Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #25669   Arunas
 07 Kov 2007 10:48
Ar pavesh valti suzumar 390 4ag. dvitaktis evinrude variklis
i jura menkiu

#25681   Skumbrotas
 07 Kov 2007 11:54
Paveš, tik kad pukšėjimas atsipūtus su tokiu varikliu pirmyn ir atgal užims 2/3 tavo žūklės laiko. Aišku jei žadi neplaukti toliau 1-2km nuo kranto - tada pakaks ir tokio.
Iš kitos pusės Suzumaro tech. pase yra nurodytos min ir max rekomenduojamų variklių galios - 390 modeliui min turėtų būti apie 6-8aj, pasitikslink pats.

#25861   spiridonas
 08 Kov 2007 15:41
siandien praejau savo valties technikine. nieko neziurejo nieko nesake, tik paklause kur laivukas, sakau namuose.. ir viskas. seniau tech pasas buvo toks mazas patogus tilpo i pinigine, dabar isdave dvigubai didesni- laminuota. tai kujakt as ji per puse ir perlenkiau.
beja pradzioje pas mane buvo C kategorija valties. dabar ziuriu uzrasyta D kategorija. ka tai galetu reiksti :shock:

#25881   Skumbrotas
 08 Kov 2007 19:05
spiridonas rašė:siandien praejau savo valties technikine. .... pradzioje pas mane buvo C kategorija valties. dabar ziuriu uzrasyta D kategorija. ka tai galetu reiksti :shock:
Spiridonai, biški sukunfūzijai mane. Atsiverčiau savo popierius - nei apžiūros akte, nei talone niekur kategorija nepažymėta. Pažymėta tik Mažojo pramoginio laivo biliete. Tai kaip čia išeina - kodėl tau pakeitė tą bilietą :?: Turėjo pakeisti tik tec. taloną su tech. apžiūros aktu. Turėjo gi jie kažkaip paaiškinti savo veiksmus.

#25885   Vitolis
 08 Kov 2007 19:21
Zinai Spiridonai, jei as neklystu, tu valti pradejai ekspluotuoti pernai. Taigi viskas teisingai ir buvo uzrasyta "C" vadinasi Cielka Na o simet, jau per metus gerai pavarinejai, tai ir raso "D" -damusta.
Cia draugiskas palazdavojimas. O del paso gabaritu, tai as buvau irgi apsales, kai isdave celofanuota paklode vietoje kompaktisko buvusio. Tie valdininkeliai turbut nesusidure su nepatogumais. As irgi is karto perlenkiau pusiau ir i kisene.

#25886   spiridonas
 08 Kov 2007 19:54
atsiprasau del nevisiskai aiskaus isdestimo ir suklaidinimo.
dabar tiksliai pasiziurejau i abu talonelius: taigi dokumente "mazojo, pramoginio laivo bilietas" likusio dar nuo pernai metu parasyta kad valties tipas motorine suzumar 320, plaukijimo rajonas C; 0,3 j.m.

dokumente:"pramoginio laivo technines apziuros talonas" parasyta:
laivo technine bukle, iranga ir inventorius tikrinimo metu atitinka D (A;B;C arba D;)projektavimo kategorijos reikalavimus" tai siandien naujai isduotas dokumentas paklode, vietoj maziuko ir kompaktisko ankstesnio tech. apziuros talono. jis taip pat is karto buvo perlenktas per puse :-D

#25887   banditas
 08 Kov 2007 20:01
Biski nesupratau. O tai ka reik kas met valciai technikine eit? ar cia tik pajuriui taip :shock:

#25888   Skumbrotas
 08 Kov 2007 20:01
Tfu, biškį atlėgo, o tai jau galvojau kad eilinį kartą tiems laivininkams stogas nuvažiavo. :evil:
Svarbu kas biliete parašyta - leidžiama reiškia leidžiama, iš kur mums durniems žinoti kas tai per "projektavimo kategorijos".... Dedam skersą ir plaukam drosę :!: ;-)

#25896   pypkorius16
 08 Kov 2007 21:35
Jei talone irasyta <irkline> tai tech apziuros kas metai nereikia, bet jeigu pakabinsi benzo varykli (ne elektrini) tai turi keisti talona ir kas metai varyti i tech apziura :evil:

#25908   spiridonas
 08 Kov 2007 22:43
arba kitas variantas yra valti registruoti kaip paprasta, bet varykli taip pat reikes registruoti atskirai, irgi didele jabatorija :evil: dvigubi mokesciai berods

#26418   Hookaz
 15 Kov 2007 09:06
spiridonas rašė:arba kitas variantas yra valti registruoti kaip paprasta, bet varykli taip pat reikes registruoti atskirai, irgi didele jabatorija :evil: dvigubi mokesciai berods
man rodos taip dar geriau kai variklis atskirai registruotas ir nepriristas prie vienos konkrecios valties :roll:
 #26576   Edosius
 16 Kov 2007 13:25
Arunas rašė:Gal kas duotu adresiuku Vilniuje sestadieni dirbanciu firmu ,kuriose galeciau gyvai pamaigyti pvc valtis.(daugiau domintu suzumar 390).
ACIU
Pasiziurek www.laivynas.lt
Lygtais jie prekiauja Suzumarais.
Adresas ir kontaktai pasiteiravimui..
Lakūnų g. 30,
09108 Vilnius
Tel./faks.(+370)5 2741727,
(+370) 699 82555

#26608   pypkorius16
 16 Kov 2007 14:46
Gavau nebloga knygute, daug kam rupi kas bus kai ant tam tikros valties uzkabinsi kazikoki varikli. Sioi knygutei bevei 60 pavizdziu. Pora puslapiu nuskanavau , mano manymu aktualiu, gal kam pades.
Kas gerai tai yra tokia charakteristika kaip Litrai/NM , kas prie technikos turetru suprasti. Jeigu kam idomu rasykit , nuskanuosiu ir kitus psl. Yra nuo 2,3m pripuciamu iki 7m kateriu duom.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#26611   pypkorius16
 16 Kov 2007 14:51
Kazi kaip pasimete vienas img.
Paveikslėlis

#26742   mende
 17 Kov 2007 15:35
susiruosiau pakeist savo ufimka i kokia kita valti :? :shock: tai va paziurejau i www puslapius ir pagal kainos\poreikio santyki idomiausiai atrodo Turist-3 :shock: gal ka idomiau galit pasiulyt :roll: valtis reikalinga skrituliu statymui ir nuplaukimui max 800m :lol: iki zvejybos vietos :roll: kartai gaudom dviese tai ufimkoj ciut iki mordabojaus nedaeina :x reiktu biski didesnes ,variklio kabint nesiruosiu :shock:

#26767   alkanas
 18 Kov 2007 12:52
as turiu turist 3 :grin: stabili , ilgi irklai, plaukia tiesiai ir greitai ( cia nuo irklavimo priklauso aisku- bet greit), vietos daug , auksti bortai galesit ant bortu sedet ir per nebloga bangavima- nepritaskys :cig.

#27608   juustas
 28 Kov 2007 16:34
sweiki! tai va, prireike medines valties, bent 3 vietu. gal kas zinot kur jas gamina ? noreciau kad butu kazkur aplink kauna. tiktu ir kokiam alytui ar kaisiadoriu rajone, nes valtis bus leidziadziama i Kalviu ezera. ir shiaip butu neblogai kad per sia savaite ja kaip ir tureciau, ar bent jau buciau uzsakes :)

#27714   tuomahaukas
 29 Kov 2007 20:09
juustas, kainos daugmaž panašios "ant išeigos", "fasonas"- ne.
Jeigu galvoji užsakinėt- geriau nepatingėk nuvažiuoti vieton ir pasirinkti tinkamesnę pagal save. Pvz. Zarasų krašte kur daugmaž "pagal šabloną" daro valtis- man patinka, Trakuose- !nea! Z ir T gali palygint Aukštaitis, apie T- Gintasas turi nuomonę, irklavo :lol:
Kai irklų laikikliai sustatyti taip, kai plaukdamas ties kiekvienu yriu rankenomis sau pautus pasikasau- :roll:
Negaliu pykt- meistras pagal save daro: anas 1,50 m ir liemuo kaip mano šlaunis :donknow'

#27809   omas
 30 Kov 2007 21:38
juustas rašė:sweiki! tai va, prireike medines valties, bent 3 vietu. gal kas zinot kur jas gamina ? noreciau kad butu kazkur aplink kauna. tiktu ir kokiam alytui ar kaisiadoriu rajone, nes valtis bus leidziadziama i Kalviu ezera. ir shiaip butu neblogai kad per sia savaite ja kaip ir tureciau, ar bent jau buciau uzsakes :)
O kodėl būtinai medinė?
Plastikinė žymiai geriau.Nei dažyti, nei hermetinti vos ne kas metai.
Va šitam puslapy http://www.valtys.visiems.lt/ visai nebloga ir nebrangi 4 -vietė žalia 2200Lt. Ir su irklais plaukti gali ir variklį pakabinti.Draugas nusipirko, tai su mano 10AJ Mercuriu dviese per Leitę plaukėm 31 km?val greičiu.Stabili.Lengva.Man ji labai patiko.Pirksiu ir sau.

#27814   pypkorius16
 31 Kov 2007 07:33
To Omas :
Omai ar juos korpusas viensluoksnis ar dvisluoksnis su uzpildu. Draugelis vienas duomisi, bet pagal aprasyma ir kaina atrodo kad viensluoksne.

#27957   omas
 03 Bal 2007 07:17
pypkorius16 rašė:To Omas :
Omai ar juos korpusas viensluoksnis ar dvisluoksnis su uzpildu. Draugelis vienas duomisi, bet pagal aprasyma ir kaina atrodo kad viensluoksne.
Korpusas viensluoksnis -todel labai lengva.Vienas lenkas gamina tokias pacias dvisluoksnes visai salia sienos ir pigiau 2200 zl.

#28252   Vitolis
 06 Bal 2007 10:51
Kvieciu i diskusija tuos , kurie naudoja PVC valtis. Kuo kas naudojasi pripuciant jas. As pats turiu pirkes pompa, kuri veikia nuo joje imontuotu akumuliatoriu. Kainavo truputi virs 100 Lt ir pirkta Senukuose. Su ja pripumpuoju gana greitai, taciau spaudimo sukelti su ja neina. Vistiek reikia dapusti su komplekte buvusia kojine dumpline pompa. Girdejau, kad yra lyg tai Italisku pompu, kurios pucia iki kondicijos. T.y. pripucia pilnai. Gal kas su panasia naudojasi? Gal kitokias pompas kas naudoja?

#28253   Edosius
 06 Bal 2007 10:58
Tik pernai isigyjau PVC valti ir kolkas puciu su dumbline pompa kuri buvo prie komplekto.

#28255   spiridonas
 06 Bal 2007 11:16
320 SUZUMAR pripuciu su komplekte buvusia dumpline pompa per ~12 min. Visas komplektavimas , nuo ispakavimo iki paruosimo plaukti trunka ~25 min. Apie kitas pompas koleikas nesidomejau :roll:

#28265   Edosius
 06 Bal 2007 12:09
spiridonas rašė:320 SUZUMAR pripuciu su komplekte buvusia dumpline pompa per ~12 min. Visas komplektavimas , nuo ispakavimo iki paruosimo plaukti trunka ~25 min. Apie kitas pompas koleikas nesidomejau :roll:
Pas mane lygiai tokia pati ir kad pavargciau ar atsibostu pusti taip nera. Max 30 min ir jau plauki. Tik vat ja sulankstyti ir transportuoti man kyla problemu, nes i bagaznika netelpa, o gal netaip lankstau? :donknow'

#28267   spiridonas
 06 Bal 2007 12:14
valtis is 2 maisu: viename dugnas, kitame pati valtis, atlenkiu golfo galine sedine nuimu dangti ir sukraunu valti, plius dar varikli 4 AG isimetu ir visa kita manta. Golfuku vaziuojant dar galiu paimti viena pakeleivi.

#28271   Edosius
 06 Bal 2007 12:31
Na matai Golfukas, cia jau lengviau ja igrusti... Pas mane Vectra sedanas, tai pacia valti tenka ant galiniu sedyniu o dugna i bagaznika. Taip pat dar 1 pakeleivis telpa. O su maisais viskas aisku.

#28534   gelmės
 11 Bal 2007 09:50
Turiu tokį klausimuką. Gal vieniems juokingas atrodys, bet...
Gaudant iš valties varžybose, reikalaujama turėti gelbėjimosi priemonę. Kas, be gelbėjimosi liemenės, įeina į gelbėjimosi priemones? Ar guminės pripučiamos paduškėlės įsiskaito į tą gelbėjimosi priemonių arsenalą ?
P.S. Turiu mintyje žvejybą upėse, tvenkiniuose, ežeruose.
Ačiū.

#28535   Agis
 11 Bal 2007 09:59
Manau truputy skirtingai traktuoji, nes kiek atsimenu taisyklese parasyta ne "Tureti" o "Vilketi", taigi manau nieko kito iskyrus liemene tikrai nebus patogu vilketi.Jauciu tikrai nepatogu butu spiningauti persijuosus gelbejimo ratu :lol:

#28536   gelmės
 11 Bal 2007 10:29
Traktuoju lyg ir gerai. ;-)
Apie liemenes žinau, kad jos yra užsivelkamos, :lol: ;-) bet .....nuostatuose radau - turėti gelbėjomo priemones. Aš ir mąstau apie tas pagalvėles, kad nereiktų pirkti tų liemenių.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė