Nu ką, ką tik apturėjau geriausią lydekų žvejybą Neryje, kiek esu turėjęs,

o kadangi spiningauti bandau rimčiau gal antrą trečią sezoną, tai jokio čia ir dyvo nėra.

Ale vis tiek smagu. Trumpai buvo taip: išsiruošiau apie 18 val.

Paupy gražu, žvejų nematyt, nors pėdsakų yra, tik šiaip meilios porelės nerštui ruošiasi

ar kokia šeimynėlė su vaikučiaus vakarienę jama. Tai va, užsikabinu baltą raudonuodegį akaros guminuką, švyst kelis kartus man patikusioj vietoj, traukiu, lyg bump kažkas

, per akinius mačiau, kad blykstelėjo kažkas, sakau, gal kokia balta žuvis. Dar metu pora kartų, nu ir ką - bac - pareina lydekius, na, tiksliau, lydekiaus vaikis maximum palei puskilį. Fotkinu telefonu, leidžiu atgal, smagu, ŽUVĮ Nery sugavau, įvykis.

Dar keli metimai, ną ir ką manot, per dešimt minučių dar trys štukelės pasirašė, tik kad neatitinkančios formato, tokios palei 300-500 gramų. Foto, bučkis, plaukia atgal.

Einu toliau, nuraunu laimingą guminuką, sutinku žvejojančią moterį , sėdi sau su kava, cigaretuku, sako, "taip gera gamtoj pabūt, o ir karosai turėtų pasirodyt". Pašnekam kiek, pasidžiaugiam gamta, traukiu atgalios, nes pora valandėlių prabėgo. Toj kibiojoj vietelėj grįždamas darau kelis metimus, dar vienas lydekos vaikis pasirašo, nu ką, fain, ale jau namolio laikas ir jam, ir man.

Taip ir išsiskiriam. Taigi, smagu atidariau sezoną, 5 lydekos vaikai pasirašė ir buvo nusiųsti tėvų atsivesti, gal kitą kartą rimčiau kas pakibs. O balta žuvis irgi jau judėti pradeda, nuo paviršiaus kažką vis sriūbteli.Smagu.