Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #257847   ZILVA von jurasemia
 20 Vas 2011 13:18
Fiskius rašė:Zilva, ne kiekvienas tokias rankas kaip tavo turi, kad eidmas ryte i darba isdroztu viena, grizdamas po darbo antra lygiai toki pat voblika.
Bent as tai pagrybauju nemazai is rankos darydamas. A vot su aftamatika, manau daug tiksliau galima pridirbt :-D Be to, mane ,kaip automatikos inzinieriui, labai sudomino pats staklyciu konstravimas, mastau daba kasdien kaip ten viska aftomatizuot. Realiai galima butu padaryt jog tereiktu malkas keist, bet man kaip namudiniam projektui tai manau pakaks, kad isdrozus buratina, stakles sustotu :roll: :grin:
iš kur jūs traukiat , kad jie tokie patys , t.y. identiški , jie tik panašūs , bet jokiu būdu ne vienodi , kiekvienas jų individualus . Na kaip suprantu imsit Berlyną patrankų mėsa . Sėkmės žvejybose ;-var-var. ;-var-var. ;-var-var. .Beje kodėl jums nesikreipus į A.Jakštą ir nenusipirkus gatavų ruošinių , nereiktų nei staklių , nei nieko , tik imi ;-var-var. ;-var-var. ;-var-var.
 #257855   Fiskius
 20 Vas 2011 14:38
savas rašė: dar butinas dalykas - atgaline stumiancios asies eiga.
As tai mastau, kad kazkaip atjungti ta sreigi. Sustoja viskas, tada idedi nauja malka, pribora ranka atstumi i pradine vieta, vel sriegi uzfiksuoji ir paleidi :roll: Kita vertus atgaline eiga padaryt irgi ner sunku ;-)
 #257858   Fiskius
 20 Vas 2011 14:42
Zilva, nereik cia pykt, nes pirkti ruosini ir pasigaminti ji savo konstruotomis staklemis, tikrai ne tas pats :!:
Beje, pats, maciau, naudoji pirktinius, gatavus liezuvelius, irgi galima kabintis, kad nelygis ranko darbo vobleriui :lol:
 #257862   savas
 20 Vas 2011 14:56
Racionaliau butu pakeitus malka, paleist sriegi suktis i kita puse ir kol gris i pradini taska, bus dar vienas ruosinukas gatavas ;-) Prie tokiu apsuku frezai vienodai i kuria puse judet isilgai pagalio. Jei prispaudimas sureguliuotas tinkamai, aisku. Jei per silpnai - gali pradet lipt "i virsu".
 #257864   Fiskius
 20 Vas 2011 15:12
Alia rimtai :!: Genialu, tai kas paprasta :grin: Tuomet tereikia galiniu padeciu jutikliu/jungikliu ir psio :grin:
 #257866   savas
 20 Vas 2011 15:27
Galima dirbt taip:

Paveikslėlis

Galima sitaip:

http://www.youtube.com/watch?v=ube6OUWt ... dded#at=24
Tik nepakraupkit nuo agregato paprastumo. Tikroveje jis nelaiko - reik gerokai stiprint konstrukcija (informacija is rusisku tokiu stakliu darytoju forumu).

Galima ir taip:

Paveikslėlis
 #257914   Vaidis
 20 Vas 2011 19:09
:shock:, super vobleriukai PRobe :gutgut
 #257936   ZILVA von jurasemia
 20 Vas 2011 19:42
Fiskius rašė:Zilva, nereik cia pykt, nes pirkti ruosini ir pasigaminti ji savo konstruotomis staklemis, tikrai ne tas pats :!:
Beje, pats, maciau, naudoji pirktinius, gatavus liezuvelius, irgi galima kabintis, kad nelygis ranko darbo vobleriui :lol:
dar gal ir balzos man užsiauginti , pasisėjus , ...be to rūdos pasikast , kad kablius nusikalt ... ''plot , aš nepykstu ;-var-var. man tik linksma .
 #257950   tomasia
 20 Vas 2011 20:07
Tai ir zvejybai nebeliks laiko, tai medelius auginti, tai kabliukus kaltis, vobleriu drozimo aparata priziureti 'viarkt , viskas veda i parduotuve pasijamiai vobleriu ir ant azero , nei galva skaudes ir pailsesi '''bum
 #257953   Fiskius
 20 Vas 2011 20:15
tomasia rašė:Tai ir zvejybai nebeliks laiko, tai medelius auginti, tai kabliukus kaltis, vobleriu drozimo aparata priziureti 'viarkt , viskas veda i parduotuve pasijamiai vobleriu ir ant azero , nei galva skaudes ir pailsesi '''bum

Bent man tai viskas is zieminiu marazmu, nes ziema nezvejoju. O vasara, tai... niekaip nerandu laiko tokiems darbams, vos yra laiko, reikia zvejoti. Tada jau tikrai geriau nusipirkt ta vobla ;-)
 #258033   Arvidys
 21 Vas 2011 00:01
PRobe rašė:Juodalksnis 5,7cm. 11,5g.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Nu cia tai super ''plot O jeigu ne paslaptis, butu idomu suzinoti kaip tokius ''Zvynelius" padaryt?
 #258393   PRobe
 21 Vas 2011 21:09
Arvidys rašė:

Nu cia tai super ''plot O jeigu ne paslaptis, butu idomu suzinoti kaip tokius ''Zvynelius" padaryt?
Čia folija ir ji papraščiausiai subraižyta. :ruko
 #258511   Rafal
 22 Vas 2011 07:03
O paprasta folija, ar lipni ir kur ja galima isygyti? Gal kazkas galetu placiau apie ta folija...
 #258524   ZILVA von jurasemia
 22 Vas 2011 08:51
PRobe rašė:Du lėtai skesta du vos vos laikosi.dar vienas lako sluoksnis ir tikriausiai visi būtų skestantys.
nustebint gal nenustebinsiu , bet man būdavo baikų - atrodo vos vos laikėsi ,antrą kart nusineši - skęsta , kitas lyg skendo , nusiveži kiton pelkėn , plaukia ...pavadėlį pakeitei ir pasikeitė ...aš aplamai nelabai tais suspendingais tikiu , labai jau nuo daug ko priklauso tas suspendizmas , galvoju gal net ir nuo vandens temperatūros , jau nevardinant visokių druskingumų , rūgštingumų ir t.t. /....
geltonasis lyg virst ant šono norėjo?
 #258529   PRobe
 22 Vas 2011 09:04
Rafal rašė:O paprasta folija, ar lipni ir kur ja galima isygyti? Gal kazkas galetu placiau apie ta folija...

Labai plačiai ner ką pasakot. Foliją naudojau lipnę, nors galima ir paprastą atskirai klijų patepus, gal taip pigiau, jei folijos ir klijų atskirai pirkti neriaikia, nes lipnios ritinėkis apie 25 lietuviškus kainuoja, o nupirkti galima bet kurioje parduotuvėje kur yra santehnikos skyrius. ::hai-bai
Paskutinį kartą redagavo 2 PRobe. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #258533   PRobe
 22 Vas 2011 09:16
ZILVA von jurasemia rašė:
PRobe rašė:Du lėtai skesta du vos vos laikosi.dar vienas lako sluoksnis ir tikriausiai visi būtų skestantys.
nustebint gal nenustebinsiu , bet man būdavo baikų - atrodo vos vos laikėsi ,antrą kart nusineši - skęsta , kitas lyg skendo , nusiveži kiton pelkėn , plaukia ...pavadėlį pakeitei ir pasikeitė ...aš aplamai nelabai tais suspendingais tikiu , labai jau nuo daug ko priklauso tas suspendizmas , galvoju gal net ir nuo vandens temperatūros , jau nevardinant visokių druskingumų , rūgštingumų ir t.t. /....
geltonasis lyg virst ant šono norėjo?
Pirma mintis man irgi atėjo, kad dar ir pavadėlis pakuoreguos nėrimą, sutinku, kad ir vandens telkinys ir..
Dėl virtimo, tai čia patvarkoma, tik manau tiksliai atsireguliuosiu prie normalaus vandens.
 #258617   vava
 22 Vas 2011 12:50
oranziniai variniai apspanges invalidas ;-var-var.
 #258708   robertas667
 22 Vas 2011 17:19
Sukūriau kelis vobleriukus ;;yel nors dar mažius esu :D :lol: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Namai/Desktop/Atvaizd0086.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Namai/Desktop/Atvaizd0084.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Namai/Desktop/Atvaizd0088.jpg
 #258711   henyte
 22 Vas 2011 17:34
ZILVA von jurasemia, puikus vobleriai... Klausimas: "Trepidatorius (:)) melsvasis", balza, ilgis 103mm, svoris 10.6gr, be papildomo balasto. Kaip tu be svino gavai toki balzinio svori ? Pavyzdziui mano balzos, isdroztas, apdirbtas "minow'sas", bet be "propitkos" ir karkaso sveria apie 0.8-0.9 gr., jei as ji daryciau be svino, tai max koki svori isgauciau - 5-6 gr... Pas tave 10.6 gr... Nejaugi toks skirtumas tarp musu naudojamos balzos ?
 #258712   vava
 22 Vas 2011 17:44
robertas667 rašė:Sukūriau kelis vobleriukus ;;yel nors dar mažius esu :D :lol: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Namai/Desktop/Atvaizd0086.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Namai/Desktop/Atvaizd0084.jpg
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Namai/Desktop/Atvaizd0088.jpg
na, mes tikrai neturim priejimo prie tavo naminio kompo :)
pirma ikelk i kokia nors talpykla, pvz http://img20.imageshack.us/
o paskui jau idek nuorodas i foruma
 #258738   Fiskius
 22 Vas 2011 18:49
henyte rašė:ZILVA von jurasemia, puikus vobleriai... Klausimas: "Trepidatorius (:)) melsvasis", balza, ilgis 103mm, svoris 10.6gr, be papildomo balasto. Kaip tu be svino gavai toki balzinio svori ? Pavyzdziui mano balzos, isdroztas, apdirbtas "minow'sas", bet be "propitkos" ir karkaso sveria apie 0.8-0.9 gr., jei as ji daryciau be svino, tai max koki svori isgauciau - 5-6 gr... Pas tave 10.6 gr... Nejaugi toks skirtumas tarp musu naudojamos balzos ?
Manau reikalas impregnavime, Zilva gi ten kazkokia skysta plastmase impregnuoja, jei gerai pamenu.
 #258789   henyte
 22 Vas 2011 19:54
Fiskius rašė:Manau reikalas impregnavime, Zilva gi ten kazkokia skysta plastmase impregnuoja, jei gerai pamenu.
Kad impregnuoja tai zinau, bet nejaugi ta "plastmase" gali turet tokia mase ? Gal jis kazka sumaise aprasyme sakau, ar mediena, ar svori ? Bet kazkodel man rodos, kad cia balzos skirtumai... Idomu butu suzinot "zalio" ruosinio svori.
 #258805   mixas
 22 Vas 2011 20:08
idomu būtų sužinoti balzos miškų klodus :) o jei rimtai kur gaunat? kur perkat?
 #258838   Rafal
 22 Vas 2011 20:37
O kuo skiriasi ta balza nuo paprastos medienos? :oops: :lol:
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis