Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #266257   arabas
 21 Kov 2011 16:32
Rafal rašė: Na pvz. pravedineju vobleri ir todel labai lenkiasi ir nera jokio malonumo :e:e
O tu atsipalaiduok, ir pamėgink patyrti malonumą. :roll:
Jei rimtai, tai su kuo ten tampai tuos voblerius?
 #266287   BenasS
 21 Kov 2011 18:25
bazz2x rašė:Tai nori pasaky, kad suda ikiso? Nes as butent konsuoltuodamasis sakiau, kad planuoju gaudyti mazais vobleriukais ir sukriukemis. :mėlynvarla O kuom pasireks blogumas gaudant voblikais?
Suda... Jis visikai netiks vobelriam, ir su sukrem nestebuklas
 #266289   Taacis
 21 Kov 2011 18:30
arabas rašė:
Rafal rašė: Na pvz. pravedineju vobleri ir todel labai lenkiasi ir nera jokio malonumo :e:e
...gal geriau pasakyk, kokio dydzhio/svorio vobleriai pas tave.
 #266290   Rafal
 21 Kov 2011 18:34
Tampiau juos su Robinson Carbo Mix Perch, zinau jis Jiginis ir vat su mikro masalais-guminukais man jis laabai patinka, ;uolrait o vat upetakiu-kirsliu zvejyboje ne prilipo. :e:e
 #266291   Rafal
 21 Kov 2011 18:36
Taacis rašė:
arabas rašė:
...gal geriau pasakyk, kokio dydzhio/svorio vobleriai pas tave.
Nuo 1,5 gr iki 5gr
 #266359   OMar
 21 Kov 2011 22:42
Rafal rašė:Gerai aciu ::hai-bai Turbut ir imsiu ta shimano ''plot
Bet va tik viena problema UL man upej labai susilenkia, taj nezinojau ar taip turi buti ar ne ir issirinkau truputi kietesni.
Kuo pigesnis kotas tuo jis maziau klauso. Nes is pigiu medziagu.
Va cia ir prasideda neimk ir nebankrotink tevu. O jei perperki 5 pigius lievus ir galiausiai gera, tai cia kaip vadinasi??
 #266365   Kleckas1978
 21 Kov 2011 22:54
Mitchell elite spin 662L (1,98cm ugio ir 2-8 uzmetimo) - upetakiam tikrai tiks (tvicingui iki 7cm voblikam ;-var-var. taip pat sukres iki 2 nr srovej ;-var-var. is bedos ir 3nr mepso patempe srovej) - kaina jo siunciantis ~150 lt - uz tokia kaina alternatyvu nezinau :?

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=en

O tas shimano man :/nek palyginus su mitchelu

Beje man Upetkius zvejot labiau tinka "laitas"

Omar - visiem reikia nuo kazko pradeti ir palaipsniui tobuleti, nes nu kaip kitaip suprasi kas yra ant durniaus kotas, o kuris yra geras???? jei patirties neturi tai gali kota ir sulauzyti ir trinktelt ir t.t. o kaip visi zinom brangus kotai kaip tycia greiciau luzta :cry:
 #266399   OMar
 21 Kov 2011 23:55
Nieko niekam nepershu, bet visi mes per ta pati praeinam. Bandau zmogui sutaupyti :)
 #266401   bazz2x
 22 Kov 2011 00:04
BenasS rašė:
bazz2x rašė:Tai nori pasaky, kad suda ikiso? Nes as butent konsuoltuodamasis sakiau, kad planuoju gaudyti mazais vobleriukais ir sukriukemis. :mėlynvarla O kuom pasireks blogumas gaudant voblikais?

:shock: o tai taip ir nesupratau kame tas blogis?
 #266407   Rafal
 22 Kov 2011 07:05
OMar rašė:
Rafal rašė:Gerai aciu ::hai-bai Turbut ir imsiu ta shimano ''plot
Bet va tik viena problema UL man upej labai susilenkia, taj nezinojau ar taip turi buti ar ne ir issirinkau truputi kietesni.
Kuo pigesnis kotas tuo jis maziau klauso. Nes is pigiu medziagu.
Va cia ir prasideda neimk ir nebankrotink tevu. O jei perperki 5 pigius lievus ir galiausiai gera, tai cia kaip vadinasi??
Gerai, tada koki kota tu man pasiulysi? :roll: :lol:
 #266416   bazz2x
 22 Kov 2011 08:29
arabas rašė:Blogai, kai žmonės neskaito tai, kas parašyta:
... Micro Jig ...
Ne arabiškai juk parašyta :cig.
Zmones skaito ir mato, kad parasyta ... Micro Jig... bet kas turi buti parasyta norint gaudyti mazom sukrem ir vobleriukais?
BenasS rašė:
Tai kame tas netikimas? Nepatrauks masalu? Traukiant galunele nulus? :ks>
 #266435   OMar
 22 Kov 2011 09:48
Nu gerai. Pamastom...

Ko reikia zvejojant mazais ir labai mazais masalais? Ogi reikia jautrumo ir lengvumo. Kaip tai padaryti? Ogi reikia didelio procento anglies. Nes jausti kas vyksta uzmeths 2 gramus tai ne tas pats kas 15gramu. Cia turi buti viskas precizishka ir kaip kazkas jau sake - glamurna. O tai jau ne pigu. Cia kaip pasiseks surasti. Bet uzrasas ant koto tai dar nereiskia kad jau radai ko reikia.

Mano galva prastos koky es spiningu zvejojant mazais masaliukais svarbiausia tai. Bet aisku, kam ko reikia. Zuviai nesvarbu...
 #266658   blight
 22 Kov 2011 22:05
Evaldas Z rašė:su kokia rite (svoris) susibalansuoja 2.75m tas shogun ?
Geriausiai būtų ~300-320gr, nors aš juo dažniausiai gaudau su 265gr sverenčiu 2500-R "Serteitu", svorio rankenoj šiek tiek trūksta, bet diskomforto ar rankos nuovargio nejaučiu :roll:
 #266698   SauliusM
 23 Kov 2011 08:58
blight rašė:dažniausiai gaudau su 265gr sverenčiu 2500-R "Serteitu"
buoze blyn... nors siaip idomus derinys tokios klases rituke ant vidutines klases kotelio uzsidet...
 #266712   DainiusM
 23 Kov 2011 09:55
O tipo nedera? Pas mane certate 2500 ant major crafto pacio pigiausio aina shYkt kaip dera, abu filioletiniai tamsiai... dar pinigine masalams filioletine turu. pervij paren v derevne! :ruko
 #266755   SauliusM
 23 Kov 2011 12:05
DainiusM rašė:pervij paren v derevne! :ruko
nu jo, ypac tavo deriovnioj tai tikrai :lol:
 #266765   Juzis
 23 Kov 2011 12:25
sveiki, gal as ne i tema, bet pameciau savo BYRON spiningelio (8-12gr.) galinio ziedelio viduriuka, zvejoti be jo neverta... :evil:
gal galit kas nors duoti kontakta Klaipedoje kas galetu pakeisti ziedeli tulpe arba ta plastikiuka, galit rasyti i PM jei ka. Dekui :lol:
 #266776   Vidma
 23 Kov 2011 13:18
Juzi, užeik į "Žūklės klasiką" Birutės gt. pas Saulių.
 #266779   Kleckas1978
 23 Kov 2011 13:26
kaitini ziebtuveliu ziedeli sukiodamas ir trauki ziedeli nuo blanko kad ziedelis nusimautu - labai ilgai kaitinti negalima - bet to ir nereikes - ziedelis nusimaus ir tiek.

Paimi blanka jau be virsutinio ziedelio eini i parduotuve su virsunele ir issirenki tinkanti virsutini ziedeli (tulpe).
Gryzes - vos pasveiti su skurke kad nebutu like jokiu kliju ir butu svarus blankas.
Po to su epoksidiniais ar su super moment klijais patepes uzmauni ziedeli ir psio (su epoksidke daugiau laiko buna pareguliavimui ziedelio kad kreivai neprisiklijuotu, ir veliau nuimti lengviau)

P.S. patogiausia nutempt ziedeli - pririsi prie ziedelio vielos gabaliuka - kita gala vielos dar prie konors - rankenos kokios ar pan ir tada kaitini ziedeli ir tempi blanka kad nusimautu ziedelis.
o jei nori gali ir su replem ar dar kaip cia jau pagal skoni :-D svarbu blanko nesugadinti perkaitinant ar mechaniskai su kokiom replem ar pan.
 #266834   blight
 23 Kov 2011 17:38
SauliusM rašė:buoze blyn... nors siaip idomus derinys tokios klases rituke ant vidutines klases kotelio uzsidet...
Nu... o tai manai tą katūškę įsigijus kas liko :babkės: ant ale tai aukštos klasės kotui? :lol: Aš tai dėl to visiškai nesuku velykinių, svarbu limpa ir smagu žvejot. Beje šitą "Fudžitsą" daug kas vadina "pigesniu kroixu" :-D O šiaip tai visad aišku noris geresnio, bet gi dar reik prieit kompromisą su pinigine ir :kocelas!
 #266892   Tanius
 23 Kov 2011 20:54
Kokia kaina plius minus Fujistsu Shogun 2.75 iki ~15gr lyg , mazdaug stovi parduotvėse? Klaipėdoje yra kur anuos pakratyt galimybė?
 #266905   BenasS
 23 Kov 2011 21:52
nu man rods Rovanoj maciau, bet kainos nepamenu
 #266906   martiz-zz
 23 Kov 2011 21:53
ir dabar ten akcijos neblogos. ar 15 ar 20 proc maciau meskerem, spiningam :shock:
 #266914   savas
 23 Kov 2011 22:39
Keliems kotams tik, katrie i atskira stenda sustatyti atrodo 40%. Ti kazko net akiai neuzkliuvo... Daugiau akciju nepastebejau, bent jau pries kelias dienas.
 #266916   blight
 23 Kov 2011 22:45
Lamiglas rašė:gal kas mate kur nors Kaune fudzitsu spiningu
Fujitsu Kaune yra Utenos gatvėj, bet kažin kas ten jų belikę, kažkaip ta parduotuvėlė merdi dabar :? Rovanoj nežinau, senai lankiaus :roll:
Tanius rašė:Kokia kaina plius minus Fujistsu Shogun 2.75 iki ~15gr lyg
Jei nori tiksliai, nepatingėk keliais psl prieš tai paskaityt, berods Evaldas Z buvo parašęs, o šiaip apie 400-450lt... nėr jau tokie labai pigūs :roll: Bet nesenai čia mačiau pas mus skelbimuos būtent tokį pardavinėjo už 270lt berods :roll:
 #266963   Evaldas Z
 24 Kov 2011 09:17
jo, as kur ziurejau (ir ne viena karta :-D ) tai 450lt (2.45m 4-21g). o ta, kur skelbimuose pardave, tai berods, uz 230lt galiausiai... man trumpesnio norejos, kol svarsciau, ir pajame. gal ir gerai...
 #267027   Juzis
 24 Kov 2011 12:03
Kleckas1978 rašė:kaitini ziebtuveliu ziedeli sukiodamas ir trauki ziedeli nuo blanko kad ziedelis nusimautu - labai ilgai kaitinti negalima - bet to ir nereikes - ziedelis nusimaus ir tiek.

Paimi blanka jau be virsutinio ziedelio eini i parduotuve su virsunele ir issirenki tinkanti virsutini ziedeli (tulpe).
Gryzes - vos pasveiti su skurke kad nebutu like jokiu kliju ir butu svarus blankas.
Po to su epoksidiniais ar su super moment klijais patepes uzmauni ziedeli ir psio (su epoksidke daugiau laiko buna pareguliavimui ziedelio kad kreivai neprisiklijuotu, ir veliau nuimti lengviau)

P.S. patogiausia nutempt ziedeli - pririsi prie ziedelio vielos gabaliuka - kita gala vielos dar prie konors - rankenos kokios ar pan ir tada kaitini ziedeli ir tempi blanka kad nusimautu ziedelis.
o jei nori gali ir su replem ar dar kaip cia jau pagal skoni :-D svarbu blanko nesugadinti perkaitinant ar mechaniskai su kokiom replem ar pan.
Dekui uz komentara, bet tokia kaip rasei esu ne viene keites, tik pas mane tas ziedelis uzglaistytas su kazkokia derva ar pan (spiningas dvieju daliu), nzn nespecas. Ten reikia kiek girdejes su siuliu vynioti ir t.t.
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė