Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #297954   MINDULE
 09 Rgp 2011 22:44
Na ginchykites jus kiek norite, bet pagal Xrapas duota noroda i Daiwos Exceler X 3000 Rekomenduojama kaina ir realia Shimano Stradic CI4 3000F kaina ir pakygnus richiu svori, ash apsistoju prie stradic'o...
 #297959   HorseFly
 09 Rgp 2011 23:48
Gal kasnors galit pagelbet del rites Daiwa Megaforce X 3500 noreciau suzinot, kaip tinkamiausiai sunaudot ja?
 #298001   Vitolis
 10 Rgp 2011 11:04
HorseFly rašė: ...kaip tinkamiausiai sunaudot ja?
:-niak' :-D
 #298008   Xrapas
 10 Rgp 2011 12:01
HorseFly rašė:... kaip tinkamiausiai sunaudot ja?..
410 gr... :donknow' Porą sezonų paspiningavus galima į Kaliforniją, gubernatorium :lol:
Jei rimtai- tai kokiam sunkios klasės spiningui, karpiams, šamams ar panašiai.
Esu kadaise spiningavęs su panašaus svorio Banax SI 800, bet dabar jau riešas nebe tas :roll: , turbūt ilgai nenulaikyčiau :oops:
 #298086   HorseFly
 10 Rgp 2011 19:43
Nu jo palyginus su mano Abu Garcia ULT 2000, tai atrodo vos ne dvigubai didesne ir sunkesne, nors praeita karta 6h spinigavau su okuma epix pro karpine rite ir nepavargau :lol: matyt dar jaunas esu :) turbut sunaudosiu ta daiwa ant pludines ir dugnines...
 #298133   Tadunce
 11 Rgp 2011 08:02
Su viltimi, kad kažkada atkeliaus UL kotukas, pradėjau galvoti kokią ritukę uždėti.
Didelių pinigų nesinori merkti - pats kotukas ne hi-end'inis, ir taip be to kur dar yra padėti pinigų :)

Mačiau, kaip ir Jurginas naudoja Mag pro lite. Mane kažkaip patraukė skelbime stovintis Mag pro.
Kaip draugauja su pintuku? Ar neužmušiu su masalais iki 5g? :-D
 #298136   Adrean
 11 Rgp 2011 08:17
Shimano Stradic FI 3000 reikia papildomo bugnelio. Gal kas zinote, ar tinka kitu modeliu bugneliai? Ir jei tinka, tai nuo kokiu modeliu?
 #298212   Jurginas
 11 Rgp 2011 17:52
Tadunce rašė:Su viltimi, kad kažkada atkeliaus UL kotukas, pradėjau galvoti kokią ritukę uždėti.
Didelių pinigų nesinori merkti - pats kotukas ne hi-end'inis, ir taip be to kur dar yra padėti pinigų :)

Mačiau, kaip ir Jurginas naudoja Mag pro lite. Mane kažkaip patraukė skelbime stovintis Mag pro.
Kaip draugauja su pintuku? Ar neužmušiu su masalais iki 5g? :-D
Draugauja. Ir neužmuši. Draugs žvejoja su mag pro, tai mano mag pro laitas tik tiek kad gražesnis. Tiesa, jos šneka ( stuksi ten viduj kažkas), ir šneka net naujos, bet šnekėjimas girdis ir jaučias tik tolygiai traukiant, be to, kaip supratau tas neturi sąryšio su ritės patvarumu ar darbu. Tai jei esi jautrus tam, tai gal nepirk. Aš asmeniškai spiningaudamas masalą vienaip ar kitaip dročinu, tai to šnekėjimo kaip ir nejaučiu. O šiaip tai... Mano manymu ritukės turi labai gerą kainos/kokybės santykį, ypač pigesnioji.
 #298396   apastalas
 12 Rgp 2011 18:27
pats naudoju mag pro lite...jau antras menuo...na dabar i nieka kita nekeisciau sios rites...dar viena - pardavineju...:D...
 #298429   Tadunce
 12 Rgp 2011 20:08
Na, o kokios būtų alternatyvos panašios kainos?
O kiek nori už ją, jei ne paslaptis?
 #298442   Kleckas1978
 12 Rgp 2011 20:58
nesamone tas mitchell mag pro lite - uz 400 lt+ kai gali nusipirkti shimano rareniuma uz 500+ lt is intiko - nu niekaip jis nedatempe iki rareniumo nie por kur ;-)
jo Kaina gera - tik del kad toj kainu kategorijoj nera riciu kourios sveria mazai bet kas is to??????
as geriau pirkciau rareniuma uz 550 lt nei kazkokia neaiskios kokybes ir ilgaamziskumo mag pro laita uz 450 lr ;-) visgi kai moki 400 lt tai gali surasti ir 500 lt ;-)
 #298443   Tadunce
 12 Rgp 2011 21:06
Aš rašiau, kad Mag Pro galvoju, apie lite nemastau, nes perlipa kone dvigubai mano kainos kartelę.
Kai stovi(stovėjo?) skelbime už 200+lt mag pro, tai kodėl gi ne.
Kažką geresnio už tokius pinigus matai ar gali patarti?
 #298444   Kleckas1978
 12 Rgp 2011 21:16
ciupinejau as ir ta mag pro ir pasakysiu nevrta ji 250 lt ne pro kur ir tiek :/nek aisku kai pasirinkimo del gramu nera ka darysi, bet net ryotbi excia visa galva auksciau uz ja valo klojimo poziuriu ;-)
 #298448   Tadunce
 12 Rgp 2011 21:35
Nereikia norėti iš ritės už tokią kainą, kad ir be galo lengva, ir patvari, ir klotų pintuką kaip valą ant gamyklinių špūlių..
Svarbiausia, kad nemėtytų kilpų ir bent pakenčiamai suklotų.

P.s. Kuo tas rareniumas toks stebuklingas, kad visi seilėjasi dėl jo? :)
 #298449   ramkis
 12 Rgp 2011 21:41
Kas keisciausia, kad niekuo. Teko viena ciupineti, tai kas krito, tai liuftai. Nezinau, bet Rareniumas, kaip ir daug kitu Shimanu, man ispudzio nepadare.Cia nesneku apie rimtesnius modelius.
 #298455   Tadunce
 12 Rgp 2011 22:06
Rareniumas nėra pakankamai rimtas? :)
Ar lygini su kokia stella? :)
 #298458   ramkis
 12 Rgp 2011 22:15
Na negaleciau vienareiksmiskai tvirtinti, bet jis nusileidzia Stradikui, Tvinui. Apie stela nera net kalbos. Matai as rareniuma sukiojau tik viena karta, pabandziau ir jis man paliko slogu ispudi. Siaip is paziuros rituke nebloga, graziai kloja vala, bet mano atveju, pasikartosiu, mane uzmuse liuftai, ir ta rituke buvo naudota tik puse sezono, t.y. as ja bandziau pavasari, o pirkta ji berods rugseji. Mani senutelis stradikas, (USA rinkai, made in japan) kad ir trata ten pas ji kazkas, bet neturi jokiu liuftu, bet jau irgi uzmustas. Padariau tai per kokius 7 metelius. Aisku su ja buvo jojama stipriai. Taigi, tai nera aksioma del rareniumu, tai yra mano praktika ir patirtis.
 #298462   Jurginas
 12 Rgp 2011 22:25
Kleckas1978 rašė:nesamone tas mitchell mag pro lite - uz 400 lt+ kai gali nusipirkti shimano rareniuma uz 500+ lt is intiko - nu niekaip jis nedatempe iki rareniumo nie por kur ;-)
jo Kaina gera - tik del kad toj kainu kategorijoj nera riciu kourios sveria mazai bet kas is to??????
as geriau pirkciau rareniuma uz 550 lt nei kazkokia neaiskios kokybes ir ilgaamziskumo mag pro laita uz 450 lr ;-) visgi kai moki 400 lt tai gali surasti ir 500 lt ;-)
Nu ir kuo gi jis nedatempia? Sakau, vienintelį jo minusą matau, tai tą "šnekėjimą", o kokie kiti? Apie tavo susapnuotą blogą valo klojimą galim nešnekėt, nes jis nėr blogas. Net ir ant to paties mag pro, viskas ten normaliai. Kaip sakiau, draugas jau visą sezoną drožia, ir per visą sezoną neturėjo nė vienos barzdos, nors gaudo lengvais masalais plonučiu PE valiuku. Tai kame problema? O ką reiškia neaiškus ilgaamžiškumas? Berods audrutis visą praeitą sezoną atgaudė su mag pro laitu 500-iniu, viena panaudojimo sričių buvo starkių džiginimas kupmarėse, ir kažkokių susidėvėjimo žymių kaip ir nepastebėjo.
Norėjau tik pasakyt kad... C'mon, Korsako pakalikai, juk ant svieto yra tik viena rimta ričių gamintoja - Shimano.
 #298465   ramkis
 12 Rgp 2011 22:28
Jurginas rašė:C'mon, Korsako pakalikai, juk ant svieto yra tik viena rimta ričių gamintoja - Shimano.
''plot ;-var-var. ''plot ;-var-var.
 #298488   SatanKlaus
 13 Rgp 2011 00:50
Jau apie loomius kaip pasaulio stebuklą nekalbam tai prasidėjo su ritėm panašiai :-D . Šimano is da best ir taškas, nu kurmi kurmi :-D .

Pats gaudau MagPro Lite ir tikrai nesiruošiu į jokį Shimano keist :/nek , ir apskritai Mitchell'ai nėra lengvai užmušamos ritės ::hai-bai
 #298489   MINDULE
 13 Rgp 2011 01:31
Nu truputi juokynga... Juk kiekviena preke turi savo pirkeja... Kiekvienas renkasi tai kas jam patinka... Vieniem patinka blondines, kitiem briunetes, vieniems storos ir mazhos, kitiems aukshtos ir kudos, papingos ar lygios kaip lentos... Kazhkam ir Fordas ar Opelis yra geriausios mashinos pasaulyje... Taip ir su ritem... Kiekvienas pasirenta tai kas jam yra tinkamiausia... Beda tame, kad musu vartotojishkam pasaulyje yra per daug pasirinkimo... Butu dvi rites - balta ir juoda... Ir imtum viena ish ju, ir butum patenkintas :D :D :D
O dabar dar internete susipykite :D
 #298796   makaulė
 15 Rgp 2011 18:11
Man keisti zmones,kurie operuoja pavardem,ir labai tuo dziaugiasi,gaila tiesiog tokiu ,,visaziniu,,. :-vimt
 #298804   HIPIS
 15 Rgp 2011 19:45
Kai zmones apie rites nieko..tiesiog NIEKO.. neismano o tik pliurpia, girdeje gandus, ar tiesiog tik pasukioje, nu tai jau '''bum ..
Kai guolei tik irankinio plieno ..o pavara cinko aliuminio liejinys formoi..Lygint toke rite su Shimano Reraniumu..tiesiog maziausei nepadoru taip klaidint zmones...Vien tie mazgai pas ja visa karta auksciau stovi..
Mat sugalvok tu man Mitscel :/nek :-vimt MagPro Lite..lygint su Reraniumu... :lol:
Skanei pasijuokiau.. :lol:

Jei kas priims, mano pastaba tiesiogei dusiont,, is anksto atsiprasau...bet kartais diskusija reik stabdyt.. ;-)
 #298941   SatanKlaus
 16 Rgp 2011 21:00
Hipi, tu kas, atestuotas ričių ekspertas, kad manai jog tavo žodis paskutinis ir taškas? ;-)

Davai rimtai padiskutuokim, kas vistik konkrečiai tose ritėse (MagPro lite) yra negerai, a? Ydomu tiesiog pasidarė :grin:
 #298948   Sokratas
 16 Rgp 2011 21:11
taigi surašė žmogus. Paskaityk dar kartą :)
 #298981   SatanKlaus
 17 Rgp 2011 07:22
Tai kad nėr ką skaityti :roll: . Įrankinis plienas? Hmmm. Toks jausmas kad perskaitė kažkur ir nusprendė kad lyginant su kažkokiu super duper shimaniniu plienu šitas jau ch...ovas? :roll: Ar žmogus turėjo tą ritę, žvejojo ir jinai jam greitai subyrėjo? Man tai giliai nesvarbu koks ten plienas, ne dėl aprašymų aš tą ritę pirkau o dėl to kad jinai man prilipo :!: Ir niekas kas čia nesako kad tai geriausia ritė, bet kai aiškina kad tai visiškas šūdas tai man jau grynos snobų šnekos :/nek
 #299017   Xrapas
 17 Rgp 2011 12:14
vk rašė:...perku Cabelas Tournament ZX 2500 dydžio...Xrapas kur kas greičiau įvertins Tournament minusus ir pliusus...
Na, tiesą pasakius- ritė dar tik antra diena "kabinetinių studijų" stadijoj, tai minusų kolkas neaptikau :lol: .
Iš matomai pagrindinių pliusų- labai, sakyčiau, nebloga kaina, su visais parsiuntimais ir mokesčiais kainavo 156 Lt.

Paveikslėlis[/quote]

klibesiai ("liuftai") minimalūs, sukasi labai lengvai, be jokių pašalinių garsų. Vos vos šnypščia valo vediklio guoliukas, bet kolkas jokių "kalenimų" ar stuksėjimų po apkrova negirdėt. Svoris (su valu)- 248,5 gr., taip kad UL klausimu nelabai tinkamas variantas :? .
Lyginant su EXCELER, tiek vizualiai, tiek schemas- "seserys-dvynės", tik cabela's versijoj įdėtas guoliukas į rankeną ir įmontuota apsauga nuo savaiminio lankelio nusimetimo. Valą suklojo, sakyčiau, visai neblogai. Pabandymams privyniojau 0.18 fluorocarbono (kairėje), ir 0.22 mono (dešinėje). Orginaliam variante valas klojosi gan taisyklingu cilindru, pakeitus šaibukę po būgneliu į plonesnę gavosi "atvirkštinis kūgis":

Paveikslėlis

Na o kaip pasirodys praktikoj atraportuot galima bus nebent po kelių žvejybų ;-) .
 #299018   HIPIS
 17 Rgp 2011 12:24
Del MagPro Lite

Po geru poros menesiu zukles, pazystamas dave pertept, atseit kaskas ne taip.. :/nek ..teko guoli viena keist, cezejo jau kaip epuse..Be to tepalas purvinas kaip reikiant..ir is esmes, kaikurios vietos, asmeniskai man nepatiko.Nors pilnai gali egzistuot ir dirbt, jei nelyginsim ju su simanu konstrukcineis sprendimais..
Beje pas Shimanus guolei A-RB (atsparus korozijai ir suriam vandeniui)..o tiksliau pas Reraniuma SA-RB-uzdaro tipo..
Su sios koncepcijos guoleis, nesu girdejes ir pats nesu patyres jokio negerumo..NET..riteje pirktoje 1997m..iki siol :gutgut , nors gaudoma ir juroi ir gerokai suresnei nei baltija.. o guolei seno tipo A-RB..ir jokios korozijos ar pasalinio garso..
O pas MagPro Lite..jau po poros menesiu :/nek ..na galima butu tai numest ant broko..
Antra pas Reraniuma..pavara, tai yra pagrindinis krumpliaratis (CF)..Tai reiskia, pagamintas salto apdirbimo, stampavimo budu, veliau papildomai slifuojant..Tai jam suteikia papildomo tvirtumo..Beje sis budas, pirma buvo pritaikytas Stellose..
Kad dar padaryt ilgaamziskesne pavara, ji padengta, apsaugine juoda danga..ir ji tikrai ne del grozio, patirtis tai irode.
http://www.daily-fishing.ru/images/cms/pages/rar5.jpg
Ir jokiu papildomu, nereikalingu islengvinimo pozymiu..
O pas MagPro Lite.....Visur kur galima ir net negalima, kovota del gramu..O tai nevisada yra geris.. (7-pav.)
http://www.daily-fishing.ru/images/cms/ ... lite_4.jpg
Nors pavara tikrai, tehnologiskai tikslei padaryta ir taikyta, auksto tikslumo liejyba....Bet vizgi ji LIETA i forma..O tai patvarumo atzvilgiu, visiskai ne tas, jei ji butu pagaminta, salto apdirbimo, presavomo budu..
Ir jokio papildomo, apsauginio padengimo..
http://www.daily-fishing.ru/images/cms/ ... lite_4.jpg

Taip lasas po laso ir....
Todel ir teigiu, kad lygint Shimano Reraniuma ir MagPro Lite...yra maziausei neprotinga...
Tai rites isvis is skirtingu ,,lentynu,,..O imant jog kaina gan artima, prasme pirkt, sutaupius, tikrai neesmini pinigini skirtuma..nu kaip cia pasakius :roll: gal tiesiog del isoriniu estetiniu paskatu.Bet ne del rites patvarumo, patikimumo, ilgaamziskumo..
Be to..nu pasakykit man..ar tikrai jums patogi ta miniatiurine MagPro Lite rankenele.. :?:
 #299021   Tadunce
 17 Rgp 2011 13:09
To Xrapas:
O tos tourament nera 1000 dydzio?
 #299025   gytis
 17 Rgp 2011 13:45
Cabelaso Tournament ZX maziausia 1500. Nuo 2000 skiriasi tik bugnelio gyliu. Blogiausia, kad nuolaidu neber, o pirkti ja uz $70 :roll: .Xrapas galetu parasyti, kiek jam tas Tournamentas kainavo su parsisiuntimu ir ar uz tokia kaina cia galima ka nors panasios kokybes nupirkti.
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė