Tvenkinio izuvinimas.
Taiva situacija tokia:
Pries 9-11 metu iskastas tvenkinys. Durpyne. Kasta iki molio, bet per tiek metu kaip suprantu nuo sonu visur dugnas yra pasidenges dumblu. Kudra yra apie 5 arus. Gilys kai kase svyravo nuo puses metriuko iki 4 kazkur. Na vyrauja apie du metrus ir daugiau. Po keliu metu nuo iskasimo buvo prileista karosu ( nemazai jie dabar ir karaliauja ) ir kelios lydekos bei keli eseriai. Dabar situacija tokia, kad aisku priauge zoliu ir kruvomis karosu

Na tu tai nuo kruvos mazyciu iki keliu centimtru iki juros tokiu kurie yra 10-20 cm. Esu pagaves ir didesniu egzemplioriu po 500-800g. Bet tokie kimba retai ir sunkiai

Kiek skaiciau literaturos kaip atrodo karosai kai gyvena lydekos ir kai ne tai susidariau toki vaizda kad per ziemas mano kelios lydekaites greiciausiai isdvese arba kur kitur prapuole. Na tikras nesu bet manau kad ju ten nera.
Dabar nusprendziau truputi apzuvinti ir kitomis zuvimis. Ilgai skaiciau bet kadangi mano kudroi ziema nera galimybiu kirsti ekeciu bijau kad viskas ka iveisiu isdves. Taciau pries kelias dienas pabandziau ileisti pora amuru ir 3 samukus. Na ziuresim gal kaip nors pamatysiu ar isgyveno.
Ka jus draugai patarsit siuo klausimu ka pavasari leisti i tokia kudra ? Seip ji naudojama kartais isimaudyti ir kartais pazvejoti.
Del vandens tai pati kudra yra tokioj pakankamai pelkingoi vietoi ir kadangi net vasara apacioje vanduo pernelyg nesusyla speju kad yra gal viena kita srovele povandenine ( bet cia nesu tikras )
Trumpai taip laukiu pasiulymu patarimu ir komentaru