p.s grazi mekne

Jei spiningu, tai karkvabalio imitacijos vobleriukas tikrai gerai dirba tada kai aplinkuj jau skraido patys karkvabaliai. Gilius ruozus apmetau tik tarp kitko, pasitaiko ir ten kibimu, taciau daugiau demesio skiriu seklesniems upes ruozams. Zvejoju vobleriukais max iki 1m nerimo, o paprastai gaudau 0,4-0,5m gylyje. Pastebejau, kad sapalai megsta tokias vietas kur is siauros atkarpos upe isplateja(dar geriau jei upe isplateja ir daro posuki). Aisku kuo daugiau kliuviniu, krumu, saku ir panasiai, tuo sapalai turi daugiau kur pasislepti. Visada masala metu per upes ploti ir traukiu tokiu greiciu, kad jis jau dirbtu, srove ji pamazu nesa link kranto, kai pasiekia kranta, tada traukiu lygiai tokiu greiciu ir dazniausiai butent traukiant palei kranto linija seka kibimasMr. Nobody rašė:O kur jus renkat tuos karkvabalius, ar gaudot dirbtiniais? Ir šiaip kokiuose ruožuose šapalus gaudot? Plačiuos ar lėtuos, srauniuos ar lėtuos, gyliuos ar sėkliuos ir t.t.
Karkvabaliai ilgai neskraido... Bet nepergyvenk, ir be karkvabalių yra vabalų įvairiausių. Baigsis karkvabaliai, prasidės žiogai, o paskum ir vyšnios prisirps ir t.t. ir pn.Mr. Nobody rašė:O kiek laiko jie dar maždaug kibs ant karkwabalio? Tiksliau kiek dar laiko karkvapaliai skraidys?
Kuriose vietose zvejoji? Pries karsakiskio kapines ar uz kapiniu, ar dar toliau kur yra tiltas ir dar vienos kapines?Augustasjj rašė:Buvau praeita savaitgali uz karsakiskio, tai vanduo baisiai krites, tik duobes apmeciau ir jokios gyvybes nemaciau. Reikes kiek veleliau pabandyi
As pries kokius 4-5 metus esu braides ruoze tarp mariu ir pirmo tilto (kur kelias i Birzus). Sapalioku tokiu po 20-25cm ciugliais. Uzmeti vobleriuka, supuola visas pulkas. Istraukiau tada keleta, didesniu nepasitaike. Kita vertus, kai sapalu daug, tai pirmieji visuomet puola maziausi-nagliausi ir aisku viska isbaido...Vitolis rašė:Aš tai vis galvoju, tačiau neprisiruošiu su gumiaške praplaukt pasroviui Lėvens aukštupy. Na pvz nuo Kupiškio iki kokio Subačiaus. Vietomis Lėvuo tose apylinkėse panašus į Bobio aprašytąir nufotkintą upelį. Kai kur medžių laja iš abiejų krantų suaugusi į tunelį. O kad Šapalų ten yr, tai ni vopros. O ir kitos žuvies duobėse turėtų rastis.
Gal Leveny jau eseriu populiacija atsigauna?donce294 rašė:sestadieni 8-14h prametita leveny piniavoj ir uz piniavos tai per 3 viena silkute ant vobliko ,kuri keliavo atgal. O kas gaude ant mailiaus eserius ,tai pagavo ir gan neprastai. Reiks kita savaitgali ir man ant mailiaus nulekt pazet.