Sveiki, noriu ir vėl jus sutrugdyti savo reportažiuku
Liepos 11 diena, pirmadienis.
"Dušna" diena, saulė plieskia negailestingai. Ačiū Dievui, nors vienas kitas debesėlis kartais sukuria pavėsį. Sumanęs pažvejot, nieko nelaukiu, renkuosi daiktus, rengiuosi, čiumpu spiningą ir lekiu prie upės. Kadangi debesuotumas buvo mažas, iš pradžių nusprendžiau išbandyti perlamutrinį guminuką su juoda nugarėle ir raudona uodegėle. Pirmieji metimai apšilimui ir jau pradedu įsijausti. Sekliose vietose nuspredžiu ilgai nesiterlioti ir po truputį artinuosi prie duobės. Priėjęs žolių juostą išvis norėjau ją aplenkti, bet kažkas mane sustabdė - visgi reikia pabandyti. Keli metimai ir kibimas, graži lydeka pasikabino ant guminuko, bet kai ją pritraukiau prie kranto, nusipurtė

. Už kokių 10 minučių kitoje vietoje vėl kibimas. Na kibimu šį puolimą nelabai pavadinsi. Lydeka puolė guminuką, buvo jį beapžiojanti, bet pamatė mane ir šovė į šoną. Vynioju meškerę ir einu į kitą upės atkarpą. Šioje atkarpoje nuo pavasario esu turėjęs tik 2 kibimus, tačiau 1 iš tų kibimų buvo klumpinis ešerys

Persiorientuoju ant ešerių, imu mažą sukriukę ir bandau juos vilioti. Nieko. Iš paskos seka armijos mailiaus, bet didesnių žuvų nesimato. Saulė kaitina visu pajėgumu, kaklas dega, aš visas šlapias nuo prakaito

Vynioju meškerę ir einu link vietos kurios gylis apie 30-40cm, ji apaugusi meldais. Vienas žvejys sakė, kad ten turėtų kibti ešeriai. Nueinu - nė grybšt. Nusivylimas mano veide.

Bet bandau nenukabinti nosies ir einu toliau. Prieinu tiltą, pereinų į kitą pusę, kur patogesnis priėjimas į vietą, kurioje nesenai man pasirašė keletas lydekaičių. Čia irgi nieko. Visiškai surūgęs lendu po tiltu, kad nebūtų taip karšta, ir svaidau guminuką į žoles. Staiga pamatau, kad mano masalą parsiveja 3 ešeriai - 1 mažas, 2 didesnis, o 3 dar didesnis

Aš sustingstu, valdau tik meškerę. ešeriokai mano guminuko nepuola, tik kartas nuo karto puola galvakablio galvą. Reginys superinis. Mane užplūdo geros emocijos

Visas šou truko gal 2 minutes. Paskui ešeriai išsigando ir nuplaukė tolyn. Sužinojęs, kad čia yra ešerių, imu pačią mažiausią savo sukriukę, beto rastą visai čia pat, prie tilto. Keli metimai - niekas nebeseka sukriukės. Nukabinu nosį. Staiga stukt - pamatau lydeką. Atrodo apie 1kg svorio. Išvelku į krantą, prieinu arčiau... lydis apie 2kg

Gal tiek nesveria, bet aš jau 100% garantuotas, kad pagavau didžiausią savo gyvenime žuvį, kolkas

Kaip pirmus metus spiningaujančiam pacanui, neblogai, ar ne?

Susikaupusios emocijos trugdo žvejot, padarau dar kelis metimus, ištraukiu vos vos už sukriukę didesnę lydekaitę ir žingsniuoju namo.
Pareinu, pasveriu lydeką - 2kg 50g, ilgis 67cm
Nelabai vykusi, bet vistiek fotografija su žveju

:
O štai žuvis su mėnesio ženklu:
IMG_1515.jpg - 5.0 Mb