Antram stulpeli virsutinis ne yo zuris?
Juozukas, ant jo peiliuką pagavauApis rašė:Antram stulpeli virsutinis ne yo zuris?
Vadinas neapsirikau nusipirkdamas. Du. Vienas su raudonu pilvuMariusM rašė:Juozukas, ant jo peiliuką pagavauApis rašė:Antram stulpeli virsutinis ne yo zuris?
tai tie vadinamieji sportiniai kabliukai didesni ?(reikia tikslaus atsakymo apie juos). Jis juos mini dėl to, kad su originaliais būna daug neužkibimų.Evaldas Z rašė:manau, tai kabliukai be uzkarpeliu. naudojami tam, kad butu maziau zalojama zuvis ir butu galima lengviau ir greiciau ja atkabinti.
Siulyciau Meps Comet balta su melynais taskiukais. Man sis variantasLukass rašė:Ka manot apie Sukres Mepps firmos? Kokios spalvos geriausiai groja upej sapalam? Ka pasiulytumete is pigesniu varijantu, nes dar UL naujokas as ;)
NU kaip cia pasakyti, valas valui nelygus. Reikia deti gera kokybiska vala ir manau , kad ir 0,16 gali atlaikyti ir metimai tolimesni. Bet seip tai dazniausiai ir as zvejoju su 0,18 valu ( Nemune ), nes karta pasimokiau. Uztikau tokia vietike, kad sapalai buvo vilkiniai ir o,16 vala trauke kaip plauka. Cia gali but visokiu variantu, gal valas per blogas , gal ir frikcija nelabai suveikdavo. Geriausia tueti 2 bugnelius viena su 0,16 kita su 0,18, tiks viskam.giedriuzzz rašė:Patarkit kokio storio valiuką naudot šapaliecams? Šiuo metu esu užsivyniojęs 0,16, bet artėjant vasarai ir vis daugėjant upėse žolių galvoju ar neperplonas jisKažkaip gaila masaliukus palikinėt
![]()
Gal reiktų pasistorint iki kokių 0,18? Ką patarsit?
Asmeniškai naudoju Quantum Quattron PT, 0,165 mm valą, man ant šapalo jis pats gazas. Nu dar nebuvo kad dėl žuvies nutraukčiau valą. O žuvėkų būta visokių, didžiausias - salatis 4,1 kg...giedriuzzz rašė:Patarkit kokio storio valiuką naudot šapaliecams? Šiuo metu esu užsivyniojęs 0,16, bet artėjant vasarai ir vis daugėjant upėse žolių galvoju ar neperplonas jisKažkaip gaila masaliukus palikinėt
![]()
Gal reiktų pasistorint iki kokių 0,18? Ką patarsit?
rites stabdzio jautrumu, o ne valo tvirtumu reikia labiau pasitiket. o rimciau isegus kelma ar i kruma imetus, kazin ar bus didelis skirtumas tarp 0.18 ir 0.16. storintis verta nebent jeigu zuklavietej mazai erdves ir daug kliuviniu, i kuriuos sprunka stambesnis sapalas ir reikia daugiau jegos (valo stiprumo) ji suvaldyt, kad nebutugiedriuzzz rašė:Na kad žuvis nutrauks valą aš taip pat nesijaudinu, nes pasitikiu kol kas Stroft valiuku.
Tarp 0,16 ir 0,18 skirtumo nežinau. Ale tarp 0,18 ir 0,2 (upėtakių žūklė) - skirtumas tikrai didelis.Evaldas Z rašė:giedriuzzz rašė:o rimciau isegus kelma ar i kruma imetus, kazin ar bus didelis skirtumas tarp 0.18 ir 0.16
nu idomiai cia gaunas. jeigu be FC pavadzio butum gaudes, tai sakyciau, kad gal baidos pinto ir griebia atsargiau, neuztikrintai. nebent pavadys labai trumpas. bet cia aktualiau skaidriam vandeniui. kai sapalas aktyvus, kala uztikrintai, net pakirst kartais nereikia, pats pasikerta. o buna, kad jauti tik atsargius baksnojimus, o vaistu per visa zukle taip ir nerandi. jeigu pakeites vala, vobliko nekeitei, tai kabliai turbut nekalti. kietas kotas + netamprus pintas valas aktualiau varginant zuvi. mazai amortizacijos, daugiau darbo rites stabdziui, daugiau sansu atsipurtyt. man su pintuMarius1 rašė: Pirkau pintuką su mintim, kad kaip tik lengviau pasikirs, o gaunas lyg ir atvirkščiai
pasiimk daugiau $. vieno neuzteksblight rašė:... Pasiimk ~25 lt