Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #256635   tukasG
 15 Vas 2011 22:41
Pats šiom dienom nebuvau, bet vieną pažystamą kalbinau, tai sakė, kad pagauna. Tik, kad jie mat kaip darban į tas pačias eketes kasdien eina, tai atvykusiam žvejui gali vėl kiti rezultatai būt. Žodžiu, kaip pasiseks šertą vietą susirast.
 #256768   Jurginas
 16 Vas 2011 19:46
Nu žodžiu nuvažiavom vis tik marios, tai dienos normą dviem kilais viršijau :oops: Suveikė paprasčiausi manai, ir nereikėjo nė kitos dienos laukt, po poros valandų baltai šikančius karšiokus pradėjau traukt. Nors iš penkių žmonių ekipažo buvo kas tik kelioliką vnt. sugraibė. O antras daugiausiai pagavęs nu gal 4 kg pagavo. Ir žymiai labiau pasiteisino mažesnės marmiškytės, dideles pakeldavo ir iš kart mesdavo atgal.
 #256772   tukasG
 16 Vas 2011 20:01
Mano golfukas atsisakė ryte mane į varžybas vežt, tai išlėkiau tik po pietų, kai akumai pasikrovė. Žvejojau netoli varžybų vietos, tai laimikis labai jau sportinis. Apie 20 piršto dydžio ešeriukų ir apie 15 mažyčių pūgžlių. Matyt tikrai starkius baigiam suvalgyt :( , nes kur pernai puikiai kibdavo kad ir nedidukai, bet ešeriukai, dabar karaliauja "jo didenybė" :-D Pūgžlys :( Kalbinau pastoviai kasdien žvejojančius karšiautojus, tai vienas 20, kitas 15 teturėjo sugavę ir tie patys apverktino dydžio. Aš karšiokų nebegaudžiau.
Kuriam marių krašte Jurginas žuvavai?
 #256778   Jurginas
 16 Vas 2011 20:06
A už Vėžionių kažkur stojom, praeini pro rusų kapinaites, per tokią įlankėlę ir ten kažkur sėdom. Porą diedokų tokių anykštėnų vežėmės, tai išaiškino kad ten stambesni kimba. Nu ir tikrai, gal trečdalį žuveliokų tokie po 200g sudarė. Ale kad tie diedokai patys po 20 žuveliokų duok Dieve sugavo. Ir ten pliusas kad nėr gilu, jecholotas gal 15 pėdų rodė.
Ale šiaip pasaka diena buvo. Ir kibimas, ir orelis... Laipsnių dachrena, o be pirštinių per dien prabuvau :)
 #256795   tukasG
 16 Vas 2011 20:31
Aišku :) Bagdonių kaime, pas starovierius žvejojot. Neteko man dar ten žvejot. Reiks gal kada pabandyt, o tai marių pradžioj kažkaip visiška smulkmė kibt pradėjo :(. Šiandien vienas kalbintas žvejas gyrė, kad neblogai ir neblogi už Palėvenėlės maždaug kilometrą tolyn pavažiavus kimba. Keikėsi, kad šiandien ten nenuvažiavo...
 #256926   Vitolis
 17 Vas 2011 10:41
Jo, jo. Da parashyk kiek mazdaug metru nuo vieno orientyro iki kito, tai ir ten kalchozas bus. Paskui burnojam, kad ir ten jau nebekimba. Galit gi smulkmenas ir i PM viens kitam numest. Starkiu nebeliko. O ish kur ju begali but, kai net per policininku varzybas leido imt viska, kas uzkimba. Tai ir grudo terbosna lietuvaiciai visus neuzaugas ishverstakius. Tai cia varzybos. O kur tie pulkai paprastu zveju. Negi visi jau tokie saziningi ir tuos liliputus atgal in ekete kisha :-D Labai abejoju. Cia ne moralas. Cia shiaip-pamasymui ir supratimui, kad mus skaito ne vien gerieciai :ruko
 #256930   Bratka
 17 Vas 2011 10:46
Nei karto ten nemaciau kad paleistu ta neuzauga starkeca,sprindinius ir tuos maisan gruda :-ug :-niak' ,gal vietiniai ju nuo eseriu sugeba neatskirti -:kiwl
 #256936   pensininkas
 17 Vas 2011 10:54
skirt skiria, mentalitetas kitas, mazdaug - mano kiemas - mano taisykles :) vienas gi cia buvo toks veikejas, rases panasiu stiliumi su panasia mastysena apie nemuna merkines rajone ...
 #256938   Vegys
 17 Vas 2011 10:57
Dėl Merkinės - ten ne vietinis buvo, o seimo darbuotojas. Išeivis iš tų vietų.
 #257070   tukasG
 17 Vas 2011 18:28
Vitolis rašė:Jo, jo. Da parashyk kiek mazdaug metru nuo vieno orientyro iki kito, tai ir ten kalchozas bus. Paskui burnojam, kad ir ten jau nebekimba. Galit gi smulkmenas ir i PM viens kitam numest.
Jokių problemų :-D . Nuo šiol rašysiu panašaus turinio žinutes: "Žvejojau telkiny "X", nieko gero nesugavau, kibo prastai, niekam ten važiuot nepatariu, smulkmenos į PM". :) Ot idomu visiems bus skaityt :-D .
Panašia logika remiantis neverta dalintis ir kita informacija, nes neduok Dieve išmoks žvejot tie, kas dar nemoka, visas žuvis išgaudys ir nebeliks ką gaudyt tiems, kas jau senai žvejot moka. :)
Čia irgi ne moralas. Čia šiaip pamastymui...
 #257081   Kestasas
 17 Vas 2011 18:42
Tukai cia tu per pietus atvaziavai ir salia trecio sektoriaus sedai zvejoti? Tiksliau uz trecio sektoriaus. Galiu pasakyt viena, vakar laimikiai buvo eseriokai dgtuko dydzio ir pugzliai persvieciami. Vienas varzybu dalyvis prie kranto kasioka gal 400 gr. ikirto kazkoki kaip rusai sako zaliotna :)
 #257082   tukasG
 17 Vas 2011 18:43
O kas dėl besaikio starkiukų, lydekiukų, o ir kitų žuveliokų naikinimo, tai visų pirma tuo šimtą kartų daugiau negu dabar turėtų domėtis GA. Jeigu niekas nebaudžia ir net netikrina, tai ir atsiranda dažnam nemaža pagunda. O ir patys galim būt mažiau tolerantiški tokiam barbariškumui. Nors..., besaikio žuvies sėmimo etapą, anksčiau ar vėliau, daugiau ar mažiau pergyvena ko gero kiekvienas žvejas. Tik vieni iš to išauga, kiti ne...
 #257087   tukasG
 17 Vas 2011 18:52
Nežinau kelintas ten sektorius buvo, bet jeigu tas žvejas, kur su raudona-juoda striuke ir juoda kailine kepure šalia salos bandęs žuvaut - tai aš buvau :). Bandžiau dėl idomumo, ką per panašų laiko tarpą, kiek truko antras varžybų etapas sugebėsiu sumeškeriot :). O Jūs bene marių vidury įstrigusį grąžtą vadavot :) ? Pas mane laimikis irgi panašus buvo tik be karšiokų :).
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 17 kartus.
 #257089   Kestasas
 17 Vas 2011 18:57
Tikra tiesa, vadavau, mane galima vadinti tu ;) tik tas vadavimas deja tragiskas, net apgreziojimas veliau nepadejo, liko peiliai su dalim grazto lede, na teks nauja jamt :) del mazu starkiuku sutinku, nagus kapot tiems kas juos ima, nesvarbu varzybos ar ne, per varzybas iskart dikvalifikuociau toki emeja. kiek teko pagaut starkioku tokiu visi laimingi gyvena toliau ir ne tik starkiokai, juk patys gryztam zvejot ir veriam kad mazeja zuvies, o kas kaltas? o gi pats zvejys kuris nesusimasto ka daro.
 #257095   tukasG
 17 Vas 2011 19:08
Gaila grąžto :(. Mano leningradska seniena pernai irgi panašiom aplinkybėm mariose savo gyvenimą baigė :(. Trigubą ledą gręžiant įstrigo ir lūžo per pus bandant išvaduot...
 #257099   Kestasas
 17 Vas 2011 19:19
tukasG rašė:Gaila grąžto :(. Mano leningradska seniena pernai irgi panašiom aplinkybėm mariose savo gyvenimą baigė :(. Trigubą ledą gręžiant įstrigo ir lūžo per pus bandant išvaduot...
irgi uzjauciu, ale as per giliai matyt igreziau ir palikau, nu ir prisalo, na bet ca tema ne apie tai, juk apie Kupiskio marias kalbam :) inoringos jos, vieniem tik seniai sertose eketese kimba kitiems ir ka tik pasertoj neuzilgo pradeda kibti, ir kaip pastebejau ir kiek skaitinejau tai manai valdo ten reikala. o ant manu teslos,kibti nelabai nori, matylius labiau patinka. nors ir pinku neatsisako vietine zuvis :)
 #257100   tukasG
 17 Vas 2011 19:27
Tuo ir užburia žūklė... :) Kiekvieną kart išeinant į žūklę neišspręstas galvosūkis, kiekvieną rytą naujos idėjos, kiekvieną kart kūryba, kartais sėkmė, kartais apmastymai sekančiam kartui... Ir taip, kol kojos iki ežero ar upės neš... :)
 #257102   Kestasas
 17 Vas 2011 19:38
tukasG rašė:Tuo ir užburia žūklė... :) Kiekvieną kart išeinant į žūklę neišspręstas galvosūkis, kiekvieną rytą naujos idėjos, kiekvieną kart kūryba, kartais sėkmė, kartais apmastymai sekančiam kartui... Ir taip, kol kojos iki ežero ar upės neš... :)
kai kojos nenes, anukai pades ;)
 #257106   tukasG
 17 Vas 2011 19:42
Kas dėl manų, tai kuo toliau, tuo labiau jie man kaip jaukas nebepatinka. Neperseniausiai teko matyt kaip du dėdulės lupo kaip pašėlę karšiokus, aplinkui kitiems kibo neįpatingai. Visi šėrė manais, dėdulės savo gamintu pašaru. Sudėties aišku neišdavė... Tyrinėdamas pašaro likučius ant ledo iššifravau, kad naudoti pašariniai rupūs kvietiniai miltai, matos kad dėta maltų skrudintų saulėgražų, cinamono, gal ir dar ko nors ir viskas apšutinta verdančiu vandeniu ar išvirta. Teko kiek pažvejot jų eketėj, kai jie baigė žvejot, tai kibimas toks, kad avižėlė nespėja iki dugno nuskęst ir jau reik kirst ir traukt :)
 #257108   Kestasas
 17 Vas 2011 19:46
tukasG rašė:Kas dėl manų, tai kuo toliau, tuo labiau jie man kaip jaukas nebepatinka. Neperseniausiai teko matyt kaip du dėdulės lupo kaip pašėlę karšiokus, aplinkui kitiems kibo neįpatingai. Visi šėrė manais, dėdulės savo gamintu pašaru. Sudėties aišku neišdavė... Tyrinėdamas pašaro likučius ant ledo iššifravau, kad naudoti pašariniai rupūs kvietiniai miltai, matos kad dėta maltų skrudintų saulėgražų, cinamono, gal ir dar ko nors ir viskas apšutinta verdančiu vandeniu ar išvirta. Teko kiek pažvejot jų eketėj, kai jie baigė žvejot, tai kibimas toks, kad avižėlė nespėja iki dugno nuskęst ir jau reik kirst ir traukt :)
Daug ko dedukai neisduoda, ale kadangi ten uosvija mano kaipr jau, tai bandau su vieiniais zvejais susidraugaut, kazko naujo suzinot, reik gi kad kazkam paslaptis perduotu zmogeliai :)
 #257110   Kestasas
 17 Vas 2011 19:52
be to kiek bandziau pasaru , kalbu apie ziema, tai manai labiausiai pasiteisino
 #257111   tukasG
 17 Vas 2011 19:55
Kestasas rašė: ale kadangi ten uosvija mano kaipr jau, tai bandau su vieiniais zvejais susidraugaut, kazko naujo suzinot
Vadinas mudu kupšmarėse bežuvaudami kažkada susitiksim ir pasilabinsim, patirtim pasidalinsim ;)
 #257115   Kestasas
 17 Vas 2011 20:00
tukasG rašė:
Kestasas rašė: ale kadangi ten uosvija mano kaipr jau, tai bandau su vieiniais zvejais susidraugaut, kazko naujo suzinot
Vadinas mudu kupšmarėse bežuvaudami kažkada susitiksim ir pasilabinsim, patirtim pasidalinsim ;)
be problemu, visada smagu susizvejoti. :) pabendrauti
 #257119   tukasG
 17 Vas 2011 20:06
Gal aš ir klystu, bet man pasirodė, kad manai gerai veikia tik ten, kur žuvis jau suburta į tą vietą, pastoviai toje vietoje žuvaujančių ir nuolat šeriančių žvejų. Nuėjus kažkur toliau nuo masinės žvejybos vietų manai greito efekto, bent jau man dar nėra davę. Niekad nebuvo taip, kad tą pačią dieną pasišėrus visiškai naujoje vietoje būtų labai gerai kibę. Be to, abejoju ar jais domisi didieji karšiai, kurių kažkiek ir kažkur be abejo yra ir mariose.
 #257123   Kestasas
 17 Vas 2011 20:19
Jurginas rašė:Kažką tai girdėjau apie Žvejo Tako pašarą su manais tipo spec Kupmarėm padarytas...
Reiks pasidomet nusipirkt ir isbandyt :) o vasara kokie pasarai Jums geriausiai veikia?
 #257124   liorenas
 17 Vas 2011 20:25
Jurginas rašė:Kažką tai girdėjau apie Žvejo Tako pašarą su manais tipo spec Kupmarėm padarytas...
Nu nu... :shock: cia jau idomu... :-D ir kaži kuom Kupiškio marios tokios išskirtinės patapo, kad Žvejo takas ėmė ir sukūre spec. Kupiškio mariom skirta žiemini jauka? :shock: :-D šiaip jau pernai ieškojau pačiam Kupišky Žvejo tako pašarų, tai nei vienoj nei kitoj parduotuvėj neradau... 'viarkt Paklausus kodėl nesiveža iš gretimo rajono pašarų, pasakė kad nebebendradarbiauja su jais...tipo kokis tai konfliktas ar kažkoks nesusikalbėjimas ten tarp jų...
O dabar žinia apie spec jauka Kupiškio mariom... :-D dovanokit, nevieriju... !nea!
 #257131   Kestasas
 17 Vas 2011 20:28
liorenas rašė:
Nu nu... :shock: cia jau idomu... :-D ir kaži kuom Kupiškio marios tokios išskirtinės patapo, kad Žvejo takas ėmė ir sukūre spec. Kupiškio mariom skirta žiemini jauka? :shock: :-D šiaip jau pernai ieškojau pačiam Kupišky Žvejo tako pašarų, tai nei vienoj nei kitoj parduotuvėj neradau... 'viarkt Paklausus kodėl nesiveža iš gretimo rajono pašarų, pasakė kad nebebendradarbiauja su jais...tipo kokis tai konfliktas ar kažkoks nesusikalbėjimas ten tarp jų...
O dabar žinia apie spec jauka Kupiškio mariom... :-D dovanokit, nevieriju... !nea!
Nepabandes, nesuzinosi :)
 #257137   tukasG
 17 Vas 2011 20:37
Lynams labai pasiteisinęs buvo "Stil" karosas-lynas, kitoms žuvims ryškaus favorito neturiu. Kuojoms pavasarį labai tiko kvietinės sėlenos maišytos su "Stil" kuojiniu.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė