Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #248042   audrutis
 13 Sau 2011 12:49
Jo, as Jaxoniukais naturaliu spalvu labai pasikliauju sapalus gaudant, musu krasto upese jie Nr.1 :)
 #248865   bretas
 16 Sau 2011 20:48
cia jus dabar spiningu sapalus gaudot? :shock: pas mus tai upyte uzusalus ;;yel nors toliau kazkur ir nebuvau paziuret :v-a
 #249408   Sokratas
 18 Sau 2011 22:13
Evaldas Z rašė:zinom ta vabaliuka. tik va kaip pasapalaut nespjaunantis, galetum placiau apzvelgt savo arsenala (iliustracijos nepamaisytu) .
kada nors, kai bus azartas. o ir to arsenalo tiek tėra. Bandau viskąi š eilės, kam pinigų negaila, o ir sistemos jokios kaip ir neturiu.
Svarbu,kad jų būtų, tų šapalų, o tada ką nors sumąstysim, kaip juos privilioti,.... arba -nesumąstysim :)
 #261967   blight
 03 Kov 2011 21:36
Senai buvau beužsukęs šion temon, sarmata :roll: Pernai man šapaliniai metai buvo baisų baisiausiai prasti - žvejot trukdė į krantus išsiliejęs aukštas Nemuno vanduo, su spiningu pavyko pamėtyt vos keletą kartų :evil: . Iki mažesnių upių palėkt tiesiog neturėjau laiko :roll: Vat užpraeitų metų sezonas tai buvo šaunus, ale šymet tikiuos atsigriebsiu... Jau dabar nagai niežti...
Pamėginsiu labai trumpai nupasakot savo voblerinį arsenalą. Tiesa žvejojant Nemune ir mažesnėj upėj jis dažnai visiškai skiriasi, bet gal bandysiu apibendrintai...
Labiausiai kogero mano mylimi Salmo Hornet (Nemune ypač 4SDR versija), pas mane jų visa galybė modeliukų or spalvų :roll: .
Taipogi labai puikūs Gloog Hektor, dabar tiesa juos parduotuvių prekystalyje pamatyt retenybė, tad biškelį juos pričiediju :-D
Iš Pontoon 21 smagiausiai stambius šapalaičius vilioja Alter Idem 42SP MR (išskirčiau 914 - Brook Trout spalvą). Šiaip kiti pontūnčikai irgi šauniai dirba, tik neprašnekinu niekaip Hypnose ir Red Rag :roll:
Na aišku ir klasikiniai Juozuko šoviniai "El-minioškės", tiek 33, tiek 44 bei jų kopijos iš StrikePro MG-002.
Iš pačių mažiausiųjų labai daug, bet dauguma ir taip jau paminėti, bet trumpai išskiriau Salmo Tiny, StrikePro BabyPro 25 (labai universalus masaliukas - vilioja nuo aukšlių iki šalvių), Yo-Zuri Snap Beans ir Stoop, Ugly Duckling, Dorado Magic, Smith Camion, Zip-baits Ridge, Bassday Kangoku Crank ir daugiau visokių siauraakių ;-)
 #262020   Vegys
 03 Kov 2011 22:46
blight rašė:Taipogi labai puikūs Gloog Hektor, dabar tiesa juos parduotuvių prekystalyje pamatyt retenybė, tad biškelį juos pričiediju :-D
Vilniuje Antakalnio parduotuvėje yr. Jei reiks - duok žinot :) Sako, ir upėtakiams anie gerai, ale aš jų neprašnekinu ... :(
 #262138   Evaldas Z
 04 Kov 2011 11:10
blight rašė:Senai buvau beužsukęs šion temon...
geriau veliau, negu niekad ;-) arsenalas tai toks rimtokas pas pati. kaip skirias dideliu ir mazu upiu masalai, taip skirias ir zveju tose paciose vietose naudojami. man pvz. LM kazkaip nelabai, nors ir kokybiski, daugumos giriami. ugly duckling pora turejau, prastai dirbo, kazkur nusivalkiojo. hektoru neturiu, bet ir neieskau... kiti pamineti (kuriuos ir as turiu) dirba neblogai. pernai pagrindine laimikio dali dazniausiai surinkdavo pontoon voblikai ir tsuribito baby crank. kadangi praeitas sapalavimo sezonas buvo pirmas man, tai masalai buvo perkamai pagal info surinkta is ivairiu saltiniu. po sezono daug kas paaiskejo, dabar jau mazdaug zinau, i kuria puse plestis, ko atsikratyti.
idomu butu suzinot, kokius irankius naudoji (ypac mazose upese). kokia nuomone ape pinta vala (jeigu naudoji).
 #262733   blight
 06 Kov 2011 21:38
Evaldas Z rašė:idomu butu suzinot, kokius irankius naudoji (ypac mazose upese). kokia nuomone ape pinta vala (jeigu naudoji).
Šapalinis spiningiukas maniškis extra fastas, 2-11gr užmetimo, 2,45m ilgio Fujitsu Shogun. Kažkaip fastai man pačiam labiau prie dūšios :roll: Šiaip naudoju jį tiek mažose upikėse (taip pat ir upėtakiaudamas) tiek ir Nemune. Aišku jei finansai leistų, tai mažesnėse upėse imčiau trumpesnį ~2,1m ir metantį lengvesnius masalus, o Nemunui žinoma kur kas ilgesnį :-D Bet dabar ir su tuo sakyčiau netgi ne iš bėdos, o visai normaliai išsiverčiu.
Na jei šnekėt tik apie mažas upikes, tai praktiškai visada naudoju pintą valą. Keli metai apsistojau ties Sasame Samuline 0,04mm. Kuprinėj visada dar būna 1 arba 2 atsarginiai būgneliai su mono valu (ant vieno 0,17-0,18mm storio, ant kito 0,12-0,14). Pirmąjį išsitraukiu kada sugalvoju gaudyt sukrėm arba jei visiškai nenori kibt ant pintuko, ar tai labai saulutė spigina ir tada galvoj pradeda suktis mintis gal "čia valas kaltas" (tiesa čia labiau gal gaudant upėtakius). Na o antrąjį jei ir ant to nieks nekimba, arba gaudau ant pačio mažiausio "bukaškinio" kalibro (nors tiesa spiningiukas tam jau kiek "bukokas") :roll: Gaudant su pintuku visada naudoju FC valo atkarpą, rašiau apie tai angsčiau ČIA, jog labiausiai patiko "varliaplaukis" ("Frog Hair"), dar vis sąskaitoj neturi nei vieno lydekos nukasto masalo:
Paveikslėlis
Evaldas Z rašė:man pvz. LM kazkaip nelabai
Kaip supratau pats labiau gaudai mažose upėse? Mažose upėse ir man jie nelabai :roll: Net iš dėžutės juos ne taip dažnai ištraukiu, bet va Nemuno srovėje tai parodo savo. Tiesa dažnai pasitaiko biškelį pabrokyti, bent jau man keletui tik pirktų LM33 teko nosies kilputes pasukiot, kad priverst dirbt kaip priklauso, o ne imituot "šoniplauką" :roll:
 #263120   Evaldas Z
 07 Kov 2011 22:58
as irgi risu FC pavadi prie pinto. zvejoju mazose upese. ape samuline ivairiu nuomoniu yra... pats nebandziau, bet isivaizduoju, kad turetu but arba gerokai storesnis negu nurodyta , arba nelaiko tiek kiek nurodyta. kaip yra istikruju? nes va tokio plonesnio gal but ir prireiks jau net siam sezonui.
 #263149   Tadunce
 08 Kov 2011 08:27
Del frog hair, tai ir man dar nebuvo, kad nukastu, bet viena karta pavede arba pagr valas, arba lydeka auksciau pavadelio nukando, bet tai turetu but ~30cm!
 #263198   Evaldas Z
 08 Kov 2011 10:59
Tadunce rašė: lydeka auksciau pavadelio nukando, bet tai turetu but ~30cm!
nepataike tiesiog. man panasiai buvo, nedideliam gylyje viskas gerai mates. kai srove nevienalyte, vanduo teka tarp akmenu ar kitu kliuviniu, traukiant skersai arbai istrizai pries srove, voblikas kartais metos i salis. tai va taip ir buvo, kad lydys sove is po kelmo, kapt, o voblikas tuo metu sast i sona. as kirtau, lydys tuo metu grizo po savuoju kelmu, o voblikas nuplauke pasroviui. tik pavadelis buvo perpus trumpesnis met. 0.07, o valas 0.16 mono.
 #263234   Tadunce
 08 Kov 2011 13:31
Negalejo nepataikyt, dar keleta akimirku dziaugsmo turejau - eserius gaudem, ikirtau, sekunde pauze ir prilenke prie valties borto,, Dar pora sekundziu, tada visokiu negraziu zodziu pasipyle ir vsio :)

O va, ir antra karta liorenas buvo liudininkas, 1+kg lydeka su 0.14 valu ir hair frog traukiau, tikrai ne taip greitai, bet ir nenukando, nors gal ir nebuvo labai giliai isisegusi.

Si sezona zadu FC pagrindini naudot ir nereikes jokiu pavadeliu :)
 #263319   blight
 08 Kov 2011 17:09
Evaldas Z rašė: bet isivaizduoju, kad turetu but arba gerokai storesnis negu nurodyta , arba nelaiko tiek kiek nurodyta. kaip yra istikruju?
:-ou-je Iš tikrųjų yra storesnis nei rašo. Į tuos storius rašomus ant pintukų pakuočių senai nekreipiu dėmesio, ten vos ne kaip koks gamintojas nori, taip ir užrašo :evil: Orientuojuos būtent pagal atlaikymą ir Lbs'us ;-)
Tiesa kas dėl Sasame Samuline, jis labai minkštas, tad ne bet kokia ritė su juo susitvarko. Mano Biomasteris jei pučia vėjukas jau kartais nesusitvarko, meta kilpas, kelis kart ir neišpainiojamą barzdą padarė, teko keliolika metrų išmest lauk :evil:
Tadunce rašė: 1+kg lydeka su 0.14 valu ir hair frog traukiau
Ar nenusiploninai? :roll: FC gi vandenį netaip matomas (sako kad visai nematomas) :-D Koks pagrindinis valas? Aš 0,18mm FC atkarpą naudoju jei pagrindinis pintukas arba 0,16-0,17mm mono, ir 0,16mm - jei pagrindinis 0,12-0,14 mono :roll:
 #263749   Evaldas Z
 09 Kov 2011 23:01
sian stai toki prigriebiau. kataloguose spalvos butent sio modelio neradau (gal ieskot nemoku). tokio spalvinimo tik redraga ir cheerfula radau. ju spalvos kodas 327. maniskio crackjacko 317 natural Brown.
Paveikslėlis
redragas.toki taip pat turiu.
Paveikslėlis
cheerfulas. priglausciau ir si :-D
Paveikslėlis
vasarai isibegejant, kai sapalai tampa isrankesni ir labiau dairos i visokius vabalus ar lervas, sie turetu suveikt.
 #263760   Tadunce
 10 Kov 2011 07:30
red raga prakalbinau gal tik besibaigiant vasarai, nors dezutej 4 voliojasi,, Kazkaip nelabai gerai sudirbo jis man...

Mano pagrindinis 0.14, ir Frog Hair naudoju ar 3x ar 4x dabar negaliu tiksliai pasakyt..
 #263855   Evaldas Z
 10 Kov 2011 14:12
radau ir savo crackjacko spalva. ant dezutes visgi klaidingai buvo nurodyta, 327 istikruju spalvos kodas.
http://www.spincasting.ru/resources/ima ... 21.0x0.jpg
si savaitgali vel planuoju pasivaiksciot paupiu. zinau, kad nepagausiu, bet po praeito pasivaiksciojimo gerokai palengvejo, tai reik vel varyt, kol neiviko kokiu negriztamu pakitimu smegeninej tikrojo sezono belaukiant :-D
 #263974   blight
 10 Kov 2011 23:04
Evaldas Z rašė:radau ir savo crackjacko spalva. ant dezutes visgi klaidingai buvo nurodyta, 327 istikruju spalvos kodas
Ale graži spalva, toks nė tai apdujęs, nė tai apsirūkęs, jaučiu užkibsiu ir aš ant tokio "krek-džeko" :roll: Gaila tik kad AlterIdem tokio nėr... O gal yra? :roll: Ir šiaip dar jei jau apie Pontūnčikus prakalbom, įdomu kaip kitiems iš CrackJack ir CheerFull, kuris iš dviejų sėkmingesnis šapalus viliojant? Na aišku ten dar variacijos SR, MR, DR, bet šiaip bendrai :roll:
 #263981   Evaldas Z
 10 Kov 2011 23:51
vasara buvo ivairiai, dirbo ivairus voblikai,bet rudeni crackjack ir cheerful man buvo beveik lygiaverciai. galbut cheerfulas pabaigoj sezono pasirode geriau. bet cia vel turimos spalvos ir nerimo gylis suzaide. pasiknisiu po foto albumus kada ir gal atrinksiu kokie modeliai (sr, mr, dr ) kada sudirbo. siaip tai sapalini arsenala (ir gan rimta) galima surinkt vien tik is tu paciu pontoon21 vobliku. ypac mazom upem, kuriu kiekviena turi savo charakteri ir bandymu keliu gali atsirinkt modelius ir spalvas, nes sie zaisliukai tikrai yra darbiniai uz gan normalia kaina. Nu dar tsuribito baby crankas yra gan veiksmingas ( kai kada ir labai) masaliukas.va pagrindines mano praeito sezono darbines spalvos.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #264158   bretas
 12 Kov 2011 13:56
Evaldas Z rašė:antroj fotkej toki ir as nusipirkau, turejau tokio pat spalvinimo tik senesni modeli, labi daug graziulaimikiu jis man padovanojo, bet kazkokiam kelme palikau '''bum ziuresim kaip dirbs jo ipedinis.
dar norejau paklaust jums su pontoonais nera tokiu problemu kaip dazu nusilupimas? Man visi pontoonai, kuriuos naudoju dazniausiai gana greit praranda spalvas... :-ug vienas upetakiams dazniausiai naudojamas - eseriuko imitacija visai nebepanasi i eseriuka, paliko visas bespalvis su juoda nugara :e:e kazkaip su kitu firmu vobleriukais tokiu problemu nera.
 #265040   blight
 16 Kov 2011 12:20
bretas rašė:dar norejau paklaust jums su pontoonais nera tokiu problemu kaip dazu nusilupimas? Man visi pontoonai, kuriuos naudoju dazniausiai gana greit praranda spalvas... :-ug
Deja bet taip jau yra su tais pontūnčikais, nieko nepadarysi, reik susitaikyt :roll: Taip yra ir ne tik su jais... ir kitų brangiai kainuojančių voblerių padengimas laiko prastai, tarkim, kad ir Zamai... o ir tų pačių juozuko LM padengimas irgi ne įspūdingas... Čia dar manau ir marketingas - rūpinasi, kad neatimt iš pirkėjų naujo daikto įsigijimo džiaugsmo :-D
 #265041   Vaidis
 16 Kov 2011 12:26
Nesukit galvų dėl tų dažų :-D Turim forume "painter'į" Savas, surinkit į krūvą visus "be dažius" ir nupeckelios jums :gutgut kaip nuliovi bus :ruko

pateršiau čia biški :oops: :-D
 #265493   Evaldas Z
 17 Kov 2011 21:53
Evaldas Z rašė: o siuos pats papeckiojau...
Paveikslėlis Paveikslėlis
mokam ir patys :ruko
 #265694   BooMer1
 18 Kov 2011 15:32
Nesukit galvos del tu spalvu. Pontoon21 specialiai yra pardavime visiskai baltu vobliku, kurie ir yra skirti zveju improvizacijai. Flomasteri i rankas ir spalvink kiek nori ir kaip nori.
O su nusilupusiai galima irgi taip daryt, is naujo nugruntuoji ir spalvini. ;-)
 #265881   jigas
 19 Kov 2011 19:36
Kazkada nusipirkau Vobleris Salmo Butcher F BR5F GT ,bet taip jis man ir neprasneko!! :evil:
Tai panesiojas,kokius metus,nutariau su juo issiaiskint!! :roll: Namuose su svitriniu visa nuvaliau ir brangiosios
lako arsenalu patepliojau,kaip i sivaizdavau. :cig.
Pirma zvejyba isbandziau ir gal is kokio 4 metimo sapala 1,8kg,o kiek veliau Neptunui paaukojau. 'viarkt '''bum
Taip ir liko jis mano atminty su mintim,o gal jis butu "KILERIS" :mėlynvarla
 #266053   Evaldas Z
 20 Kov 2011 19:09
jigas rašė: Taip ir liko jis mano atminty su mintim,o gal jis butu "KILERIS" :mėlynvarla
matyt ta mintis nebuvo labai ikiri, arba tu nelabai ja tikejai, nes butcheri isigyt ir procedura su nagu laku pakartot nera dideliu problemu ;-)
BooMer1 rašė:Nesukit galvos del tu spalvu... Flomasteri i rankas ir spalvink kiek nori ir kaip nori.
;-)
tai ar galvos nesukt, ar visgi spalvint ? kazin, kiek laiko paprastas flomasteris laikys, markeriai ir tie nusitrina per laika.
 #266118   savas
 20 Kov 2011 23:30
Spalvink teisingais dazais ir lakuok teisingu laku - laikys tikrai sezona. - savas
P.s. Tie katrie kartais uzsuka i meistriuku puslapius, kartais sutaupo kelis litus ir patiria nenusakomus patyrimus, suprate, kad ne sventieji puodus lipdo...
 #266381   Evaldas Z
 21 Kov 2011 23:17
na, i dazu teisinguma as labai nesigilinau kai tuos, kur auksciau imesti, spalvinau. emiau, kas po ranka buvo pabandymui. viskas is balioneliu. nupurskiau sviesiais, paskui nugara vos tamsesniais, padailinau markeriu ir uzpurskiau berods 2 ar 3 sluoksnius kazkokio purskiamo lako, skirto ratlankiams ( tipo atsparus smugiams, akmenukams ir pan. ) labai as ju nedroziau kiekvienoj zuklej, tai ir atlaike.
 #267192   Evaldas Z
 24 Kov 2011 22:38
Evaldas Z rašė: cheerfulas. priglausciau ir si :-D
Paveikslėlis
kadangi juodaji crack jacka nuroviau, tai priglaudziau si cheerfuliuka vasarai
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 124