim pežui salenblokas apie 40 lt kainuoja, jį pakeitęs pamiršti, kad važiuoklė kažkada barškėjo..O pvz bulkai salenblokas traverso kainuoja 12lt, prastesniais keliais važinėjant reik nusiteik reguliariai po pusmečio vėl servisan važiuot..Keičiau kažkada rugpjūčio mėnesį galinius salenblokus, po pusmečio važiuoju techamostro daryt, sako klebą tava šitie..Iš karto nepatikėjau, al akurat..O dalis ne pačias pigiausias pirkdavau..
 #301807   tukasG
 31 Rgp 2011 13:37
Selenblokus, šarnyrus nebe keist, o restauruot pradėjom. Yra pas mumi toks meistriukas, nežinau, ką ir kaip jis ten priburia, bet kažkodėl restauruoti tarnauja ilgiau negu nauji. Duoda realią garantiją, o ir kainos simbolinės.
 #301808   vyrgaz
 31 Rgp 2011 13:43
Jei detalės originalios dar būna, tai gal ir apsimoka restauruot, al jei jau 6 kartą važiuoklė perrinkta, tai manau neverta..
 #301811   hipy
 31 Rgp 2011 13:48
tukasG rašė: ...bet kol kas su mano uždirbamomis pajamomis labai stipriai prasilenkia remonto kainos. Turėjo giminaitis gal kokius šešis subarikus dabar vėl tokiu važinėja, tai kai papasakojo kiek remontams išleido, tai... Aš tiek neuždirbu :oops: :(
aisku naujosios masinos visos popierines ir tik garantiniam laikotarpiui, bet siaip senesni subaru kaip tik ir garseja neuzmusamumu ir ilgaamziskumu, na isskyrus gal sankaba (bet visgi 4x4)... o nepagalvojai kad giminaitis kokiam vw ar audi butu remontui isleides 3x daugiau su tokiu kankinimu kaip kad subarikus pjauna ir dar keiktus kad nepravaziuoja kur nori?..
 #301814   RamaZ
 31 Rgp 2011 13:59
Kad naujos mašinos "popierinės" tai tikra teisybė, nes mano pusbroliukas dirba tec. apžiūroje - tai sako lyginant 12-15m senumo ir 4-7m mašinas - skirtumas ženklus yra. Senesnių mašinų naudai.
 #301815   tukasG
 31 Rgp 2011 14:01
Kas dėl giminaičio, tai anas dabar subariką tik kaip išeiginę - reprezentacinę pasiliko. Darbui po ilgų ieškojimų apsistojo prie keturiais varomo vw transporter. Sako: "Kai per metus pravažiuoju apie 100000 km, pigiau kišt pinigus į trandalietą kuriam dalys kaip antram golfui kainuoja..." O prieš tai dar bandė ir reno, ir pežo, ir jeep, ir nisan, ir kraisler, ir dar daug visokių...
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė