Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #299033   Tadunce
 17 Rgp 2011 14:49
Rase juk, kad 156 su viskuo
 #299037   vk
 17 Rgp 2011 15:06
gytis rašė: kiek jam tas Tournamentas kainavo su parsisiuntimu ir ar uz tokia kaina cia galima ka nors panasios kokybes nupirkti.
Susikooperavę atsisiuntėm 3 rites. Užsakius šeštadienį ritės į paštą (ne vilniuje) atėjo po dviejų savaičių penktadienį. Su visais mokesčiais kaina gavosi 154 lt.
 #299039   Xrapas
 17 Rgp 2011 15:10
gytis rašė:...ar uz tokia kaina cia galima ka nors panasios kokybes nupirkti...
Va šito tai tikrai kolkas pasakyt negaliu :donknow' , neaišku, kaip ir kiek ilgai tas tournamentas suksis :lol:
 #299042   gytis
 17 Rgp 2011 15:19
Nu pirmus 2 Tournamentus ZX 2000 as atsisiunciau pries 3 metus. Viena pardaviau o kita... padovanojau kolegai jubiliejaus proga. Abi gana intensyviai ekspluatuojamos. Ir, tsakant, "poliot normalnyj".
 #299091   Tadunce
 17 Rgp 2011 18:36
Vyrai, kas matėt shimano NASCI 1000 dydžio 2010 mūsų žemelėj? Kokia kaina? Kur galima rast?
Ebay radau labai vilioja..
 #299119   Tadunce
 17 Rgp 2011 20:29
O pigiau, nei femoj nėra? :)
Nes iš ebay gaunasi ~300, bet jei su apmuitins, tai bus tas ant to..
Ir ar pas mus yra 1000?
 #299122   eimantasv
 17 Rgp 2011 20:32
Ir ar pas mus yra 1000?
o kam tau to 1000? imk C2000S sitas variantas dar geresnis :)
 #299124   vava
 17 Rgp 2011 20:34
apmuitins 100 proc
 #299130   Tadunce
 17 Rgp 2011 20:43
Jeigu pasakysi kur pigiau, ir kur galiu pasukioti, tai gal ir paimsim šitą dalyką.
Na, pagal svorį tai tinka man, bet baisu, kad pagal dydį nebūtų labai gremėzdas ant 6'6 kotuko..
 #299133   eimantasv
 17 Rgp 2011 20:48
Tadunce rašė:Jeigu pasakysi kur pigiau, ir kur galiu pasukioti, tai gal ir paimsim šitą dalyką.
Na, pagal svorį tai tinka man, bet baisu, kad pagal dydį nebūtų labai gremėzdas ant 6'6 kotuko..
tikrai nebus gremezdas,nediduke,smagi rituke,o pasukiot tai kur gali tai net nzn..
 #299136   Tadunce
 17 Rgp 2011 20:51
Ir dar, ar turi atsarginį būgnelį, ar yra galimybė nusipirkti?
 #299138   eimantasv
 17 Rgp 2011 20:56
Tadunce rašė:Ir dar, ar turi atsarginį būgnelį, ar yra galimybė nusipirkti?
atsarginio ner bugno,o nusipirkt nzn ar yra galimybe
 #299517   Marius1
 19 Rgp 2011 16:44
Na pagaliau ir aš parsisiunčiau Cabelas Tournament ZX 2500 dydžio. 1 įspūdis pranoko lūkesčius, kaina nepadoriai maža, tačiau pačiupinėjus ritę to nepasakytum, prie visų išvardintų Xrapo pliusų, pridėčiau dar + ir išvaizdai, labai originaliai atrodo tas baltas perlas.
Ną kagi savaitgalį tikiuosi testavimo ''plot
 #299774   Marius1
 21 Rgp 2011 18:09
Help :!:
Šiandien žvejojant cabelas per neatsargumą gavo žvyriuko. Grįžęs nutariau išardyt ir išvalyt tą vietą, kur lankelis jungiasi su rotorium. Atsaukus lankelį ir nuėmus šalia dangtelį iškrito tokia tipo S formos išlenkta viela, o atgal surinkt jau nebeina :-ug Kame gali būt reikalas, mat nepriglunda tas blizgus dangtelis ir viskas, o jei taip užveržiu, tai lankelis nebeatsilenkia iki fiksuotos padėties '''bum
Ta S formos detalytė part liste eina 30 numeriu
 #299776   Marius1
 21 Rgp 2011 18:38
Pagaliau pavyko surinkt ''plot
Nesuprantu kaip aš netaip dėjau tą detalioką '''bum
Dėl pačios ritės: 1 žvejyboj sukosi :gutgut , lengvai sklandžiai, po apkrova netsirasdavo pašalinių garsų.
Tačiau privyniojus 0,235 pinto Pantoon 21 exteera pilną špūlę apturėjau 2 barzdas, teko daug valo nutraukt :/nek
Pagrinde gaudžiau tvičindamas, Zip bait rigge 70S vobleriuku, todėl manau, kad tvičinant stambesniais-daugiau besipriešinančiais vobleriais kūšiai neišvengiami :e:e
Tiesa gal kažkiek situacija gelbėtų neprivyniojus pilną špulę valo.
 #299820   Xrapas
 22 Rgp 2011 07:04
Marius1 rašė:...privyniojus 0,235 pinto Pantoon 21 exteera pilną špūlę apturėjau 2 barzdas...gal kažkiek situacija gelbėtų neprivyniojus pilną špulę valo...
ZX instrukcijoj rašo, kad:
" Fill the spool to about 1/8" of the outer edge of the spool. Do not overfill- this will cause the line to coil off the lip of the spool and tangle. Do not underfill- this will decrease the ree'ls casting efficiency..."
Na, ~ 3 mm nuo krašto gal ir apsidraudimas :? , bet jei pintukas plonas ir minkštas- kokių pora mm žemiau vertėtų ;uolrait . Labai daug kas priklauso ir nuo valo: pas mane užvyniotas 10 lbs PowerPro, palikta ~ 1 mm, bet valo supynus per 4 žūkles dar nebuvo. Tvičintas pagrinde ZipBait Orbit 110 ir panašūs.
P.S.

Cabela's rybokas reklaminiam filmuke irgi privyniojęs su saiku :lol: :

Paveikslėlis
 #299824   Marius1
 22 Rgp 2011 08:20
Na taip mano valas minkštokas ( už Power Pro stipriai minkštesnis ) ir privyniojau daugiau nei foto parodyta, nors ne toks jau plonas 0,235, ką gi bandysiu su mažesniu kiekiu valo.
To Xrapas
Pas mane suklojo valą beveik cilindriškai, tai nuėmes špūlę radau 2 šaibas: raudona storoka ir skaidri 0,5mm storio, tai tą plonają šaibą visiškai išėmus, suklojo valą stipriai išreikštu konusu. Tikiuosi tai sumažins barzdų tikimybę.
Ar tą plonąją šaibą reiktų plonint ar galima taip ir padaryt kaip kad aš išėmiau ją visai :?:
 #299826   DainiusM
 22 Rgp 2011 08:26
Isemus saiba suklojo vala konusu kuris ploneja i prieki? :) Tada barzdu tikimybe (ir faktas) STIPRIAI isaugs. :)
 #299828   Xrapas
 22 Rgp 2011 08:30
Marius1 rašė:... nuėmes špūlę radau 2 šaibas: raudona storoka ir skaidri 0,5mm storio...Ar tą plonąją šaibą reiktų plonint ar galima taip ir padaryt kaip kad aš išėmiau ją visai...
Maniškėj 2000-ojo dydžio buvo tik ta raudona. Aš ją išėmiau visai ir įdėjau ploną, 0.5 mm (tiko nuo shimano).
Tos šaibos ten grynai reguliavimui. Pamėgink žuvaut ir stebėk, jei nemėtys kilpų, daugiau nieko ir nebeburk ;-) .
 #299829   Xrapas
 22 Rgp 2011 08:32
DainiusM rašė:...Isemus saiba suklojo vala konusu kuris ploneja i prieki? ...
Tai kad taip gali atsitikt tik dadėjus papildomą... :donknow'
 #299831   Marius1
 22 Rgp 2011 08:37
DainiusM rašė:Isemus saiba suklojo vala konusu kuris ploneja i prieki? :) Tada barzdu tikimybe (ir faktas) STIPRIAI isaugs. :)
Konusas plonėja i galą.
 #299832   Xrapas
 22 Rgp 2011 08:48
Jei "teorijom" nealergiški :-D - kūgiu (į priekį platėjančiu konusu) klot valą pas daiwas numatyta jau dėl ABS būgnelio formos.

Paveikslėlis

Jei viskas sureguliuota (šaibukių storiu ) teisingai, valas turėtų būti klojamas vienodai visu būgnelio pločiu ir galutinė valo forma atkartos būgnelio formą, t.y., jis bus suklotas kūgiu. Jei ant kūginio būgnelio valas suklojamas cilindru- būgnelis truputį "per toli nuo ritės", po juo per stora šaiba ir didesnė valo masė susivynioja arčiau priešingos nuo briaunos pusės, prie "sijonėlio".
Praktikoj toks "platėjantis konusas" matomai neduoda nuvažiuot per briauną laisvo, nelygiai sukloto valo vijoms, nes kuo arčiau "sijonėlio", tuo vijų diametras mažesnis ir jos fiziškai jau nebegali "perlipt" per platesnes vijas būgnelio prieky :donknow' .
 #299833   DainiusM
 22 Rgp 2011 08:57
Xrapas rašė:
DainiusM rašė:...Isemus saiba suklojo vala konusu kuris ploneja i prieki? ...
Tai kad taip gali atsitikt tik dadėjus papildomą... :donknow'
Akurat, reikejo rasyt po kavos, o ne pries kavos puodeli... :-D
 #300337   Rapalas
 23 Rgp 2011 22:00
Gal kas zinot kas nutiko ritei, parsisiunčiau aš ta sauliaus rekomenduojama daiwa exceler (SauliusM - tau priekaištų neteikiu) ir po dviejų žvejybų pradėjo jaustis kai suki kad kaip dantratis prasisukes butu grrrrr-grrrrr-grrrrr, o kai paspaudi truputeli rankenele i rite tai nustoja, bet nezvejosi gi visada spausdamas rankenele. Kas čia galejo atsitikti jai? Jau per dvi zvejybas byra? Dėkui už ats.
 #300362   Xrapas
 24 Rgp 2011 06:55
Rapalas rašė:... kas nutiko ritei...daiwa ...po dviejų žvejybų pradėjo jaustis kai suki kad kaip dantratis prasisukes butu grrrrr-grrrrr-grrrrr, o kai paspaudi truputeli rankenele i rite tai nustoja...Jau per dvi zvejybas byra...
Tai kad, kiek teko :ks> - labai daug kas šitos klasės daiwasvadina "kavos malūnėliais" :roll: ... arba "traktoriais" :-D Kiek vėliau turėtų išlyst dar vienas "firminis gliukas" ;-) - stuksėjimas galinėse būgnelio padėtyse. Daiwa dėl šitų niuansų nesuka galvos ir kukliai vadina "konstrukcijos ypatumais" ;uolrait :lol: ...
Paprastai šitie "riaumojimai" ir "stuksėjimai" labai neprogresuoja, keletą sezonų ritės darbas nesikeičia.
Jei ritė negavus ekstremalių apkrovų ar smėlio, tai didelio kriminalo tikrai nėra, dantračiai dar nenusitarkavę. Tas "riaumojimas" praktiškai užprogramuotas, pagrinde dėl dantračių geometrijos ir dantukų dydžio. Dantukai ženkliai stambesni, pavyzdžiui, už shimano ir gerokai stipriau triukšmauja, ypač "skambiame" metaliniame korpuse. Be to- pasukus ritę keliose žvejybose kažkiek "išsivaikščiojo" tepalai (exceleryje ir ZX'se jie ganėtinai tiršti ir lipnūs), guoliukai korpuse ir dangtelyje bei pati "pora" užėmė reikiamas padėtis, šiek tiek padidėjo "liuftai"- iš čia tas tylesnio darbo spaudžiant rankenėlę efektas :donknow' .
Pradžioj galima pamėgint paveržt korpuso varžtelius- nors mažai tikėtina, bet gali būti, kad surenkant ritę nebuvo gerai priveržti. Jei nepadės ir jei tas "traktorizmas" labai nervuoja ir trukdo žvejot- galima mėgint mažint liuftą tarp pagrindinės poros dantračių, įdėt papildomą ar plonesnę šaibukę (detalė NR 57 schemoj). Tik persistengt nereikėtų, ~ 0.1 mm "laisvės" verta palikt. Visiškai išėmus tą liuftą gerokai pasunkėja ritės sukimasis, suprastėja dantračių tepimas ir, tuo pačiu, sumažėja jos darbo resursas.
P.S.
Mano Exceleryje (sumoj ~ 10 žvejybų) lygiai tokie patys grrr-grrr, + papurčius tiek excelerį, tiek ZX stipriai žvanga viduj kažkokia detalė :shock: . Matomai- įvorė, esanti atbulinės movos viduj, nes įjungus stabdį žvangėjimas dingsta. Po shimano kurį laiką buvau nedideliam šoke :superšokas , bet kiek paskui įsitikinau- žvejot šitie "siaubai" kolkas netrukdo .
 #300371   upesakmuo
 24 Rgp 2011 08:08
Jei rite normaliai dirba, tai pasaliniai garsai yra labiau zvejotojo tolerancijos jiems reikalas.
Nesu is jautriuju, bet mane nervuoja toks durnas klausimas: ar rites garsai nepersiduoda per vala ir nebaido zuvu?
Gal yra apie tai diskutuota kokiam uzsienietiskam forume?
 #300372   Xrapas
 24 Rgp 2011 08:16
upesakmuo rašė:... ar rites garsai nepersiduoda per vala ir nebaido zuvu?..
Barškalai vobleriuose nebaido :donknow' ...
Buvo kažkur šnekėta dėl pintuko "zyzimo" per žiedus poveikio, bet dėl ričių kažkaip nepasitaikė.
 #300414   henyte
 24 Rgp 2011 12:42
Garsai zuvies nebaido, juk stintas gaudydavo ikise lenta i ekete, dauzydavo kujaciu ir dainioudavo "stinta-puki, stinta-puki", o stintos tai isgirsdavusios pacios i tinklus sulysdavo... O cia prie rites ir lentos nereik... Geriau ir but negali... :D
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė