Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #296766   SauliusM
 02 Rgp 2011 09:35
shelwius rašė:
SauliusM rašė:jeigu muitus moket ruosies, tai laukt ilgai nereiks is cabelaso... per kelias dienas pareis, bet laaabai smarkiai pabrangs. cia reik kad kas amerikoj nupirktu ir Lietuvon ale dovanu pasiustu, tai kaina tik ~ 130 gausis... ;-)
Taip ir galvoju daryt, draugo sesė gyvena šiuo metu USA :) Bet girdėjau, kad ši ritė "vietnamska", aš galvojau, kad made in USA ?
as 99% garantuotas kad sita rite yra made in china, bet nuo to jinai nei kiek ne blogesne.
 #296804   Rapalas
 02 Rgp 2011 11:42
Šiandien parkeliauja i lt ir mano ritukė kuria užsisakiau anglijoi per ebay, su siuntimu londone gavosi 227Lt, plius apie 20 lt kainuos iki kauno atvežimas ir tada dar 10 lt nuo kauno iki vilniaus autiku. Nes turejo parvešti bet netilpo i rankini bagaža.
 #296816   shelwius
 02 Rgp 2011 12:21
Rapalas rašė:Šiandien parkeliauja i lt ir mano ritukė kuria užsisakiau anglijoi per ebay, su siuntimu londone gavosi 227Lt, plius apie 20 lt kainuos iki kauno atvežimas ir tada dar 10 lt nuo kauno iki vilniaus autiku. Nes turejo parvešti bet netilpo i rankini bagaža.
Kokia jei ne paslaptis ? :)
 #296827   vk
 02 Rgp 2011 13:30
shelwius rašė:Kaina tikrai normali gautųsi (netoli 200 kažkas su visais muitais), tik laukt reiktų ilgokai...
Šeštadienį užsakiau, pirmadienį išsiuntė, per kokią savaitę turėčiau gauti. Kaina grubiai gaunasi kokie 160 lt siunčiantis dvi rites ar šiaip siuntinuką už ne mažiau 80 usd.
 #296830   Rapalas
 02 Rgp 2011 13:42
shelwius rašė:
Rapalas rašė:Šiandien parkeliauja i lt ir mano ritukė kuria užsisakiau anglijoi per ebay, su siuntimu londone gavosi 227Lt, plius apie 20 lt kainuos iki kauno atvežimas ir tada dar 10 lt nuo kauno iki vilniaus autiku. Nes turejo parvešti bet netilpo i rankini bagaža.
Kokia jei ne paslaptis ? :)
Šita
http://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Exceler ... =RTM742988
Daugiau nelabai ka galiu pasakyti.
 #297218   Vijūnas
 04 Rgp 2011 10:46
Sveiki,

Pasiteirausiu ir aš, pas daugiau nusimanančius žmogeliukus.. Noriu "spin'ui" pasikeist ritę.. Spin'as 2,70m - 10-30g., žvejyba planuojama tik aukštaitijos ežerėliuose, t.y. jokių jūrų, jokių upių ar pan..(pagrinde iš valties, masalo svoris panašiai atinka spin'o charakteristiką).. Biudžetas tarkim 300-500lt. (Jei kas argumentuotai paaiškintų kainos/kokybės santykį, manau biudžetą sumažinčiau/padidinčiau). Tai gi, jei kas pasidalins mintimis būčiau labai dėkingas. (Klausiu informacijos viešai, kad vėliau nusipirkus, netektų gailėtis, kai kas nors iškritikuos anksčiau laiko) :)
 #297262   Vijūnas
 04 Rgp 2011 14:12
Kad ritė, tai matau, ir aprašymas : "geriausia iš geriausių ką turi Abu Garcia" - įspūdingas.. Tik niekad šios produkcijos gaminių neteko turėti, tai kol kas matau tik kainą.. Bei va žmogus po "vienos" žvejybos parduoda, "nes neprilipo"..

Gal Jūs, Vitoli, naudojat? Ir galėtumėt daugiau pakomentuot, apart to, kad tokia ritė parduodama? :)
 #297276   Vitolis
 04 Rgp 2011 16:11
Aš ne. Draugas turi, džiaugiasi. Lengvutė, dirba puikiai. Teko pamėtyt. Smagi. O ir kilpų sakė nemėto, valą kloja gerai. Tiek ir tų pastebėjimų.Dėl patvarumo- nežinau. Reikėtų SauliausM paklaust. Jis berods tokią sukina
 #297343   Xrapas
 05 Rgp 2011 06:56
Vijūnas rašė:... Spin'as 2,70m - 10-30g., žvejyba planuojama tik aukštaitijos ežerėliuose...
Iš tų, kuriom esu spiningavęs (ir jei yra galimybė parsisiųst) rekomenduočiau Shimano Stradic 2500FI.
 #297384   Vijūnas
 05 Rgp 2011 13:15
Dėkoju, vyrai, už atsakymus ir nuomones! Šiaip ne taip prisiverčiau perskaityt visą temą nuo pradžių iki galo.. Tikrai nesigailiu sugaištos dienelės ;)
Iki šiol dar, galvoje sukasi, kai kurios citatos : Zauberis, Gariūnai apie 200lt.. Stradic'as stuksi.. Twin-power.. Shimano tik dviračius gamina.. Po eskperimentų, kartais gerai Daiwa.. Amerikonska Stradic'o 2500 FI versija visiškai skiriasi nuo kitų.. ir t.t..

Praktiškai net ir apsisprendžiau išbandyti, Jūsų, Xrapai, nurodytą Shimano Stradic 2500FI. Dabar liko susirasti pigiausią variantą iš siūlomų arba pasidomėti galimybėmis parsisiųsti iš USA.
 #297390   vk
 05 Rgp 2011 13:51
Vijūnas rašė: Iki šiol dar, galvoje sukasi, kai kurios citatos :

Praktiškai net ir apsisprendžiau išbandyti, Jūsų, Xrapai, nurodytą Shimano Stradic 2500FI. Dabar liko susirasti pigiausią variantą iš siūlomų arba pasidomėti galimybėmis parsisiųsti iš USA.
Aš irgi praktiškai bandau šią ritę... porą metų... aukštaitijos ežeruose... Pirkau Lietuvoje, kai per krizę jų čia privežė ir pardavinėjo už pusę kainos. Lyg ir neturiu jai priekaištų, bet aš ne rodiklis, nes man ir Ryobi Excia ilgai ir gerai tarnauja. :-D
Stradic 2500FI Cabeloj su nuolaida kainuoja 3-kart brangiau nei minėta Tournament ZX, tačiau drįsčiau suabejoti ar ji triskart geresnė, kai kur Cabeloj komentaruose užsimenama, kad "Shimano reels are overpriced". Na, bet optimalų pasirinkimą labiausiai nulemia kišenėj gulinčių pinigų kiekis, o ne ritės kokybė, tad nedrįstu nieko rekomenduoti. ;;yel
 #297391   Vijūnas
 05 Rgp 2011 13:56
Xrapas rašė:
Vijūnas rašė:...Shimano Stradic 2500FI...
Jei domina techninė pusė- yra nebloga apžvalga:
http://www.daily-fishing.ru/snasti/reel ... tradic_fi/
Dėkoju, tikrai perskaitysiu..

Bet dabar iškilo kita dilema, prieš keletą dienų nežinojau, ko noriu, dabar žinau ko noriu, nežinau kur pirkt.. :) Nejau reikės ieškot pažystamų užsienį.. Gal Jūs, žinot kas prekiauja būtent FI modeliuku? Būčiau labai dėkingas.
 #297393   vk
 05 Rgp 2011 14:09
Vijūnas rašė: Dėkoju, tikrai perskaitysiu..

Bet dabar iškilo kita dilema, prieš keletą dienų nežinojau, ko noriu, dabar žinau ko noriu, nežinau kur pirkt.. :)
Klysti, norimą ritę išsirinkdamas nežiūrėdamas kur ir už kiek gali ją nusipirkt.
Beje, paskaityk ir kitus ričių aprašymus Xrapo rekomenduotam saite, gal daugiau ričių patiks. ;;yel
 #297394   Vijūnas
 05 Rgp 2011 14:18
Klystu būtent dėl ko - kainos/kokybės/gamintojo vardo santykyje? Ar dėl ko, neverta LTU pirkti geriau siųstis? Nelabai supratau..

Beje kiek suprantu, Jūs taip pat naudojat kelis metus šį modeliuką, bei lyg ir nesiskundžiat?
Tai mano esminis klausimas, Jums, būtų toks : atsukus laiką atgal vis dar pirktumėt šį modelį ar jau rinktumėtės kito gamintojo kitą modelį?
Dėkoju už atsakymą.
 #297405   OMar
 05 Rgp 2011 16:32
HIPIS rašė:As tai siulyciau sena gera Bio Mg.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3366
Nuotrauka tik cia *pyp*..
Jei dadet galima ir 2011 New Biomaster..ir siulyciau versija C3000SDH ..smarves turi rupuze..teko jau ciupinet.. geriau atrodo ir dirba nei europietiskas Normarkinis Twinas ..
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4049
pala pala, o kas toij foto negerai? Ten tas MGS yra vienas prie vieno. Tik nuo senumo ir kilnojimo is vietos i vieta korpusas siek tiek pabraizytas. Nuo 2002 gamybos.
 #297406   OMar
 05 Rgp 2011 16:35
Vitolis rašė:
Vijūnas rašė:Sveiki,

Pasiteirausiu ir aš, pas daugiau nusimanančius žmogeliukus.. Noriu "spin'ui" pasikeist ritę..
Va tau ir ritė. http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=3827
Galiu garantuot, kad rite nauja ir su normalia garantija :)
 #297419   Donasssss
 05 Rgp 2011 19:37
fi intencyviai naudoju nuo sezono pradzios tai esu visiskai patenkntas,aisku as ne toks reiklus ir priekabus kaip kiti. pries pirkdamas irgi koncultavausi ir ne tik cia tai zinok dauguma patare imti stradika nors rinkausi ir tarp brangesniu, kazkas truputi virs 700lt kainavo kaikurios daivos, bet vat stradikas nugalejo. o vat jei skirtum kokius 900-1000 lt tai tada jau vel kiti favoritai atsirastu
 #297422   Vijūnas
 05 Rgp 2011 19:55
Donasssss rašė:fi intencyviai naudoju nuo sezono pradzios tai esu visiskai patenkntas,aisku as ne toks reiklus ir priekabus kaip kiti. pries pirkdamas irgi koncultavausi ir ne tik cia tai zinok dauguma patare imti stradika nors rinkausi ir tarp brangesniu, kazkas truputi virs 700lt kainavo kaikurios daivos, bet vat stradikas nugalejo. o vat jei skirtum kokius 900-1000 lt tai tada jau vel kiti favoritai atsirastu
Dėkoju už nuomonę, bet kol kas didesnė problema FI įsigyt Lietuvoje.. Jei nerasiu teks siųstis.. Jei žinot kur dar galima rast parašykit prašau, asmenine žinute, kad nedaryt per didelės reklamos. ::hai-bai
 #297431   Donasssss
 05 Rgp 2011 21:13
vargau ir as zinok,bet galiausiai vienas zmogelis rado kaune ir parveze man.galiu paklaust kur
 #297433   v__1
 05 Rgp 2011 21:21
Cabela's Tournament ZX, Ryobi Zauber, Daiwa Exceler. Tai kuri gi geriausia? :)
 #297443   Jurginas
 05 Rgp 2011 22:42
SauliusM rašė:taigi yra va akcija. cabelas tournament zx uz 39$ imk 2000 ar 2500 dydzio jei 2000 dydziu perdavimo mazai ir drozk atsipalaidaves.
A tai kuo ten skirsis 1500 nuo 2000, kad sakai 2000 imt? Apie 2500 net negalvoju, 10 uncijų sveria... Jau bijau kad ir 8,5 oz užmuš jautrumą avido :shock:
Ir dar - aišku gal nelabai yra naudojoančių šitą katuškę, bet ar bent teoriškai įmanoma nuspėt, ar tvarkysis jinai tvičinant su pintuku ( ne visiška voratinklio gysla, 0,165 exteeras)? Čia gi kaip suprantu kažkurios daiwos klonas, nu karoče Saulius gi viską ten žino, tikiuos apšvies tamsuoliam protą.
Ir aš pasakysiu b**et kaip nėra iš ko išsirinkt, negi tas magnis toks brungus, kad negali daiwa ar šimano padaryt biudžetinių ričių iš jo?
 #297460   Vitolis
 06 Rgp 2011 07:47
Jurginas rašė:
v__1 rašė:Cabela's Tournament ZX, Ryobi Zauber, Daiwa Exceler. Tai kuri gi geriausia? :)
Exceleris, nes kiečiausia našifkė. :gutgut
Jei kertat,štai atsiliepimai apie Exelerį ir ne vienas toks
Не понимаю зачем я покупал её 3 раза, может для самоутверждения? А дело вот в чём - имею 3 спина разных диапазонов весов 2-10, 5-20, 10-30, а также естественно 3 катухи, обычные эксэлеры 1500, 2500 и 3000. Цена как я думал "сладкая" для такой катухи ИМХО, но купив 2е штуки 1500 и 3000 уже чёто заскребло, возник вопрос может лучше добавить и взять норм? Но тут как всегда "жаба", пришёл увидел и купил, следственно - скупой платит дважды!(в моём случае трижды но я объяснил почему!), 2500 у меня в руках, на тот момент буквально не хватило копеек до "ревроса 2506". Суть такова мужики не скупитесь, не берите "ЭТОТ" выкидыш дайвы, ничего хорошего кроме головной боли не получите! Первые две делали вьетнамцы, а может и их дети, последнюю же купил китайскую, разница в "шлепках" смазки, где-то больше где-то меньше не зависимо от размера. Для тех кому не важны люфты, для тех кому не важна намотка, для тех кого не смущает рычание главной пары, эта катушка в самый раз! А так я доволен и бороды не дают скучать в бесклёвье и порыкивание не даёт уснуть в это же время, вобщем норм :)
Мужики сугубо ИМХО, но как следствие на третий, ДАЖЕ!!! на третий раз с ней не повезло, а как хотелось ... Делайте выводы, брать али не брать, лично я больше не возьму! ))
 #297473   Lamiglas
 06 Rgp 2011 13:00
geras straipsnis , bent jau parduotuvej exeleriai ispudzio nepadare , nesuprantu ko Sauliuks taip juos giria vien todel , kad pigiai parsisiust galima .... beveik uz tapacia kaina gali paimti stradika fi ir zvejoti sau ramiai ka as ir padariau puiki rite , Kaune maciau dvejose parduotuvese uz 350lt argi tai daug uz tokia rite ...
 #297478   vital(vilnius)
 06 Rgp 2011 15:56
Jurginas rašė:
v__1 rašė:Cabela's Tournament ZX, Ryobi Zauber, Daiwa Exceler. Tai kuri gi geriausia? :)
as imciau zauberi :cool:
 #297489   shelwius
 06 Rgp 2011 17:16
vital(vilnius) rašė:
Jurginas rašė:
as imciau zauberi :cool:
Senieji pirmieji Zauberiai buvo :gutgut paskui velniai žino ką ten štampuot pradėjo (rankenėlės laikiklis skiriasi dabartinio nuo pirmųjų), kažkaip labai jau nepatvarūs daba (žinoma ne visi), jau pradeda daug kas keikt juos...
 #297490   Lamiglas
 06 Rgp 2011 17:52
keikia viska ne tik zauberius , keikia daiwa , keikia shimano - cia dar laimes dalykas , kaip pasiseks ... kaip su dviem kaimynais kurie nusiperka tuos pacius telikus , vienas ziuri desimt metu be remonto , kitas nespeja taisyt , atsiprasau gal biski ne i tema , bet visdelto ...
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė