Latviškos Liepojos ežero lydekos
Kaip ir žadėjau, šį šeštadienį, anksti iš ryto vykome į Liepojos ežerą susikauti su lydekomis ir ešeriais. Orą pataikėme superinį :apsiniaukę, dulksna, grynas lydekinis oras.
Išsinuomojame valtį pas vietinį latvį, ir išplaukiame į begalines Liepojos ežero platybes.
Gaudėme čia tik kartą, tai yra aną rudenį. Pagaut pagavome ir lydekų ir ešerių, bet dydžiai nestebino. O juk čia visada yra didelė tikimybė susikaut su rekordine aštriadante.

Išplaukus matome kad vanduo šiandien Liepojos ežere skaidrus, i tai į gerą...
Stojame už vandenžoliu.
http://img840.imageshack.us/img840/1840/20110611120.jpg
Bandau savo mėgiamą Rapala Subwalką, o ypač tą vadinamąją citriną, kuri yra puikiai pasiteisinusi šiame ežere ne tik man, bet ir mūsų bičiuliams
Nesulaukę kibimų perplaukiame.
Imu į rankas džerkinį kuoliuką, kabinu Rapala Glidin Rap 12.
Spalvą išsirenku Hot Olive, nors vanduo skaidrus
Pirmi metimai, ir neilgai laukus pirmoji žuvis!
Ir ant džerko!
Spalvikė

Nedidelė- lygiai kilogramas.
Perplaukę į kitą vietą, apturiu 3 kibimus ant džerko iš kurių dvi atsiduria valtyje. Ir vėl kaip ant džerko lydekaitės nedidelės- po kilogramą
Bandom toliau.
Įgavęs pasitikėjimą savo jėgomis( ir džerkais

) toliau daužau vandenį pliauskomis.
Už geros valandos, paplaukę kur sekliau, užmetu džerką, vedu ,vedu. SMŪGIS!!
Jaučiu kad aname gale kažkas rimtesnio, žuvis sugeba perlenkt mano kuoliuką.
Vandens paviršiuje pamatau žuvies siluetą. ... Rankos dreba... Žuvis gera
Šiaip ne taip įkeliame į valtį.
Foto Foto

Papozuoju

Pasveriam- 4.6kg.
Asmeninis rekordas pagerintas 100 gr
Laimės pilnos kelnės
Labai patenkintas naujuoju kotu. Tai OKUMA Octana Jerk
http://www.gloomis.lt/product.php?id_product=145
Gaudom toliau!
Vienu momentu pamatome kad žuvis sukilo. Tai raudės ,tai plakiai, daužosi vandens paviršiuje.
O juk sena taisyklė visada galioja: kur balta žuvis ten ir plėšrūnai.
Su ta mintimi segu Lucky Craft Sammy 115. Tai paviršinis vobleris,walkeris, kuris imituoja vandens paviršiu sprunkančią žuvelę.
http://www.youtube.com/watch?v=c5p_jxBhFTU
Ir nepatikėsite! Lydekos atakuoja mano masalą. Per vieną užmetimą gaunu tris lydekos atakas, tačiau nei vienos nepataiko
Tėvas kabina Rapala X Walk . Abu pravedinėjam voblerius, abiem kimba.
Viso turėjome gal 20 lydekų atakų, ir visos gal 30x30 kvadratinių metrų plote. Nežinau kas tai, bet lydekos kaip ešeriai buvo susitelkusios į būrius. Iš tų 20 kibimų ,pavyko išvelėti gal 7 ar 8. Tiksliai nepamenu, kai tiek kibimų skačius pasimiršo
Laimikiai

Daugiausiai ir turėjau kibimų būtent ant Sammy

Vėliau net bandžiau filmuoti masalo darbą , tikėdamasis kad pavyks užfiksuoti lydekos ataką, deja...
Sammy mėgo visi ...

Vėliau vyliojom dryžuočius kurie puikiai kibo, pavyko netgi ištraukti visai gražia raudę kuri čiupo pirmo nr sukrę

Buvau pasikinkęs dar vieną gerą, bet pusiaukelėj...
Reziume: Žvejyba įvyko ir pavyko, esam labai nudžiugę. Šaunuoliai latviai, kad sugeba susitvarkyyi savo vandenis , o mes ne
P.S. Padariau nuodemę... Didžioji lydeka nebuvo paleista
tačiau kitos ištrauktos lydekos sėkmingai plaukioja toliau.
užtat dabar valgau labai skanius Liepojos ežero ešerėkus pakeptus aliejuje.
Bay