Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #210791   BenasS
 28 Lie 2010 12:24
Gal kas esat gaude smeltaites,smeltales upeliuose? Kokia zuvi ten galima atrast? :ks>
 #215625   Arcia
 25 Rgp 2010 19:07
anksciau budavo daug dygliu :-D dabar nezinau :? teko pagauti ir maza upetakiuka
 #215859   Zafas
 26 Rgp 2010 21:39
As atradau labai faina nenutrypta upeli.... Zemaitijoje, lasisu buna zeuriu... upetakiu jau per pora zvejybu paimaiu daugybe, vienas 2 kg, praita savaitgali 1 kg beveik ... mazesniu po puse kg papuole.. zodziu smagumas
 #216004   Sokratas
 27 Rgp 2010 18:52
Atradai nenutryptą, dabar jau aptrypta, neužilgo bus išsemtas....
 #216050   krioklis
 28 Rgp 2010 02:22
Zafas rašė:As atradau labai faina nenutrypta upeli.... Zemaitijoje, lasisu buna zeuriu... upetakiu jau per pora zvejybu paimaiu daugybe, vienas 2 kg, praita savaitgali 1 kg beveik ... mazesniu po puse kg papuole.. zodziu smagumas
Cia turbut pries 15 metu radai :lol: , nenoriu tyket turbut busi is tu zveju pagirunu jei ne taip prasau foto v studiju, manau kad kiekvieno upetakininko svajone pagaut 2kg upetaki ir jis butinai nusifotkins ir parodys kitiem ::hai-bai
 #216116   Zafas
 28 Rgp 2010 16:32
krioklis rašė:
Zafas rašė:As atradau labai faina nenutrypta upeli.... Zemaitijoje, lasisu buna zeuriu... upetakiu jau per pora zvejybu paimaiu daugybe, vienas 2 kg, praita savaitgali 1 kg beveik ... mazesniu po puse kg papuole.. zodziu smagumas
Cia turbut pries 15 metu radai :lol: , nenoriu tyket turbut busi is tu zveju pagirunu jei ne taip prasau foto v studiju, manau kad kiekvieno upetakininko svajone pagaut 2kg upetaki ir jis butinai nusifotkins ir parodys kitiem ::hai-bai

foto yra ideta prie laimikiu :)
 #216463   Arcia
 30 Rgp 2010 15:39
o kur ta skilti rasti "laimikiu"?
 #216867   krioklis
 31 Rgp 2010 23:40
Zafas rašė:
krioklis rašė:
Arcia rašė:nemaciau jokio upetakio, tik piktas diskucijas :lol:
yra bet geriau neieskok, nes vaizdas pasiurpins pakartas ant dvieju pirstu per ziaunas, ir visas perbales grynas lavonas, labai neestetiska nuotrauka :-vimt

galiu idet dar kai su pagaliu uzmusinejam :D
as tikiu netik su pagaliu bet ir su laidais gal uzmusineji :-ug tiesa siandien buvau zvejyboje tai turejau net keturis upetakius nuo 35 iki 45 cm neskaitant dar koki 30 sportininku po 20cm,tai as jos visus paleidau ir net nefotkinau kad nekankint, ir dabar mano siela ir sazine dziaugiasi kad esu nezudikas tu turbut net neisivaizduoji koks kaifas yra zuvi paleisti juk jai suteiki antra gimima, ir juk upe tau padekos. o jei nori su pagaliu padauzyt ar elektra pakratit rasyk isduosiu pora upeliu, kur jau yra isdvasinti
 #216868   Zafas
 31 Rgp 2010 23:46
galiu idet dar kai su pagaliu uzmusinejam :D[/quote]
as tikiu netik su pagaliu bet ir su laidais gal uzmusineji :-ug tiesa siandien buvau zvejyboje tai turejau net keturis upetakius nuo 35 iki 45 cm neskaitant dar koki 30 sportininku po 20cm,tai as jos visus paleidau ir net nefotkinau kad nekankint, ir dabar mano siela ir sazine dziaugiasi kad esu nezudikas tu turbut net neisivaizduoji koks kaifas yra zuvi paleisti juk jai suteiki antra gimima, ir juk upe tau padekos. o jei nori su pagaliu padauzyt ar elektra pakratit rasyk isduosiu pora upeliu, kur jau yra isdvasinti[/quote]

:D :D visus mazuliukus paleidziu :) jai didelis labai pasimu :) jokia elektra ar panasiai neuzsimu :) ka cia primastei :)
 #216885   Agis
 01 Rgs 2010 07:23
Vasaros karščiai pasibaigė, tai atvėskit :lol:
Nepulkit iš karto žmogaus, jeigu jis kartais netinkamai arba tik jam pačiam suprantamai pajuokauna.Bent jau perklaust prieš užsipuolan reiktų, o tai tie "perkūnai" amžinai nenurims ;-)
 #216939   Tadass
 01 Rgs 2010 09:51
Del uzmusinejimo - tai kiek zinau kai kuriose valstybese yra baudziama, jeigu tu neuzmusi pagautos zuvies (aisku legalaus dydzio ir jei nepaleidineji), o kankini ja ant kranto. Taigi duotuoju pavyzdziu, kaip tas upetakis- tai be abejo ji reikia uzmust (kad ir su pagaliu), kad nesikankintu kuprinej.
 #226966   BenasS
 17 Spa 2010 19:58
Gal kas ka zinot apie Luobos upele kuri teka ir pro Skuoda ir pro Ylakius. Vasara buvau sustojes pametyt nustebino ;uolrait O kaip kas daugiau tai neguadziau? Tai va butu idomu ka nors naujo suzinot apie ja ::hai-bai
 #226988   heavy
 17 Spa 2010 21:23
BenasS rašė:Gal kas ka zinot apie Luobos upele kuri teka ir pro Skuoda ir pro Ylakius. Vasara buvau sustojes pametyt nustebino ;uolrait O kaip kas daugiau tai neguadziau? Tai va butu idomu ka nors naujo suzinot apie ja ::hai-bai
Per daug visi pamege buvo,dabar tai labai sunku :stop-; :stop-; :stop-;
 #263921   Trukt
 10 Kov 2011 19:14
Kalba eina apie Žeimenos intaką. Buvo labai smagi upėtakinė upė. Ne per seniausiai prieš kokius 5 metus, jos žemupyje, prie pat Žeimenos iškilo "dvaras", na o kadangi prie "dvaro" būtinai reikia tvenkinio, tai anie varguoliai Jusnę ir užtvenkė. Gal kas neseniai spiningavote Jusnėje, būtų įdomu sužinoti ar liko joje dar upėtakių ir gal žinote ką nors apie tą užtvanką, yra žuvitakiai kokie ar ne?
 #263947   donke
 10 Kov 2011 20:52
Mes nuo tos santakos zemyn Zeimena einam. Dvarelio kostiumuoti kiemsargiai pries pora metu kolegai "pasiule" perplaukti upe, nes ejo ne ta upes puse. Siaip pati santaka gan graziai sutvarkyta, bet turbut niekas nepatikrins ar sklypo viduj yra koks nors zuvitakis irengtas.
Siaip jei upetakinis upelis - tai upetakiai ten naturaliai turi veistis, nepriklausomai nuo to ar delta yra nukirsta ar ne.
 #263958   karpiukas
 10 Kov 2011 21:44
gal kas žvejojote Tenžėje,Akmenos intakas,kokių žuvų ten yra? :idea:
 #263971   Skumbrotas
 10 Kov 2011 22:53
karpiukas rašė:gal kas žvejojote Tenžėje,Akmenos intakas,kokių žuvų ten yra? :idea:
Kas gero gali gyventi melioracijos griovyje :?:
 #263973   karpiukas
 10 Kov 2011 22:56
tai va,šią temikę perskaičius susiderė įspūdis gad gali...
 #263976   Skumbrotas
 10 Kov 2011 23:23
Ten labai nedidelis gabaliukas likęs nenumelioruotas, vasarą beveik išdžiūsta, likusi laaabai ilga dalis (iki pat Darbėnų) yra elementarus melioracijos griovys molėtu dugnu. Kažkada tam griovyjes vėžių nemažai buvo - gyveno šlaitose išraustuose urveliuose, dabar nežinau.
Vienžo tokiose salygose tik lydekų vaikų ten galėtų būti, daugiau nelabai kas.
 #263978   Tegunas
 10 Kov 2011 23:41
"Kažkada tame griovyje"... šlakiai neršė iki melioracijos, bet tai nereiškia, kad nebeateina; juk į Aisės ar Agluonos melioruotus aukštupius po šiai dienai atsibasto nemenka krūvelė trumpių :grin:
 #263982   Skumbrotas
 11 Kov 2011 00:00
Nelabai norisi tikėti, kad ant molėto uždumblėjusio dugno šlakiai galėtu neršt, tuo labiau kad ten vanduo sušyla labai vasarą :roll: .
Prieš kokį 15 metų ir pačiam Tauralaukyj tokiam žingsnio pločio melioracijos griovyj teko matyt neršiančius šlakius, bet tas griovys smėlėtas buvo, ir iš šaltinio pradžią gaudavo, o ne iš laukuose negiliai pakastų vamzdelių surinto vandens maitinamas buvo.... :roll:
 #264001   Tegunas
 11 Kov 2011 09:32
Ne visa gi uždumblėjusi. Prie pat įtekėjimo į Dangę(Akmena-Danė), kur nemelioruotas gabaliukas yra tekę ir upėtakį pagauti(žinoma senokai tai buvo). Ir pačioj Dangės srautuose taip pat. Įdomus ten ruožas: sunkiai prieinamas prie vandens arba visai taip ir lieka nepačiupinėtas. Manau ir dabar nelabai, kas lankosi... :grin:
 #264013   Skumbrotas
 11 Kov 2011 11:14
Nenumeliuoruotą dalį gali būti kad ir aplanko šlakėnai. Nėgės pavasary ten neršia.
 #264404   sliekas
 13 Kov 2011 22:07
o svetes upelyje, netoli naujosios akmenes niekas nebande gaudyt?
 #268376   martiz-zz
 29 Kov 2011 15:33
gal kas yra gaudes alante ar salante minijos intakuose ties kartena? :roll:
 #268625   Rukis
 30 Kov 2011 09:50
martiz-zz rašė:gal kas yra gaudes alante ar salante minijos intakuose ties kartena? :roll:
Esu gaudes ir Alante ir Salante. Salante kiekvienais metais rudeni ir pavasari gaudydavom sapalus ir kuojas,pasitaiko neblogu strepeciu,ziobriu yra ir vienas kitas upetakelis. Dabar pats laikas butu bandyt ten zvejot,nes kai Minijoje vanduo aukstas-daug zuvies sueina i Salanta,dar kuojos plaukia i ji nersti. Alantas man didelio ispudzio nepaliko,nors esu isbraides ji skersai ir isilgai,vasara vandens beveik nera,na ir zuveles ten nevertos demesio. Pamirsau pamineti,kad Salante gaudydavau ties Kulupenais,o jei vanduo labai aukstas budavo tai kildavom i virsu-ties Nasrenais. ;-)
 #268631   cesius
 30 Kov 2011 10:09
Praitais metais ties Nasrenais maciau karpeca pasiklydusy apie 5kg ;-var-var.
 #268640   Rukis
 30 Kov 2011 10:17
cesius rašė:Praitais metais ties Nasrenais maciau karpeca pasiklydusy apie 5kg ;-var-var.
Cesiau,ties Nasrenais ir lydeku po 3-4kg neretai pasitaiko ir eseriu smetoniniu,tuom ir patinka man Salantas,kad visokios gyvasties pilna :gutgut Matai ir prudo kiaule 5kg tenai uzklydo :grin:
 #268648   Skumbrotas
 30 Kov 2011 10:35
Į Salantą mokyklos laikais dažnai su dviračių numindavau žvejot, šapalai prie geležinkelio tilto gyvendavo tokie, kad 0,40 valus traukydavo :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė