Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #275414   Mr. Nobody
 18 Bal 2011 21:03
EDMA rašė::/braj; sveiki toks grazus savaitgalis buvo gal kas kokioi uzuovejoi dzikeli mirke kaip sekes butu idomu suzinooooot '''bum
kompiuteris atsisakė veikt, tai palauk rytojaus, visą reportažą imesiu, o šiaip visai neblogai, per 2 dienas apie 4 kg - su fyderiuku, užmeti 5-15 sekundžių ir jau virpa :) tik keliais momentais plakiai užpuolė, tai tada 10 nepakirstų būna, 1 plakis, vėl 10 nepakirstų...
 #276891   tukasG
 22 Bal 2011 22:24
Norai ir pastangos sveikintini :gutgut .
O bet tačiau toks klausimas iškilo: kiek metrų spinduliu aplink žveją yra žvejybos vieta, kas yra spiningautojo žvejybos vieta, ar saulėgrąžos lukštas yra šiukšlė ir t.t.?
Tarkim prisistato super priekabus tikrintojas prie spiningautojo einančio pora kilometrų tvenkinio pakrante ir spiningaujančio nuo kranto visose vietose, kur yra priėjimas prie vandens, ir pareikalauja, kad šis surinktų kiekvienoje vietoje, kur tik užmeta blizgutę, ant kranto esančias šiukšles (įskaitant ir kažkieno prispjaudytus saulėgrąžų lukštus), priešingu atveju grės 200 lt bauda :superšokas :-D
 #276904   grazvis
 23 Bal 2011 03:33
Viskas cia paprasta moksleiviams y durnus klausimus ats kas moka mokescius uz jous tas ir siukslina, o jie renkat. Ir apskritia jai geranoriskai sutinki siuksles rinkti tai ir renki o seip galima drasei siusti ant 3 raidziu nes jie nieko neyrodys, kad tu siukslinai, o tai, kad zvejys dar nereiskia kad siukslintojas. Cia kaip mentai jamtu visus iseiles nes esi ytaremas busimas zudikas ar tas pats siusklintojas, ar vienoks nusikaltelis :D
PS: aisku jai praeini ir matai siuksle nu pakelk ir ysidek y kiseniu :D nes ytariu prie telkinio nerasi konteinerio tai namo vesi vietoja laimikio. Nei sukes nei popiergalio ::hai-bai
 #276916   tukasG
 23 Bal 2011 08:34
Pati idėja bandyt kovot su šiukšlynais išties sveikintina, nes kiekvienoj žuvingesnėj ir dažniau žvejų lankomoj vietoj šiukšlių tikrai netrūksta. Tiesa, po truputį daugėja tvarkingų žvejų, ne tik kad nešiukšlinančių, bet ir sutvarkančių kitų paliktas šiukšles, jaučiasi ir talkų teigiamas poveikis. Nebetenka matyt vaizdų, panašių į kadaise atmintin įstrigusį, kai Mituvoj pulkas žvejų lupo neršiančias kuojikes iš po užtvankos, vandens suneštos iš "bambalių" ir kitokių šiukšlių, tarp kurių dar riogsojo ir upely nuskandintas senas šaldytuvas. Šlykštu, kai žmogus meta sau po kojomis viską, kas nereikalinga, ypač tada, kai kiekvienoje mašinų stovėjimo aikštelėje konteineriai stovi, o poilsinėse zonose aplink marias dar ir po šiukšlių dėžę šalia kiekvieno suoliuko pastatyta. Netrūksta konteinerių ir keliuose aplink marias. Trūksta kultūros ir atsakomybės. Pritariu, kad reiktų bausti šiukšlintojus, bet...
Manau, kad teisiškai būtų galima stipriai pasiginčyt esant, panašiai situacijai į mano aprašytąją (spiningautojas ir saulėgrąžos). Taigi įžūlus šiukšlintojas turės galimybę ginčytis, o niekuo nekaltas ramus, nedrąsus žmogelis galės būti paverstas atpirkimo oželiu... Gal ir gerai bent jau tokia prevencinė priemonė. Visgi dviratuku atmynusiam į žūklę kaimelio mėlynanosiui, gal mažiau bus pagundos ištuštintą bambalį į krūmus nušveist. Visgi "zokonas" ant popieriaus išguldytas, straipsnis nurodytas, baudos dydis paviešintas... :-D
 #281829   Auge
 14 Geg 2011 18:36
Siandienos zvejyba:
Trukme:3.5h-4h.
Jaukas: Sensas Gros Gardons, Sensas kanapes, Sensas epiciene(maltas biskvitas), akmenukai, truputi molio, kokonai, dzikai,pinkos (plikyti), matylius.
Irankis: 5m botas, plude 1g, vos islindes galiukas, sistema - letai skestanti.
Eiga: sujaukinau 8 apelsino dydzio jauko rutulius ir kelias silpnai suspaustas galkes, kad leistusi letai i dugna, taip sudarydamos jauko stulpa. Zuvis iskarto sureagavo i jauka, kibo praktiskai visa zukles laika, buvo gal tik 1 laiko tarpas kai kibdavo kas minute, bet jis greit dingo - pamazinau gyli. Visi kibimai ant dugno, tik uzmetus. Is tu 8 kg zuvies, tevam paskanaut paimta apie 2kg. Daugiau visos zuvys buvo paleistos.Zuvis beveik visada griebe krentanti masala.
Masalai: dzikai, pinkos, sliekai, kukuruzai. Dirbo tik dzikai ir pinkos.
Zuvis: 50% kuoju, 47% plakiu, 2% karsiu ir 1% auksliu.
Svoris: 7-8kg.
Toks trumpas zukles aprasymas, gal kam pravers.
 #281830   Tadass
 14 Geg 2011 19:04
ogo koks aprasymas :shock: Cia gal kokia nors sportininku pildoma forma?

Ypac patiko - 2 proc. karsiu :-D Tai cia gaunas viso karsiu 160 gr :superšokas idomu kiek ten tu karsiu viso (stukom) buvo :roll:
 #281834   Auge
 14 Geg 2011 19:36
Jo bandziau panasia i sportininku. Karsiu buvo 4. Gal per mazai parasiau procentais, bet is ju apie 0.3kg-0.4kg susidare.
 #281909   RamaZ
 15 Geg 2011 16:02
Tikrinkit, tikrinkit Kupiškio marias - tuojau pravers ;-) , nepilnas mėnuo liko :roll:
 #281929   Šaltupys
 15 Geg 2011 19:21
Tikrinam, Ramūnai,tikrinam. Žvejoju su fideriu ir septynke, o netoliese keli peralkę ant mailiuko starkiukus po kelis 200-300 gramų turi,bet kol atėjo iki marių pradžios pro visus rybokus ,tapo 1-2 kg. Va tokie čiūdai .
 #282507   Vitolis
 17 Geg 2011 14:09
Alvydas2 rašė:Tikrinam, Ramūnai,tikrinam. Žvejoju su fideriu ir septynke, o netoliese keli peralkę ant mailiuko starkiukus po kelis 200-300 gramų turi,bet kol atėjo iki marių pradžios pro visus rybokus ,tapo 1-2 kg. Va tokie čiūdai .
Nedaug liko laukt. Pračekinsim kaip reik Marias. :grin:
 #282946   Mr. Nobody
 18 Geg 2011 17:17
Ko taip mariu tema nutylo? Negi Panevezieciai ir kupiskenai man nezinant susitare nutylet visas gerasias vietas nu klaipediskiu ir vilnieciu ? :-D Ar visi moraliskai kaupias meet'ui, kad net mariose negaudo ? :superšokas
 #285214   tukasG
 29 Geg 2011 19:12
Sveiki visi :/braj; .
Šiandien po pietų porai valandikių buvau nulėkęs iki būsimo forumiečių susbėgimo vietos Vėžionyse. Kad ir pobjauris oras buvo, lietutis merkė, bet labai jau knietėjo mikroguminukus praskalaut po labai labai ilgos pertraukos. Nebuvusiems ten, galiu pasakyt, kad mikrojigus pamėtyt ten vietos išties smagios, daug gerų priėjimų prie vandens net ir be bridbačių ar valties. Povandeninių kliuvinių irgi ne per daugiausia aptikau - vienas kitas kupstelis povandeninių vandenžolių, vietom kriauklių ir akmenėlių nemažai užsičiuopia, bet per tris valandas žūklės tik pora guminukų tenutraukiau. Gerais laimikiais šiandien pasigirt negaliu, kibimų buvo nemažai, bet arba daužė nedaug už guminuką didesni ešeriukai, arba kabinėjosi truputį paūgėję jų broliai. Imamų namo - neužkabinau nei vieno, bet veiksmo buvo nemažai. Geriausiai suveikė tepalo spalvos su geltonais blizgučiais "Relax" tvisteriukas. Svorius bandžiau nuo 1g iki 10g. Mažais svoriais žaist smagu, bet kiek sustiprėjus priešiniam vėjui juos jau gan stipriai nešiojo bangos, o ir užmest ne kažkiek teužmesdavau. Užtikrinčiau dugnas jautėsi su sunkesniais. Beveik visi realizuoti kibimai buvo pauzės metu (ešeriokai griebė ant dugno gulintį ir nejudantį masalą).
Lietui nurimus ir man jau besiruošiant važiuot namo, atvažiavo dar pora džipų žvejų: vienas berods Vitolio, kiti mačiau valtelėj kvakle vandenį plakė ir šamus pasimatyman kvietė.
Grįždamas namo trumpam dar stabtelėjau pasižvalgyt prie "Uošvės liežuvio", tai savo pamėgtoj starkinėj - ešerinėj vietoj ant kranto radau ištrauktą ir numestą seną tinklą pilną pastipusių starkių ir karšių. Vadinasi jau ir ten tinklininkai siaubt marias pradėjo :jop-mat :( .
 #285440   Vitolis
 30 Geg 2011 19:20
Tai vans ten TukasG vandenėlį plakė gal kokią valandą nuo to pačio akmens :-D Tai ko toks išdidus ir nepasilabinai :) jei pažinai mano uaziką :-D O aš pasėdėjau prie dugninių ant mailiuko, tačiau nejomas. pamėčiau spiningėlį ir tokį gražų monstriuką buvau inkabinęs :superšokas Tačiau buvo skirta jam nuo manes nunešt muilą. Kibimas pačiame pležia kylant riperiui akmeningu šlaitu iš gilumos. Po visą dieną merkusio lietaus, vakaras buvo nuostabus. Įdomu tie šamautojai ar pakėlė šamą? Turbūt kad ne, nes jie pirma manęs nusiėmė.

Šiandien toje pat vietoje (būsimoje susitikimo) sėkmingai praleidau dienelę. Du Starkiai. Viens 1,2kg. kitas mažesnis, bet 46 cm. lygiai. Dar vienas kliovas nerealizuotas. Viena kilinė lydekaitė ir gražus ešerys. Viskas nuo kranto. :gutgut
 #285502   tukasG
 30 Geg 2011 22:18
Vitolis rašė:Tai vans ten TukasG vandenėlį plakė gal kokią valandą nuo to pačio akmens :-D Tai ko toks išdidus ir nepasilabinai :) jei pažinai mano uaziką :-D
Neiždidus aš dėde Vitoli neiždidus, gal tik kiek sarmatlyvas :oops: ... O ir "uaziką" galutinai identifikavau tik namo pargrįžęs ir temoj "Bendri reikalai" paskaitęs, kad tamsta ten žvejot planavai tuo pat metu kai aš ten žvejojau... O pasilabinsim taigi visai neužilgo, kad tik sveiki gyvi sulauktumėm :/brazasista .
 #285518   pensininkas
 31 Geg 2011 07:43
Vitoli, o tai busimo meeto vietoj ant feederiu su sliekais/dzykais/kukuruzais shusharos prilupt gerai galima, ar orientuotis i plesriaja zuvi ir imt spiningus?
 #285521   Edosius
 31 Geg 2011 07:54
Su spinais tikrai bus sunkiau sugauti žuvį... Prilupsi "sušaros" lengviau :/braj;
 #285608   tukasG
 31 Geg 2011 12:35
Kiek aš ti apsidairiau, tai mano kvaila galva sako, kad žvejojant nuo kranto ko gero daugiausia veiksmo galima tikėtis būtent dugnine žvejojant. Visgi dominuojančios žuvys mariose - karšis, plakis, starkis. Visas jas ant dugninės eina paimt. O ir kuoja, pūgžlys, ešerys, slieko neatsisakys. Gylio perkritimas (briauna) neypač toli nuo kranto.
Spiningas, ypač esant aplinkui nemažam būriui žvejų visgi ko gero bus sėkmingesnis iš valties, nors...?
 #285648   pensininkas
 31 Geg 2011 15:40
tai pludines galima tada ir neimt? yra zoliu, nendriu ar kitos augmenijos ruozas meeto vietoje?
 #285654   tukasG
 31 Geg 2011 16:03
Neperdaugiausia ten tos priekrančių augmenijos. Yra keli ruoželiai nendrių, asiūklių, dar kažkokių povandeninių žolynų keli krūmokšniai, bet tokių labai jau lyninių - karosinių - raudinių vietelių nemačiau. Aišku kažkiek aukšlių, kuojų, plakių ir kitokių smulkių gyvių turėtų pakrantėmis trintis, bet asmeniškai aš tai tokių vietų plūdinei žūklei nemėgstu vien jau dėl to, kad esant bent kiek stipresniam vėjui kyla gan nevaikiškos bangikės (visgi marių plotai nemenki, o užuovėja tik nuo kranto). Yra ten tokia simpatiška įlankikė, kuri būtų simagi plūdinei žvejybai, bet įrenginėjant maudyklą vaikams ji dabar taip išravėta, kad rimtesniam žuveliokui aš ten nebelabai matau ką veikt. Aišku patyrę aukšlininkai ar tolimo užmetimo plūdininkai esant palankiam orui ir pasiruošę galimam postipriam bangavimui kažką turėtų sugaut ir plūdinėmis, bet tokiam nepatyrėliui kaip aš, tai visgi dugninė manau būtų rezultatyvesnė, nors jeigu nebus stipraus vėjo, tai ir su mikromasalais paspiningaut gal visai smagu būtų.
 #285749   Vitolis
 31 Geg 2011 21:17
paprastai, kai važiuoju į nepažystamą telkinį, deduosi viską, ką turiu. Tada nereik spėliot. va Senelis į susitikimą prie Mierkio, atsivežė net maišą pašaro ir dugninę :-D :gutgut
O miite tai aišku, kokia pagrinde "žuvis " kimba :-D
 #285753   Edosius
 31 Geg 2011 21:23
Aš tai iš klausimų nelabai suprantu ką nori gaudyti.. Ir kuo specializuojasi... Galiu pasakyti - starkį, lydeką sugauti bus sunku.. Nuo kranto džigint - nematau reikalo ir galimybių :!: Toj vietoj, užmesi į 7-8m gylį, tai kaip džiginsi link 2m nelabai įsivaizduoju :roll: Manau, o ir taip bus - nuo kranto pagrindas bus balta žuvis - karšis, plakis, kuoja... O ar dugninė ar plūdinė - sunku spręsti :/braj;
 #285983   pensininkas
 01 Bir 2011 18:04
nu tai vat, tame ir reikalas, kad puses namu nesivezt, bandau biski susiaurinti imamu daiktu rata :) nes noris ir ana, ir kita, ir trecia pagaudyt :-D
 #285984   Edosius
 01 Bir 2011 18:13
Jei valties neimi, tuomet gaudyti geriausia baltą žuvį, ir dar gali prigriebti mikriką, kokį ešerioką užkirkinsi ;-)
 #288481   giedriuzzz
 13 Bir 2011 18:19
Kam negaila papasakokit kur geriausia mėgint starkį pagaut.
Savaitgalį kaip ir planuoju lėkt į Kupmares :roll:
 #291630   press
 29 Bir 2011 14:58
Praeita sekmadieni nuo 07:00 is valteles bandem Lyna paciupt. Mazame gylyje ~1.5 m. Jaukas Dragus Lynui/Karosui veike puikiai, tik gaila suviliojo tik plakiokus, kurie kibo tarpais. Jomas tik ant slieko. Dzyko ar perlines kruopos nenorejo niekas :) Laikas praleistas neblogai.
 #291758   gelmės
 30 Bir 2011 07:34
Na, jei jaukas skirtas lynams/ karosams nesuviliojo jų, tai kaip jis galėjo veikti puikiai ? :roll:
Či ne įžeidžiančiai, tik šep sau. ;-)
 #291965   vyrgaz
 30 Bir 2011 20:23
Jeigu toks retas plakiokų kibinėjimas yra puikus, tai kas tada per meetą buvo? Anomalija? Plakiai ir karšiokai kaip iš gausybės rago plaukė..Ir tik ant dzykučio..
O gelmius savo stilium atsiprašinėja, kad ginkdie neužgaut.. :lol:
 #293797   Aurumas
 12 Lie 2011 22:48
pagal mane tai per meeta buvo iprastas kibimas. praeita savaitgali buvo tevas, as buvau uzpraeita ir ant slieko ir ant dziko dauze vienodai.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė