"Naujas" Nemunėlis arba atsižvejosiu iki sanatorijos.
Viskas prasidėjo vakar vakare. Visiškai suplanavau žvejybą, ir su mintymis ėjau miegot. Šiandien ryte vos tik pabudęs pradėjau ruoštis išvykai į Nemunėlį, bet kaip visada gavosi pagal patarlę: "Dievas juokesi iš tų kurie planuoja." Ar kažkas panašaus.
Na kaip gavosi taip, deja tik apie 11h pasiekiau Numunėlį. Keletą kilometrų žemiau namų. Nuo kelio pabaigos į kurią atvežė tėtis iki žvejybos vietos apie 100metų reikia eit, pušinėliu, kadangi takelio neradau ėjau miškeliu. Labai idomus ragų nuvalimas:

Tokių medžių mačiau nemažai.
Pagaliau pasiekiau upę. Gražu, tik pykstu pats ant savęs del to kad velai pasiekiau ją:

Viską susiruošiau, telefonu pašnekėjau su Ramaz'u.(Grečiau sveik kolega

)
Ir pradėjau žvejybą. Pirmają žuvį į krantą išprašiau labai sunkiai:

Vėliau reikalai pakrypo įgerą pusę, išeilės 4 panašaus dydžio kuojos
Vienos iš jų nuotrauka:

Tada stojo mirtina tyla. Tad nutariau ieškoti kitos vietos:

Bevaikščiodamas pakrantėmis akį patraukė kažkokie "siūlai" pamaniau, jog tai gali būti nuostabaus dydžio voratinklis. Pasirodo klydau. Ant medžio šakų kabojo žvejams skaudžiausias daiktas:

Ir ką jie tai darydami masto?
Atradęs vietą gražią vitą nutariau išmeginti... Vel kuojos, mažytės kaip pirštas.Isidienojus pradėjo kibt aukšlės, tad nutariau gryžti atgal, maniau jog ten kaikosi kuojos ir aukšlių nebus. Gryžęs radau idomų man vaizdą,

siauroje upės ruože tu spiningaujantys iš valties

:

Klausimais "Kaip kimba?" ir panašiais akimis juos nulydėjau pasroviui. Šaunūs vyriokai.
Deja, buvau apsirikęs su aukėlėmis. Jos kibo visiškai visur.
Tad nutariau baigt žvejybą.
Susirinkęs daiktus ir jau žingsniuodamas pušinėliu atgal paskambino Žuviuks.

Ir pasiūlė kartu paspiningauti. Žinoma suitikau.
Gryžęs namo pavalgiau šiekt tiek apsitvarkiau. Pasiemiau spiningą ir tėtis nuvežė į sutartą vietą. Neužilgo pasirodė ir kolega. Pasilabinom. Sėdom į mašiną ir patraukėm link žvejybos vietos kurią išrinkau aš.
klaidžiais ir prastai miško keliukais pasiekėm upė. Besišnekučiuodami susitvarkėm irangas ir patraukėm link upės. Siaura gyli, nuvirtusių medžių pilna upė musų nedžiugino.

Pradžia nesekminga. 2nutraukti masalai ir viena lydeka, kuri nesekmingai atakavo masalą.

Veliau viskas pasisukė į gerą pusę.

Upė išplatjo, pasidarė seklesnė ir sraunesnė. Kolega isibridęs vaikšiojo upės vaga, o aš krantu kitoje upėje. Pe nužingsniuotų kelių dešimčių metrų užkibi pirmoji lydeka:

Nufotografuota ir paleista atgal. Paprašiau, kad pakviestų mamą su tėčiu. O kelega mane pataisė-senelį su bobute"
Šaunu, kad ne vienas. Nes galbūt visus masalus būčiau palikęs vandenyje.
Gražu, ir taip gera, toks azartas užplūdo, kad pamiršau visus reportažus ir visą save atidaviau lydekų paieškai. Neužilgo dar viena. Mažesnė:

Skėčiajam rankom ir nesuprantam kur tos lydekos kurios priverčia adrenalinui plūsti į kraują.
Nesuprantam kas čia per "pasnografija."
Žvejybos pabaigoje ištraukiau tokią, del kurios nežinau juoktis ar verk:

Pabaigus žvejybą apibendrinom. 3:5 mano nenaudai. Yra kur tobulėt...
Po žvejybos paplepėjom ir su gera nuotaika išsiskirstėm savais keliais.
Ačiū kolega už šaunę popietę!!!
Šiam karui tiek.
Susitiksim prie vandens...
IKI.
Drįstu tvirtinti, kad iš visų žinių vertingiausios esti apie gamtą ir jos dėsnius. — [Ž.B.Lamarkas]